Машина за хляб - 5 част

• 64 044
  • 550
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Честито Dream4e, хлебчето изглежда добре за пълнозърнесто, а с какво брашно го прави, или рецептата е от форума?

# 121
  • София
Аз да попитам пак, някой виждал ли е ФИФ скоро по магазините в София?  bouquet

# 122
         Hug Здравейте, аз от скоро попаднах на тази тема и още не съм я прочела  цялата. Много ми  хареса и реших да си купя хлебопекарна, но понеже в Техномаркет и Технополис  са доста скъпички  Thinking реших да се преориентирам към магазин за втора ръка-там са  само по 60лв, немски и с 1 год . гаранция.   newsm78 Бих искала да ми кажете струва ли си да се купува такава машина. Дали като другите електроуреди ще работи добре макар , че е втора ръка или е вече  към края на живота си?
   newsm78 Много  се колебая, но тази цена просто ме съблазнява. Ще съм ви  благодарна за съвета.

# 123
  • София
Neli VB .аз бих си купила Аляска от Метро за 80лв. Peace

# 124
Neli VB .аз бих си купила Аляска от Метро за 80лв. Peace

Благодаря за съвета, но в нашия град няма Метро и докато отида до него ще е почти едно и също да си купя Мулинекс от Техномаркет или Технополис за 150лв.
Интересуваме, ако някой е  ползвал  второупотребна  хлебопекарна да сподели  опит и впечатления.

# 125
Честито Dream4e, хлебчето изглежда добре за пълнозърнесто, а с какво брашно го прави, или рецептата е от форума?

Рецептата си е от форума, само че в оригинал с бяло брашно - хляб с Ементал и чесън от Amarena.
Аз промених малко съставките като сложих кашкавал обикновен малко повече от указаното, малко повече масло, повече от "пикантните" съставки. Нямах достатъчно пълнозърнесто брашно (на Техра) вкъщи и затова се наложи да не е изцяло пълнозърнест (2:1 в полза на пълнозърнестото брашно). Това със сигурност е помогнало да се надигне и да е по-мек хляба от изцяло пълнозърнест, но аз бих ги жертвала тези неща (ако пънозърнестото ми брашно беше стигнало де  Rolling Eyes )

# 126
Искам да питам тези, които имата ФИФ-ки дали имат като моя проблем: все по-често бъркалките ми залепват за хляба по-упорито и като ги вадя по тях остава доста голямо парче хляб. Така се случваше, че винаги пусках хляба и отивах на работа и той се печеше с бъркалките.......Е, така открих, че след като престои 1-2 часа в конрейнера и изстине там хлябът става още по хубав Simple Smile
При вас така ли се получава?! Мазах ги с олио, уж да не залепва тестото, но не помогна.....
Като че ли решението е да ги вадя след последното премесванне....

# 127
  • София
Искам да питам тези, които имата ФИФ-ки дали имат като моя проблем: все по-често бъркалките ми залепват за хляба по-упорито и като ги вадя по тях остава доста голямо парче хляб. Така се случваше, че винаги пусках хляба и отивах на работа и той се печеше с бъркалките.......Е, така открих, че след като престои 1-2 часа в конрейнера и изстине там хлябът става още по хубав Simple Smile
При вас така ли се получава?! Мазах ги с олио, уж да не залепва тестото, но не помогна.....
Като че ли решението е да ги вадя след последното премесванне....
При мен с течение на времето се появи същия проблем и аз започнах да вадя бъркалките! Peace

# 128
Благодаря за отговора, явно не е проблем само при мен, успокоих се  Simple Smile

# 129
здравейте,имам машина за хляб и се чудя, newsm78
дали мога да направя сладко от дюли в нея newsm78
как мислите,дали ще стане и си мисля,че може би ще трябва да ги настържа дюлите newsm78

# 130
  • София
Аз повече никакво сладко няма да правя в машината, Naughty заради сладкото сега ще купувам нова машина. Confused

# 131
защо,какво е станало
а намери ли нова фифка

# 132
защото  ох,не и знам името,но пряката на Пиротска към пазара Кирков има един тсм магазин1 и шкафове и мивки продават там -онз ден видях че има фифка

# 133
  • София
Ами търся в момента, дано от понеделник децата да са на градина, за да имам възможност да пообиколя по магазините. По напред бях писала за проблема и явно не съм само аз потърпевша. От сладкото по някакъв начин се е стекло между уплътненията и блокираха бъркалките. Мъжът ми ги оправи, но за съжаление пак има проблем, защото сега блокираха врътките, на които се слага ваничката.  ooooh! Ако успея да намеря отново ФИФ ще съм доволна, а старата ще остане за резервни части.

# 134
успех ти желая в търсенето
еми...няма да го правя тогава там Sad

Общи условия

Активация на акаунт