Ще си имаме АПРИЛско бебче сладко - награда за мама и татко!

• 11 699
  • 312
  •   1
Отговори
# 165
Киша, съжалявам много Cry
Горе главата, всичко ще е наред.

# 166
Явно така се случва при многоплодната бременност.около Коледа пак ще се пробваме.благодаря ви  bouquet Hug

# 167
киша страшно съжелявам smile3518.пожелавам ти бързо въстановяване и пак в отчетни.аз съм добре.аз също усещам сърцебиене и се измарям по бързо,а и ми става лошо-от кръвното,но доки каза че е нормално.много усмивки от слънчева африка  grinning039

# 168
Киша, страшно съжалявам, миличка Cry

# 169
  • Русе
КИША и аз много съжелявам за загубата ти  smile3518 .Въстановяваи се бързо и скоро пак в отчетни.

# 170
киша,много съжалявам.както казваш ти -по коледа пак в отчетни.
аз да се оплача,че откакто съм забременяла май съм все със разтройство.само сутрин идин път,но рядко(извинявам се за израза)гледам,че повечето от вас са със запек.мойто дали не е някакъв проблем?

# 171
  • Пловдив
Киша, много съжалявам, мила!!!  smile3518 Знам какво е и колко боли!!! Вярвам, че скоро ще те видим отново в отчетни!!!  newsm10  love001

# 172
Киша, много съжалявам! Успех в бъдещите планове!

КРИСИ, аз не съм с перманентно разтройство, а само от време на време. Но когато го имам, навестявам по мин 2 пъти тоалетната. Нямам и помен от запек.

# 173
Киша и аз съжалявам мила въстановявай се бързо

# 174
koketka, ven_j, аз съм станала съм ужасно разсеяна, не помня повече от 2-3 минути. Rolling Eyes

КРИСИ, и аз съм с растройство, но от време на време, редуващо се със запек Rolling Eyes

Момичета намерих в интернет следната информация - мисля, че е интересна:

Въпреки че, спането на дясната страна не е във вреда, спането на лявата страна е всъщност добро за вас и за вашето бебе. Подобрява се притокът на кръв и храненето на плацентата и се подпомагат вашите бъбреци ефикасно да елиминират остатъчните продукти и течности от вашето тяло. Така се намалява подуването на глезените, краката и ръцете. Колкото по-рано се научите да спите така, в бъдеще, когато ви порасва корема,  ще е много по-лесно да заспивате.

През втората част от бременноста избягвайте да спите по гръб, при тази позиция тежестта на матката пада изцяло на гърба, мускулите на кръста, червата, и vena cava (вената, която пренася кръвта от долната част на тялото към сърцето). Спането по гръб увеличава риска от болки в кръста и хемороиди, неефикасно храносмилане, намалено дишане и циркулация. Спането по гръб във втория и третия триместър може да причини промени в кървното налягане. При някои жени може да предизвика ниско кръвно налягане и те да се чувстват замаяни, при други - нежелано увеличение на кръвното налягане.

Преводът ми не претендира за перфектност Grinning
Ето го и източникът: http://www.babycenter.com/400_whats-the-best-sleep-position-duri … cy_505508_1000.bc

А как спите вие?  Hug

# 175
  • Пловдив
Интересно е, Лурдес! Мерси за инфото  Hug
Аз спя най-вече наляво или по гръб, защото надясно като легна, ме попридърпва долу  Rolling Eyes Иначе най-любимо ми е по коремче, ама... Flutter

# 176
киша, миличка, съжалявам много и стискам палци скоро пак да се запишеш в отчетни.

Криси, спокойно, не си единствената. Аз също съм с разстройство, не постоянно де, но често ми се случва. А запек изобщо не съм имала, дано да е така и за в бъдеще.

Лурдес, аз съм чела същото и се опитвам да свиквам да спя на лявата страна. Малко ми е кофти още, понеже досега съм спала все на дясната, тъй като са ми казвали че не е хубано да спиш на лявата страна заради сърцето.

# 177
Аз не мога да спя по гръб по принцип и от сега преживявам как ще спя последните месеци от бременността. Нормалното ми спане е по корем-като жаба. Сега обаче се опитвам да спя на страна, но ги менкам. Нямам представа като заспя дали имам някакви предпочитания-трябва да накарам половинката да направи наблюдения Simple Smile

# 178
  • Русе
Аз като бях вчера при доктора той ми обясни въпроса със спането.Каза ми да забравя позата по гръб,защото при ня се притискало вената,която носи кръв към плода и можело да доведе до малформации(ДА НЕ ДАВА ГОСПОД  Praynig ).Каза ми точно това,което ЛУРДЕС обяснява за спането на ляво-наистина така било наи добре за бебчето.Обаче каза че може и на дясно да спя,но само ако много омалея на лявата страна.Така че и аз съм поставила мисия на мъжо да ме следи и да ме буди ако не съм както трябва  Wink .Това е за сега.

# 179
Малко ми е кофти още, понеже досега съм спала все на дясната, тъй като са ми казвали че не е хубано да спиш на лявата страна заради сърцето.

И на мен ми е трудно заради това, все съм спала на дясно и по гръб винаги, на ляво - много рядко Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт