Отговори
# 255
Така като чета и аз почвам да се чудя дали наддава - просто спи доста време и го докарваме до около 5 хранения на денонощие newsm78 Спи му се на детето и храна не търси, доста време си будува и гледа кротичко. А като суче обикновено отива към 50мин. храненето - иска да изяде всичко до дупка #Crazy После понякога повръща щото и е тежко на коремчето... Rolling Eyes

# 256
Момичета, имаме си още едно септемврийче - днес в 10.57 ч. Kameliya е родила Константин с перфектните мерки 3 590 гр. и 51 см.    bouquet да са живи и здрави и мама и бебо   bouquet
Честито и на останалите обебели се мами   bouquet
Чета за съветите на Базилиск, ама при нас нещата с кърменето не потръгнаха, като оставим настрани и фактът, че мъника не ще да захапе, то няма и какво  smile3511 уж ми слезе кърма, но в недостатъчно количество - на всеки три часа успявам да изцедя между 20 и 50 мл. и то двете гърди и количеството не се увеличава ... ясно какво ще кажете течности ит.н., ама цък не става  Sick взех и три ампули окситоцин ама хавата си  евсе същата и май скоро ще си останем само на фризолака ...  Cry
Саморасличе, и моя Жорко ми се струва че доста спи и правим по- малко хранения, ама за сметка на това давам мляко и вечер когато поиска  и не се съобразявам с никаква нощна почивка...

# 257
  • гр.Варна
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ!  bouquet  bouquet  bouquet
Привет от една щастлива мама и едно спящо, ревящо и ядящо бебе!  Hug Hug Hug
Ние вече сме си у дома и няма по- хубаво от това! Peace Peace Peace
Честито на всички, които вече гушкат своите дечица и  леко раждане на тези, на които им предстои това велико събитие.   bouquet  bouquet  bouquet

Ще чета по -късно, че и на мен очичките ми се затварят, а трябва да съм във форма. Все пак имам и друго детенце и не мога да си позволя да пренебрегвам никого.
Да помоля за малка корекция- Марин се роди 3.300 кг., а не 3.050 кг.
Предварително -Благодаря!

Целуваме Ви и Ви прегръщаме силно! Hug Hug Hug

# 258
уж ми слезе кърма, но в недостатъчно количество - на всеки три часа успявам да изцедя между 20 и 50 мл. и то двете гърди и количеството не се увеличава ... ясно какво ще кажете течности ит.н., ама цък не става  Sick взех и три ампули окситоцин ама хавата си  евсе същата и май скоро ще си останем само на фризолака ...  Cry

Ами няма това да кажем  Mr. Green
То аз се повтарям, ама ти сигурно си раждала тогава, тъй че се надявам да не ми се сърдят другите - цеденето не е показател колко кърма имаш, може да имаш и 200 гр в гърдите и да не можеш да изцедиш нито един, това е въпрос на индивидуални особености, тъй че хич не се води по него.
А течностите не помагат, те са необходими на кърмачката, но единствено сукането увеличава кърмата - ако бебето суче недостатъчно, а пък го държиш винаги сито с добавка, кърмата ще продължава да ти намалява, защото тялото ти по този начин получава сигнал, че количеството е достатъчно.
За да я увеличиш, имаш нужда от гладно бебе, което да суче 2-3 дни дето се вика нон стоп, само това може да ти спаси кърменето. От теб зависи дали ще го направиш.
Окситоцинът се дава за много тежки случаи на запушвания на канали и мастит, той няма пряко отношение към количеството на кърмата.
Ако в момента сте основно на добавка, може да я намалиш плавно, така че бебето да не страда ужасно, но ще трябва да не му достига поне малко, за да има желание да суче често и продължително и да увеличава производството на гърдите.
Ако решиш да го направиш, съм готова да помагам.
Саморасличе,
Звучите ми супер. Нали пишка добре без да й даваш вода, защо се чудиш за какво да се тревожиш? Ще видиш на консултацията, че сте пушки. Кой разправяше онзи ден, че са му изсукали мозъка, а?  Peace

# 259
Ох,най- накрая успях да изчета темата Simple Smile

Много сте писали...

Честито на всички нови мами  bouquet

Някой беше питал за водите - моите изтекоха в 2 през нощта, Shocked ама реших да не се шашкам и да се опитам да удържа до смяната в АГ, което беше някъде към 6. Имах чести контракции...лежах си, напръсках си лавандула по китките и си подишвах от време на време. Отидохме в болницата, самото раждане започна към 8,30...но контракциите ми бяха кратки, но без достатъчно продължителност. Сложиха ми окситоцин, малко обезболяващ коктейл, но нещата не се промениха кой знае колко. Контракциите продължиха да бъдат кратки...което малко измъчи мен и Борис, щото докато напънеш веднъж  Sickи контракцията свършва и главата се връщаше обратно. Е, все пак за 2 часа нещата се оправиха, като самото раждане беше за около 1 час.

Както бях писала и преди кърменето ми се струва по-сложно от раждането. Е, вече е доста по-леко. Но всичко е много индивидуално, при мен просто зърната са нежни и не много големи. Но ми помогнаха крема на авент и лансиноха, които ползвам. Освен това гледам винаги да оставям известно време след кърмене зърната на въздух...сега леко са загрубели. Даже на мен не ми се вярваше, че е възможно Grinning. Силиконовите зърна също помагат доста...
Важно е да не се отказваш.

Crossing Arms И аз имам една кутия адапте за спомен от АГ болницата....където толкова ме объркваха, че ми идва сега да ги застрерям  #2gunfire Повтаряха ми, че или имам кърма или не. Което е пълна тъпотия..... Simple Smile

От моя скромен опит мога да кажа, че е хубаво да хапвате орехчета за да е засищата кърмата. В началото, за да ми тръгне пък ядях варено жито и орехи...незнам дали е имало нещо общо, ама Борис не търпи друго освен гърда.... Heart Eyes и това ме прави много щастлива Hug Hug Hug

# 260
  • София
Здравейте и честито на всички мамчета!   bouquet  bouquet  bouquet
Да са ви живи и здрави бебоците   bouquet

# 261
  • Бургас
Привет от мен днес,
Честит празник!
Честито на двете нови мама, да са им здрави и засмени бебчовците!
Пожеравам Ви хубаво настроение и кротки и спокойни бебоци!

# 262
Весела, и аз не се съобразявам нощем ли е денем ли е, но определено трябва да я събудя, за да яде. Много рядко се буди сама Rolling Eyes
Относно цеденето - и аз докато цедях беше много малко- около 30-40мл. Но като се научи да изсуква всичко си дойде на място - даже понякога се налага да доизцеждам, че са ми много напрегнати гърдите Party
Четит син на Камелия - да и е жив и здрав  bouquet  bouquet  bouquet

# 263
  • София
Здравейте сладурки и честит празник!
Честито на новите мами и успех на запътилите се към родилния дом!
Люси, добре завърнала се  Hug
Анири, аз също мисля, че проблемът е бил в кантара. Ти няма ли да ходиш на преглед в Токуда? Ние си записахме час за понеделник и се надявам там да ни премерят.
Ох, моят посерко пак се събуди...

# 264
Честито синче, Ками  Hug
Да ти е жив и здрав и да имате по-малко притеснения покрай опознаването ви  Mr. Green
Анири, ние имахме горе долу същия проблем със Педито  Shocked
Предния път отидохме на 20тия ден и понеже се родихме 3.700 кг., а ни изписаха 3.610 ... за 20 дни бяхме 3.910....което са 300 гр. отгоре и за 20 дни били малко!!!!
Аз съответно се ШАШНАХ  Shocked
Започнах да се въртя като пиле в кълчища, чудех се какво да правя (шоково ми дойде, като си мислех, че добре вървим) ... мислихме кантарче да вземаме, да се цедя и да и давам допълнително ако свърши кърмата. Прибрахме се в къщи, слагам малката да спи и мъжа ми: Изцеди се сега да имаш за довечера!
И аз ОК ... почвам и таман нямам какво повече да цедя (така си мислих) и от детската стая ДИВ РЕВ  ... за манджа... отивам при нея  Shocked и се гледаме като котараци двете !!!!! Тя - гладна, аз - изцедена (пак казвам, че тогава се бях шашардисала и изведнъж забравих коя съм, къде съм, какво да правя, как да се справя !!!! Shocked )
Ошашках се максимално с педито ... ама после се съвзех и почнах да си я храня по-продължително, да я будя ако заспи на гърдата ... просто си усещаш (след като се успокоиш, разбира се от шока) дали е добре маймунчето, дали си наддава и така ... Мъча я малко повече ... повръща, аз пак давам, тя пак повръща ... и така ...
... та мисълта ми след всички тея редове дето ги изписах е, че наистина може да има някаква разлика в кантарите!!!! А и освен това нас ни изписаха на 3ти ден.
Майка ми ми каза, че нормално бебетата смъкват до 10тия ден, така че може да се смъкнали още след като сме се прибрали в къщи. Вие АНИРИ също може да сте смъкнали още !!!!! И килограмите на изписването въобще не са отправна точка ако питаш мен!!!
Друг е въпроса, че има големи разлики в кантарите из болниците и на педиатрите. Разлики от сорта на 100-200 гр., което за бебче си е множко, след като теглят бодита, памперси за да се изтегли бебчето с точност до 20-30 гр.
И ние сега в четвъртъка сме пак на Педи ... ще сме на месец тогава и смятам да я заведа гладна и сърдита, че да направим пробно кърмене, че да ми е мирна и на мен душата  Rolling Eyes

Киссс  Hug

# 265
Нека и аз да се отчета.Термина ми беше на втори но малко преносих и родих на 11.09.007г. Момиче 3.750кг.и 53см. казва се Мария.Вече сме си вкъщи и се гледаме някак.  bouquet  bouquet  bouquet

# 266
  • София
Имам новинка! Grinning

Мункам има момченце - Валентин - 3.800. Да им и здраво и щастливо момченцето!

Милата май не звучеше много добре, май се е поизмъчила, пробвали са я първо нормално, но бебо се оказал доста едър за нея и не могъл да излезе и сега се възстановява от секцио. Бебчо е добре.

# 267
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА МУНКАМ, КАМЕЛИЯ И ДЖУЛИС! МНОГО ВЕСЕЛО ГУКАНЕ И ГУШКАНЕ!

# 268
Честито на Мункам, julice, Kameliya (и на всички други мамчета ако съм пропуснала някои моля да бъда извинена) нека да са им живи и здрави бебчетата и наи вече да са много кродки   love001 newsm51 newsm51
Ние за сега сме добре папкаме акаме пишкаме и спинкаме. Успех на всички мами запътили се към АГ бързо и безболезнено раждане ви желая Hug Hug Hug

# 269
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Честити ни нови бебковци!!! Hug Hug Hug Бързо възстановяване на мамчетата! Hug

Мерси за успокоението, basilisk, FEMININE, thumbelina! Ние се мерим от сутринта на всяко ядене; дотук яде средно на 2.5ч. (бавно и напоително - почти не е спал днес) и изяжда по около 60мл; последния път му дадох и двете гърди; започнах да действам и с компресията; като се завърти едно денонощие, ще видим резултата.

Чудя се ако действително е наличен недостиг, дали да не си взема чая на HIPP за кърмачки. Ако има мами, които го ползват, доволни ли сте?

thumbelina, и ние си запазихме час в Токуда за понеделник - в 14ч. сме там. Вие кога сте? И аз си мисля, че би следвало да ни премерят, но не знам дали го правят на една и съща везна. И това ще видим. Дано не се ошашкам допълнително и там.

FEMININE, закупих си мазилото за белезите още вчера - изцяло натурален продукт го пишат, че е, т.е. проблем да се използва по време на бременност и кърмене няма, но така смърдиии, че още не мога да се прежаля да се намажа с него! Няма угодия! Mr. Green

galia2007, не знам имаш ли време да четеш, но да те питам, какво стана с твоята глава - мина ли ти вече? И като цяло как ти върви възстановяването?

Общи условия

Активация на акаунт