Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 93 962
  • 866
  •   1
Отговори
# 195
Отваряла съм го този линк, но все пак ти благодаря за загрижеността  bouquet

# 196
  • Реъкйавик
мили мами, това е едно интервю с Джени Макарти. синът и е с аутизъм.  много предпазливо се засяга и темата за ваксините...реших, че може да ви бъде интересно.
http://omg.yahoo.com/louder-than-words-on-autism/videos/1513;_yl … 7yoYPTgVqw.4bDixx.
И аз много 4есто съм питала за тези ваксини и филми и книги съм 4ела. Тука питах докторята но отговора беше 4е в исландия ваксините не са с тиремозал или там както се казва нито пък са с живак. От 2001 година тук се използват нови ваксини.

# 197
Относно ваксините, как мислите - сега както съобщават всяка вечер по различни телевизии в новините за този нов грип Соломон и да се ваксинираме, аз не смея, знам ли дали ще е правилно, дали ваксината ще се приеме от организма и колко ли ще я защити, да не я увредя някъде другаде, че то само това ми липсва. Кажете какво мислите по този въпрос newsm78

Сега й давам хомеопатичните Коризалия и Хомеоджин 9, че се опитва да кашля и има носово говорене. Ами то кой ще ходи бос, ще се мокри... луда калинка ме прави с това обличане #Crazy

# 198
  • sofia
Аз не бих ваксинирала нито себе си, нито децата. На малкия давам само ББ сиропа и нищо друго. Той за сега е здравичък, добре се закалява с това постоянно ходене гол  #Cussing out.
Баткото ни е по болнав, но поне не е често и се справяме само с капки за нос и парацетамол, той е с куп алергии и сиропи и чайове никакви не може да пие. Остава само да си пожелаем да сме здрави и, ако може с по малко лекарства. За ваксини съм категорична НЕ   Naughty.

# 199
Ние имаме ново 20 - слуха ни на дясното ушенце не е в ред. Спреде ауудиолога е временно и е решимо. Praynig  Обаче никой не знае откога сме така. Другото ни уше обаче компенсира. Имаме и течност в средното ухо - абе проблеми колкото искаш....
Логопеда ни прати да си изследваме слуха - тя заподозря, понеже някои звуци според нея ги чувал "трудно"...  Аудиограма неможахме да направим (това нещо да му сложат слушалки на главата за нас си беше ясло, че няма да се получи...)само тимпанометрия и отоакустични емисии. Обаче както и да е де - сега почваме да ходим и по ушни доктори, като оправим течността в ушите продължаваме със аудиограмите (най-вероятно под пълна упойка). На всичкото отгоре го боли и зъб, зъбаря каза, че в устата му няма как без пълна упойка да работи което ще трябва съвсем скоро да оправим, ушния доктор в най-лошия случай вероятно ще иска да му прави операция да слага тръбички в ухото да извежда течността(още една пълна упойка  ooooh! ooooh! ooooh!)
и въобще.... айде отивам пак да се нарева.

ПС. Получихме си така чакания резултат от новото тестване. немога да му се зарадвам дори с тези проблеми сега.  Общо взето освен 5те страници какво неможе и какви проблеми има пише, че вече функционира на нивото на 3 - 3.5 годишно дете. (преди 6 месеца това беше 2-2.5годинки което означава огромен напредък всъщност, въпреки, че скоро ще станем на 5г.- имам си надежда,че за 2-3 години ще можем да се подготвим да станем ученици)

# 200
Деси, съжалявам... Sad

Нашите деца няма как да не минават под упокойка за определени прегледи и работа.

Аз също се притеснявам за евентуално посещение при зъболекар, при което ще трябва да е приспана. ooooh!

# 201
Ние имаме ново 20 - слуха ни на дясното ушенце не е в ред. Спреде ауудиолога е временно и е решимо. Praynig  Обаче никой не знае откога сме така. Другото ни уше обаче компенсира. Имаме и течност в средното ухо - абе проблеми колкото искаш....
Логопеда ни прати да си изследваме слуха - тя заподозря, понеже някои звуци според нея ги чувал "трудно"...  Аудиограма неможахме да направим (това нещо да му сложат слушалки на главата за нас си беше ясло, че няма да се получи...)само тимпанометрия и отоакустични емисии. Обаче както и да е де - сега почваме да ходим и по ушни доктори, като оправим течността в ушите продължаваме със аудиограмите (най-вероятно под пълна упойка). На всичкото отгоре го боли и зъб, зъбаря каза, че в устата му няма как без пълна упойка да работи което ще трябва съвсем скоро да оправим, ушния доктор в най-лошия случай вероятно ще иска да му прави операция да слага тръбички в ухото да извежда течността(още една пълна упойка  ooooh! ooooh! ooooh!)
и въобще.... айде отивам пак да се нарева.

Деси, съжалявам за проблемите миличка  Cry
Искам да ти кажа само поставянето на дренажа в ухото да не те плаши. На Оли и поставиха такова нещо през лятото, с пълна упойка, отне само 10-15 минути. Това много и помогна. След като течността от ухото излезе започна да чува по-добре и съответно и говора и се подобри, а и през нощта спи много по-спокойно. Не се притеснявай- ще мине всичко. И зъбчето ще му оправят.
ПС. Получихме си така чакания резултат от новото тестване. немога да му се зарадвам дори с тези проблеми сега.  Общо взето освен 5те страници какво неможе и какви проблеми има пише, че вече функционира на нивото на 3 - 3.5 годишно дете. (преди 6 месеца това беше 2-2.5годинки което означава огромен напредък всъщност, въпреки, че скоро ще станем на 5г.- имам си надежда,че за 2-3 години ще можем да се подготвим да станем ученици)
Поздравления за напредъка!  Heart Eyes Ако продължава същия дух наистина след 1- 2 години ще е вече ученик.   bouquet

# 202
Цитат
Нашите деца

Поставянето на дренажа винаги се извършва с пълна упойка, защото болката е неописуема.

А относно зъболекаря, в Дания има много деца, които са  съвсем нормални, но ползват пълна упойка.

# 203

Недей плака, Деси. Аз имам една идея.
Петнайсет години съм работил като конструктор, та само идеи да искаш.
Не може ли зъболекарят да работи под упойка и като свърши, ушният да постави дренажа.
Т.е, да минете с една упойка. Реализируемо е при условие, че ушния лекар не му
трябва кой знае каква апаратура, която да дотътри до кабинета на зъболекаря.

# 204
  • София
Деси, и от мен имаш подкрепа Hug Гледай от добрата страна, че е хванат още един проблем и ще има крачка напред.

# 205
Реализируемо е при условие, че ушния лекар не му
трябва кой знае каква апаратура, която да дотътри до кабинета на зъболекаря.[/color]

И аз така мислех и питах , ама нямало как да носи електронния микроскоп  под който правят операцията, щото бил по-голям от стола на зъболекаря.
Обаче има някакъв начин ако е в една и съща болница това да стане(да го преместят) но ще мисля, като дойде времето....

# 206
  • sofia
Деси, съжалявам за малкия. Сигурна съм, обаче, че ще се справите  Peace. Нашия батко беше със 70% загуба на слуха на лявото ухо, усложнение от скарлатина и беше с такава тръбичка близо 6 мес. Поставя се с пълна упойка, иначе няма как. След това всичко беше о.к. Ще ти кажат детето да не тича много, да пазите ухото от прах, вода, все пак е отворено тъпанчето.
Много е трудно това пазене на малко дете, но по добре така, от колкото дискомфорта и болката. Моя син беше на 4 г. тогава и казваше, че чува приглушено, като под вода, а някои звуци въобще не ги чуваше  ooooh!. Като се прибрахме от болницата си запушваше ушите от шума на тоалетния сифон като се пуска водата, от трафика навън и още такива шумове, които всъщност дълго време не е чувал.

# 207
А някаква болка има ли след слагането? извинявам се че питам тука, ако искаш ми пиши на лични.

Ама няма как - трябва да го оправим - все пак това влияе МНОГО на речта, която и без това ни е проблем.

# 208
 Hug Деси, успех!  HugВиж колко съвети получи и добри думи. Казвайте и тук, на мен лично не ми пречи, така и ние сме в час, че знае ли човек какво ще му дойде на главата.

# 209
Виж колко съвети получи и добри думи.

Вие сте моето второ семейство. Незаменими сте и да знаете, че много ви обичам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт