На ясла или у дома ще посрещнат есента АПРИЛските деца

• 8 946
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
И моите много се отвиват през нощта.
Иначе спинкът с пижами с дълъг ръкав и бодита потници от долу.
Завивам ги с дебели одеялца  но ефекта не е голям след като все са си отвити.
Като се застуди ще преминаваме към чувалчетата. amiiii

# 91
Мис4е, да, само на немски й говорим. Докато бяхме във Варна, баЩа ми упорито й говореШе на български  Laughing  явно zа да компенсира какво е пропуснал при мен  Laughing
А zа връЩането в БГ, питай Дидка, тя преди година се прибра от Канада в Сливен  Wink  Peace

А бе я да ви питам zа това отвиване. Не мислите ли, 4е децата са просто малки zа да направят връzка между одеялото и температурата? Аz не мисля 4е се отвиват, zаЩото йм е топло с одеяло. Просто не поzнавам дете на таzи въzраст, което да спи с одеяло и да е zавито цяла ноЩ  Rolling Eyes  То4но zа това има 4увал4ета  Wink

И пак да попитам zа самостоятелното хранене. До къде сте я докарали, хранят ли се сами с прибори? При нас е голяма борба, Милена настоява да се храни сама и ако не може, се тръШка та се къса  Rolling Eyes  ooooh! Таzи ве4ер например бях сготвила неЩо, тя искаШе сама да се храни с лъжицата но по пътя към устата върти лъжицата и вси4ко пада долу  ooooh!  Не ми пре4и 4истенето, но тя така не може да се нахрани. ЛоШото е, 4е не ми дава да й покаzвам или да й помагам. Друг път е доволна ако има лъжица и аz друга, аz я храня и тя съЩо, горе долу една нейна лъжица на 2 мои и така може, ама днес не ми даваШе. Накрая, след много рев и тръШкане, откаzа да яде наготвеното и й дадох 2 сухара  Rolling Eyes  Вие как процедирате?

# 92
  • Русе
Добро утро!
Много празнуващи съм изтървала оня ден... Здраве и късмет да носят прекрасните имена на малките Вяра и Соня, на "каките" Нуни, Надето и Филипа, и на всички заслужили баби и татковци!  bouquet
ramama, a защо са ти сменили хубавото име?

За мрънкането - първата ми мисъл е, че са... зъби  Rolling Eyes... Ама то ако беше така, досега щеше да има 100. Tired

Завиване - само с чаршаф, но тя спи абсолютно отвита и не ставам да я завивам (облечена е с боди с дълъг ръкав и долнище на пижама). Татянка, мисля че Диди не прави връзка м/у завивката и температурата, да - просто се дразни от нея (че и ограничава среднощните къчове).

Яслата - писах за хубавите моменти в предната тема. Сега отчитам и още плюсове - наблюдавам огромна разлика в групата на Преслав м/у децата, ходили на ясла и тези които не са. В момента там е пълен апокалипсис - от 25 деца, 17-18 нови  ooooh!. Свекито влиза там да им преподава песни и танци, и каза че е страшно - 7-8 се дерат като магарета, други хленчат, учителката трепери цялата, а лелята се заключила в служебната стаичка да не й "надуват главата"  Crazy. Преслав като "старо куче"(лятото ходи в сборни групи) се чувства доста добре и дори "помага" на госпожата да се "справя със ситуацията". Wink. Честно казано, в яслата на Диди в момента е по-тихо, отколкото в 1-ва група в градината на Преслав.   Crazy
А конкретният мотив да пусна Диди на ясла, е че работя, и мама също се върна на работа - просто нямам избор.

Памперси - не съм ги махнала. В яслата работят по въпроса. Sunglasses

Яденето сама - Ами, снощи примерно й дадох една вилица да си боде в шопската салата, а аз междувременно ръгах лъжицата с манджата  Mr. Green. Диди проявява интерес да се храни сама само когато става въпрос за любими храни - салати и плодове основно.

# 93
Добро утро!   bouquetу
Хубавото спане на Алекс 2 нощи бе наваксано нощес  Tired колко пъти плака, не знам, докога ще сънуват по толкова бре  Close че и не мога да го събудя, ужас  Cry

Татянка, мисля че Диди не прави връзка м/у завивката и температурата, да - просто се дразни от нея (че и ограничава среднощните къчове).

Толкова добре си го казала, Иленка  Heart Eyes Браво на пуйчето  Laughing
Рамама, аз съм тук и ви чакаме, само Реа бързо да оздравява  Praynig
Вени, как е Лора днес  Rolling Eyes

самостоятелното папкане сме го свели до минимум (единствено сам си държи млякото  Joy, т.е. цицат), все ще се научи, но не обичам да ми е супер мръсно и аз лично го ограничавам още  Rolling Eyes ми то всяка лъжица е на пода, но нашият голям проблем е, че не сяда на дупето си като яде  ooooh! има ли и други такива деца, че да споделим опит, бяга и шава, идва при мен за поредната лъжичка и продължава да бяга, на столче не дава да го сложим отдавна  Rolling Eyes в яслата се надявам да се научи от другите деца  Praynig

да се поФаля, че най-накрая му купихме обувки - на Капчица (31.50 лв), ходихме до Хиполенда, но нямаше на Фишър прайс неговия номер  Sad,а толкова ги харесах, но как да е, дано тези да излязат качествени  Praynig

Лек ден!   bouquet

# 94
  • Варна
Добро утро!
Моят юнак спи навлечен. С пижама, боди и чорапи. Причната е проста, ние с баща му вече сме се изпозавили със зимните завивки, а Ники се развива. Така поне няма да му е студено.
Нощес се буди няколко пъти преди да си легна, но накрая пак спа в креватчето си. Нешо е неспокоен, изплаква от време на време.
Баща ми най-сетне замина и може да почваме ремонта, а майка ми ще взема малкия.
Решила съм да стържа стените, където се появява мухъл, пък да видим Thinking
Току-що изкарах една шоколадова вафла от устата му! Ето до какво води седенето пред рс-то Embarassed Иначе оправен, доста усилия е положил, за да я набара. JoyИ пак му я изкараха от устата, горкото дете, поне облиза малко!

# 95
  • София
Добро утро!
Смин, Лора се вдигна още вчера - бързо и премина - за един ден!

Моите деца съм ги свикнала да спят с човали от малки/ Лора вече не, де/ и ми е мирна главата.

За самостоятелно ядене - иска понякога, но за сега още аз върша тази работа!

# 96
  • София
Иленка незнам защо! В последния момент родата е разколебала мама и дотук с Любовта. А да знаеш колко щеше да ми пасва името.

Наде, вчера ни събуди през ноща с рев, беше много гореща и бледичка. Снощи пак вдигна малко. Надявам се да е зъбче, при нас все с темп пробиват.

Аз я оставям да се храни сама с по-сухи храни. Вчера и направих салата от доматки със сирене и отделно и нарязах филе. Всичко сама си изяде, но дрехата и според мен е непоправимо захабена. Вече и Вениш не помага.

# 97
Привет!
Днес е и нашия пръви учебен ден bowuu.Влизането ни в яслата бе белязано от падане но гръб на току-що измития балатум ooooh!.поплака и заради това и заради взименето му от сестрата.Като влезе обаче в групата и мигновено спря-надявам се да не плаче повече или поне не много Praynig.Едно ми е такова свито под лъжичката ама няма как.И аз се самонавивам, че е за негово добро-само от болестите ме е страх.И ние взехме имуностимулатора For Kids-дано си изгради имунитет.
Като го вземе майка ми на обяд-ще пиша как е изкарал днес Simple Smile.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 11:40 от ~ВАНЯ~

# 98
Здравейте и от нас с Теди!

Поздрави на вси4ки празнували наскоро! Hug

В4ера ви 4етох и не сварих да пи6а.

Теди от 14 тръгна на ясла, но ходи 2дни и сега е болен.Опитва6е се да се сополиви преди да го дам и успя.Сега е с хрема, ка6лица и му бе6е за4ервено гърлото.Пие антибиотик Formula някакъв.
Не е плакал изобщо.Първия ден се наака на 15минута, а на втория се е опитал да се храни наобед сам-той не 4ака като види храна Joy Бе6е се омазал добре, по принцип не улу4ва само когато е нещо сухо си гриска.
Та другия понеделник по4ваме наново.
А за два дни стана мн.добър в ка4ването и слизането от колата и карането и-има ефект явно е видял от децата как става.

Спането е със спален 4увал, а отдолу боди или блуза с къс ръкав и 4орапи.
Поти се като за световно като заспива и направо се виждам в 4удо, а и през деня също. Температура не вдига ина4е...

На вси4ки болни4ки пожелавам бързо да се оправят!

Пантофи за яслата му купихме някакви бг- като джинсени отвън/10лв. Ама май прекалих с номера малко са му големи, но карай и едни кецове за игра навън и те 23номер Рънарс/3лв-разпродажба. Кара с едни маратонки сега и още обувки не сме купували, но има голям избор де като му дойде времето.

Таксата при нас месе4но е 30лв+по4ерпка от рода на солети и бисквити за децата.

Добре до6ли на новите мами и де4ица!

Голям хаос ми е поста,ама по добре нещо пред много корекции и накрая пак само ще ви 4ета hahaha

Целувки Heart Eyes

# 99
Здравейте!

храненето  сама- давам и да се храни сама, но не  се с прибори, още не може. Яде с ръце, давам и късчета месо и зеленчуци и тя къде слага в устата, къде по пода, къде храни кучето....
цялата се омазва.   ooooh! Голямо мазане пада  Grinning

Спането - почти не се случва да спи непробудно, събужда се вечер и понякога си търси шишето с мляко. А без биба не заспива.

Данче, ти ли ме беше питала преди как ще и викаме на Скарлет на галено? Ами тя сама си го измисли. Като  я питаме" как се казваш", тя звучно отговаря " Сачи" Joy

Мисче, вие решихте да се връщате в Бг ли? Татянчето е права, ако искаш питай Дидка как се справят в БГ, тя даже беше пуснала тема, защото се чудеше дали да остават в Канада или да се връщат в Бг.

Много  Hug от нас.

# 100
Днес бяхме на консултация, добре че е последната за дълго време напред (мое мнение, споделено от сестрата, лекарката и всички останали в кабинета). Вече е решено - ще бъде оперен певец, щото на височината на гласа му и прилепите могат да завидят. Май само ваксинацията мина успешно (но го държахме двете със сестрата, докато лекарката му я направи), иначе мерене, теглене, гледане на гърло - всичко беше на око. Така че тежи около 10 кила и е около 82 см.
Спи със спален чувал, щото като се завърти веднъж - и одеалото е под него, а на мен ми се спи прекалено много, за да ставам и да го оправям. В чувала (без ръкав, но пухен) е с лека памучна блуза с дълъг ръкав.
Храни се самостоятелно ако става въпрос за твърда храна, нарязана на парчета - кашкавал, картофи, домати, месо. Прави смели опити да яде с лъжица, но я хваща погрешно и не може даже да загребе, камо ли да докара нещо до устата. За щастие позволява да му помагам и ми дава да му показвам как да държи лъжицата или направо му хващам юмручето отгоре и не му позволявам да завърти китката. Иначе с вилица се оправя много добре. Мацаницата е уникална, вече има специални дрехи за ядене, щото лигавникът не достига с няколко квадратни метра. Най-мразя да яде домати, защото тогава винаги го засърбява дясното око и се чеше с ръка, омазана в доматъен сок. От което, разбира се, го засърбява още повече и кроткото ядене преминава в неистово дръгнене и оплакване на висок глас от несправедливостите на живота. А аз се нервирам ужасно много.

# 101
  • София
Ох, Юлче, искрено ме разсмя! Много забавно пишеш!
Иначе и ние сме на тоя хал - ядем с ръце чудесно, но лъжицата държим наопаки и му помагам, когато реши да се пробва сам. Не съм отделила специални дрехи за хранене, но и Мати не се цапа толкова. Като реши, обаче да яде нещо, което се рони, ходейди напред назад, след него остава диря от трохи, които трябва да помитам или прахосмукирам. Днес пък се занимава с това да разхвърля кус-куса по пода - добре, че спасихме половината, но пак ме е яд за останалото.

Юлче, защо сега сте на консултация - нали на навършени 1,6г. трябва да се отиде?

# 102
Еми той е почти на толкова. 2 седмици не са от значение, а и тогава не се очертава да сме в София.

# 103
Нямам време да пиша, Пресил ми е много болен Sad
Баща му се разболя и него го повтори, дори сега е по-зле от миналата седмица, има и Т.
И от утре пак ще сме сами двамата за 2 дена.
Скапано ми е от всякъде.

# 104
Охх, Филипа, дано да се оправи детето бързо. съчувствам ти искрено за положението.

За храненето - с твърда храна сама се храни, за течните, опитва с лъжица, гребва, но точно пред устата я завърта наобратно, незнайно защо, и резултат никакъв.
За спането - просто е абсурд да я сложа в чувал, това са писъци, ревове, мятане напред назад, отказах се. Сега спи с пижама, боди потник и олекотена завивка, нея не я маха, днес всъщност на сутринта се беше отвила. И аз не мога да ставам да я завивам, трябва да ме разбуди за нещо(ето днес промрънка като се отви и й стана студено).

Ванче, кажи за резултат от FOR KIDS. Нещо като четох разбрах, че не могат да изяснят съставките.

Общи условия

Активация на акаунт