ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 027
  • 818
  •   1
Отговори
# 210
  • В една Дупка.
В Бг генетични изследвания за глухота не се правят. Има една лаборатория(ще попитам утре мъжът ми точно къде ) в , която се съгласиха да вземат генетичен материал, но се изпраща в Австрия(ако не се лъжа, беше доста отдавна) . Но всички разходи тогава бяха за наша сметка. Аз се отказах да ги правя, не защото тр да плащаме а защото вече беше и късно за аборт, ако отговора беше положителен.

# 211
Хайде да не говорим за аборт на деца с глухота.

# 212
Здравейте момичета.
Семинара за PECS беше много интересен. Съветвам ви да отидете следващ път, когато се организира. Аз останах с много положителни емоции. А и беше представен много добре от логопедката Ирена и психоложката Петя. Смятам, че ще улесним комуникацията с детето ми, а и ще ни помогне много в проговарянето.
Илонка, Ирена ни пусна клипче с Йоанчо. Справя се страхотно с PECS.
А по повод ген.изследвания, не говорим за аборти. А за възможността да намалим риска от раждане на дете с вродена глухота. В Пловдив, когато говорих с д-р Бешкова, тя ми каза, че вече може да се изолира гена на глухотата. И тъй като не разбирам много от медицина си помислих, че може би има начин да се поттисне проявата на този ген на глухотата, преди да съм забременяла. А и с генетичното изследване все пак може да се успокоим, ако резултати са отрицателни, т.т ако не носим такъв ген, който предизвиква глухота, а тя се дължи на случайна мутация, когато съм била бременна. Защото ако не си направим това изследване през цялата ми втора бременност -евентуална ще ме гложди мисълта за това.
Лека и спорна седмица ви пожелавам   bouquet

# 213
здравиете привет отШумен познавали ниакои Анка Василева с педагок 11 иасла от Варна работиат с деца от 1 до 3 г насочват ни да ходим там понеже в Шумен има само логопеди ако ниакои знае нещо предварително благодариа

# 214
Здравейте момичета.
Семинара за PECS беше много интересен. Съветвам ви да отидете следващ път, когато се организира. Аз останах с много положителни емоции. А и беше представен много добре от логопедката Ирена и психоложката Петя. Смятам, че ще улесним комуникацията с детето ми, а и ще ни помогне много в проговарянето.
Илонка, Ирена ни пусна клипче с Йоанчо. Справя се страхотно с PECS.
А по повод ген.изследвания, не говорим за аборти. А за възможността да намалим риска от раждане на дете с вродена глухота. В Пловдив, когато говорих с д-р Бешкова, тя ми каза, че вече може да се изолира гена на глухотата. И тъй като не разбирам много от медицина си помислих, че може би има начин да се поттисне проявата на този ген на глухотата, преди да съм забременяла. А и с генетичното изследване все пак може да се успокоим, ако резултати са отрицателни, т.т ако не носим такъв ген, който предизвиква глухота, а тя се дължи на случайна мутация, когато съм била бременна. Защото ако не си направим това изследване през цялата ми втора бременност -евентуална ще ме гложди мисълта за това.
Лека и спорна седмица ви пожелавам   bouquet

Руми, според мен става дума за гена Конексин 26, но сигурно не могат да тестват за него в България. Не мисля, че може да подтисне проявата на ген.  Освен това може да е вродено, но не генетично. Може на малкия да му се е случило нещо в утробата ти без да е на генна основа.

# 215
И аз се надявам да е просто случайност, малшанс, а не нещо по- сериозно.

# 216
Имам тази информациа може да помогне на ниакого    Център за ранна рехабилитациа на деца с увреден слух гр Варна
Децата са интегрирани в детска иасла 11 Иглика гр Варна В центара се приемат слухоувредени деца от 1 г 6м до 3  Рехабилитациата се ивършва отквалифициран рехабилитатор сурдопедагог със модерна електроанустична апаратура на Сименс и богата материална база за обучение и игра В центара се извършва  _Рехабилитациа на деца с увреден слух до 3 г /Развитие и исползване на остатачен слух Слухопротезиране /Формиране и развитие наречта като сретство за общуване /Стимулиране на циалостното психофизическо разцвитие на детето _Работа с родители /Запознаване с проблемите ивъзможностите за развитие на детето при увреждане на слуха /Подготовка но родителите за работа с детето в домашни условия / Социална и психолого_педагогическа консултациа   гр Варна  Детска ясла №11 "Иглика " кв Трошево зад 3 РПУна МВР и бл 19 20 и30  тел 74 15 33     и 74 01 94

# 217
  • В една Дупка.
А кой говори за това нещо? Хайде да не се впрягаме на всяка дума, май ще ни е по-лесно.....а и всеки, ако може, има право да избира. Достатъчен е факта, че това дете е налице, не съм си и помисляла за аборт. 
Христстина 781 извинявай , но малко по-грамотно не може ли.....

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 22:25 от bubica

# 218
Здравейте мили мами,
Мой познат иска да дари слухов апарат и още някакъв пак слухов който е с нещо като рамка за очи които продължават към ухото, не съм ги9 виждала, едния е руски а другия е бил донесен от чужбина, но са били на възрастен човек- не съм информирана до колко са подходящи за деца, ще опитам тези дни да ги снимам и да ви пусна снимки. Но ви моля да ме ориентирате и да ми пишете след това ако на някой могат да бъдат полезни.
Успех и много красиви моменти с вашите дечица  bouquet

# 219
Това с рамката - апарат за костен път ли е? Аз търсих такъв детски преди , защото на сина ми костия път не провеждане е съхранен и е точно за такъв вид апарати, но уви- не намерих! Най добре опиши точно апаратите да се види за какъв вид слухова загуба са подходящи! А иначе - аз се нареждам, защото ние наскоро загубихме още 1 апарат , а имаме 1 година до другите " безплатни" !

# 220
Добре Вени, запазвам за теб, понеже първа се обади. Да, ще ги видя аз добре и ще направя снимки, ясно ми е че обясненията ми са много непълни, но това е просто инфото което ми дадоха. Въпросът ми беше дали такива за възрастни хора въобще стават за деца, или зависи от апарата и модела.
Ще опитам още днес да снимам и кача снимки

# 221
Няма нужда от снимки, просто напиши марката и модела, защото и ние не сме специалисти и трябва да се консултираме дали ще вършат работа за нашия случай!

# 222
А кой говори за това нещо? Хайде да не се впрягаме на всяка дума, май ще ни е по-лесно.....а и всеки, ако може, има право да избира. Достатъчен е факта, че това дете е налице, не съм си и помисляла за аборт. 
Христстина 781 извинявай , но малко по-грамотно не може ли.....
Мислиа  че това което пиша се разбира доста  добре и че в този форум не си пишем да се обиждаме а да си помагаме на вас лично не съм писала нищо  така че не сте длъжна да го четете

# 223
Христина, недей да се обиждаш.
В правилата на форума изрично е записано, че трябва да се пише на кирилица, но това, поне според мен, означава и да се спазва българската граматика, в най-общи рамки поне. Когато някой като теб пише на кирилица, но все едно на латиница, останалите читатели наистина се затрудняват да разберат написаното или най-малкото се напрягат, за да го прочетат. На мен също ми е трудно да проследявам мисълта ти, когато липсват препинателни знаци, главни букви и т.н. Това не е забележка за грамотността ти, а просто молба да се опиташ да пишеш, като останалите потребители.
Victoria_R, благодарим за грижата. Все някой ще се възползва. Simple Smile
Руми, защо не се обади да се видим, като беше на обучението? Аз все се надявах, че ще звъннеш... Дано е било наистина полезно за вас.

Последна редакция: ср, 31 окт 2007, 15:13 от Ieppe

# 224
Илонка аз също много исках да се видим. Извинявай ако съм объркала твои планове. Но бях с мъжът ми. Той не участваше в семинара, а ме чакаше и постоянно ми даваше зор да си ходим, защото пукнал от скука. И за това не успях да ти се обадя, но обещавам скоро да се реванширам. Следващия път като идваме ще се обадя.
Сигурна съм, че семинара ще ни е от полза. Както писах беше представен много добре. Дори успях да си обясня и доста от държанието на синът ми в някои ситуации. Дори на семинара се почуствах като все едно съм на психотерапия. Много ми помогна, а и водещите бяха много симпатични. Останах много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт