ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 038
  • 818
  •   1
Отговори
# 600
  • в края на града
Сирта, забравих да напиша, че много се зарадвах на прочетеното, че са ви казали, че Калина е чуващо дете Hug

# 601
  • София
Благодаря ти Петя, да така ми казаха, че чува всичко и е постигнато максималното което може да даде импланта, а останалото е въпрос на време т.е. израстване и развитие, че това че прескача и замества букви, че не произнася правилно думите, че ги съкращава по сво си начин е напълно естествен етап от развитието на чуващите деца и че повечето на нейната въдраст го правят, а те са чували от момента на раждането си, а че тя чува едва от 8-9месеца. Изобщо много хубави неща ни казаха, дай Боже всичко да е така Praynig

# 602
благодаря ви фен и петенце но тя май е ходила там и е била точно при тях но не и харесала тази която е правила аудиограмата и мисли сега да отиде в пловдив ако знаете други специалисти ми пишета на лични много съм ви благодарна за милото отношение желая ви късмет милички

# 603

Няма смисъл да търсим вина, но също така си мисля че няма нужда от високопарни изказвания за личния принус, за наличието или отсъствието на полза от настройки в чужбина и то от хора с чисто професионален интерес, аз съм лично заинтересована и съм убедена че всеки който има възможност поне на този етап трябва да търси спасение в чужбина, както и съм убедена че всеки който има възможност трябва да води детето си в яслата. Знам че всичко което казвам изразява изцяло личното ми отношение по въпроса, съжелявам ако някой се почувства засегнат, никого не ангажирам с мнението на чужди специалисти, нито с моето, но пък нали именно тук си казваме всичко и добро и лошо   Thinking

Родителите имат право да водят децата си там, където им се струва най-добре. Явно българските аудиолози губят доверието на родителите и следва да си помислят защо го губят.

Радвам се за детенцето ти, Сирта! Браво!

# 604
слънчо не чува.установиха го в стара загора и са категорични.вчера ни взеха мярка за апаратчетата.бях се примирила и като ми изтича пред телевизора като чу рекламите и отново ме заляха надеждите

# 605
Да пожелаем  на Ieppe днес успех и всичко да бъде наред ! Hug

# 606
  • София
На Ieppe от цялото си сърце желая само радост, всичко да мине по възможно най-добрия начин и само радости и усмивки  bouquet

# 607
Дано всичко е наред с Ieppe.
Сирта, много се радвам за вас.

# 608
Радвам се за детенцето ти, Сирта! Браво!
                                                      newsm10

# 609
Искам да ви се похваля с какво се сдобих днес, защото според мен е поучително да се знае.

Живея в САЩ и като на човек с увреждане не ми се полагат ни инвалидна пенсия, ни пари на ръка, ни данъчни облекчения. Но данъците ми се връщат в услуги. Днес си взех специален телефон за хора с увреден слух - хем говориш в слушалката, хем четеш какво казват от отсрещната страна. Така и аз мога да ползвам телефон като чуващите, да се обаждам и да ми се обаждат. Дават ми го да го ползвам безплатно, с минимална бюрокрация. За мен това е реална интеграция - не ща ни пенсии, ни проценти, ни 5 лева за храна и 7 лева за транспорт, а равнопоставеност, за да мога да си живея живота пълноценно и сама да си купувам храна и транспорт.

# 610
  • В една Дупка.
 Laughing Тук е станало весело.  Дано не ни четат други хора, с проблемни деца, от някой друг подобен форум.
Еми хубаво, имало е проект, не се е  осъществил. Нека да пробваме със следващ. Всички знаем каква е ситуацията в БГ. Все някога ще стане... Mr. Green
Аз се отказах ...може и да ви прозвучи банално, но това е положението. Писала съм по тази тема по -нагоре в темата. Няма да повтарям  мнението си.
А това кой какво пише, си е негов проблем. Който не иска , да не чете. То и без това като гледам от доста време сме си все едни.
Хей, СТАРИ къде сте? Елате кажете какво сте правили, къде сте ходили..? Със сигурност четат, знам го от  сигурен източник. Но само Руми се осмелява да каже , че сме на "извървян" път.  bouquet Руми, нека поне тук все още гори надеждата. Или тлее.

Последна редакция: чт, 14 фев 2008, 22:52 от bubica

# 611
Laughing Тук е станало весело.  Дано не ни четат други хора, с проблемни деца, от някой друг подобен форум.
Не само весело ами ще вземем акъла на  " новодошлите "  .

# 612
  • Плевен/София
   Ми, Яна, какво да ти кажа, със здраве да си ползваш придобивката  Hands Thumbsup...

# 613
  • Плевен/София
              Нашите батерии издържат точно една седмица. На юлските настройки  ни  казаха, че са за 66 часа, а сега, през януари - за 63 часа. Венци става сутрин към 11,30, следобед спи минимум час и половина, а вечер ляга към 12,30.
              Да ви питам, къде изхвърляте употребяваните батерии? Аз ги събирам около месец и накрая пак в контейнера отиват.     

# 614
  • в края на града
Аз смятах грубо за батериите, Яни спи по 11 часа на денонощие и само тогава се изключва апаратът. Тоест 52 часа издържат, да прибавя още 3-4 часа допълнително - 55-56часа. Наистина си зависи от настройката, но съм забелязала, че зависи и от времето, когато е студено издържат по-малко, много странно...

Яна, страхотна придобивка. Аз съм си мислела за телефона за в бъдеще, Яни чува по телефон, но отсрещната страна трябва да говори малко по-високо и той някак си много странно си извърта слушалката, слага я под някакъв ъгъл, не е плътно до процесора. Но gsm не чува, явно има смущения, трябва да му го включим на високоговорител и пак не е ясно дали разбира чутото... По разни сайтове сме гледали, има толкова много устройства, които хората са измислили за облекчение, но са си доста скъпи...

pozor, направо ме засрами  Embarassed, въобще не съм се замисляла за батериите, мятам си ги в кофата, както и всички останали батерии от играчки, дистанционни и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт