Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 4

  • 17 616
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 761
ce:

Omega, за Биомилк преди време бях писала и питала, понеже имам две кутии, дадени от свекърва ми, но така си залежават в хладилника.. Ти използваш ли тези продукти и какво ти е мнението?


Да,купих си една кутия и се вземам всеки ден по една мерителна лъжи4ка.Приятно е на вкус,но не мога да кажа то4но как ми се отразява.

# 46
  • Мнения: 1 178
Моля???!!! Shocked
Не стига, че ще ни тровят, ами и 15 млн. лева струвала работата, които пак ще излязат от нашия джоб! #2gunfire
15 млн. годишно!!!

Вижте това.
Цитат
Re: Флуорирането на водата?
Posted by: Пресцентър (IP Logged)
Date: February 14, 2007 02:38AM


Уважаеми господине,

Никъде в България не се извършва флуориране на водата във водоснабдителните системи на населените места и не се предвижда такава дейност в бъдеще. Схващането за флуориране на питейната вода се счита за остаряла концепция, предвид факта, че технически е много трудно постижимо да се поддържа оптимално съдържание на флуора във водата (от 0,7 мг/л до 1-1,5 мг/л) в големите водоснабдителни системи. Съоръженията за флуориране на водата изискват високотехнологична поддръжка и практика в тази област. Същевременно, по данни на СЗО, са много близки границите на полезния ефект на флуориране на водата и вредния му ефект за здравето. Опитът на страни, прилагали флуориране, сочи, че опасността от предозиране и неправилна експлоатация, които водят до здравни рискове, е много голяма.
Няма да коментирам. Sick

Последна редакция: сб, 13 окт 2007, 16:55 от Dodo79

# 47
  • Мнения: 4 392
Сисии , не , светената вода не е сребърна вода. Поне така някой във  форума беше обяснил отдавна. Thinking
Със сигурност е положително енергетизирана и се отразява благотворно върху организма. Не съм чувала да се разваля. newsm78

Към тези сухи млека съм скептична..

# 48
  • София
  • Мнения: 12 882
http://www.standartnews.com/bg/article.php?d=2007-10-13&article=207246
Цитат
Опакованите храни пълни с бактерии

СОФИЯ. Опасни бактерии в опаковките на вакуумираните храни откриха британски учени. Според изследванията им материалът на опаковката, която позволява продуктите да се съхраняват дълго време свежи, е опасен.
В него се въдели вредни за човека бактерии, съобщи Би Би Си. Един от тези микроорганизми е Listeria monocytogens, който може да расте дори при ниските температури във фризера.
Той се развива най-добре в млякото, меките сирена, месото и месните продукти, суровата или сготвена птица, пушената риба и зеленчуците.
 Лабораторните изследвания показват, че при липсата на кислород бактерията става 14 пъти по-агресивна.
Такава е не само при вакуумираните храни, но и в човешките черва, където също няма кислород.

# 49
  • Мнения: 2 761
По-рано бе6е станало дума за минералните води.Като съм в БГ пия само Девин с розов етикет:
http://www.devin-bg.com/

Освен това тази година минах покрай Девин и се уверих,4е това е един наистина превъзходен и много красив район,където вси4ко наоколо е много 4исто и може да се намерият най-вкусните плодове,зелен4уци,яйца,мед,мле4ни продукти.
Направо взех да си ме4тая за пенсия в Родопите. Grinning

# 50
  • София
  • Мнения: 5 348
Omega, за Биомилк преди време бях писала и питала, понеже имам две кутии, дадени от свекърва ми, но така си залежават в хладилника.. Ти използваш ли тези продукти и какво ти е мнението? Ще се радвам и други да се включат с мнение!  Hug
http://www.bio-milk.com/
    Аз ги използвам. Никаква промяна не виждам, но се надявам да помагат на нашия таен съюзник- добрите бактерии в храносмилателната система.
    Перфектно заквасват кисело мляко, макар и много по-бавно. Смятам, че това е доказателство, че бактериите  се "съживяват" и се размножават успешно.
    Детето ми е лудо по напитката, в какъвто и да е вид.

# 51
  • Мнения: 2 761

   
    Перфектно заквасват кисело мляко, макар и много по-бавно.

Това трябва да го пробвам.

# 52
  • София
  • Мнения: 12 882
  А какво ще кажете за тези продукти - http://www.krasnaya-bg.com/bilka_0.htm
  Добра алтернатива ли са? Попаднах на първия вид паста за зъби, когато попитах в аптеката за такава без флуор. Нещо лошо да знаете за ксилитола. Дават го като натурален подслаждащ продукт, не успях нищо негативно да открия за него. Май пастата е с същите съставки както известната Ненедент, но е доста по-евтинка бих казала.

# 53
  • София
  • Мнения: 10 219
 Aila ,аз ползвам тази паста за зъби за децата си.Друга алтернатива не открих,защото в Плевен Ненедент няма,даже не са и чували за нея Rolling Eyes.
Пастата има добър вкус,естественно не е толкова сладка и ароматна като детските.Но децата не се мръщят от нея.

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 20:26 от Валенцето

# 54
  • Мнения: 4 150
Таzи паста я полzваме и ние.Много е хубава.Ксилитола е натурален продукт,иzвлича се от дьрветата.
Преди време се каzваШе MILDFRESH,сега е Билка.Но няма раzлика в сьставките.

# 55
  • Мнения: 5 714
И аз ползвам тая паста. Даже си донесох в Канада. Обаче мъка, свършва, а тук една хомеопатична 75мл струва 7.50 долара.

# 56
  • София
  • Мнения: 12 882
  Благодаря ви за отговорите. Таткото обаче вече почва да ми твърди че съм се вживявала прекалено, но се съгласи че е все тая коя ще ползва, като очевидно Бленадамет например не му избелва зъбите...

# 57
  • София
  • Мнения: 3 874
Аз също съм потресена от информацията, че се предвижда флуориране на питейната вода. Как може с разлика от осем месеца да си променят мнението. Close

А относно пробиотиците, снощи по сателитния канал България имаше цяло предаване за тази фирма http://mlm.daflorn.com/index.html  разговаряха с професор Никола Александров  ръководител на Клиниката по токсикология и алергология във Военномедицинската академия. За нуждите на някогашната българо-съветска космическа програма той изобретява един от първите пробиотици в света, той е и създател на фирмата и продуктите, те продават и натурална закваска за домашно кисело мляко. Миналата година майка ми донесе две кутии за малката, слагах по една-две лъжици в кисело мляко като десерт в купичка, много го хареса. Hug

# 58
  • Мнения: 2 761
Преди няколко дни си варих нахут,дето притежава про4утия вит.Б 17 и в един момент се сетих,4е нахута всъ6тност го предлагат под формата на
кафе леблебия.Само се 4удя като са препе4ени семената не се ли губи този витамин?
Спомням си,4е като бях малка бабите ми най-редовно ми правеха такова кафе,което сега май няма как да харесам.

# 59
  • Мнения: 936
запис да следя

Общи условия

Активация на акаунт