Машина за хляб - 5 част

• 64 078
  • 550
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
asyalein, с вода го правя...
eti_31, често го пека вечер и сутрин го режа. Горещ не се е случвало да го режа наскоро.
Започвам да мисля, че е от брашното, или поне от черното брашно, което слагам - може би в купешкия хляб слагат някакви подобрители за консистенцията? Черно брашно слагам ок. 1/3 (ръжено, типово или грахам)
Какви марки бяло брашно ползвате?

# 106
  • София
Аз правя хляба винаги с мляко-прясно или сухо,никога не ми се рони!
Ползвам брашното на Софимел.

# 107
предполагам,че оставяш хляба малко повече да втаса - става доста шуплест и се рони.Намали втасването с 10-тина минути (избери друга програма или сама си съкрати тази)

# 108
# 109
Привет и от мен Hug

Първо да ви благодаря за хубавата темичка,защото благодарение на вас и нашето семейство от днес се сдоби с машинка за хляб.
Четохме ви,четох ме ви,текаха ни лигите и..... най-накрая и ние си купихме.Нашата е Moulinex OW5000,прави 750,1кг,1,5кг.По принцип не ни трябваше толкова голяма,ама решихме,че може да е от полза като ни идват гости.
   Сега сме сложили да се приготвя и първият ни хляб,бял с прясно мляко.Да се надяваме,че ще стане от първия път.Спазихме точно пропорциите.

Още един път - благодаря ви за темичката  bouquet

# 110
Ася, честито. Честито и на всички други нови притежателки на машини. И хубаво творчество с тях  Wink

Ася, откъде я купихте и колко струва? Това че е с толкова голяма вместимост, ми разпалва любопитството. Досега съм срещала машинки с вместимост само до 1250гр. Заинтересована съм.

# 111
Cathie,първо благодаря ти пожеланията.

Купихме я от Техномаркет в Пазарджик,за 199лв,има я и в другите Техномаркети.Значи сега погледнах точната спецификация - 500030.Има я и в инокс/по-хубава ми изглежда/,ама в този Техномаркет нямаше,а на нас не ни се чакаше и взехме бяла.

Ако те интересува още нещо питай Hug

# 112
Четейки темите за машините за хляб мога само да кажа, че се "подпалих" и аз. Grinning
Може ли някой да ми каже дали има някъде ФИФ-ки и по-конкретно някъде из Младост-ите, а също и на какви цени? Някой по-напред в темата беше писал, че има в Склад на Quellimpex - кв. "Хаджи Димитър", ул. "Ильо войвода" №25 за 45 лв., ама някой ако има инфо за Младост ще бъда много благодарна  Hug И още нещо - как се връзва приблизително като цена хляба от тази машина в сравнение с купешкия (за вкуса спор няма  Simple Smile) - имаше някъде мнения по въпроса, ама не можах да ги открия. Thinking

# 113
  • София
...И още нещо - как се връзва приблизително като цена хляба от тази машина в сравнение с купешкия (за вкуса спор няма  Simple Smile) - имаше някъде мнения по въпроса, ама не можах да ги открия. Thinking

Ами не съм си правила труда да изчислявам, защото все не помня точни цени на продуктите ooooh!, освен това тук се би трябвало да се включи и цената на тока, колкото и икономични да са машинките...Мисля, обаче, че цената на домашния, за същото количество купен, ако е по-ниска, то не е с много, а може и понякога да е по-висока (все се изкушаваме да сложим "екстри"). НО - в тази цена влизат (както правилно си отбелязала) по-добър вкус, по-добри хранителни свойства, емоцията и уюта на дом, ухаещ на топъл хляб - 4 в 1:))) Е, за такива неща се плаща, но все пак мисля, че е изгодно Peace

# 114
Аз пък тия дни правя хляб с лук.
Режа лука на квадратчета и го запържвам леко и слагам 1-2 щипки червен пипер.
Прибавям след сигнала. Мирише страхотно.

# 115
Здравейте знаете ли къде във Варна мога да си купя такава машина,Благодаря ви предварително.

# 116
Момичета и аз ще си купувам машина за хляб,но нямам време да изчета всичко по темата.Моля,дайте съвет:кой модел е най-сполучлив?Благодаря предварително!

# 117
Момичета и аз ще си купувам машина за хляб,но нямам време да изчета всичко по темата.Моля,дайте съвет:кой модел е най-сполучлив?Благодаря предварително!
Как ми е познат този въпрос. Съвсем скоро и аз питах така.
Добре, че не си купих скъпа машина. Оказа, че самата машина не е никаква философия и не си струва да е скъпа ( освен ако не ти пука колко, ще похарчиш). Има много модели. Аз се спрях на Аляска за 60 или 80 лв. беше ( не помня). Страшно доволна. Взех я от метро. Това е.

# 118
Най-накрая и аз да се похваля! Еее, от две години се каня машинка да си взема и все нещо ставаше и най-накрая си взех (беше ми подарък за рождения ден по-точно) юни месец - "Фиф-ка"  Mr. Green . Е, как пък пак на мен да се случи - оказа се, че едната бъркалка не работи както трябва. А уж чисто нова. Веднага на ремонт и след не знам колко време си я взех вече с работеща бъркалка, ама ... с електрически проблем. И айде пак чакане и ....

В крайна сметка днес си я взех работеща машинката и си направих първото хлебче. Много съм щастлива!  Party Направих пълнозърнесто пикантно.
Ето снимки:  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=181621&photo=3

Нямам търпение да пробвам и някое с маслини, че много обичам такъв хляб. Отиде ми диетата и целия хранителен режим ама ... какво пък, след толкова перипетии покрай тази машинка, много си се радвам!  Whistling

# 119
Ася, откъде я купихте и колко струва?

В Техномаркет съм виждала за 1,500гр. хляб......От там ще да е! А цените на Мулинекса са от 150 - 200лв., тази май бе някъде около 180лв.(но може и да греша,че отдавна бе).

Кати, къде се загуби мила?

Димитрина, на твоето мнение съм за цената на хляба. Сигурна съм на 100%,че моя хляб е по-скъп от готовия,но на кой му пука това, след като се е убедил в предимствата 4 в 1?Но пък и знам,че моя хляб никъде го няма, че е уникален и единствен...А бутиковите серии са скъпи все пак, нали? И безценни!

Общи условия

Активация на акаунт