27 причини да отворим нова Американска тема!

• 19 247
  • 284
  •   1
Отговори
# 135
Джена,не ме шашкай...моят се роди с нормална об.на главата...но после имА рязко нарастване.....
 абе ай стига и аз...много клеся в нета май.....
Бия си шута.....

# 136

За аутизма: връзката с ваксините продължава да не е потвърдена. Последно четох изследване за държава, където са елиминирали живака във ваксините от няколко години - но пак няма очакваното намаление в броя на диагностицираните децата. Много по-комплексни фактори са, за съжаление...

Аз ей преди малко си предадох материал за дете с аутизъм, пропаднала в образотелната система на България, и заради него се разчетох: твърди се, че 90% от случаите на аутизъм са генетично обусловени, при това момчетата са много повече от момичетата, но точният механизъм на повреда на гените не е ясен. Това с ваксините, независимо от съдебните дела, няма никаква доказателства още. Много комплексно заболяване е, който открие какво точно става, сигурно Нобелова ще вземе.

Една от новите вероятни причини, която изтъкват е, че допреди на майките с отрицателен резус фактор, инжекцията се е биела след раждането (така правят все още и в БГ). Но в Щатите вече се бие в 28 г.с. и това донякъде обърква генетичната информация... Confused
Фармацевтичните чудовища и лобита никога няма да позволят истината да излезе наяве.

# 137
абе ай стига и аз...много клеся в нета май.....
Бия си шута.....

Ужасно е, да. Първите казуси и спорове, дето почнах да чета, регистрирайки се тук преди 3 г., бяха точно за ваксините. Луднах, докато не изчетох всичко в нета. И сега продължавам да следя. Патица, на...

# 138
Гледам говорите за храните, аз пък си имам теория, че тъй като всичко е замърсено ако не ядем боклуци няма да мутираме достатъчно, за да оцелеем в тази среда Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 20:57 от Tandoori

# 139
Оф....и все пак,ако едно дете е аутист,това би трябвало да се забележи от рано...или???Те толкова са разтегнали спектъра на диагностициране....
Абе,изритайте ме оттук,бре....егати мазохистката съм.....

# 140
Тина, иди изпуши една цигара заради мен  Simple Smile

# 141
Тея моите цигарета са само виртуален имидж,Кейси...не съм пушач  Rolling Eyes
Ще отида да си полея главата с ледена вода......

# 142
Вики, наистина имаме много общи неща. Hug  Мъжа ми, ако разбере за семейството ти няма да ме остави на мира, той и без това за бг футбол само ми говори.  От 3 дни ме разпитва за Литех, а аз откъде да знам Rolling Eyes. Гена си е ген Mr. Green. Една от сестрите на мъжа ми има 3 момчета и едно момиче. Каква радост беше, че има дъщеря. Записа я на балет, а Мади само ревеше и не искаше да ходи,  тичаше след братята си да рита с тях Laughing

За органик- Аз съм селско дете, т.е. баба ми живееше на село имаше огромна градина с всякакви плодове, зеленчуци, пилета, кошери . И въпреки ,че беше домашно пак слагаха торове, пръскана с отрови и т.н.-не са правели за продан , само за нас гледаха.  Мисълта ми е, че няма истински органик. Ако се остави без да се подпомага с някаква химия, фермерите нищо няма да изкарват като продукция. Peace
Млечните прoдукти- като дете пиех домашно мляко и сирене имахме. Нямa нищо общо с това по магазините. За да издържат всички продукти толкова време трябва да има някакви добавки newsm78.
Сьомгата- онзи ден купих някаква от ферма в Чили. По вкусна не бях яла до сега.
 За almond i soy milk. Само си представете колко ядки трябва, за да се направи един литър мляко. Нещо не ми звучи реалистично Peace

# 143
Гледам говорите за храните, аз пък си имам теория, че тъй като всичко е замърсено ако не ядем боклуци няма да мутираме достатъчно, за да оцелеем в тази среда Simple Smile

Laughing Това е супер! И аз мисля така  Laughing

# 144
  • Boston, MA
.

За алергиите - знам, че е страшно, но отново се преекспонира, аман. Имаме близко дете с жестока алергия към кашу (скоро и случайно му я откриха), ами пазят го от тях и толкова.

Бубка...за съжаление подобни алергии са много комплексни ...не се опира само до "ами пазят го от тях и толкова" ,параноята тук също играе голяма роля,само факта че отиваш на ресторант с приятели или имаш дейт  и се молиш че яденето което си поръчал случайно да не е докоснало милиметрон от фъстъчен продукт.Или момичето/момчето което ще целунеш не е яло фъстъчен продукт някакъв.Защо премахнаха фъстъците от авиокомпаниите...поради причината че някои хора имат пристъп само от миризмата на фъстъци.Ако отидеш във peanutbutterallergy.org ще видиш каква голяма роля играе подобна алергия в живота на хората. Peace

Е не всички алергии са животозастрашаващи де. Майка ми и свекърва ми също имат разни дребни алергии. Съгласна съм, че има СТРАШНИ алергии, но далеч не са всички.

Не мога да се шашкам от всичко, отказвам да се поддавам на психозите от телевизията. По отношение на детето определно съм по-предпазлива, но с мярка.

Още повече сега нали съм сама, съм съвсем зен.  Mr. Green 

# 145
  • Boston, MA
Оф....и все пак,ако едно дете е аутист,това би трябвало да се забележи от рано...или???Те толкова са разтегнали спектъра на диагностициране....

А, да! Мислех си да питам... Ние аут от опасност ли сме около година и половина или какво?

Аз пуша, ама нямам цигари...  Embarassed

# 146
Бубка, аутистичния спектър е толкова широк  Rolling Eyes При всички е различно; по принцип по-късно се диагностицира. Племенникът ми е аутист; братовчедка ми просто казваше, че "в един момент все едно са и сменили детето" - за това и теорията за връзката с ваксините е толкова "упорита" (заради постепенното натрупване на живак в организма, който кулминира в един момент).

Този коментар за "смяната" съм го срещала и в много интервюта; доста майки така го обясняват, или просто с усещането, че "нещо не е наред." Най-общите симптоми са свързани с липсата на контакт очи-в-очи, неговоренето, и други поведенчески симптоми...И пак, не трябва да се обобщава, децата са различни.

Hear Again, много ще ми е интересно да видя публикацията, ако е възможно. Би ли ми я пратила; братовчедката се занимава с ново-открития център за 'социална интеграция и рехабилитация на деца от аутистичния спектър' в София, и Асоциация Аутизъм. Предполагам и на тях ще им е полезна!

# 147
Само да добавя за кис. мляко- не всички марки са "истински". Най- доброто от гледна точка на съдържание е това:

Госпожицата от аватара ми изяжда поне по две- три от бебешките органични млекца от същата марка, плюс и в шише често пие от горното от картинката за "следобеден снак".  Peace

Аз пък точно за тях четох в една книга, че са уж органични, но ако проследиш веригата от продукти използвани в производството им стигаш до познай къде - Китай. Повече от половината им продукти са от там, уж китайски органични. В Китай всичко друго може да има, но не и промишлено органично производство. Книгата е The Omnivore's Dilemma. Много е добра, препоръчвам я.

# 148
Не знам за аутизма, не мога да се изказвам. но и не мога да си лиша детето то ваксини, милиони деца по света нямат достъп до тях и затова умират, а ние тук да се чудим. Не знам, много е противоречиво.

И преди съм казвала, че купувам доколкото мога храни които НЕ СА правени в САЩ (домати за готвене, ориз, спагети, сирене, кашкавал, шоколади и прочие)

А за храните пак да кажа - колкото са от по-далеч, толкова ти е по-неясна информацията за произхода им. Да не говорим за т. нар. carbon footprint - всичкото гориво и електричество изгорено да ги пренесат от Чили до НЙ например. И аз съм израснала с продукти от бабината градина и знам колко трае една праскова след като я откъснеш - най-много 2 дена. Ами тез праскови от Чили в кутиите май узряват. Затова пак да кажа - местно производство, в сезон му е майката. Има толкова американски фермери дето произвеждат, може би не чисто органично, но доста близко до това. Вижте я тази книга, много е интересна. Peace

# 149

Не знам за САЩ, но в България се минава през ада докато се стигне до диагноза. Преди, когато аутизмът е бил малко известен, диагнозата в родината е била шизофрения...

Общи условия

Активация на акаунт