Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с кърменето на бебета?
Какви са някои от проблемите, свързани с недоспиването?
Какви са някои от проблемите, свързани с нощните събуждания на бебетата?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от предизвикателствата, свързани с кърменето на бебета?
Някои от предизвикателствата, свързани с кърменето на бебета, включват свръхпроизводство на мляко, запушвания на канали и болки в гърдите. За да улесните кърменето, можете да увеличите лецитина си, да използвате студени компреси и да намалите изцеждането след хранене. Важно е да отпуснете каналите си и да намалите изцеждането, за да регулирате производството на мляко.
-
Какви са някои от проблемите, свързани с недоспиването?
-
Какви са някои от проблемите, свързани с нощните събуждания на бебетата?
Нощните събуждания при бебетата могат да бъдат причинени от различни фактори като хранене, безпокойство, промени в дневния режим или присъствието на майката. Те могат да варират и да бъдат повлияни от различни събития. От съществено значение е да се организират грижи за минимизиране на разсънването и улесняване на нощното гледане на бебето.
-
Какви са някои от проблемите, свързани с възстановяването след раждане?
-
Какво е мастит?
.
Айде всичко да върви по мед и масло
човечето не щеше да засуче още в болницата, инат и половина - дадоха ми го на третия ден сутринта и тогава отказа, мъчим се, рев до засиняване и не иска, то нямаше и нищо в гърдата, кърмата ми слезе късно... дори когато е спокоен и сънлив го пробвам - върти се мъчи се, държи и не засуква, отварям лекичко устата, но не засуква, педитата предлагат да съм го оставила гладен и щял да засуче ... е, мога ли да го оставя да реве до засиняване и да очаквам да засуче
... а иначе с момичето, с което лежахме заедно /и тя беше секцио/ кърмата й слезе по-рано, нейното също не искаше да суче, но тя не го й мъчи - Авента си цедеше необходимата доза и си хранеше - дори единия ден цедеше по 80-90 мл. преди всяко хранене ... дърпам се и аз с Авента, ама файда йок ...
Направо ми се плаче, сигурно не са ми дали точна доза на хормона който взимам и е заради това. Направо ми се къса сърцето като гледам как детенце след като е сукало и от двете гърди си лапа ръчичките и търси още. Това при условие че часове преди това сучеше като за световно и пак не можеше да изпразни гърдата. На всичкото отгоре беше свикнало да му тече силно от препълнена гърда, а сега се нервира или направо заспива. Аз обаче няма да се давам. Имам подкрепата на мъжа ми, разбрахме се дори ако е нужно да загуби тегло, но да не му даваме дори изцедената от мен кърма. За да ме стимулира повече. Започнах всеки път да го храня от двете гърди, въпреки че ме е страх че няма да се напълнят за 2 часа. През нощта тъй като не можеше да суче добре (сънлив и несвикнал на толкова слабо течащо мляко) дори пак изцедих колкото можех, за да стимулирам. Наливам се с вода непрекъснато. Мисля че последния път беше малко по-добре положението, въпреки че пак трябваше да изсуче и двете гърди за да се нахрани, такъв контраст само с едно денонощие по-рано
Току-що говорих със специалист по лактацията от моята болница. Ако мислите че от него научих нещо, което да не го знам с подробности оттук, много се лъжете