Синдром на Даун - тема 3

• 96 713
  • 947
  •   1
Отговори
# 900
Здравейте,
   Силве, потърси в поликлиниката към Педиатрията гастроентероложката, за жалост не си спомням как се казваше, но помня, че е доцентка, тя много ни помогна за запека на Гери. Гери един-два пъти е имала продължително разстройство, според мен се раздразва лигавицата на червата и бавно се възстановява, през тези периоди ядяхме лечебна хумана, оризова каша и много-много печени ябълки изядохме. Но Гери е по-склонна към запек и сега ядем много сурови плодове. Ще ти звънна по телефона за кураж, мисля, че го имам.
   Съжалявам, че нямам време да пиша, но тези дни ми се налага да тичам и до работата заради годишното приключване и пр. Иначе следя темата и при първа възможност ще пиша повече.
   Поздрави на всички родители и много целувки на децата.

# 901
блогодаря за отговора има к-ция с гастро никои неможе да помогне всеки лекар си казва неговото за проблема детето не се    повлиява от тях  мисля си 4е може да е от зъбитее имате ли такъв проблем при никнене на зъбите Теди е на година и седем месеца и има два кътника венците са му побеляли за никненето на др зъби Теди направи кра4ки на 15 март 2008 г.  а е роден на 1.08.06 това добре ли е ?  леажахме б-ца Токуда през демекември и ни6то съмняваха се за цьолиякия непонусимост към глутен но няма Теди такожа заболяване когато изникваха  зъбите на ва6ите деца  как проти4а6е процеса

има6е ли разс.и температура и воб6те как беше вси4ко  newsm78

# 902
Ходихме в педиатрията при доцентка и тя неможа да но помогне много ми е тешко заштото имам 4уството 4е Теди 6те умре от това разстроиство няма  БГ 4увек които да му помогне миля си 4е това е от СД

# 903
Силве, в момента има и вирус с разстройство и температура, не мисли такива неща, ще се оправите, ще видиш.

# 904
Дано си права Даи боже но ве4е нямам сила да се боря дано е савпадение с вируса ние ядеме мляко ал 110 изсписани гоО др от педиятрията но  много не ни влияе  дано нямате такива проблеми като нашите поздрави на си4ки деца и маики мн ви моля пратете ми линк от БТВ

# 905
  • Пловдив
tedi , Лизката имаше продължително разстройство когато беше на 1г. и 3м. (продължи 2 седмици). Оправи се като и изписаха Sumetrolim сироп, но предполагам, че вие вече сте пили какво ли не.

# 906
 tedi-това са няколко рецепти от книгата ''Рецептите на Ванга''
Да се пие няколко пъти през деня чай от джоджен
В продължение на няколко да се изпиват по 10капки ,разтворени в чаша вода от веществото''анатол'',от което се прави мастиката/не съм сигурна дали става за дечица/
Дренки,може и компот  друго не се сещам но понякога и това което не очакваме и нямаме доверие ни помага

# 907
И аз се сетих за едно почти безотказно средство – кора от нар, малко парче - около 3-4 кв. см., вари се около 20 минути, охлажда се и се пие отварата, може и да се подслади със захар. Препоръчано ми  е от много добра педиатърка, напълно безвредно е, дори за съвсем малки бебета. Единственият му недостатък е, че много цапа, няма изпиране.

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 23:53 от xelaa

# 908
  • София и там където не се пуши
За разстройство - една капка йод с малко вода разтворена.

# 909
zdrabeite ot men mama silvia mnogo vi blagodara na vsi4ki vsi4ko sme pravili bez nara ste opitam tedi vse oste ima pastroistvo ne mi pisahte za zabite kato ponikvat kakvi oplakvania imat dezata za saga tolkova 4e tedi e mnogo nerven ste pisa no ne moga da se onravammnogo kakto vistate

# 910
  • София и там където не се пуши
При поява на зъби, поначало децата са податливи на вируси, защото им отслабва имунната система.

# 911
здравеите пак за информа теди е на 1г7м на 15 03 2008г направи 1 2 кра4ки от думите казва мама и даи но мисла 4е не влага смисъл не спи спокоино ношно време  Naughty мисля си 4е Теди има някакво хрони4но разстроиство

# 912
  • гр. Карнобат
Здрвей, tedi!
Дано ти бъда полезна.Отворих народна медицина и прочетох следното:
 Признаци: Детето е неспокойно, престава да се смее, сънят му след ядене
е разстроен, а мускулатурата му е отпусната. Лицето е бледо, коремът подут.
Всяка вечер да се прави или цяла топла баня от орехови листа и трина ( 37°С
за 10 мин.), или да се постави коремен компрес, натопен в топла отварка от
джоджен или вода ( 37°- 36°С), като подложката добре се изцеди и се увие с
двойна фанелка. Нощем компреса да се махне, ако детето се пробуди. След
като се снеме да се направи бърза фрикция с хладка вода ( 30°С) и леко да
се подсуши с хавлиена кърпа.
 Вътрешно: отвара от резене или отвара от копър- дават се сутрин, обед, вечер
10 мин. преди ядене по 1/2 -1 кафена чаша.
Дават се също така оризова или овесена вода; Сокове от сурови
плодове- портокапи, ябълки, мандарини; Зеленчуци- моркови, алабаш и др.
За уталожване на жаждата болното дете да пие вода с малко лимонов сок.

# 913
Здравей Теди,на нас един път ни се случи да имаме разстройство и джипито ни предписа ентерол плюс,това е прахче разделяш го на 2 и едната половина е даваш с малко вода.Нас също ни мъчат зъбки,но нямаме такива симптоми както Вашите,но твърде е възможно да е и от зъбките,всяко дете е различно.Лекарите все пак нищо ли не казват?

# 914
Привет на всички!
Днес минахме комисията за ТЕЛК и другата седмица чакам резултати. Стискайте палци да ни дадат висок процент Praynig Знаете ли колко % минимум трябва да ни дадат за да е безплатна детската градина и да ми дават интеграционни добавки и двойни детски за детето?
Иначе тази седмица се разбихме от обикаляне по лекари с Момчил, дано не сме прихванали някой вирус пред кабинетите newsm78 Нещата с Момчи са притеснителни само при ендокринолога, оказа се, че е пораснал на ръст малко и пак е на долната граница на нормата и съответно д-р Стоева му дигна дозата Л-тироксин. Странно ми е, че в Чехия са му гледали щитовидната жлеза на ехограф и размерите и формата са в норма. И майка ми също има проблеми със щитовидната жлеза, нейната е изцяло деформирана и свита (почти не функционира) когато я гледат на ехограф и взема абсолютно същата дозата Л-тироксин, предполагам се сещате, че и теглото и е многократно по-голямо newsm78.
Аз не присъствах на прегледа при психолога и тя много ме е оплюла пред майка ми. Как можело да работя, трябвало с мен да разговаря и с бащата, как можела да вярва на бабата, че бащата не иска да гледа сина си... Направо бях бясна като го чух #Cussing out #2gunfireТези хора дават ли си сметка колко струва отглеждането на едно дете с проблеми от самотна майка(само прегледа при нея е 20лв). А за обикалянето по лекари никой не дава болнични и трябва да се хаби отпуск...Но спирам да коментирам, че пак се ядосах #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт