Машина за хляб - 5 част

• 64 037
  • 550
  •   1
Отговори
# 165
  • София
doroteq, да ти е сладко:)
Не е ли малко попрегорял отстрани този хляб? Ако си се стремила към зачервена горна коричка, занай, че при тези машинки това е почти невъзможно в рамките на оптималного изпичане, просто горе няма нагревател, а и тя пече на доста ниска температура. Разликата м/у 3-те вида коричка във времето за печене далеч не 30 мин, а ако не се лъжа ок. 5 мин.
Хлебчето изглежда доста вкусно:) Успехи:)

# 166
Идеален е нищо му няма и него няма да го има в скоро време.А за коричката очаквах,че ще е като от другите печки и все ми се струваше,че му е малко за това допичах.Но след като го извадих го намазах с масло и го завих сега е мекичък навсякаде нищо,че коричката била по дебела.След малко зареждам пак трябва максимално да я разуча,че цяла зима хляб ще се яде  Laughing

# 167
Моми4ета, а има ли ги оЩе в Метро онези евтините маШинки за хляб от 48 лева ако не какви има (пак там)
Благодаря предварително   bouquet

В Метро е нямало евтини машинки от 48лв. На промоция има Аляска за 72лв.,а когато не е на промоция е 79лв.
Моята е такава без промоция. Обаче моля за помощ  Praynig правим хляб става вкусен,но  Naughty надува се и когато започне да се пече спада .Къде ми е грешката? newsm78

# 168
Кои машини за хляб са пригодени за безглотеново брашно и без мая newsm78, че имам алергия и към двете ooooh!

# 169
  • София

Ето и новата ми ФИФ-ка. тук  и тук  Hug Естествено имах проблеми и с нея, но не със самата машинка.Купих я вчера следобяд, прибрах се, пускам я на 1 програма-нормал. Чакам да започне да меси, но не тя почва да нагрява. Crazy Пускам всички програми последователно и се оказва, че само на втората бъркалките въртят на другите не. Разочаровах се много и се наточих да се разправям на следващия ден. #Cussing out Книжката която ми дадоха в оригинал е на немски, а превода който са направили е за по-стария модел на машината. Отивам днес заедно с машината готова да се карам, но от вратата ме посрещнаха много любезно и ми обясниха, че новият модел на машината изчаква 20 минути преди да почне да бърка, за да се уеднакви температурата на продуктите. Ами обяснявайте бе хора, аз имах стария модел и тя почваше директно да бърка, но аз от къде да разбера как функционира новата. И сега се пече първото хлебче и съм на тръни. Омеси го и сега втасва.
 Иначе новото моделче много повече ми харесва и ми е по-удобно, че се отваря отстрани.

killah , имаше адрес някъде напред в темата за машинки за безглутенов хляб, потърси.  bouquet

# 170
Уууу, Гелева, много ти е готина машинката (пу-пу да не и е уроки  Laughing).

# 171
  • София
Уууу, Гелева, много ти е готина машинката (пу-пу да не и е уроки  Laughing).
Мдаа,да ти е честита!И ако не е тайна за колко пари я взе?

# 172
  • София
За 59 лева, магазина се намира на ул.Цар Самуил 86, това е пряка на ул. Екзарх Йосиф.

# 173
  • ES
Моми4ета, а има ли ги оЩе в Метро онези евтините маШинки за хляб от 48 лева ако не какви има (пак там)

В Метро е нямало евтини машинки от 48лв. На промоция има Аляска за 72лв.,а когато не е на промоция е 79лв.
Как бе http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg423716#msg423716, с това запо4ва първата тема за тия 4удни маШинки. Ама нормално е да няма. Аз за майка питам, 4е неЩо много се нави. Тук ги пускат от време на време на много изгодни цени _ 25/30 ?, но скоро не съм виждала

# 174
  • София
Момичета, машинката опече хлебчето, всичко е наред и съм много доволна! Simple Smile

# 175
  • Стара Загора
Как бе http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.msg423716#msg423716, с това запо4ва първата тема за тия 4удни маШинки. Ама нормално е да няма. Аз за майка питам, 4е неЩо много се нави. Тук ги пускат от време на време на много изгодни цени _ 25/30 ?, но скоро не съм виждала

Е, все пак машината от първата тема е купена 2005 г.  Mr. Green

# 176
Момичета, машинката опече хлебчето, всичко е наред и съм много доволна! Simple Smile
Честито geleva, машинката ти е много "джиджана"! Направо ти завидях ... ама благородно (ако има такова чудо като благородна завист Mr. Green )

doroteq,  на мен хлебчето ми изглежда чудно.   bouquet Кажи по коя рецепта го прави, че аз правих един неуспешен опит за хляб с маслини и сирене последно (всичко стана добре, ама малко недопечен вътре и страшно солен).

# 177
След два прекрасни хляба вчерашният ми опит за козунак се оказа пълен провал Confused

Направих го по една от рецептите тук, но се наду твърде много, а после буквално пропадна в средата, не беше достатъчно сладък и освен това нямаше вид/вкус на козунак, а на подсладен хляб. Днес пък е като голяма тухла, мога да го използвам за самоотбрана Joy

Та си мисля, че грешките ми са в това, че 150 гр. захар е твърде малко за 500 гр. брашно, че едно пакетче суха мая е твърде много за това количество и че маслото, когато го слагах, трябваше да е по-охладено.
Дали действително това е провалило опита ми? Как мислите?

# 178
Здравейте мацки вчера и аз правих козунак ама не се получи точно козунак ами сладък хляб,ама тва си е за вчера днес реших ,че е крайно време да направя нормален хляб (все пак за тва е тая машинка). Та  реших да направя всичко по рецепта и зе че стана истински хубав и мек хляб  LaughingЗнаете ли колко се изкушавах да отворя капака и да бутам нещо из тестото ама устоях.Нито бъркалки махах нито нищо  Laughing ще покажа снимка малко по късно та тва ми бил на мене проблема прекалено вмешателство в работния цикъл.Хайде със здраве от мене и чакайте снимки.

# 179

Пропуснала си един дребен,но много важен факт - датата на този първи пост - Важно - машина за хляб.
« петък, 25 март 2005, 10:18 »...

Общи условия

Активация на акаунт