Машина за хляб - 5 част

• 64 034
  • 550
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета от днес  и аз имам хлебопекарна FIF а 10 програми е сега разучавам как да я подкарам има възможности за 0.500кг 0.750кг и 1250кг.Опътването ми е някво ксерокопие та ще се радвам ако дадете някой съвет за да избегна евентуални гафове сега ще изчета и постовете по назад и след това я зареждам,че нямам търпение вече да изпробвам придобивката  Laughing

# 151
И моята машина е Фиф с десет програми. В дясно имаш 3 бутона - Grose (големина - от тук избираш колко грама да е хлябяа), Braunung (колко да е изпечен) и  Auswahl (бутон, с който избираш от менюто програмите). Като натискаш отделните бутони, на дисплея ти излиза съответния избор. С Auswahl избираш различните програми - ако искаш, ще ти ги преведа и тях. Натискаш, докато на дисплея се появи цифрата, съответстваща на програмата, която ще ползваш - например 9 е месене с втасване).
Малко след като започне, се чува звуков сигнал - тогава можеш да добавяш ядки, подправки и т.н.
Правилото е, чепърво сипваш течните продукти, върху  тях - брашното и т.н., маята изсипваш върху брашното (ако е от сухата), а солта и захарта - в двата края, да не се допират директно до маята.

# 152
Здравей Фукла  стигам до извода че става въпрос за един и същ модел само дето на моя на дисплея за управление пише друго на бутоните.Листа с инструкциите въобще не съответства с действителноста има указани бутони които на самата машина липсват(явно е за друг модел) та слагам снимка на придобивката и молбата ми е ако е като твоята да помогнеш малко с инструкциите че откривам топлата вода.Да напишеш ако не те затруднява програмите по от 1-10 коя за кво е
от къде да настроя размера, абе всичко за което се сетиш   bouquetпредварителни благодарности от сега.В момента се бърка хляб с лук и маслини,какво ще се получи ще разберете утре.  chef

# 153
Покрай вълнението забравих снимката на машинката  Embarassed  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=182864

# 154
Моята е по-различна, но като гледам бутоните са сходни.
От Menu избираш програмата, която ще ползваш:
1. Основна програма
2. Бял хляб
3. Пълнозърнест
4. Сладък
5. Бърза програма
6. Месене на тесто с втасване
7. Това не се сещам какво е
8. Хляб с кисело мляко
9. Сладка, конфитюри и т.н.
10. Печене

С Brotgrose нагласяваш големината на хляба: като натискаш, индексът (триъгълничето) на дисплея се мести между Klein (малък), Mittel (среден), Gros (голям).
С бутона Braunung нагласяваш степента на изпеченост,като пак натискаш и гледаш къде отива индексът - Hell (свитъл), Mittel (среден), Dunkel (тъмен).
Останалите надписи от двете страни на дисплея ти показват в момента на коя фаза работи машината.
Май е това в общи линии. Неграмотно съм написала част от думите на немски за по-лесно.

# 155
Благодаря много надявям се до няколко дни да сме първи приятелки с фифка  Laughing

# 156
  • ES
Моми4ета, а има ли ги оЩе в Метро онези евтините маШинки за хляб от 48 лева ако не какви има (пак там)
Благодаря предварително   bouquet

# 157
Моми4ета, а има ли ги оЩе в Метро онези евтините маШинки за хляб от 48 лева ако не какви има (пак там)
Благодаря предварително   bouquet

В Метро е нямало евтини машинки от 48лв. На промоция има Аляска за 72лв.,а когато не е на промоция е 79лв.

# 158
Допълвам само Фуклето. Моята машинка е точно този модел и съм превеждала и поствала няколко пъти менюто.

Моята е по-различна, но като гледам бутоните са сходни.
От Menu избираш програмата, която ще ползваш:
1. Основна програма
2. Бял хляб
3. Пълнозърнест
4. Сладък
5. Бърза програма
6. Месене на тесто с втасване
7. Това не се сещам какво е- Само месене
8. Хляб с кисело мляко
9. Сладка, конфитюри и т.н.
10. Печене

Трябва и тук да се систематизира по някакъв начин информацията в първият пост от новите теми,както в темите за тортите например, защото темите се превръщат в задаване на едни и същи въпроси .

# 159
Момичета, моля, помогнете!
Трябва ми рецепта за царевичен хляб. В него не трябва да има пшенично брашно, а само царевично. Някой правил ли е и ако може рецептата, много моля!  Hug

# 160
Присъединявам се към молбата на marcheF.
Обещах на сестра ми да потърся рецепта за царевичен хляб, за бебчо.

# 161
Здравейте момичета  1 ми хляб(ако мога така да го нарека )отиде директно в кофата  Sad рецептата беше тази Хляб с лук
Продукти:
350гр. брашно

210мл. Прясно мляко

1 яйце

1с.л. захар

50 гр. Масло

20гр. Свежа мая или 4-5гр. Суха мая

½ ч.л.сол

една глава лук на филийки

маслини на вкус

¼ ч.л.босилек                                                                                 (Обратно към съдържанието)

Приготвяне:
Лукът и маслините да се овалят в брашно преди да се пуснат. Най накрая може да се поръси с лук, кашкавал и босилека

Тегло: 750 гр.

Запичане: средно ниво.

Програма: Основна 3:13h

стана много рядко тесто и не успя да се изпече  CryДнес забелязах,че тази рецепта е добавка към основа за хляб,поне аз така го разбирам де та сега се пече 2 бр.Този път тестото си беше ок но ще коментирам подробно след като се изпече.

# 162
  • София
doroteq ,моят съвет е да започнеш с по-обикновенни хлебчета,без добавки. Peace
Аз май вече се специализирах да правя "смесени"/така съм си ги кръстила/ хлебчета-300гр бяло и 200гр пълнозърнесто брашно.Слагам вътре основно ленено семе и сусам.И ако това не е здравословно-здраве му кажи. Laughing

# 163
  • Стара Загора
doroteq ,моят съвет е да започнеш с по-обикновенни хлебчета,без добавки. Peace...

Най-добре. Поне докато свикнеш как трябва да изглежта тестото. После е лесно.  Laughing

# 164
Здравейте  Hug току що стана готов втория опит,стана този път се получи и изглежда така http://www.snimka.bg/album.php?album_id=182864&photo=3 Само дето се наложи да пусна допичане за 30мин  следващи път ще сложа на по препечена коричка.И на вкус е добре тъй,че продължаваме е експериментите   chef

Общи условия

Активация на акаунт