Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 050
  • 866
  •   1
Отговори
# 435
Предложението ми все още е в сила, все пак, като хора, които разбират от темата, предпочитам да ми кажете, кое си струва да се превежда.

http://www.autismspeaks.org/whattodo/index.php - тук са различните терапии, които се прилагат при деца в спектъра /не и в БГ за съжаление, но е добре да се знаят, че ги има за да се знае какво да се иска.../

http://www.autismspeaks.org/navigating/aspergers.php - подробно обеснение по какво се различава от класическия аутизъм, какви терапии препоръчват, какво да правим, как да се справим -обенения накратко

http://www.autismspeaks.org/navigating/pdd_nos.php - същото за ГРР нетипично

http://www.autismspeaks.org/navigating/rett_syndrome.php - синдром на Рет

# 436
Здравейте на всички мами и татковци...нямам думи да опиша колко стоплихте моята душичка  Heart Eyes,не съм очаквала такава мигновенна реакция от всички вас..В този  свят пълен с толкова  много мръсотия, нехилизъм,лиземерие и жажда за пари ние забравихме кои са най-важните неща и трудно ги оценяме.С вашия опит вие сте цяла институция  и аз се прекланям пред всички вас  и труда ви в тази посока.
Да попитам за  диетата БГБК ,метод които използвате по-различен ли е  този които Р.Моралес.Когато бяхме в София направихме  преглед и при него.Какво е вашето мнение за метода му?
Ако е вьзможно бихте ли ми прати ли някои рецепти  chef Нямаме време за губене прекалено много време чакахме да проговори..мислихме  до последно че е наследствено тъй като баща й  и моя баща  са проговорил кьм 3-4 год. ..но неможем да вьрнем времето назад, затова почваме диетата още тази седмица ,ако е вьзможно и очаквам да ме напъствате .
Благодаря ви още веднъж за подкрепа на Wolf bowuu,sladko pate  bouquet, desi  bouquet,Rossoneri  bouquet , кифла  bouquet,nadejda.v.l. bouquet и не напоследно място paraplanercheto bouquet

# 437
Ок, Деси, като имам нещо готово ще ти го пратя на пощата, за да го огледаш.

# 438
направо ги пускай тук в темата Simple Smile
Аз забравих да кажа голямо БЛАГОДАРЯ  Hug

LELQ JENI
, почвайте диетата смело Simple Smile При някои деца помага, при някои не толкова. Но тя си иска време също. Няма как да знаеш дали ще ви помогне ако не сте на диета поне 7-8 месеца... Ще трябва обаче да помислиш добре как да набавяш калция и витамините с други храни.
Не се плаши, ако се окаже, че примерно 2 седмици детето ти абсолютно нищо не яде и поведението му се влоши - това се случва при всички деца като почнат диетата  Mr. Green След известно време проядат и нещата се подреждат.

За Моралес - аз незнам нищо. Из форумите навсякъде обаче срещам мнения, че е шарлатанин... а дали немога да ти кажа. Но само с диета и евентуално хелиране/за да се хелирате трябва да сте били минимум 2 години на диета/ нищо не става ако ням и терапия за детето. Не чакайте повече - намерете логопед който да започне да работи с детето веднага, гледайте и записвайте всичко и опитвайте да повтаряте всичко и у дома. От къде си? Майките може би ще те насочат повече, ако знаят за кой град става дума.

# 439
Здравейте на всички мами и татковци...нямам думи да опиша колко стоплихте моята душичка  Heart Eyes,не съм очаквала такава мигновенна реакция от всички вас..В този  свят пълен с толкова  много мръсотия, нехилизъм,лиземерие и жажда за пари ние забравихме кои са най-важните неща и трудно ги оценяме.С вашия опит вие сте цяла институция  и аз се прекланям пред всички вас  и труда ви в тази посока.
Да попитам за  диетата БГБК ,метод които използвате по-различен ли е  този които Р.Моралес.Когато бяхме в София направихме  преглед и при него.Какво е вашето мнение за метода му?
Ако е вьзможно бихте ли ми прати ли някои рецепти  chef Нямаме време за губене прекалено много време чакахме да проговори..мислихме  до последно че е наследствено тъй като баща й  и моя баща  са проговорил кьм 3-4 год. ..но неможем да вьрнем времето назад, затова почваме диетата още тази седмица ,ако е вьзможно и очаквам да ме напъствате .
Благодаря ви още веднъж за подкрепа на Wolf bowuu,sladko pate  bouquet, desi  bouquet,Rossoneri  bouquet , кифла  bouquet,nadejda.v.l. bouquet и не напоследно място paraplanercheto bouquet
     LELQ JENI, ето я темата за диета без глутен и казеин:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189456.0
     Тук ще откриеш много съвети и рецепти за нейното приложение. Peace

# 440
LELQ JENI, тук поне хората са готини, добри, отзивчиви, защото всеки е изтрадал, знаем какво е болка и какво ни струва тази болка на нас родителите. За това и помагаме, за да помогнем на други, да се спестят излишни действия, да се посочат ефикасните, да се посочи правилния път!

За това те разбираме, за това сме на среща! Винаги може да си по плачеш на нашето рамо, а най вече искаме да се похвалващ, ще дойдат и тез моменти!

Този проблем - ГРР-то на Гери ме срещна тук с тези прекрасни хора, които иначе надали бих познавала, в болката и мъката си опознах и щастие!

Hug Hug Hug

# 441
Здравейте на всички! Simple Smile От вчера не сьм спряла да чета и виждам какболката ви обединява. Не сьм срещала толкова позитивни хора на едно място  Hug. От  2 месеца не е яла млечни  продукти  и е на черен хляб, но го спираме и него.Искам да ви задам няколко въпроса: newsm78
-преди диетата почва ли се с някаква хелация ?
-какъв ориз ползвате-бял или кафяв?
-запьржването позволено ли е?
-картофите  ползват ли се?
-рибата каква може да е?-четох, че може само речна пьстърва

P.S. Ох май прекалих с вьпросите??? Wink

# 442
LELQ JENI ние бяхме с диетата на Моралес 9 месеца.Не мога да обясня целия му метод с един пост,но ако ми изпратиш Е-mail ще ти пратя някой материали а и ще ти отговоря по-подробно на въпросите.

# 443
хелирането на детето може да се прави най рано след 2 години диета, и то само под строго наблщдение от специалист - в БГ такива за съжаления няма. Не е безопасно, защото заедно с металите изхвърля и много други ценни за организма на детето вещества... ние си детоксикираме децата с "меки" вещества като чай от ройбос примерно, саменто и т.н.
За ориза - аз ползвам бял
не пържа, това за никого не е полезно, но не се вманиачавам , понякога ядем и пържени картофи  Mr. Green
картофи ядем също  Mr. Green
Риба - никаква... за съжаление няма вече риба, която да не носи метали. Освен ако не си я наловите сами някъде нависоко в планината, ама и там не знаеш какъв дъжд и откъде е паднал. Рибите и по принцип морските храни съдържат много метали.
Аз пречиствам и водата, която детето пие от пестициди.
Не давам консерванти, оцветители, захар под никаква форма./това нарушаваме понякога  Embarassed/
замествах досега млякото със соево мляко, в момента спирам и него (детето ми е пак с екземи, подозирам е развил някаква непоносимост към соята)

# 444
# 445

Боже Господи  ooooh!  Дали наистина има родители които биха причинили това на детето си?  Shocked
чета страничните ефекти на лекарството(наличини при всички лекарства от тази група)...ето ви няколко от често срещаните (сред по редките е смърт примерно, тях няма да ги превеждам #Crazy)
специално при аутистите се наблюдава: сънливост, увеличен апетит, изтощение, инфекции на горните дихателни пътища, увеличени слюнкоотделяне, суха уста, запек, тремори, трептения, виене на свят, появяват се повтаряеми дрижения, неволеви движения, объркване , надебеляване...
Към всичко това добавяме  появата на мляко от гърдичките на момченцата  Shocked (и не само)...повръщането, кашлица, незадържане на урина(спонтанно напикаване), болки в корема, температура, обриви, лошо храносмилане, неспокойство, високата кръвна захар(диабет) ...нарушава вниманието и концентрацията и моториката....

Ами накрая всичко с което се борим ДА ГО НЯМА при нашите деца им го докарваме с лекарството ... да им имам и цената на която се спасяват от агресията...аз такова лекарство и на бясно куче не бих дала....

# 446
  • Добрич
  Деси, защо се палиш така? Хора всякакви има по света. Всеки сам решава как да лекува детето си. Аз също съм против лекарствата. Просто дадох малко инфо за продължаващите безумни изследвания и опити на "лекарите".

# 447
Здравейтее,

а Гери толкова обича риба Sad Истина е, че рядко ядем риба в къщи, така се случва, че рядко я купувам. Най-вече скумрия и цаца ядем. Много й харесва скумрията... уж е полезна заради фосфора newsm78

Никакви лекарства не давам и това казвам на всички майки, които ми звънят в къщи, познати и непознати.

# 448
  Деси, защо се палиш така?

Embarassed Embarassed Embarassed засрамвам се публично  Embarassed Embarassed Embarassed
Това ми е болната тема на мен...   и в менента сигурно съвсем изкрейзвам, защото аз самата пия такива отрови, но нямам просто друга алтернатива.... Ядосах се, защото лекарството би подтиснало агресията, но и всяка инициатива да уат нови неща..поне от това което пише като страничен ефект. Ядосвам се, защото и то като Концертата като дойде в Бг ще стане панацея и никой лекар няма да обеснява на родителите на каква цена биха се разделили с тръшканията на детето...  А то ще действа...от буйно и непослушно дете което омита пода в супермаркета да се тръшка ще се превръща в съвсем отнесено и спокойно... и всичките му странични ефекти ще бъдет спестени на родителите..всичките! както и това в момента става с Концертата... Е, да ...не всяко дете ще има тежка реакция на лекарството...ама като е твоето Sad Тогава ваксините ще ни се струват като плодов сок  ooooh!
И познайте коя държава ще си изберат за да си правят експериментите... Спирам да пиша за това, че много се ядосвам. kartel4e , това не е срещу теб, благодаря ти за информацията всъщност  Hug Аз се ядосвам и на начина по който го представят нашите медии - едва ли не - ОТКРИХА ПАНАЦЕЯТА ЗА ТРЪШКАНЕТО НА ДЕЦАТА- АЙДЕ всички на опашката! ...никъде в статията дори и не намекват за страничните ефекти. А като отидеш на страницата на лекарството - няма линк където да не кликнеш и с големи букви да няма връзка към това... обаче навън има закони, всички лекарства в подобни странични ефкти трябва да са описани и тези които ги приемат уведомени за това...в БГ какво става... чета примерно за Концертата - ами психологката ни каза, че ще постигнем големи резултати... не ни е казала за странични ефекти...а и много майки дори и не се замислят, че това не са ефекти които могат и да не се случат, а са постоянно присъстващи при приема на лекарството...все пак това не е антибиотик, с който да се изринеш, а може и да не се изринеш...
Уф.
Спирам. Да вземе някой да ме удари ли с нещо по главата...май токсините от лекарствата дето аз пия ми дойдоха в повече  ooooh!

Rossoneri , и моя малчо обича риба. Обаче така ме е страх да давам...
Ние у дома много обичаме риба тон примерно...и си купуваме и ядем сришом от децата, щото пък тя е бъкана с отрови Sad
Някой да знае да ми каже някаква рецепта за нещо като кремвирши? Моето диване много обича, ама те са пълни с химия ...

# 449
Здравейте на всички мами, прочетох инфото във zdrave и ме заболя главата колко странични ефекти има тази ''панацея''.Все още сме объркани Shocked.Искаме да чуя още мнения за метода на Р.Моралес .Ако желае някой може да ми пише и на e-mail : jeni_gst@abv.bg или на лични.След като в Б-я хелацита  не е факт,достатъчно ли е изчистването на организма само с чай ?
Моята принцеса  Heart Eyes много обича  ябълки и банани, но той ги отрича да са полезни  и сега и цедя сок от мандарини и грейфрут.Вие кои плодове, зеленчуци и ядки  избягвате и кои използвате най-често. Също много странно ми стана, че позволява масло Thinking

P.S. Благодаря предварително за отговорите  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт