спирала "Мирена"

• 259 556
  • 624
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Имам Мирена от 5 години и съм много доволна, вече ми е време да я подменям. Моля да ми кажете от къде я купувате сега. Едно време ходих специално до някаква аптека в Дървеница. Предварително благодаря.

# 196
  • далечно
за съжаление не мога да ти помогна, моята е купувана и слагана в чужбина (но пък в моя случай трябваше да я поръчат в аптеката, явно не държат ей така просто на склад)

# 197
  • о`майна лунна нощ е
Имам Мирена от 5 години и съм много доволна, вече ми е време да я подменям. Моля да ми кажете от къде я купувате сега. Едно време ходих специално до някаква аптека в Дървеница. Предварително благодаря.

Не съм от София, но мисля, че и при вас може да се процедира по същия начин, както в Пловдив. Отиваш в аптека, питаш дали могат да ти осигурят една бройка /ако поискат може да се остави малко капаро/ и те ще я поръчат и доставят. Все пак складовете и дистрибуторите не са толкова много и в общи линии лекарствата и консумативите се доставят от няколко места.

# 198
Сложих Мирена преди около месец. Сложих я защото имам миомен възел и един кюретаж след раждането ми. Менструациите бяха ужасно обилни и вече бях с анемия.  Не съм усетила почти нищо при поставянето. Все още имам леко ,мноого леко зацапване. Купих си я от склад за лекарства Стинг за 240лв. Надявам се вече да изчезне и това слабо зацапване.

# 199
  • далечно
на мен гинекологът ми каза да отида на контролен преглед 4-12 седмици след поставянето, (най-добре около 6-тата) за да се види всичко ли е окей.

срам-не срам ще си попитам: в листовката (то си е цяла книжка, де) пише, че човек трябва да си проверява сам конците, но пък лекарят ми каза, че от мен не се очаква нищо  newsm78 Та се 1удя вие дали ги проверявате и колко често  Embarassed  Embarassed  Rolling Eyes  Rolling Eyes Веднъж се справих (май  newsm78), но като цяло доста неприятно занимание, та се чудя дали и колко е важно

моето лееко зацапване се появи около седмица след поставянето и изчезна за седмица...да видим.

# 200
Има ли поставили Мирена заради обилен цикъл newsm78

# 201
да ,аз съм от тях !

# 202
Mama69, минавам на лични.

# 203
Здравейте момичета,пак съм аз Sad вече почти шест месеца съм с Мирена,но от 03.05 до 23.05 бях в цикъл.После ходих при лекарят и той ми изписа калции и витамин С.След 7 дни пак влязох в цикъл и до днес съм си така...Така както върви,мисля че и намерение да спира.Ще се побъркам Shocked Вече съм много.изнервена и мисля или да се консултирам с друг специалист или да я махна.Това е кошмар Shocked Моля дайте ми съвет  Blush Лека вечер и Благодаря   bouquet

# 204
  • о`майна лунна нощ е
Нали едно от страничните действия на тази спирала е точно цикъл/зацапване, което може да продължи до 6 месеца. Ужасно неприятно, но много момичета са споделили, че при тях се е получило така.
Консултирай се с лекаря си. Все пак той/тя е компетентният да прецени дали организмът ти понася спиралата.
Дано отмине по-скоро!

# 205
totesa задължително се консултирай с гинеколога си.
При мен зацапването не спря 9 месеца, оказа се, че се е разместила и я махнах.
Докато бях с мирена цикъла ми идваше на 24 дена, вървеше по 10-ина, един ден без зацапване , после явно имах овулация и зацапването започваше отново до следващия цикъл  #Crazy

# 206
Много ви благодаря за бързите отговори Embarassed Дано да се оправи всичко,хич не ми се иска да я махам Confused Бъдете Здрави и дано при другите всичко да е наред   bouquet Лек ден на всички!  Hug

# 207
  • София
срам-не срам ще си попитам: в листовката (то си е цяла книжка, де) пише, че човек трябва да си проверява сам конците, но пък лекарят ми каза, че от мен не се очаква нищо  newsm78 Та се 1удя вие дали ги проверявате и колко често  Embarassed  Embarassed  Rolling Eyes  Rolling Eyes Веднъж се справих (май  newsm78), но като цяло доста неприятно занимание, та се чудя дали и колко е важно

Когато си правиш тоалет, вътрешно можеш да си напипаш конците, моите са скъсявани 2 пъти и пак ги "проверявам" дали са там-е там са си. Blush

# 208
След 5 години с Мирена, вчера я махнах. За тези 5 години съм нямала никакви проблеми, идваше ми всеки месец по 5-6 дни, но съвсем слабо.Сега чакам следващия цикъл за да сложа отново.В Бургас струва 245лв, поръчваш в някоя аптека и за един ден ти я доставят.

# 209
Имам миома.Предписаха ми Мирена.Изхвърлих я на 30-я ден,след 20-дневно кървене.Посъветвайте ме какво да правя

Общи условия

Активация на акаунт