Какво мислите за противоменингитната ваксина?

• 9 563
  • 111
  •   1
Отговори
# 45
аз съм решила да я сложа, ама да попитам... последно, тази ваксина жи ва ли е или не?

# 46
Aз писах по-нагоре че сме си я слагали на три пъти заедно с ДТК то,а има ли реимунизация след като се е била трикратно ,някой знае ли?

# 47
Уф..момичета и аз бях решила да ваксинирам детето и купих ваксината, но като я занесох на педиатърката, тя каза че била само за след година и половина. MENINGOCOCCAL POLYSACCHARIDE VACCINE A+C така пише на кутийката, педито не ми изписа рецепта, каза да питам в аптеката, а те ми продадоха тази. Сега не знам какво да правя. Има ли друга ваксина подходяща за слагане преди годинката?

# 48
Ще я сложа на Деничка.Предпочитам да я предпазя от това заболяване....

# 49
Не съм го ваксинирала.
Педиатърката каза, че не препоръчва и аз я послушах.

# 50
  • гр.Варна, сега Германия
Аз я вакснирах, на 1.5 години на два приема.Нямаше проблеми

# 51
Цитат на: new*
Какви странични реакции могат да се очакват?

Не знам, не разпитвах. По принцип имам доверие на педиатъра ни и не ми хрумна да я разпитвам за подробности, но ако държиш, скоро ще ходим при нея и ще я питам

# 52
Цитат на: Laura
Тази ваксина е включена в рутинния имунизационен календар на много държави (цитирам САЩ, Канада, Великобритания, Испания, сигурно има и други).

Това за мен лично не е никакъв довод.

# 53
Моя довод ЗА е следния, в България няма достатъчно добре оборудвани лаборатории, които да откриват вируса. За това се смята, че страната не е рискова зона. Обяснението е на лекар имунолог, който ми препоръча да направим тази ваксина еднократно, когато Ради стане на 1 година и половина. Освен това имаме роднини в САЩ, които са от рисковите зони. Трябва ли да излагам детето си на риск в този случай, защото възрастните могат да са само носители, без да се разболеят.
Препоръчаха ми я и двама педиатри, на които съм склонна да вярвам Sign Exclamation

# 54
  • Sofia
Сложихме ваксината на сина като беше на малко повече от година. По никакъв начин не разбрах че му е сложена,нито е бил раздразнителен, нито го е боляло, нито пък се е подуло мястото. Лекарката ни каза че тази ваксина е много изчистеня и се понася много леко от децата и най-важното няма странични действия. Сложихме я само с едно боцкане. Смятам на малката също да й сложим като стане на година.

# 55
Аз съм ЗА ваксината. Избрах варианта еднократен прием след навършване на 1 годинка. Дори да има някаква странична реакция, то тя едва ли е по-страшна от менингита.

# 56
  • България-София
И ние си сложихме-в Израел  е задължителна.

# 57
  • sofia
Категорично против всякакви ваксини.

# 58
А някой знае ли, защо не е задължителна? Аз съм родена 1980 година и тогава тази ваксина е била задължителна. Но на мен не ми е направена, защото тогава е имало няколко много тежки случая с деца от тази ваксина, а майка ми е педиатрична сестра и е знаела за тях. Така че е забранила на колегите си да ми я слагат. Предполагам сега нещата стоят по друг начин, но все пак остава въпросът, защо отговорността за поставянето пада върху майките?

# 59
Цитат на: cheta
Цитат на: new*
Какви странични реакции могат да се очакват?

Не знам, не разпитвах. По принцип имам доверие на педиатъра ни и не ми хрумна да я разпитвам за подробности, но ако държиш, скоро ще ходим при нея и ще я питам

Реших да я бием тази ваксина. По-добре да не ми казваш подробности, че ще се затръшкам пак:). Така като имам едно мнение ми е по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт