Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 292
  • 866
  •   1
Отговори
# 270
# 271
  • София
Много пъти се питахме, но не се разбрахме. Аз имам колебания и ще питам в седмичната тема

# 272
  • София
Бях се изфукала тук нещо, но го изтрих.

Последна редакция: вт, 30 окт 2007, 09:34 от Катина

# 273
А з прочетох  Laughing  и  те  поздравявам за успехите  и труда  който си положила  за да ги постигнете   Браво   Hug  bouquet
Няма по хубаво  нещо     от това да  виждаш    детето  че  върви напред.
Успех !

# 274
И аз го прочетох Simple Smile Ама отидохме с малкия на терапия и докато се върна и си го изтрила ...
И въпреки това исках да ти кажа, че това , което написа заслужава да се разпечата и да се сложи в златна рамка на стената!
Толкова много се радвам за вас!

Тичайте и занапред  Hug

# 275
ЕЕЕ Кате , напиши го пак ! Не е честно някак ! Naughty
Поне моля прочелите го да не коментират така , че ще ни изгризе любопитството. Вече си загубих съня.  : Wink

# 276
Искам да кажа  че  точно тези постинги    дават  сили  на майките  да се  борят  ежедневно   с  децата си  да ги   обучават      да  бъдат  търпеливи   и любвеобилни   ..Наградата   за нас са успехите.

# 277
Бях се изфукала тук нещо, но го изтрих.

Кате дай пак. Напиши го и аз не разбрах за какво става въпрос! Hug

# 278
  • София
От известно време се движех само според личното си усещане."Лекувах" го против общоприетите правила.Комбинация от нетрадиционна и традиционна медицина.От най бабешките, до най - новаторските методи.Търпях основно критики и добронамерени препоръки да не го правя  argue.Слушаха ме иронично и даже съжалително, когато казвах какво правя.Тези, които ме подкрепиха се броят на пръстите на едната ръка.Аз обаче най инатски се водех от моето си усещане Stuck Out Tongue Winking Eye.Онзи ден си взех последната епикриза от св.Никола.Чувствам се много удовлетворена, защото резултатите са добри.Мишо беше дете, с което отказваха да работят доста специалисти.Беше ги страх newsm43.Той беше единственното дете, което ходеше почасово в специална група в детската градина, и единственото, което не интегрираха в масова група.Беше невъзможно.Много трудно дете /доста хора ми казаха най - трудното с което сме работили/  smile3511.
Е, сега вече Мишо е най - лесното за работа, най спокойното, най гальовното и най хваленото от неговата специална група  smile3560.Чувствам голямо задоволство, защото въпреки критиките съм намерила правилния за него начин.Исках да похваля себе си в случая.Фук, фук.
Ето и данните от епикризите ни:

2005г.

когнитивни умения - 12 м.в.
социокомуникативни умения - 8 м.в.

От 2006 са:

когнитивни умения - 20 м.в.
социокомуникативни умения - 13 м.в.

Резултатите ни с днешна дата са:

когнитивни умения - 3-4,5 г.в.
социокомуникативни умения - 2,6 - 3 г.в.

Официалното становище за цитирам:Най бързият напредък на дете от спектъра, което са виждали в св.Никола е добрите специалисти работили с него.И може би и другите неща, които направихме/неофициално/, но официално от специалистите.Тоест Оля, Валя, психоложката ни Соня Начева - знаете колко ви обичам  newsm20
А пък детската ни градина и персонала работещ с него през това време............цял живот ще съм им длъжница на тези хора. Flowers Bouquet

# 279
От известно време се движех само според личното си усещане."Лекувах" го против общоприетите правила.Комбинация от нетрадиционна и традиционна медицина.От най бабешките, до най - новаторските методи.
        Катина, моля те сподели със нас каква нетрадиционна и традиционна медицина и какви бабешки и новаторски методи сте използвали при Мишето, за да постигнете такива добри резултати. Peace

# 280
Аз не успях да прочета първото писание на Катето, но имах удоволствието да се запозная с Мишето лично преди около 2 месеца. Разкошно човече е, още повече ме впечатли разказа на Катето какъв е бил и какъв го видях тогава. Приказвахме си с него, гушках го, разкошен е той. Както и Коко на nadejda.v.l, много им се радвам на децата, понеже са с близка диагноза до нашата,  а ги виждам големи момчета, уравновесени, говорещи, разбиращи.
Кате, поздравления за добрите резултати. Винаги усилията се възнаграждават, браво на теб и на Мишето Hug

# 281
Катина, радвам се за вас! Все така продължавайте... Praynig Hug

# 282
  • София
Катина, много се развълнувах и се радвам на резултатите  bouquet   Hug bouquet

Кажи нещо повече за режима на Мишо - колко време продължи почасовото ходене, колко часа оставаше първоначално, сега по колко време ходите на градина. Какво друго нетрадиционно приложи?

# 283
  • София

Катина, моля те сподели със нас каква нетрадиционна и традиционна медицина и какви бабешки и новаторски методи сте използвали при Мишето, за да постигнете такива добри резултати. Peace

Не мога да дам рецепта.Нямам никакви доказателства, а само предположения, и то все извън официалната теза за аутизма.
Почнахме диета - поохулиха ме.След месец почнах и източна медицина /във вид на сиропче/- поохулиха ме.Пиехме и Саменто - не ме хулиха.Спряхме диетата - пак ме хулиха.Имплантиране на стволови клетки - там вече много ме хулиха.Лекаря, който ги направи ме предупреди, че няма смисъл.Много работа със специалисти.Маматерапия, ароматотерапия.А кое помогна - бога ми не знам.Имам някои теории, но пък аз винаги имам теории.

Имам въпрос.Какъв IQ тест може да се направи на дете от аутистичния спектър.На вашите деца какво е правено.Ако може и линк  Embarassed.Сега имало някакъв нов тест, който го правела някаква психоложка в Пловдив.Мамите от Пловдив  Praynig.

# 284
Браво и поздравления!

newsm44 newsm44 smile3521

Общи условия

Активация на акаунт