ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 022
  • 818
  •   1
Отговори
# 705
Лудетина, не се отказвай!

Аз бих се опитала бавно да спечеля доверието на детето. Ти знаеш как да стане това!

Не разбрах съвсем какво не е харесала бабата в предложението ти, но си мисля, че след време можеш да опиташ пак, по-тактично. Ако малката прави нещо, което затруднява бабата, можеш да предложиш да я водиш на сурдопедагог, който да й помага с този проблем специално...

Не губи кураж!  bouquet

# 706
Добре дошла, Аноанета! Simple Smile
Виждала съм вашия батко при Руми. Теб не те помня Embarassed, но него съм го запомнила. Laughing
Ще се радваме, ако имаш време да споделяш радостите си и да ни даваш съвети.   bouquet

# 707

Проблема е че и баща и вече е убеден че аз не мога да се справя така добре с нея както майка му, те цял живот са му набивали че няма да се справи....
е незнам дали ще продължа да се боря но в момента съм адски обезсърчена, просто ще оставя времето да покаже...
Това наистина е проблем! Но ти не се отказвай! Да ти кажа като четох вашата история си мислех само какво би станало с моето дете ако ме нямаше мен? Поговори на съпруга си дали майката на Мелани би се примирила с това което се случва, ако беше жива! Дано успееш!А бабата просто запълва живота си с детето! Мелани вече е и доста голяма за да манипулира всички, а естествено на нейната възраст предпочита по лесния начин на живот! Та кой би отказал да стои цял ден по пижама пред ТВ-то??? Само че това е мечешка услега! Лошото е че бабата не го осъзнава ! Аз бих се конултирала със психолог и дори насила бих завела таткото при такъв- понякога думите изречени от страничен човек имат в пъти по голяма сила от това което ти ще кажеш!

# 708
  • София
Здравейте всички,
да са ви честитити всички виче отминали мартенски празници  bouquet.
Честити постижения на правилно говорещите Hug, а на Криси стискам палци Praynig
Не съм писала много отдавна, а и не съм чела, защото около нас нещата много се затегнаха - оперираха майка в онкологията и още е там, в същото време баща ми който е с доста напреднал стадий на рак се влоши рязко и положението в къщи никак не е розово Cry. Съответно аз вече не знам на къде по напред да тръгна и на кого да помогна #Crazy.
От тази седмица Калинчето тръгна на ясла по цял ден до 3,30-4,00, защото вече няма кой да я гледа. Много беше тъжна тази сутрин горката и не искаше да влезе, но се надявам да свикне бързо и без това ми е много мъчно че се налага да я оставяме, но..... ЖУВОТ  Sick.
Като махнем всичко лошо около нас Калината е добре, прави все по-успешни опити да говори с изречения и дори да разказва какво е станало, но все още в повечето случаи и е необходим и преводач Joy в мое лице, но се надявам всичко да се изчисти постепенно Praynig
Успешен ви ден на всички Hug

# 709
Ето и едно предстоящо събитие:

www.deafschool.hit-bg               www.centillion-bg.com       

Уважаеми Госпожо/Господине,

ССУ С ДГ ЗА ДУС “ПРОФ. Д-Р Д. ДЕНЕВ”, Народно читалище “Цар Борис ІІІ” и «Сентилион» ООД имат удоволствието да Ви поканят на:

ПЕТА НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ
НА ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ

Конференцията ще се проведе  на 10 - 11. 04. 2008 г. в гр. София, в салона на Народно читалище “Цар Борис ІІІ”, ул. “Клокотница” № 29,

Тематични кръгове:

І.    Практически опит в рехабилитацията на деца с увреден слух
ІІ.    Възможности за извънкласна дейност на децата с увреден слух в мрежата на българските читалища
ІІІ.    Иновации в техническите средства за рехабилитация
ІV.    Чуждият опит в рехабилитацията и интеграцията на деца с увреден слух

Ще присъстват гост-лектори от европейски страни, специалисти от България и Балкански полуостров в областта на обучението и рехабилитацията на деца с увреден слух.

Такси:
•   за лектори   - няма
•   за слушатели   - родители, студенти, представители на читалища    – 10 лв.
     - специалисти – рехабилитатори, логопеди   – 20 лв.

При желание от Ваша страна можем да организираме настаняването Ви в хотел, при предварително отбелязване на това в заявката Ви за участие.
Всички разходи по пътуване, нощувки и престой в София са за Ваша сметка.

Краен срок на заявка за участие и представяне на доклади - 21.03.2008 г.
Очаквайте скоро подробна информация за програмата на конференцията.

За контакти:
ССУ с ДГ за ДУС  “Проф. д-р Д. Денев”
тел.:  02/955 90 39, 02/ 855 61 17, e-mail: konferencia@mail.bg
и Народно читалище “Цар Борис ІІІ”
тел.: 02/831 70 06, 931 03 58, 

# 710
Антоанета, благодарим за информацията.
Обаче, те пък в какви дни са решили да я направят... Изобщо няма да ми е възможно да присъствам. А и на колко ли хора ще бъде удобно?..

# 711
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ,МЪКАР И СЪС ЗАКЪСНЕНИЕ!  jumpuuАз може би ще съм свободна да отида на конференцията .Ще ходи ли някоя от вас? Там ще имаме възможност да се запознаем. Антоанета ,благодаря за информацията.

# 712
Antoaneta знае ли се кои ще бъдат гост-лекторите от чужбина ?

# 713
  • Плевен/София
         Писах, писах и изчезна. Накратко: Марги и Криси бяха изписани от болницата за един ден. С първия вирус са се справили, но Криси го е нападнал втори, с кашлица и хрема. Бяха се прибрали току-що, компютъра беше зает с "Том и Джери", Марги каза, че ще опита да попише, но явно не е успяла. Дано само не са ги върнали в болница!
         Благодаря ви за поздравленията, желая на всички ви хубава пролет!

# 714
  • Плевен/София
        Добре дошли, Антоанета и Богомил!

# 715
Аз се притеснявам за Марги, Криси и каката. Писах й вчера смс, но не ми отговаря. Неудобно ми е да я притеснявам, като й звъня по телефона. Дано всичко е наред!

# 716
Марги и Криси пак са в болница. Той е с двустранна пневмония. Sad Каката пък е в АГ отделението. Дано скоро се оправят и двамата.  Praynig

# 717
Марги и Криси пак са в болница. Той е с двустранна пневмония. Sad Каката пък е в АГ отделението. Дано скоро се оправят и двамата.  Praynig
Дано оздравяват по- бързо наистина много неприятно .

# 718
Дано се оправят по бързо  стискам им палци. Peace

# 719
Пожелавам скорошно оздравяване и на двамата Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт