Отговори
# 285
Честито на всички обебили се мами
Искам да ви се похваля, че откакто давам на бебко да яде на поискване е мноко добре спокоен и спинка супер.Засега и кърмата е добре ,като се изцедя след ядене има по 50-60 грама останало.Той юнака пак си се буди горе долу през 3 часа, а по някой път и 2 не издържа.
Мисля тази седмица да почнем да си правим разходки с количката по- дълги да използваме по хубавото време ,че зимата иде и не се знае каква ще е .Тези дни го изкарвах за по 5-10 минути навън.За днес толкоз утре пак ще пиша ако остане време .Стискам палци на чакащите  newsm10 newsm17 smile3503

# 286
Честито на всички радостни и щастливи майки и татковци!  bouquet
Аз съм мъжът на МункаММ и таткото на малкия Валентин. Обещах, че ще напиша как е протекло раждането днес. Дано има смислова връзка в изреченията на това, което пиша, защото доста ми се спи.
В общи линии след като отидохме сутринта в ІАГБ докторката искаше да се раждаме нормално докато дойде момента с постоянно повтарящи се силни и неприятни контракции без бебчо да може да влезе хубаво в таза. Накрая стана доста мъчително и се стигна до решение за секцио. Щом жена ми, която беше решена на нормално раждане сама попита няма ли да е по-добре секцио си мисля, че не и е било много лесно. Анестезиоложката д-р Войнова направи лумбална анестезия и в 11.34 извадиха един бебчо, който приличаше на отгледано едномесечно бебе и определено трудно щеше да излезе сам. Даже сърдито буташе слушалката на педиатърката разбойникът. Има мерки 3800 и 51см. Жена ми се успокои от секциото и към 18.00, когато излязох от реанимация вече изглеждаше добре и като, че ли по-спокойна. Надявам се всичко да протече нормално и до края. Heart Eyes

# 287
  • София
Честито и от мен на новите мами, да са ви живи и здрави бебоците и много радост да ви носят!

При мен все още няма нищо.

# 288
Добро утро, мами! След снощния блок контракции, всичко утихна. Малко съм разочарована, защото се пренавих и даже багажа си стегнах. Ама, ще си чакам. Поне има признаци...

# 289
Момичета, аз днес черпя виртуално, че моята пуканка става на един месец!  Laughing

ние си запазихме час в Токуда за понеделник - в 14ч. сме там. Вие кога сте? И аз си мисля, че би следвало да ни премерят, но не знам дали го правят на една и съща везна.
В Токуда прегледите се правят на 2-рия етаж, където са АГ кабинетите и кантарът е само един. Така че няма как да има отклонения от едно теглене до друго.  Peace

Ани, абе и моят нещо много започна да яде напоследък. Нахраня го в 5 примерно и в 6:30 вече реве и е гладен. Какво му стана на това дете не знам. Хем си изяжда по 100 мл, явно скоро ще трябва да му увеличавам дозичката. Иначе ние вече се отчетохме с кекса цели два пъти.  Peace  Laughing  Не ме боля, явно всички шевове са ми се оправили, ама още имам едно малко странно течение.  newsm78

И честито на всички нови мами, да се възстановяват по-бързичко и да ги слушат бебоците!   bouquet

# 290
Хекси честито ти едномесечен бебок да порасне здрав и силен юнак   love001 Блазе ти миличка за кекса радвам се че шевовете ти са ок че съм чувала че е доста неприятно ако не зараснат както трябва а да правиш кекс и да не изпитваш удоволствие това направо си е жив кошмар. Искренно и не злонамерено ти завиждам Hug Grinning Hug

# 291
Здравейте.Аз влизам да питам-значи свършиха ни капките Лефакс и вчера давах на малката Еспумизан,докато мъж ми донесе Инфакол от Ваня (за които мнооого благодаря   bouquet ).Дадох и следобед Инфакол,обаче си беше много наспокойна и почти не е спала.После започна да плаче яко.Аз я слагах на гърдата,ама и това не помагаше.Като тръгнах да я къпя в памперса й имаше зелено ако...Дадох й пак инфакол,пак я храних,обаче тя не можеше да заспи и това си е.Слагах я през 10 мин,но тя изобщо не ядеше.Накрая мислех,че нямам кърма и ,дано басилиск не ме нахока,но й направих АМ,което за мое щастие тя изобщо не опита дори.Не беше гладна.Явно от коликите си плачеше така,но това,което ме притеснява е зеленото ако.Сутринта пак имаше малко зелено,ама прясното изакано си беше като горчица...  Rolling Eyes Дали е било такова от коликите?Друга причина май няма,ама....

# 292
Ами, наблюдавай я, Пебс. По принцип при стомашни проблеми обикновено вечер е по-кофти положението, тогава са и по-зелени и редки акитата, ако има диария например. Дано да не ака вече зелено. Ако и вечерта нямате проблеми, значи всичко е отминало.

# 293
Хекси, ЧРД на Алекс   bouquet да ти е жив и здрав и много да те слушка като порастне   bouquet Колко килограма сте вече и колко изяждате? виждам, че пишеш, че хапвате по повечко ... ние сме дребнички обаче си изяждаме всичкия грамаж и вечер правя също - човекът не понася диети с вода  Laughing акитата - нашите са жълтеникави, нормален ли ни е цветът  Thinking
За хълцането ? понякога Жорко така хълца, че чак се плаши той самия  Joy

# 294
Базилиск желая ти от сърце  Heart Eyesднес да се почне при теб. Или ако не е днес, поне в близките дни. Аз също до последно нямах никакви индикации, че ще раждам. Даже се изненадах, да ме питаш защо?!  Mr. Green Коремът ми си беше нагоре...вечерта бяхме на гости, даже мъжът ми направи содена питка, защото нали на 8-ми беше рождество на Пресвета Богородица, а ние не отидохме на църква. И както всичко си беше мирно и тихо, водите ми изтекоха в 2 часа през нощта и Борис реши да излиза.  Hug

Момичета от Варна исках да питам, вие как се обличате за разходка? Този момент ми е малко хикс, а ми се ще днес да направим първото излизане - ще си сложим шапка задължително, ама останалото облекло какво да бъде - идея нямам Thinking ooooh!

# 295
  • Бургас
Привет,
аз още съм тук. Днес се завръща доктора ми, беше на конгрес и утре ще се чуем да видим дали утре или други ден ще ме приемат да предизвикат раждането. Вече много ми тежи, а какъв гръб ме боли, нямам думи.
Хубав ден

# 296
Колко килограма сте вече и колко изяждате? виждам, че пишеш, че хапвате по повечко ...
В сряда бяхме 3 кила, (качи 400 гр за седмица) и както яде, очаквам тази сряда пак да е качил. Аз му правя по 100 гр ядене и общо взето си го изяжда (храним се на 3 часа), като тук-таме яде по 80 гр примерно. Но понякога се налага и дохранване. Ето примерно последно яде в 12 ч. 90 гр и сега вече го виждам как търси храна - зяпа и си яде ръцете. Ама ако му бях дала 120 гр в 12 ч. нямаше да ги изяде. Направо вече в чудо се виждам, че не мога да го храня пре час и половина, то направо ще лудна. Щото то си е половин час самото ядене + поне 20 мин после оригване и приспиване. Един час си отива на хранене.
И май е започнал да будува и да търси внимание, сега се чудя и какви играчки да му давам за залъгалки...  newsm78

# 297
  • София
Момичета, на мен май ми пада тапата. newsm78 Ама не е точно тапата (щото с Емко ми падна и си беше баш онова слузестото), а сега от сутринта на превръзката имам едно розово, ама по-скоро като течение. newsm78 Сега пак имах. Или е тръгнала да пада. Мисля да изчакам до вечерта и ако не падне цялата да звъня на доктора (ама пък то не е баш кръв ooooh!). Контракции и болки си имам, но не много по-силни от обичайните. Само дето имам чувството, че коремът ми е още по-тежък. Хубавото е, че снощи се сетих за една туника и панталон от предишната бременност (по-есенни такива) и взеха, че ми станаха  Flutter (а тогава ги носех едва до 8мия месец). Значи вярно е това, дето Иво и всички край мен ми казват, че този път съм качила по-малко кг. (не че пак са малко, но поне е имало ефект от ограниченията).

Отивам да дремна докато Емко спи, да видим днес ще се ражда ли или още ще се чака.

Днес май няма бебевалеж (все още  Laughing)?

# 298
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Hexina, нас ни мереха на 3-ти етаж (където лежахме), та явно пак ще бъде друг кантарът. Както и да е...

Засякохме, че Алек за миналото денонощие изяде 550мл. Четох, че е нормално да хапва между 700 и 800мл. На хранене средно дърпа по 60мл; снощи го държах веднъж близо 2ч на гърда и за това време докара 110мл - еднократно; един час по-късно се събуди и изяде още 35мл, но после сме заспали в 1ч и се събуди чак в 5.30ч. Като хапне повечко (което се случва и за по-голям период от време), после спи по-дълго. Та, явно ще трябва го будя, като се успи повечко, дано има ефект. Praynig

Ваня, стискам палци! Hug

# 299
  • София
Хекси, честито ти едномесечно момченце!

Ох, Ванче, не можах в първия момент да позная, че се ти  ooooh! Дано да е тапа това и всичко да започне и свърши по най-добрия начин!  Hug

Аз през деня се чувствам по-добре, ама през нощта гърлото си ме боли и носът ми съвсем се запушва. Никакви мерки нямат особен ефект, освен че просто не се влошавам (което все пак е нещо, де) и просто реших, че ще си чакам да ми мине, когато и да е това...  Tired
Иначе, ако до утре не съм родила, във вторник ще ме клъцнат.

Общи условия

Активация на акаунт