Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 021
  • 866
  •   1
Отговори
# 465
Написах  го    хората които сега  влизат да не си мислят  че с   глад   детето   ще стане адекватно  и  ще   проговори.
kartel4e нищо не си мисля  Mr. Green
Споделяйте  не само за диетите ами и какво   учите  вашите деца  Peace
Изненадвам се  че  много майки  чак сега научиха  за логпедичните карти   на издателстви Мая Христова ,за  Серията    книжки на Фидана Даскалова   питайте    вашите  специалисти   какво да купувате   за да работите и в вкъщи с вашите деца.
Много  добри са  и автодидактичните  игри   които учат  децата на  цветове   професии   форми   цифри   по добрите са  на Educa  i Ravensburger  -вече  ги има и на нашия пазар .
Дидактични  и  Автодидактични игри  има и на издателство Мая Христова  Simple Smile
Много помагат за мисленето .. ,концентрация.
Майките от чужбина  да споделят   какви игри   купувате  и на коя марка   вече може да се поръчва   онлайн  Grinning
      Bluevelvet, така е в малките градове няма добри и оптни специалисти. Ограмотяваме се сами от опита на майките от форума. Всеки иска да помогне на детето си и да му даде най-доброто, на което е способен. Желанието го имаме, но понякога нещата опират и до финансовата страна.  Confused

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 15:20 от sladko pate

# 466
LELQ JENI поразчисти си пощата. Не мога да ти изпратя лично съобщение.

# 467
  • Добрич
LELQ JENI, разчисти си кутията с лични съобщения

Joy  Пепи мислим за едно и също

# 468
Разчистих Wink

# 469
Не, не си. Отново не мога да изпратя. Пише, че си изчерпала лимита за получаване на съобщения.
Да не би да е, че само определен брой съобщения може да се получи през деня. Някой знае ли  newsm78

# 470
pepi_r За новите потребители има ограничения да  Peace

# 471
Понеже е новак май може да има само 10 съобщения общо в кутията. Не е на ден - а общо колколко може да държи вътре.  Като натрупа повече постове(50)  започва да има право на повече съобщения да получава(50) и т.н.. Засега май е добре като ги прочете да ги трие.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23317.0

# 472
  • София
Темата става интересна  Mr. Green.
Деси, страхотни идеи   bouquet Я виж тукВ предаването от 3.12. има инфо за ушите.Лекаря в студиото сам казва за себе си, че е най добрия в Бг./познавам го/

Аз също ще добавя идеи.Гледам да правя много ролеви игри.Четем книжки и разигравам нагледно сюжета с плюшени играчки.Например котето и лъвът.Той е котето, аз лъвът.Опитваме се да пресъздаваме приказката.Връзваме с въженце лъвчо за крака на масата и го бием с една химикалка /тояга/.Пускам му много звуци.Има много звуци в нета.Хубаво е да усетят с всичките си сетива това което им говорим.Лъвът го гледаме в книжката и пускаме звука, и държим плюшена играчка - вече сме го виждали и чували как реве на живо в зоопарка.Котето също..Играем игри като домино, не се сърди човече с правила.Мемори игрите са супер.Когато нямам много време за разиграване на цялата приказка си лягаме на леглото и чета.До мен е кашона с плюшените играчки.Вадим играчки и опитваме да разширим диалога извън приказката.Постепенно, с течение на времето и подобряване на разбирането се увеличават все повече и повече свободният диалог между животните.

kartel4e, никой не те подозира, че разчиташ само на диета да ти проговори детето.

Все си мисля, че ако отделяме повече време да си споделяме в тази тема моделите си на работа и идеите си - ще си помагаме по пълноценно едни на други.Нали делото ни е общо.

Сетих се и още нещо.Фризьорската професия я онагледяваме по най приятния начин.Той ми прави прическа като ми слага шнолите на каката и ме реши /скубе/ с гребен.После ходим да се видя колко съм красива  Mr. Green и се фукаме на тати.Той ни хвали  bowuu

# 473
Изтрих няколко съобщения,дано да можете да ми пращате newsm78

# 474
  • sofia
Ето няколко от нещата, с които се занимаваме ние. Старая се да уловя на момента какво му е интересно и да се включа внимателно в неговата игра. Разказваме си, например, кой се качва в неговия автобус, разиграваме го. Той повтаря след мен, или пък решава сам кой къде. Обяснявам, "ето това са чистачките, те се пускат, когато вали дъжд", той допълва "сняг". И така за този автобус можем да си обясняваме един час различни неща, като си играем. Животни и ние редим в обора, той се сеща да сложи ограда да не избягат. Правим си театър с плюшковците, като от време на време, аз уж се обърквам и казвам на мацата конче, например.
Той веднага ме поправя. Рисуваме влакче на магнитната дъска. Аз добавям някой излишен елемент, той забелязва и ме поправя, "не това"  Simple Smile. Нанизваме рингове, които са пъзелче от 4 части. Трябва да са с еднакъв цвят. Показваме картинки от книжка, например "ето това е Лиско", той казва с какво е облечен. Строим тунели от големите кубчета, аз му давам различни по големина коли, той трябва да предсени, коя може и коя не може да мине. Правя къща без врата и прозорци и му казвам "влез в къщата", той гледа, чуди се и констатира - "няма врата".
Има още доста игри, които правим, ще се включа пак.

# 475
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247739.0

Това много ми мирише на Аспергер.

# 476
аз писах тук пред време, но искам пак да се посъветвам с вас. Сина ми е на 1,8 месеца, почти не говори на думите, които му казвам повтаря само първата сричка, имитира как правят някой животни ,но само определени животни другите не иска въпреки, че го повтаряме непрекъснато. това, което ме притеснява е че ми вика "тати" и то отдавна, много е странно както някой го попита с кого си той ме сочи и вика "тати", всички му казавт "ама това не е тати, това е мама" , като му кажа кажи "мама" казва "тати" , другите думи им казва поне първата сричка, а пък той баща си не го е виждал много отдавна 7-8 месеца. Другото,което ме притеснява е че много обича да гледа детски филми, но немога да му ги забраня защото се сърди и реве  носи дистанционнто  и ако не му пусна го удр я в земята, лятото беше лесно да го разсея като излезем навън, но сега е почти невъзможно и застава пред телевизора като залепен.  книжките много бързо му омръзват разгръща ги набързо и ги хвърля.

# 477
tyty , детето ти е много малко за да се притесняваш.
Моя малкия син е на почти 2, и се тръшка и троши по същия начин.  Деца под 3 години не би трябвало да гледат ТВ, независимо дали това им харесва или не. Ще се потръшка ден-два-три - като види, че не става и ще спре.
А за "тати" -  Mr. Green не вярвам това да е някакъв проблем с идентификацията на пола... не и на тази възраст. За говоренето - направете аудиограма за да си сигурна, че чува правилно. За късното проговаряне(а то не звучи късно при вас) може да направите консултация с логопед. Но според мен няма никакъв проблем, и моя син не прави звуците на всички животни, нито пък е с много богат речник. И изречения не прави още.
Детето ти има и признак, че всичко му е наред - като го попитат с кого е то отговаря, че е с теб. Т.е. разбира какво го питат... Нашите деца мнооооооооого по-късно започват да разбират речта.

# 478
  Шшшшшшшт. И на мен. Как говори за себе си момиченцето? Как нарича себе си?

# 479
  • густо майна Филибето
Нямам звуци (заради моя малък хакер), и не мога да чуя какво става, но гледах и прочетох темата. Не ми се струва толкова неестествено, ако са се занимавали с детето. Или то просто проявява интерес към това. Не изключвам и другата възможност, но малко е вероятна.
 Моят син започна на 2г да прави двоен клик с мишката и оттогава научи за нула време сред 50те папки в D в коя точно да влезе за да си намери нещо. Сега (2г8м) си рови в сайтовете, сваля си игри и си ги инсталира (е, да кажем, че попада случайно там) Още не може да ги играе само Mr. Green Не го смятам нито за гениален, нито, че нещо не му е наред. Аз не се занимавам по никакъв начин с него в тази посока, не разбирам от компютри.
Wolf, на тази възраст със сигурност говори в трето лице. Аз-ът се оформя до третата година.

Общи условия

Активация на акаунт