Машина за хляб - 5 част

• 63 992
  • 550
  •   1
Отговори
# 270
pina, благодаря.  Hug
Още утре ще пробвам на по-къса програма. За всичко друго си помислих, но не че е превтасало.

# 271
Днес направих "хляб с мляко" по рецепта от книжката към машината и стана ужасяващо вкусен, направо като козунак!  Laughing
Може ли да споделиш и с нас рецептата Hug

70г размекнато масло на малки парченца
1,5 ч.л. сол
3 с.л. захар
350мл прясно мляко (на стайна Т)
530г брашно
1,5 ч.л. суха мая

Simple Smile

# 272
Днес направих "хляб с мляко" по рецепта от книжката към машината и стана ужасяващо вкусен, направо като козунак!  Laughing
Може ли да споделиш и с нас рецептата Hug

70г размекнато масло на малки парченца
1,5 ч.л. сол
3 с.л. захар
350мл прясно мляко (на стайна Т)
530г брашно
1,5 ч.л. суха мая

Simple Smile
Благодаря ти! Hug Веднага го почвам  Flutter

# 273
  • Sofia
И аз ще го пробвам този с млякото довечера, че досега всичките ми опити за обикновен хляб завършват разочароващо! ooooh!

# 274
  • София
От вчера и аз съм собственик на хлебопекарна  yesyes
Мулинекс е машинката.

Днес сутринта направих и първия си опит, но беше напълно неуспешен!
Уж спазих всичко. Така че ще помоля за съвет, или за рецепта. А и друго, можете ли да ми кажете каква мая ползвате. На коя фирма, аз сложих някаква на RUF.
Ето по тази рецепта го правих:
300 мл. пр. мляко + 25 мл защото сложих и две супени лъжици сусам
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Обаче сега като пиша, видях че на рецептата пише за тегло 750гр, а аз го пуснах на програмата за 1 кг  ooooh!
Уф, дали е от това или нещо рецептата не е най-подходящата...
Много ще съм ви благодарна ако дадете съвет  Hug

Забравих да кажа, че всъщност хляба хлътна, иначе се беше  надигнал много добре в началото.
Мда, а и в книжката видях че хлътването може да е заради много мая.

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 12:01 от verolina

# 275
Впечатления и отзиви за брашната Панино???????

# 276
Момичета здравейте!
Някой правил ли е хляб с оризово брашно? Или като добавка може би newsm78
Според мен би трябвало да се получи доста фин хляб ако се смеси 50:50 с обикновено брашно? Днес видях в един магазин оризово брашно и много се изкушавам да направя нещо с него.
Да,но се получи не толкова пухкав хляб,с хубав аромат.Точно 50/50 бях сложила от двете брашна.

# 277

Цоци, на мен ми допадат.Заедно с тези на Софимел.

# 278

Цоци, на мен ми допадат.Заедно с тези на Софимел.

Така.....В момента се пече хлебче направено от типово, пълнозърнесто и бяло брашно. първите 2 брашна са на панино,а третото - на Софимел...Ако ни хареса - може и да кажем на определени марка брашна на Техра - сбогом!И без това доста критики има за тях!

# 279
И Техрата съм пробвала. Струва ми се, че имат много подобрители.Хляб от брашно на Техра направо ми излизаше от контейнерчето, а количеството продукти не увеличавах.

# 280
Цоци, какво стана, хареса ли ви хляба?

# 281
Цоци, какво стана, хареса ли ви хляба?

Мда...........Техрата явно има мнооооооооооооого подобрители.......Така набухва,че често коричката отгоре ми е оставала неопечена.....А съм слагала по-малко брашно.....Сега стана идеално! На вкус незнам що за стока е,защото хляба е за утре Embarassed! Но на външен вид е много добър! Дори сложих още една машинка да върти, защото утре ще участвам в нещо като кулинарно състезание между приятелки(съвсем символично и по-скоро за идеята)и аз ще занеса ...хляб! Няма да имам възможност утре да правя и затова от тази вечер,защото ще пътуваме........

# 282
Ехеее,кулинарен фестивал... Crazy Много яко!Жалко,че нямам такива приятелки,щеше да е хем весело,хем вкусно! Grinning

Аз Техрата така и не съм ги пробвала  Embarassed

# 283
Аз съм пробвала Панино за козунак - става много хубав. Правих и хляб с него по рецептата на Марабу за основен хляб. Супер е!
Да питам - има ли и други видове Панино - специално за хляб - бяло, типово, пълнозърнесто? Аз не съм виждала. Откъде го купувате?
Благодаря предварително!

# 284
Аз съм пробвала Панино за козунак - става много хубав. Правих и хляб с него по рецептата на Марабу за основен хляб. Супер е!
Да питам - има ли и други видове Панино - специално за хляб - бяло, типово, пълнозърнесто? Аз не съм виждала. Откъде го купувате?
Благодаря предварително!

Освен изброените от теб - имаше май и Панино за кекс..... Всичко изброено от теб - има в Метро!От последното пазаруване там купих брашната...В интерес на истината - до сега не ги бях забелязала(от което следва,че отскоро, съвсем отскоро ги зареждат!)

Общи условия

Активация на акаунт