Отговори
# 270
честито на всики мами!!!да са им живи и здрави бебчетата !!!и бързо възстановяване!!!   bouquet

# 271
  • морето и сините вълни :)
халоууу мамита..

Първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ...да с аим живи и здрави бебчовците  bouquet  bouquet

Малиии моя днеска са скъса да плюска.Първо от сабахлямта като е почнал от 6 часа та си откара да плюска през 1 час  до 10 часа ..и все гладен...

и днеска слетобед пак същия номер.Изпива първо 130 мл и след 1 час пак гладен се озъбва нашия Mr. Green Mr. Green..Сигурно на мен се е метнал че кват съм праска сега Sick Sick
Та  като  почан днеска слетобед от 2,30 та си откара до 5 часа се в плюскане Joy Joy...брее голяма лакомия си имам.И понеже нали имахме проблеми с  повръщането и го оригвам по 2 или 3 пъти като яде..и като вземе да ми ръфа блузата  или пелената дето съм я метнала.Та чак ги засмуква hahaha hahaha

Ше ме изяде жива еййй.. Mr. Green Mr. Green

Абе Базилискче...ти кво се помотваш още в тоз форум  бегай да раждаш бе душа..ти ме убиваш,никви признаци ли няма за раждане Thinking Thinking

Ейййй ЛЮДМИЛЧЕЕЕ-знаех си че съм объркала килограмите.. Извинявай мила..но на мен защо така ми е останало в главата хамава д аму се невиди Sick newsm78.
още един път извинявам се че съм оплескала кг-те

чеки да ви обадя вчера след ДК ко стана там...Запознах се с едно мамче там нейното момченце е на 40 дена и събличам го аз моя да  го теглят и смъкнах му памперса и тя едно възклицание "ауууу каква голяма пишка имате" Sick Mr. Green Joy Joy Joy Joy
И аз верно ли  бе??? и Сестрата се обажда и вика "ми то  според бащата май  са нещата,каквато неговата такава и на синът" Joy Joy Joy Joy

Друго да питам някой да се  е отчел със кекс след раждането Mr. Green.Аз нали  9 месец а бях дествена та затова питам Joy

Болят ли ви китките бе мамчета.Мен ме боляха отначало много ама се мазах с едно мазило и ми минаха.Особенно кокалчетата напрауууу мЪ спукваха Sick

айде цун от меня

# 272
Момичета, възможно ли е да е контракция болка, което усещаш много ниско долу и за секунди /чак отива назад и към кръста/? Но понеже в същото време скача и бебока, не мога да разбера точно - той ли ме ръчка или имам контракции? newsm78

# 273
  • Sofia
Честито на новите мами и от мен! Живи и здрави да са бечетата! Hug  bouquet

Честит празник момичета! Simple Smile

# 274
Емук-май ше да е такова туй твойто.Щом отива към кръста   такова ще  е. Peace Peaceайде стискаме палци Praynig Peace Hug

# 275
Емук-май ше да е такова туй твойто.Щом отива към кръста   такова ще  е. Peace Peaceайде стискаме палци Praynig Peace Hug

Оле, Ани, направо в райграса ме хвърли, бе човек  Embarassed. Аз нали много зор давам да се ражда в тоя живот вече, ама ... ся така като ми каза, малко затраках със зъби  #Crazy

# 276
райграс,поляни,царевици толкоз  Mr. Green...нали все някога трябва да излезе бебчето..спокич няма страшно.Може да е фалшива тревога  но това сус сигурност с а контракции  bouquet  bouquet

# 277
Ами, Анич - чул те Господ тогава  Hug

# 278
Честито на обебилите се мами! Живи и здрави бебоци! И леко възстановяване и кърме  Peace Hug

emuk, и на мен на контракции ми прилича  Wink Айде всичко да върви по мед и масло  Grinning

Ние с кърменето караме по съветите на basilisk-чето. Сега не знам дали бебка яде достатъчно, ама доста на често плаче и е гладна. Изяде си ръцете направо. Ама като почне да суче и доста често просто заспива на гърдата. От гърда суче по около 10-15 минути, понякога и по-малко. Давам и двете гърди на всяко ядене, защото тя сама се маха от едната, а очевидно още е гладна. После понякога заспива веднага като я върна в креватчето, а по-често продължава да мрънка известно време. Не знам, дано да сме почнали да се справяме с положението, защото толкова много искам да успеем. АМ не давам, но пък като се разплаче много веднага след ядене, давам чайче и тя доста лакомо захапва биберона и дърпа ли дърпа... А пък докато кърмя, независимо на какъв период от време - 1, 2, 3 часа - винаги другата гърда започва да тече и тя, понякога доста тече. Много се надявам наистина да се храним достатъчно и всичко да си дойде на мястото и да е наред. Praynig

# 279
За да я увеличиш, имаш нужда от гладно бебе, което да суче 2-3 дни дето се вика нон стоп, само това може да ти спаси кърменето. От теб зависи дали ще го направиш.
Ако решиш да го направиш, съм готова да помагам.

Струва ми се, че нещата не са спасяеми вече - днес е десети ден ...  Sad човечето не щеше да засуче още в болницата, инат и половина - дадоха ми го на третия ден сутринта и тогава отказа, мъчим се, рев до засиняване и не иска, то нямаше и нищо в гърдата, кърмата ми слезе късно... дори когато е спокоен и сънлив го пробвам -  върти се мъчи се, държи и не засуква, отварям лекичко устата, но не засуква, педитата предлагат да съм го оставила гладен и щял да засуче ... е, мога ли да го оставя да реве до засиняване и да очаквам да засуче  Naughty ... а иначе с момичето, с което лежахме заедно /и тя беше секцио/ кърмата й слезе по-рано, нейното също не искаше да суче, но тя не го й мъчи - Авента си цедеше необходимата доза и си хранеше - дори единия ден цедеше по 80-90 мл. преди всяко хранене ... дърпам се и аз с Авента, ама файда йок ...

# 280
Escarina,
Щом от другата гърда тече, смятай колко повече има в тая дето я даваш. А тоя чай за кво го даваш да те питам - нито ще ти се нахрани детето, нито пък ще дърпа лакомо от гърдата както си трябва. Като е още гладна след втората гърда, връщаш я пак на първата. Плюс това повечето бебета и съвсем нахранени, ако им дадеш нещо от шише, ще го изпият - просто щото им е лесно така, а и е различно. Чаят ти пречи да се ориентираш по пишането дали добре се храните. Твоя работа, ама според мен само ти разваля схемата.
vesela_123,
За това че трудно ще накараш изтормозено от рев бебе да засуче, си съвсем права. Наистина да го накараш да суче е най-трудната част от цялата работа, щом досега изобщо не е сукал от гърда, правилно ли съм те разбрала, че изобщо не е сукал? Знам колко е гадно да не иска да ти засуче детето, чувстваш се отблъснат и е супер депресиращо. И моето не искаше да суче отначало.
Ако пробваш някой ден цял да се въргаляте в леглото не много облечени и да се гушкате в много спокойна обстановка и да пробваш да му предлагаш, може да успеете в някакъв момент - ако искаш опитай, другият вариант е лактейд, вече ти го описах как се прави. Или нощем като го видиш че се размърдва насън, без да се е събудил напълно.
Ако намериш начин да засучете, после няма да ти е трудно да увеличиш кърмата, все пак само 10 дена са минали, нищо не е.
А иначе това че другата майка цедяла повече от теб нищо не значи, спокойно може ти да си имала повече мляко, просто да не можеш да се цедиш. Браво че не си се отказала да го караш да суче, това изисква доста упоритост.
Каквото и да направите, успех ти желая  Hug
Ани,
Няма бе, мила, още съм си с тапа, някви супер мижави контракцийки отвреме-навреме, ама слаба ракия ти казвам. Терминът ми е във вторник дето идва, ама нямам нищо против днес да се разраждам например, че тъкмо съм го излъгала мойто шило да се обърне както трябва.

# 281
Момичета, вчера само в рамките на няколко часа от препълнени гърди със запушени канали минахме на почти празни гърди Cry Направо ми се плаче, сигурно не са ми дали точна доза на хормона който взимам и е заради това. Направо ми се къса сърцето като гледам как детенце след като е сукало и от двете гърди си лапа ръчичките и търси още. Това при условие че часове преди това сучеше като за световно и пак не можеше да изпразни гърдата. На всичкото отгоре беше свикнало да му тече силно от препълнена гърда, а сега се нервира или направо заспива. Аз обаче няма да се давам. Имам подкрепата на мъжа ми, разбрахме се дори ако е нужно да загуби тегло, но да не му даваме дори изцедената от мен кърма. За да ме стимулира повече. Започнах всеки път да го храня от двете гърди, въпреки че ме е страх че няма да се напълнят за 2 часа. През нощта тъй като не можеше да суче добре (сънлив и несвикнал на толкова слабо течащо мляко) дори пак изцедих колкото можех, за да стимулирам. Наливам се с вода непрекъснато. Мисля че последния път беше малко по-добре положението, въпреки че пак трябваше да изсуче и двете гърди за да се нахрани, такъв контраст само с едно денонощие по-рано Cry Стискайте палци моля ви, защото имаме много алергии в семейството, брат му се беше алергизирал ужасно от кравето мляко като го отбих на годинка и нещо и не мога да си представя какво ще сеслучи с това бебе ако нямам кърма Cry

# 282
  • София
heureuse, успех мила, дано всичко се нормализира и кърмиш бебо дъъълго и успешно! Praynig Hug

# 283
heureuse,
Миличка, не се разстройвай! Знам че при теб го има допълнителното усложнение с медикаментите, но може и да е просто скок в растежа и при вас. Виж, че ситуацията е абсолютно същата като тази, през която минаха вече толкова майчета тука във форума.
Аз ти стискам палци с всичка сила, а и съм сигурна че ще направиш всичко необходимо. Релаксирай и се настрой позитивно, ще се оправят нещата - гледай как пишка Габи, все пак ще получиш някаква информация доколко се храни. Според мен нищо не пречи да му даваш изцеденототова няма да ви наруши баланса на търсене и предлагане, важното е да не е от шише - нали знаеш номера с чашката? Със сламка също може - топиш я в шишенцето с изцеденото мляко, запушваш отгоре с пръст и като я извадиш млякото остава вътре. После слагаш сламката в устичката на детето и отпушваш отгоре, млякото ще му изтече в устата. Така става много бавно и не толкова ефективно като с чашката, но просто ти предлагам още един вариант. Според мен ще се оправите. Надявам се да се окаже че си е най-обикновен скок.  Hug
Тези неща ги знаеш сигурно, но ето малко за скоковете:

Just when you think you know what to expect - it changes!
Be prepared for your baby to change his pattern of feeding from time to time. This usually coincides with a growth spurt, and baby will demand feeds more frequently for a day or two. To facilitate the process of increasing your supply you may need to abandon whatever plans you had for that day and 'just feed the baby'. If you've missed a lot of sleep overnight go back to bed with your baby and feed him as he demands, and your body will respond by increasing your milk supply within 24-48 hours. Giving supplementary feeds during this time will interfere with your body's response to the process, so AVOID giving formula feeds. Rest and good nutrition are the keys to increasing your supply to meet your baby's growing needs - so look after yourself! Typically 'feeding frenzies' occur at 2-3 days ("calling your milk in"); usually again around 2 or 3 weeks, sometimes again at around 6 weeks, very commonly around 3 months and around 6 months of age.

Interestingly, when breastfeeding women are having problems with insufficient breastmilk supply and they review when the problem first arose, it usually coincides with one of the typical growth spurt ages - around 3 days, 3 weeks, 6 weeks, 3 or 6 months. If mothers are prepared for growth spurt feeding behaviours they are more likely to cope with it appropriately and continue to successfully breastfeed their babies.
"GROWTH SPURTS
A mother may periodically notice an increase in the frequency with which her baby wishes to feed. All babies experience periods of sudden growth during their early months. They react to these growth spurts by feeding more frequently. Such periods of increased feeding usually last only a few days. Growth spurts can occur at any time, although there are predictable ages. Mothers who have a robust supply of milk through frequent breastfeeding in the early postpartum days easily carry through during these times of feeding frequency until the growth spurt has passed." (Dewey, 1991 - in Lauwers & Swisher, 2005, p309)

Enjoy your unique breastfeeding experience as you nurture your special little person in the best possible way!

Breastfeeding BasicsLois Wattis
RN, RM, IPM, FACM, IBCLC
www.birthjourney.com

# 284
Благодаря ви за подкрепата, момичета Heart Eyes Току-що говорих със специалист по лактацията от моята болница. Ако мислите че от него научих нещо, което да не го знам с подробности оттук, много се лъжете Wink Ние продължаваме да дерзаем, пък Господ да ни е на помощ. В понеделник ще се обадя за да ми изследват нивото на хормоните. Благодаря още веднъж  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт