Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 93 914
  • 866
  •   1
Отговори
# 735
Да направим.. ама трудно намираме отзвук, виж за една бясна котка се отделя време в новините, а аз като поканих например и Нова Телевизия, уж обеща репорта да дойде на срещата на клуба и не дойде, дори не се обади да се извини или че няма да може. Ето Моменти от срещата на Клуба

Участвах по ТВ ЕВропа в предаване, по ТV7 даваха репортаж за нас и срещата... да видим какъв отзвук ще има, защото до сега от предни медийни изяви няма отклик... За съжаление не сме в Сф, там стават по лесно нещата и можеш да участваш в студиата.

# 736
# 737
Ето я хелацията на уважаемия Моралес:

Име на детето:..................................................................

Правят се 16 терапии на хелация на всеки 30 дена , като всяка терапия на хелация трае 2 дена.

Прави се по следния начин:

Сока на 2 мандарини и кората на двете мандарини се пасират след което получена смес се разрежда в чаша минерална вода. За целта трябва да се измие добре кората на мандарините преди да се пасират. Двете мандарини са за всеки прием, като за деня трябва да се изядат 6 мандарини като сок. Отделно от това може да се дават да консумира ако желае мандарини, като плод без кората само сърцевината. През 2 -та дена на хелация не се позволява приема на никаква храна като в случая сока от мандарини ще бъде заместителя на З-те дневни хранения. Задължително да се приема 1.5л. мин. вода" Банкя"или "Горна Баня" дневно, като водата ще спомогне за евакуирането на тежките метали и токсини, както и да не се стигне до обезводняване на организма. По време на терапията на хелация се пият единствено Хума и Сребърна вода като след вторият ден се спира само хумата до следващата терапия на хелация, Сребърната вода продължава да се дава както е написано на рецептата.

Забележка:
След терапията на хелация а именно на 3 и 4 ден да се започне постепенното захранване на детето, като се ограничи приема през двата дена на захранване на ориз.

Забележка: Сутрин и вечер да се слагат по пет капки във всяка ноздра, както и в всяко ухо с капкомер от Сребърната вода.

1. Хума - 7 пакета Пие се по 2 супени лъжици разредени в половин чаша мин. вода 3 пъти на ден 20 минути преди сока.

2. Сребърна вода (125 мл.) - 50 шишета
Пие се по 2 супени лъжици 3 пъти дневно 20 мин. след хранене. Продължава приема след терапията на хелация.

От третият ден след терапията на хелация се започва приема на останалите продуктите както е написано на рецептата.

1. Лактофлор Био Плюс (90 капсули) - 15 опаковки По една
1. Лактофлор Био Плюс (90 капсули) - 15 опаковки По една капсула три пъти дневно с храната.

2. Дигензим (20 дражета) - 20 опаковки По едно драже три пъти дневно с храната.

3. Jamieson kids (100 таблетки) - 4 опаковки Една таблетка сутрин с храната

4.((Вее Polien Forever (100 таблетки х 500 мг.) -7 опаковки
Ч:i6 една таблетка три пъти дневно с храната

5. Калций +, Магнезий +, Цинк (30 таблетки) - 9 опаковки
По една таблетка два пъти дневно сутрин и обед 1 час след хранене

6. Олисалвин Omega - 3 - форте (1 ООО мг.) (30 капсули) - 13 опаковки По една капсула три пъти дневно с храната

7. Мелатонин (1 мг. - 60 таблетки) - 3 опаковки Една таблетка вечер преди лягане

8. Нивалин -10 мг. (20 таблетки) - 5 опаковки Сутрин една таблетка един час преди хранене

9.Artic - Sea, Super Omega - 3, Forever (60 капсупи) - 11 опаковки
По една капсула три пъти дневно с храната

Не мисля, че за това си струва да се дадат 150 лв., както и няма как да прави излседване на кичур косичка, че реже коса на детето - да, но къде отива след това косичката...
А не е и лекар.

Продължаваме напред, хора и това е! Дано!

# 738
леле, аз ако давам долкова хапчета няма нужда да си храня детето...то с тях ще се наяде  Shocked

А за тежките метали - навсякъде пише,че следи в косата при аутистите рядко се откриват, просто защото те са в мозъка, а не в косата... А венъж влезли в тъканите не се откриват с никакви тестове. С НИКАКВИ.
И след хелацията се правят изследвания на урината - за тежки метали и се гледа какво и колко се изхвърля. Ако нищо не се изхвърля не означава, че детето няма тежки метали, а че хелацията е била неуспешна примерно... т.е. трябва да се прави докато урината започне да показва високи стойности примерно на живака и след това те започнат да падат. Ако след хелацията няма такива високи стойности, значи нищо не е станало...
А в косата може гниди да намери примерно след хелацията  hahaha Joy hahaha Много ме разсмяхте еййййййй ...с тоя господин  Mr. Green

# 739
За тези хелации думи нямам  ooooh!. Този г-н наясно ли е, че за да се проведе това, което е написал е необходимо лекарско наблюдение. Как си представя едно дете да изкара два дена на сок от мандарина /а по мое време беше сок от лимон заедно с кората  Crazy/. Лично съм го изживяла и ви казвам нещо страшно е. Мири така и не изкара два дена на този режим. Абсурд е по това време детето да изпие 1.5 л вода. Детето толкова отпада, че накрая те е страх какво му е. Захранването е адски трудно. Моят съвет е към тези, които тепърва ще опитват нещо подобно. Не почвайте тези хелации!!! Ако се навиете задължително е лекарско наблюдение!

# 740
Направо ме разбихте.Аз никога не съм му вярвала ама след това което сте написали ще бягам от него като дявол от тамян. LaughingМного ми е интересно дали някоя мама е била в центъра за работа с деца аутисти.Нали имаше ден на отворените врати.Някой бил ли е там.Изобщо споделете нещо за този център.Знам че има мами които водят там децата си.Как протичат занятията там.И още нещо.Нека някой да ми препоръча добър детски невролог.А за това което пишеш Росонери съм напълно съгласна.Тук в глухата провинция наистина сме оставени на произвола на съдбата.Децата не ги вземат в детските градини.Наричат ги олигофрени и идиоти или обвиняват майките че са некадърници и не са си научили децата на елементарни неща и т.н.Желая ви приятен ден

# 741
За Роберто Моралес е имало теми и е писано достатъчно.Просто не искам да се повтарям и да споделям личния си опит с него- абсолютен смешник! "Лекува" всички по един и същи начин, а именно - 60 шишета..., 13 опаковки..., 15 опаковки....и т н.  Joy Със сигурност не разполага с апаратура с която твърди , че прави някакви изследвания, просто защото такова нещо не съществува. Той твърди,  че от кичур коса може да направи генетични изследвания, изследвания за тежки метали, непоносимост към храни, алергии и забележете за гъбички и бактерии, за развитието на които се изисква среда  Shocked. Косата определено не може да бъде среда за развитие на бактерии, най-много на въшки както казва Деси  Joy всъщност те се забиват в скалпа т.е по косата само пълзят...  Laughing

Знаете ли кое най-много ме разочарова в това предаване? Не чух да каже се спомене нищо за "Центъра за работа с лица от аутистичния спектър" , където работят и с двете деца на Борянка. Все пак може би беше редно да се спомене , че въпреки недостига на специалисти все пак има хора, които работят с нашите деца. 
Децата от центъра ходят и на езда безплатно един път седмично на конната база в Симеоново, НО и това не се спомена. Изобщо  от това предаване човек  може да остане с впечатлението , че "спасителят в ръжта" Роберто Моралес, който "открива топлата вода" т.е хипотерапията идва за да излекува децата ни . Мисълта ми е, че може би той не е най-точният човек.
И все пак не може да се отрече, че давайки гласност на проблема, въпреки начина по който беше направено е стъпка в правилната посока!

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 07:27 от nadejda.v.l

# 742
Мили майки,аз чета често форума,защото имам дете с проблеми в аутистичния спектър.  Все още нямаме диагноза,но прилагаме диетата без глутен и казеин, даваме витамини и
Омега-3 киселини.
Диетата на Моралес ми е попадала за други две деца и за двете дечица беше еднаква??? и то доста дръастична. Смятам ,че е трудно приложима, особено на много малки деца.
 От друга страна вярвам ,че има смисъл  от диетата и то ако се приложи колкото може по-рано,защото при нас има значителен резултат. Диетата направи детето по-адекватно,с по-добър очен контакт и сякаш "разчиства" фронт за работа със специалистите.Прилагам я за трети път и съжалявам ,че съм я прекъсвала , защо с увеличаване на възрастта ефекта й намалява. Има деца ,които свикват лесно с нея ,но моето понякога почти гладува/тогава я пекъсвам/.
Бихте  ли ми казали ,коя възраст е най- подходяща за диагностика на аутизма,  защото детето започна да се развива и ми се иска още малко да поработим ? Thinking Благодаря!  Simple Smile

# 743
pani, най-малко аз ще отрека диетата. Моят син е на диета без глутен и казеин вече повече от 3 години. Но не е патент на Моралес тази диета .Най-малкото неговият начин на приложение уж съобразявайки се с някакви "изследвания" е... не знам как да се изразя за да не бъда прекалено груба.  А за лечебният му глад и захранването с пилешки бульон( на нас така ни препоръча) също нямам коментар... А за хумата , която трябва да даваме на децата, с неизяснен произход и чистота  Shocked
Предполагам , че има доволни от Моралес, но това е само от премахването на глутена и казеина, а не от останалите му измишльотини. Приложението на диетата може да стане много по-правилно, дори четейки само в нета. За радост има много разумни като теб , които успяват да намерят достатъчно полезна информация и да се справят добре и сами.  Peace

Бихте  ли ми казали ,коя възраст е най- подходяща за диагностика на аутизма,  защото детето започна да се развива и ми се иска още малко да поработим ? Thinking Благодаря!  Simple Smile
Щом си намерила нещо , което работи при твоето дете просто продължавай все така. В България дори да ти диагностицират детето, кой знае какви съвети няма да ти дадат за работа с него. "Справяй се сама"  , което и без това правиш.
Моят искрен съвет е да не я прекъсваш, че после бавно се преодоляват последствията от прекъсването. Обаче това е индивидуално. Моят син след 'прегрешения" с  глутен не забелязвам реакция. Силно се надявах , че след 3 години без да е близвал нищо млечно може и да е преодолял тази непоносимост . "Да ама Не" казеина определено не му понася  Cry  и сега пак е абсолютно ограничен и "чист", въпреки че  яде точно 4 неща.

# 744
nadejda.v.l.,благодаря за отговора!
Аз също смятам,че казеина прави по- голяма "беля" от глутена. Когато почнахме диетата за първи път/на 2,5г./,първо изолирах казеина и детето стана "по -зле",след което /след 15 дни/ започна да се появява очен контакт,стана  по-активна и да се обръща на име. Преди диетата тя ядеше само мляко,бисквити,хляб,чипс,кашкавал/около 1година това и беше менюто/.Сега яде 5/6 неща, но се страхувам ,че има липса на калций и цинк.  Thinking

# 745
Наде, на предаването точно така излезе - всички благодарни на Моралес, а методите му и според мен са драстнични, особено за малки деца, аз и за това не прилагам нищо от него.

# 746
  • София
А кой беше онзи младият? Останах с впечатление, че точно той е организирал участието на Моралес. Започва да ми прилича на малко прикрита реклама.

# 747
Онзи младия /май Иван се казваше/ е от екипа на предаването, да той ги е организирал, тъй като само предаване надскача формата си и не само да ощастливяват хората като се срещат в предаването, то може и да помогне ето като в такива случаи за запознаване и с други сериозни проблеми... в този дух.

А.. и друго, в понеделник или вторник пуснах писмо/по мейла/ до предаването, да им кажа, че децата са доста наистина, но че има и дейни родители, които се опитват да направят нещо,/представянето им дори задочно на запис/ а също така този д-р Моралес смята ли да направи едно турне да го кажа от семинар или представянето си на живо в по-големите градове, където повечето родители да го видят на живо очи в очи, да го чуят, да му задават въпроси и да преценят. Все пак цените не са малки, особено вече и на този висок стандарт в последните месеци..
НО ОТГОВОР НЯМАМ ОЩЕ...

И друго е дразнещо, защо не потърсиха повече родители, то лесно от Пълна промяна да вземеш тази участничка и наистина, виж както казва Надето колко се занимават с детето си и тя не каза нищо...
Искат да направят нещо, ама все ще има нагласено.. но другите родители, като ги слушах все едно слушах себе си...

# 748
  • София
Аз не съм го гледала, но по разказите ви наистина прилича на нагласена работа. Но, ако не е споменат центъра за аутисти, където децата ходят това е лошо. А има ли го предаването някъде в нета?

Иначе си мислех предните дни за организирането, че точно за такива деца няма силна организация, не е нужна да се създава нова. Аз тези дни гледам доста за неправителствените организации и има стотици. Мисля, че трябва да се направи обединение, най-важното да се определи какво се иска за тези деца, и да се работи с правителствените структури, за да се извоюват права. Не знам какво ви е мнението за http://www.autism-bg.hit.bg/ , има още няколко организации, който работят сериозно. Ето например логопед и психолог, защо да не станат към здравната каса, да се отпускат определен брой процедури и майката да има възможност за избор къде да ги направи. А за детските градини не ми се говори, специално в СФ няма никаква интеграция за деца с конюнгтивни проблеми.

# 749
  • София
Росинери, писали сме едновременно. Аз си мисля да се проучи европейския опит и каквото е добро, да се издейства пътека по здравна каса и да можеш да избереш къде да го правиш. Този Моралес и да тръгне по страната, родителите не могат да преценят дали лечението е успешно. А за пари - лечението и терапията трябва да станат държавна грижа, но да можеш да избираш специалистта, центъра, детскатта градина. Ето сега, ако за дете с ГРР се дава 2-3 пъти /или друга сериозна сума/ повече субсидия, детските градини може и да станат по охотни към такива деца.

Общи условия

Активация на акаунт