спирала "Мирена"

• 258 467
  • 624
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте на всички  Hug
На майка ми откриха миома 5 на 5 см.
Лекарката препоръчва да се сложи някаква спирала Мирена или операция.
Забравих да кажа,че майка ми е на 43 години.
Тя ще потърси и второ мнение,но това със спирала някак си и се спря в ума.
Какво ще предложите вие?Спирала или операция?
Тя не иска да се оперира заради това,че няма как да се изхранваме в близките два месеца...
Работи като сервитьорка  и постоянно тича насам-натам.Постоянно е в стрес  Cry .
Много се притеснявам за нея.Тя хич не е силна жена  Sad...
Моля ви се дайте и някакъв съвет.Ако можете да припоръчате и добър лекар в пловдив.
Много се притеснявам,а мисълта,че може да станат разсийки не ми излиза от ума.Мъча се да мисля положително,но това действа за малко   #Crazy ...

Ще съм ви много благодарна ако дадете съвет!
Благодаря ви предварително   Hug

# 151
  • София
Здравейте на всички  Hug
На майка ми откриха миома 5 на 5 см.
Лекарката препоръчва да се сложи някаква спирала Мирена или операция.
Забравих да кажа,че майка ми е на 43 години.
Тя ще потърси и второ мнение,но това със спирала някак си и се спря в ума.
Какво ще предложите вие?Спирала или операция?
Тя не иска да се оперира заради това,че няма как да се изхранваме в близките два месеца...
Работи като сервитьорка  и постоянно тича насам-натам.Постоянно е в стрес  Cry .
Много се притеснявам за нея.Тя хич не е силна жена  Sad...
Моля ви се дайте и някакъв съвет.Ако можете да припоръчате и добър лекар в пловдив.
Много се притеснявам,а мисълта,че може да станат разсийки не ми излиза от ума.Мъча се да мисля положително,но това действа за малко   #Crazy ...

Ще съм ви много благодарна ако дадете съвет!
Благодаря ви предварително   Hug
Първо да ти кажа - миомата не е рак, че да стават разсейки. И второ - ако миомата не й прави проблеми, за какво е да се пипа? Аз лично се отказах вече категорично от Мирена - като гледам страничните действия са много повече от ползите! Миома се оперира когато прави кръвоизливи или е станала прекалено голяма. това се принципни положения. А иначе - майка ти да потърси второ, че и трето мнение и тогава да решава.Успех! Wink

# 152
Благодаря ти,Morgana

Разрових се из интернет и видях страничните и действия на спиралата...
Понеделника ще отиде за второ мнение.

# 153
Страничните действия не са за подценяване  Peace

# 154
Здравейте, ето и още едно мнение за тази спирала: добре е тя да се използва само като лечбно средство в случаи с обилни менструации, при които друго не помага и след консултация с компетентен гинеколог. Не я използвайте само като контрацептив или с цел отслабване. Аз имам такава спирала от три години и съм много доволна. Благодарение на нея се оправих след продължителна желязодефицитна анемия и се чувствам много по-бодра, менструацията ми е много оскъдна и единственият страничен ефект е акнето, което леко се засили. Трябва обаче спиралата да е сложена много добре и това да се проконтролира ехогрвски веднага след поставянето й. Някои от страничните й ефекти се дължат на лошо сложена спирала. След това трябва поне веднъж годишно да се контролира къде се намира - пак ехографски. рябва да се контролират и гърдите - мамолог и да се правят редовни цитонамазки.
Та това е от мен - дано да съм била полезна.

# 155
  • София
Весе, благодаря за информацията. Която обаче още повече ме кара да се въздържам от слагането на такава спирала, независимо, че е с медицинска цел. Ще търся други начини за справяне със ситуацията. Засега мога да изчакам до февруари, но после ще го измислям.

# 156
Аз пък сега още повече се заплих, че искам точно такава. Само да спра да кърмя...

# 157
  • пловдив
Viki_99 след като прочетох всички странични действия и изчетох цяла планина от мнения, повечето от които отрицателни и аз бих отбой - уплаших се и реших да поизчакам. Да обаче кръвоизливите ми не бяха на същото мнение и след като се наложиха няколко абразия и си докарах красива анемийка реших, че пред ножа предпочитам спиралата и преди няколко месеца ми я поставиха.  Първите 2-4 месеца са малко неприятни, защото ти идва и си отива когато си иска и по малко, но след този период на адаптиране на организма, вече нямам никакъв проблем. Разбира се това е чуждо тяло и никой не може да гарантира дали един организъм ще го приеме или отхвърли, но отговора на този въпрос се крие само в поставянето. На фона на безпаричието опитът е много скъп, но лично аз го предпочетох пред операцията. За щастие при мен се получи. Стискам палци, ако майка ти се реши и при нея всичко да е нормално. На мен спиралата ми я постави доктор Г. Крумов от Болница Медлайн в Пловдив и съм много доволна.

# 158
Здравейте!И аз искам да споделя моето мнение за спиралата.От 25август 2010 съм с нея! И аз като всички много се чудех,плашех се от страничните действия ,опасявах се от алергии,защото съм алергична!Но от друга страна имам обилни мензиси и миомен възел.Сега вече съжалявам,че не си я поставих по-рано!Чувствам се отлично.Вече втори път ми идва и е съвсем оскъдно,което няма нищо общо със ситуацията преди това!И зацапването не е толкова много и страшно.Просто съм повече от доволна и бих я препоръчала на всички ,които имат такива проблеми..При мен не се появявт никакви странични действия Laughing Laughing,поне за сега!Пожелавам на всички успех!Аз също препоръчвам д-р Крумов от болница Медлайн Пловдив

# 159
  • София
Бих искала да попитам жените, които са с Мирена дали преди да я сложат са имали болезнен цикъл и след поставянето дали има известен период - да речем първите дни, седмица, в които имат същите болки. При обикновените спирали болките са едни от страничните явления на спиралите. Благодаря!

# 160
  • някъде другаде
И аз съм с Мирена от 12.06.2009. Доволна съм. Никога не съм имаяла обилен цикъл , но имах други генекологични проблеми поради , които се наложи да я поставя. От септември 2009 дори не ми идваше цикъла , дойде ми този месец , но беше оскъдно. Мисля да отида до лекаря за да видя да няма някакъв проблем. Да уточня откакто я сложих съм ходила на прегледи 3 пъти.

# 161
  • София
Аз пък сега още повече се заплих, че искам точно такава. Само да спра да кърмя...

Според гинеколожката ми няма противопоказания към кърменето спиралата, можело да ми я сложи 6 седмици след раждането, хормонът не отивал в кърмата.
Аз ще почакам малко по финансови причини обаче Simple Smile

# 162
Здравейте мами!Искам да попитам дали някоя от вас няма моя проблем:със спирала "Мирена съм от август 2010.Всичко е ок,нямам никакви оплаквания!!Но от половин месец имам сериозен косопад.Четох в книжката на спиралата,че това е едно от противопоказанията.Някой сблъсквал ли се е с проблема!!Помогнете ,че както върви ще си остана без коса Cry Cry

# 163
Fentazy
ето това   http://www.sikirina.tsi.ru/discussion/theme.php?cat=006&theme=11от руски форум, там обсъждат страничните действия на спиралата  Rolling Eyes

# 164
  • София
Проетох отзивите от линка по-горе - видях отново, че много жени имат страничните действия на спиралата.....
Все се надявам да направят нещо по-ново и по-добро, което да е с по-малко такива гадни ефекти....

Общи условия

Активация на акаунт