Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 93 968
  • 866
  •   1
Отговори
# 180
A aз мога ли да участвам  newsm78 Ама и ние не сме с потвърдена диагноза за аутизъм, само за СИД. Пък и не сме в БГ Sad Май неможе. newsm78
Мисля , че всеки който иска да участва в това изследване може да се свърже на посочените адреси и да обясни какъв е случаят на детенцето. И без това повечето от нас не са с диагноза аутизъм или поне не точно така формулирана. По-голяма част от децата ни са с диагноза ГРР-Генерализирано разстройство на развитието, Психично разстройство на развитието, Комуникативна дисфункция, ....- Атипичен аутизъм и какви ли не още вариации, които всъщност в една или друга степен са разтройства от аутистичния спектър. В това число  и хиперактивността с дефицит на концентрацията, СИД, а защо не и други заболявания, като ДЦП при които се наблюдават някои аутистични симптоми, като съпътстващ проблем.
Понеже съм попълнила въпросника и доколкото схващам в него се набляга и се търси информация за ефективността на биомедицинския подход т.е диетата, добавки, ваксини и т.н . Кой какво е правил и как е повлияло на детето и неговото развитие.
Това би дало много ценна информация в каква степен този подход помага на нашите деца, за тези които тепърва се сблъскват с поведенческите проблеми на децата си. А вероятно ще бъде полезно и за специалистите - психолози , психиатри, логопеди и изобщо всички които работят с нашите деца.

В този смисъл , всички които са правили нещо в тази посока т.е диета , добавки , алтернативни методи на лечение(хомеопатия, билколечение и т.н)и др. ,  и са видели или не някакви резултати от това , могат да бъдат полезни с информация.

# 181
Пък и не сме в БГ Sad Май неможе. newsm78

...и ние....Ще може ли да участваме .Детенцето си е българче отвсякъде.

# 182
Смятам, че колкото повече от вас участват в изследването, толкова по-добре. Щом пишете тук, значи дори и без диагноза "аутизъм", децата ви имат някои черти, които малко или много се свързват с аутистичния спектър. Затова попълването на въпросника е добре да бъде съпроводено с обяснение от ваша страна на характерните за детето ви особености на поведението, речта, общуването и т.н. Това ще е страшно полезно и за самите специалисти, провеждащи изследването. Пък, дай Боже, като се оповестят резултатите, да стане ясно каква огромна нужда има в България от специалисти като ДАН докторите и съответно се предприемат мерки за осигуряването поне на един такъв!

# 183
Писах на имейл да ми пратят въпросника, още не е пристигнал. Ако е един и същ за всички, и може някой да ми го прати, ще съм му благодарна! Hug

# 184
И на мен, и на мен  Mr. Green

# 185
Абе я ми го пратете и на мене /който вече го е получил/. Дано да се окаже полезно за специалистите за бъдещата им работа с децата  Peace

# 186
На нас следващия вторник ще ни е готов "рапорта"(това на БГ идея нямам как се казва, някой да ми помогне, че звучи много пионерско  Mr. Green) от езиковата терапевтка. Тестовете ни приключиха днес, и нямам търпение да сравня двата преди диетата и терапията (началото на февруари) и този от сега. Аз самата виждам колко ми се промени детето, но някак си ми се иска да го видя и написано на хартия със всичките му термини и завъртулки  Crazy ... някак си авторитетно звучи  Crazy и ме прави много горда... сигурно няма да пише вътре похвали колко сме напреднали, но ще пише при всички положения къде сме сега и ще мога да си се радвам   Mr. Green

само че ми казаха още нещо днес което ме поуплаши малко...искат пак да тестваме слуха му. Според нея той не чува определени звуци - просто да са сигурни, че не е проблем в ушите.

# 187
Писах на имейл да ми пратят въпросника, още не е пристигнал. Ако е един и същ за всички, и може някой да ми го прати, ще съм му благодарна! Hug

И аз пратих мейл, може би няма да стане бързо, който има да "свирне" и да разпращаме.

Кифла, това е вече масова диагноза, която слагат на такива деца като нашите.

# 188
       Пратете и на мен въпросника. Peace

# 189
Desi, не знам дали става дума за същото, но ние до сега имаме 2 пъти психологично изследване на Йони, първото от св. Никола, а второто преди 2 седмици от Центъра за работа с аутисти. Като през тези 2-3 месеца между двете Йони е на диета, е няма да ти кажа колко много е дръпнало човечето напред. Лично аз си ги препрочитам като намеря време и двете. И е прав моя мъж като казва, че сега може да ни е трудно, обаче като се обърнем един ден назад ще е много насърчаващо като погледнеш от къде е тръгнало човечето и какво е постигнало.
Вярвам в дечицата ни, познавам една малка частица от всяко от тях, благодарение на това което сте писали, но имах възможност да се запозная с няколко от тях. Те са разкошни- уравновесени, говорещи, усмихващи се и любвеобилни деца. Невероятни са. На мен много насърчаващо ми действат срещи с мъници, може би защото всички са по напред от Йони и знам че и тя ще стигне до там до където сте вие.
А пък и нали започнах да ви чета от 20стр на втората тема, постепенно успях да изчета първите страници на същата и се върнах на първата тема. И тъй като я четох наскоро, паралелно с това което споделяте в 3тата вече, разликата е толкова голяма в децата, толкова по напред, постоянно дърпащи и развиващи се, с нови думи и постижения. Много насърчаващо е.
Днес видях Wolf и не успях да му се обадя, а ми се искаше да  му стисна ръката. Видях и tigonew и сладкишката Дара, издържахме рекордния половин час на едно място, е с диаметър 2-3м, Викахме, пляскахме и Йоанка заспа на още на 2рата минута, щом седнахме в трамвая.
Успешен ден на всички. Толкова много специални хора пишат тук, благодаря ви за всичко Hug

# 190
мили мами, това е едно интервю с Джени Макарти. синът и е с аутизъм.  много предпазливо се засяга и темата за ваксините...реших, че може да ви бъде интересно.
http://omg.yahoo.com/louder-than-words-on-autism/videos/1513;_yl … 7yoYPTgVqw.4bDixx.

# 191

И аз пратих мейл, може би няма да стане бързо, който има да "свирне" и да разпращаме.

Кифла, това е вече масова диагноза, която слагат на такива деца като нашите.

МОМИЧЕТА, ПОЛУЧИХ ВЪПРОСНИКА!!! КОЙТО НЕ Е ДА МИ ПИШЕ НА ЛИЧНИ И МЕЙЛ, СКАЙП КАКВОТО ИМА, ЗА ДА ГО ИЗПРАТЯ  Hug Laughing

# 192
Ето тук ( www.indigo-kind.com) има много за индиговите деца, но за съжаление съм много зле с чуждите езици.

# 193
Незнам дали сте засичали тази тема, но тук пише много за децата индиго и за кристалните деца.
Заповядайте:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=169071.0

# 194
Здравейте,ето какво открих  http://autistbg.com/ може би вече сте запознати , но все пак за тези които тепърва се сблъскват с проблема. 

Общи условия

Активация на акаунт