Слънце пече, дъжд вали юлчето от нищо не се бои

• 11 124
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Еее, страхотна новина е раждането на малката Ема! Силвия Н. честито и да ти е жива и здрава! Моята дъщеря беше по-голяма като се роди Пипи, на 2г1м, но лудницата също беше пълна. Но се влиза в ритъм, малко е уморително, признавам. Но има толкова много моменти на пълно щастие, които така зареждат с енергия, че човек все някак си се оправя. Аз лично откакто родих второто си дете, просто се научих да отсявам важните неща и така ми е по-спокойно.

За тези които се интересуват от хомеопат в София, аз и друг път съм препоръчвала д-р Стоименова. Това е хомеопатката на една от най-близките ми приятелки и за нея мога да кажа със сигурност, че е добра, защото просто знам от какво и как лекува децата на приятелката ми. Ако искате координати, ще я питам пак, че съм ги затрила някъде.

Нан, Пипи пък все си удря устата. Един ден такава кръв се проля, цялото му лице се беше омацотило, и аз също се бях омазала, сякаш не знам какво беше станало. А то просто от там много кръв тече, иначе нищо сериозно нямаше. Ръцете също са така.

Тиция, изнанада ме. Аз си мислех, че във Варна няма стачкуващи в градините. Нашата градина не стачкуват засега, даже днес им извикали театър. Много съм доволна от учителките в групата (наскоро дойдоха, защото преди това бяха разни сборни групи) - много възпитани и внимателни жени. Аз лично искам да им увеличат заплатите, смятам че добре се грижат за децата и заслужават по-добро заплащане за отговорността, която носят за децата. В яслата също бях доволна, но там групите бяха от по 30-40 деца!!!! Какво можех да изисквам от тези жени - една сестра и една лелка трябваше да се справят с над 30 бебета ежедневно! Направо беше някакъв зверилник! Мисля, че правеха това, което е по силите им. Струва ми се, че се подценява труда на тези хора. Смятам, че трябва да са по-добре платени, а след това ние родителите ще можем и да изискваме повече от тях. За сравнение, във Франция, в яслата се падат 5 деца на един възпитател. Тук в нашата ясла са минимум 15. Да не говорим изобщо за условията на труд и заплащането. Аз лично бих даже манифестирала с учителите, за да изразя подкрепата си. Иска ми се хората, които се грижат за децата ми да не мизерстват, а да печелят добре и да имат самочувствие. Нормално е най-слабите ученици да стават учители. Кой ще се захване с тази професия като знае каква заплата го чака. Ако се подобри заплащането, може би повече хора ще се амбицират да се борят за тези места и тази конкуренция ще вдигне качеството на учителите. На мен такива мисли ми се въртят в главата...  

# 256
Трифонова, мисля, че наистина трябва да обърнеш внимание на тези счупвания, мен също ме озадачиха за такова малко детенце. Не знам към какъв лекар да се обърнеш, но тук във форума може да попиташ д-р Слънчева в Нивеа бейби и Бърди в здравния. Не за да ти дават диагнози, а просто да те насочат към типа специалисти или изследвания. Личната ти лекарка също би трябвало да може да те насочи. Въобще пробвай на няколко места да обясниш проблема.

# 257
Привет и от мен!  Hug
И днес времето е вълшебно. Така, че ще се ходи по разходки.  Wink
Първо да честитя на патерица рожденните дни на мамите йолк и пепи ! Много щастие и късмет в живота им желая!
Силвия Н- Честита ти втора принцеса Ема. Здрава, весела и много щастлива да е. И кака Вики да си я обичка и повечко да слушка, за да ти е по-леко гледането на двете дечица.
didito, главичката на бебето се хваща отстрани (ушите са обгърнати от дланите) и така се вдига във въздуха. Почти веднага след това изплаква и си поема дъх.
Преди да направите тази процедура, бих ви посъветвала да прочетете следното. На мои познати се случи много голямо нещастие. Таткото си е играл с баткото и го е вдигнал по този начин. Хиляди поти го е правил, но този е бил с фатален край. Детенцето е издъхнало в ръцете му. Като идва полицията да разследва случая, на полицаите решава да покаже със второто си детенце как си играели. Но уви - мал шанс, черен късмет или каквото там кажете изпуква вратлето и второто детенце умира. Нашия познат откачи и се самоуби, за това неволно уж невинна игра и за един ден да убие децата си. От тогава нито Гоги, нито Венци съм вдигала така. И скачам на непознати, ако решат да си играят и да ги вдигат по този начин. Просто е съвет от моя страна..... Ако детето не може да си поеме въздух, просто духвам, за да си поеме дъх. Друго не съм опитвала.

На прегледа ми откриха раничка и ще трябва да се гори.  SadМоля ви кажете ще боли ли, че много страшно изглежда на думи  Tired

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 12:23 от eti_31

# 258
  • Варна
Олеле Ети31, сърцето ми ще се пръсне да бие Shocked Cry Cry Cry

# 259
Ети, това което пишеш е ужасно. Дори в първият момент звучи някак нереално. Какъв късмет, пък и какви са тези игри  newsm78 , не ще се самоубие, ами не знам какво....трагедия.

Наринка, мерси мн. за прегръдките  Hug

Лала, ще съм ти много благодарна, ако е възможно да дадеш пак координатите на хомеопатката.  Peace

Пепи, чакаме снимки от почивката.
Амери, дано скоро се успокоиш, явно доста ти се е струпало напоследък. Я си излей мъката, ако имаш такава.

Днес времето е чудно, приятни разходки ви желая.

# 260
  • Казанлък(Бургас)
Ох,едвам ви изчетох!Много сте писали докато ни е нямало!

Имаше тъжни новини.Pigwina моите съболезнования! Hug

Имаше и радостни:Silvia N честита рожба!Има ли снимки?

Имаше и много смешни истории: Joy Joy Joy Joy Joy Joy

А ето и ние как сме:
Филип вече щъка навсякъде.Отваря всеки шкаф ,който види.Непрекъснато си говори на някакъв негов си език и на дълго и на широко обяснява нещо като размахва пръст.Не иска да се вози в количка и или ходи,или го нося на конче.Любимата ни дума е НЕ ,а когато не стане на неговото крещи,бие себе си и околните ,или  се тръшва  на земята.
 Бяхме на море 2 месеца и почти всеки ден бяхме на плажа.Голяма игра падаше.И да се похваля нито веднъж не се изака на пясъка(все бях на тръни да не го направи в морето Mr. Green)
От седмица е с хрема.Някой ми каза ,че може да е от зъбите.Не знам.Вие как мислите?

И в Бургас и тук всички ме питат: Кога ще го отбивам?Вече бил голям!.Да не стане късно?

Вие отбихте ли децата си?И как го постигнахте? newsm78 Фил заспива само на гърда.Дайте ми съвет! Praynig Как храните децата си в момента?

# 261
  • somewhere over the rainbow
трифонова, мисля, че за остеопороза се правят кръвни изследвания /не съм сигурна точно как се измерва плътността на костите/. Дано не е това при вас, но как не са се сетили докторите да пуснат такова изследване, при два пъти чупене на крака ooooh! #2gunfire Говори с педката, тя ще те насочи най-добре Peace Милият Ваньо Heart Eyes Много ми става жал като видя малко детенце с гипс или превръзка Sad От мен - повече мляко и сирене Peace

Ети, ама какви латино сериали разправяш ти Thinking Ужас, да пази Господ Shocked

Пепи, чакаме снимки Wink

# 262
И в Бургас и тук всички ме питат: Кога ще го отбивам?Вече бил голям!.Да не стане късно?
Защо им се впрягаш на приказките. #Cussing out Радвай се, че все имаш щастието да се кърмите. Heart Eyes Тяхното е остаряло виждане отпреди половин век. Детето само ще си покаже кога е готово да се отбива. Според тях с кисело мляко ли да го храниш? Мисля, че по-добро от кърмата няма, дори и най-скъпото адаптирано мляко.  Hug

# 263
  • Казанлък(Бургас)
Леле Ети какви ужасии си написала! #Crazy А аз често вдигам Филип така!Чак настръхвам като си помисля.

Според тях с кисело мляко ли да го храниш?

Започнаха да му бутат кисело мляко в устата още като беше на 3 месеца!!!!

# 264
ети, в потрес съм, 3 пъти прочетох историята, за да я проумея. Аз никога не бих дала на някой да вдига децата ми така, просто ми се вижда опасно, но нямах аргументи, за да ги изложа тук на маристанка. Хубаво е, че разказа това. Не мога да проумея обаче как така ще убиеш детето си с даден жест и после ще имаш смелостта да пробваш с другото! А ние тука се джафкаме за късното захранване ooooh! Извинете ме, говоря глупости, но съм в шок!

Пипи също се захласва така от рев. И аз му духвам или го пръсвам с водичка. По книгите пише, че това не е опасно състояние и че най-важното е да не се показва паника, защото децата започвали да злоупотребяват с това и положението се влошавало. Една моя приятелка имаше този проблем с детето си. Все повече и повече го правело и тя все повече и повече се паникьосвала. Така докато не били при педиатъра и детето направило нова криза като решил да го прегледа. Майката естествено подскочила, но педиатърър й казал да не мърда от мястото си и се обърнал към детето и му казал най-спокойно, че няма смисъл от сцени. И то веднага спряло! Оттогава повече не е правило така. Мисля, че по онова време е било на около 2 г.

Питала съм за координати на Стоименова, чакам отговор.

# 265
Значи Стоименова преглежда в клиника Хирон, на Стамболийски 34. Тел. 9819310.

# 266
  • хасково
Честито на мамите рожденнички! (на патерици)

Честита втора принцеса на Силвия Н.Да порастне много щастлива и много красива! Hug

Ети, чак не ми се вярва , че е истина да загубиш децата си по един и същ нелеп начин.

Добре дошли на завърналите се !

Болничките и контузените да оздравяват Heart Eyes

# 267
Ох докато ви изчета и направих клавиатурата във шлюпки(чопля семки)
А един доктор Арменец под нас, реже кърти и си прави терасата,ама вижте по кое време!Дано не събуди Юл тя по  принцип си спи на шум ,но ако беше някое да подскача вече щях да съм долу с точилката! Mr. Green

Силвия честита рожба и от мен!Пожелавам ти много здраве ,да се гледкате и да имаш време и за почивка при нас! Peace

Лелее вчера така я вдигах Юл,ама тоз татко сигурно не ги е вдигал мъничко над земята и да ги пусне а ги е разнасял явно!Мале не ми се мисли! ooooh!

Джорджи как е Дим?Какво яде сега?

Трифонова и аз мисля като Лала да се консултираш с повече вещи лица,тук във форума във здравния,при Бърди,при д-р Нивея(Слънчева)
Според мен трябва и калций да пие допълнително, освен сирене и мляко! ThinkingОх незнам  Thinking

Днес научих нещо и ми е тежко и криво, колко е лош света за едни и колко е лоша съдбата!Но няма да казвам нищо друго!Мамата може да чете и не е етично да пиша за нейния проблем!Тя е силна и се е справила и се справя,но децата са лоши и обществото като цяло не приема различните!Това е! Sad Cry Confused

# 268
Честита ти втора рожба, Силвия!На цялото ти семейство желая здраве, радост в очите и весели проключения в новата приказка!

# 269
Здравейте
Калоян вече е по-добре, има още сополки, но са малко и си спи през нощта. Мислех да страним от другите деца в парка, докато му мине напълно, но майките ме успокоиха, че всички деца са със сополи, така че, явно е нормално.
В неделя ходихме до зоологическата градина и беше много хубавко. Калоян гледаше с интерес животните. Видя как подскача кенгурото и сега се опитва да скача, много е сладък. На тигрите и леопардите викаше Мау, а на ламата - ревеше като магаре. Там имаше и въртележка и го качихме, като мислехме, че няма да издържи 4-те минути, а той - не искаше да слиза. Много сме доволни от разходката. 
Силвия Н - честито ти второ съкровище Ема - да ти е жива и здрава   bouquet
Попова - супер, че Ема се оправя. Може да се видим някой ден в парка на Герена.  Hug
Нарина - браво на Пламенка, как хубаво папка.  Party
amerie - в парка на Герена ли ходиш или нещо се бъркам?  Thinking
NAN - добре, че бързо им минава на мъниците. А тези повърхности рани, кървят доста.  Hug
Лала - д-р Стоименова класически хомеопат ли е? Този път си записах координатите й.  Peace Гледах някакво предаване по ТВ-то, че било хубаво хомеопата да е класически. Не, че знам какви други има.  Confused Ти май в стара тема обяснява надълго и нашироко за хомеопатията, ама не си спомням.   33uu
yanas - и аз започнах да чувам реплики от типа: "Няма ли да отбиваш, голям е вече.", но хич не им обръщам внимание. Калоян не показва признаци на отбиване, а и аз за никъде не бързам. Когато реши - тогава.  Peace
Скорошно оздравяване на болните дечица. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт