Машина за хляб - 5 част

• 64 037
  • 550
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мънки, благодаря ти за информацията!  bouquet И наистина не го прави, че златно ще ти излезе сладкото. Twisted Evil

# 136
Гелева, а пробва ли в в сервиза да я поправят? Някъде в предишната тема някой беше дал адрес на сервиз в Хаджи Димитър.

# 137
  • София
Не съм я носила в сервиз, но доколкото разбрах пак тук от форума, явно и самите търговци знаят за този проблем със сладкото и отказват да я ремонтират. Моята машинка е все още в гаранция, но надали ще го уважат този проблем, защото са наясно. А ако трябва да платя ремонт, по-добре да дам пари за нова, а старата ще ни седи за резервни части.

# 138
  • София
Искам да питам тези, които имата ФИФ-ки дали имат като моя проблем: все по-често бъркалките ми залепват за хляба по-упорито и като ги вадя по тях остава доста голямо парче хляб. Така се случваше, че винаги пусках хляба и отивах на работа и той се печеше с бъркалките.......Е, така открих, че след като престои 1-2 часа в конрейнера и изстине там хлябът става още по хубав Simple Smile
При вас така ли се получава?! Мазах ги с олио, уж да не залепва тестото, но не помогна.....
Като че ли решението е да ги вадя след последното премесванне....

И при мен е така. Особено едната. Аз гледам да напукам хрупкавата долна коричка, около бъркалката, след като я видя с подръпване с кукичката откъде се подава, че да вади големи парчета от хляба, но не винаги успявам. В началото не беше чак така. Мислех да пробвам това с олиото, но явно не става...

Не съм я носила в сервиз, но доколкото разбрах пак тук от форума, явно и самите търговци знаят за този проблем със сладкото и отказват да я ремонтират. Моята машинка е все още в гаранция, но надали ще го уважат този проблем, защото са наясно. А ако трябва да платя ремонт, по-добре да дам пари за нова, а старата ще ни седи за резервни части.

Добре де, нали машинката има програма за сладко (jam), как така няма да уважат повреда, в рамките на гаранционен срок...Трябва да се опита. Адресът на сервиза го публикувах преди няколко страници, ако не се лъжа, а оттам си купих и моята ФИФ. Ако се обадиш да питаш дали поправят такива случаи, можеш да питаш и дали имат в момента и на каква цена.

Последна редакция: нд, 14 окт 2007, 15:10 от dimitrina73

# 139
  • Стара Загора
При мен залепва парче от хляба само ако бързам и реша да го извадя веднага, след като е спряла машината. Ако остане 10 мин. в контейнера, който обаче вадя от самата машина се вади лесно и бъркалката излиза без проблем, като не отчупва парче. Обаче моята машина е Клатроник.

# 140
# 141
Хайде и аз при вас. Днес се сдобих с хлебопекарна, а в момента се пече първия ми хляб. Да видим ще се получи ли нещо - засега всичко върви по план  Laughing

Имам и въпрос:
Има ли някъде систематизирана информацията от петте теми, защото свободното ми време не би ми позволило да изчета всичко?

# 142
Края на първата и началото на втората тема,мисля че са най-наситени с полезна информация и без много разводняване,като че ли... newsm78

# 143
 {Тони} най-систематизирана инфорамция биха ти дали - Пина, Димитрина73, Кати(сигурно пропускам дама-хлебарка, да ме извиняват  bouquet,но поне изброените от мен често влизат в темите напоследък).

Аз днес направих напр. козунака на Пина. Увеличих количеството на продуктите, щото се яде вкъщи Embarassed, този път извадих тестото от машинката и ги опекох във обикновената готварска фурна. Моментално 2 козуначета се изядоха топли-топли. В момента се пекат още 2! А във хлебопекарната се прави традиционното тъмно хлебче!

# 144
Благодаря за отговорите  bouquet
Започвам да чета края на първата и началото на втората тема. А ако имам въпроси, ще питам, ако ми позволите Hug

И между другото вкъщи ухае божествено.
Всъщност тъй като програмата е към края си, имам два въпроса - веднага ли да извадя съда от машината и колко време след това да се опитам да отделя самия хляб?

# 145
веднага ли да извадя съда от машината и колко време след това да се опитам да отделя самия хляб?

Веднага вадя контейнерчето от машинката,а самия хляб - след около 5 минути.

# 146
Готово. Извадих го. На вид и мирис е чудесен. Остава най-важното - вкусът Grinning

# 147
Не съм ви навестявала скоро, а гледам много момичета са се сдобили с хлебопекарна и са се присъединили към темата.
Честито на всички   bouquet, надявам се домовете ви да ухаят божествено на току що изпечен хляб, семействата ви да се радват на вкуса му, а вие да показвате и на нас красивите си хлебчета.  Heart Eyes

# 148
Здравейте и от менот 4 дена имам машина за хляб(вие сте виновни че я имам Grinning) Мулинекс е и за сега съм пробвала само едно хлебче в нея и едно тесто за пица направих,като ви чета темите направо се побърках,дали аз мога да правя всичките тези рецепри,на книжката ми пише само тези рецепти да се правят в машината и за сега ме е страх да правя друго.Но явно всичко с време то си,първо ще и посвикна.

# 149
  • София
Здравейте и от менот 4 дена имам машина за хляб(вие сте виновни че я имам Grinning) Мулинекс е и за сега съм пробвала само едно хлебче в нея и едно тесто за пица направих,като ви чета темите направо се побърках,дали аз мога да правя всичките тези рецепри,на книжката ми пише само тези рецепти да се правят в машината и за сега ме е страх да правя друго.Но явно всичко с време то си,първо ще и посвикна.

Има много момичета с Мулинекс и правят много неща без да се ограничават с рецептите от книжката, така че наистина това, което ти трябва е време, за да се престрашиш:)))

Общи условия

Активация на акаунт