Машина за хляб - 5 част

  • 64 005
  • 550
  •   1
Отговори
# 255
  • София
  • Мнения: 402
Аз исках да кажа най-голяма като място което заема на плота, в този смисъл. Защото Аляската излиза изгодно, но ако наистина е огромна, може да реша друга.

# 256
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 596
Горе долу са еднакви като габарите. Виждала съм ФИФ и Аляска - и да имат разлика е в милимртри. Май и Мулинекса е горе-долу там. Моята е по малка на дължина, но е по-висока, защото казанчето е вертикално (Клатроник).

# 257
  • Мнения: 845
Доколкото знам от момичетата, които пишат тук, Аляска е до 1250гр. или там някъде..., т.е. най-големият възможен хляб за хлебопекарна (поне от познатите ни на нашия пазар).
Аз съм с новия модел на Мулинекс и може да пече хляб 1500 гр. Но аз така или иначе правя висок 20 см. хляб при продукти за 1 кг./хляба стига но прозорчето и е на мм. от него/. Не знам как ще стане с по-голямото количество. newsm78  Явно ще излезе. Или пък да сменя рецептата, може да направя пълнозърнест, защото той не се надига толкова Simple Smile

# 258
# 259
  • София
  • Мнения: 2 130
Отваря ми се общата страница на snimka.bg, чувала съм от други, публикували снимки оттам, че трябва да си излязат от профила, за да публикуват четящ се от другите адрес на снимката.

# 260
  • Мнения: 2 818
Днес направих "хляб с мляко" по рецепта от книжката към машината и стана ужасяващо вкусен, направо като козунак!  Laughing

# 261
  • Мнения: 845
Днес направих "хляб с мляко" по рецепта от книжката към машината и стана ужасяващо вкусен, направо като козунак!  Laughing
Може ли да споделиш и с нас рецептата Hug

# 262
  • София/Осло
  • Мнения: 4 541
Ние пък правим едни млечни хлебчета.....ей много хубави стават...ама тя машината само ги меси пък ги печем във фурната, не съм се сещала обаче да пробвам да ги пекна в машината  newsm78

# 263
# 264
  • Мнения: 243
Здравейте, момичета - майсторки на хляба!
Включвам се и аз в голямата група на собственици на машина за хляб. Сдобихме се една Аляска преди около месец. В началото бях ужас  Embarassed, сега вече е добре. С основния хляб се оправям великолепно, обаче реших да направя нещо сладичко, но нещо не се получи или по-точно нищо не се получи. Молбата ми е ако някой е правил в тази машина (видях, че доста момичета имат точно тази марка) да речем козунак или кекс нека да ми даде съвет на коя програма да пека и точните пропорции на продуктите. Предварително благодаря

# 265
  • Мнения: 11 743
Здравей,Руслака!
В темата за рецепти за машина за хляб има доста рецепти за козунаци и други сладки теста.Ето я
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.0

За да ти препоръчам програма,трябва да ми кажеш какво не ти се е получило?Дали козунакът е станал твърд и сбит или пък е хлътнал и глетав...?

При недобрия резултат коя програма ползва?

# 266
  • Мнения: 243
pina, благодаря за отзивчивостта.
Точно от тази тема взех рецептата, правих козунака на mari_eta, използвах програма 4 - Сладък хляб с продължителност 3.22 ч. на моята Аляска.  Получи се прегорял отдолу и от страни, а вътре и особено отгоре си беше почти сурово тесто. На вкус, долната част си беше със силен загорял привкус, а останалото - не знам, както ти писах беше си сурово. Правих и кекс, пак от темата, мисля че беше страхотен кекс, но не помня точно на кой. При него крайния резултат беше почти същият. Използвах пак същата програма. За хляба свикнах вече, в началото ми се получаваше като лодка отгоре, но след внимателно изчитане на темата нещата се оправиха, разбрах къде бъркам. Надявам се и със сладките неща да се оправя Laughing. Доста дълго стана, но ... sorry исках да бъда изчерпателна. Предварително благодаря за оказаното съдействие.

# 267
  • Мнения: 11 743
Русалка,разбрах ти проблема - превтасало е!
Май всички сме минали по тоя път,аз козунака му се бях хвърлила на 3.32мин.
Избери програма около 3 часа.Ако не бъркам 1 програма,на средно зачевяване беше 3.13мин.Избери нея,дори може малко да я съкратиш (изключваш машината преди края на последното втасване и пускаш програма печене).
Всички решаваме първоначално,че козунака трябва да го пуснем на по-дълга програма,ама понеже машинката доста подгрява и той превтасва.Затова ти е прегорял в края,а отгоре и средата е бил суров - класически признаци на превтасването!
Успех,скоро да се похвалиш с добри резултати и снимка! Peace

Кекс не съм правила,не знам.

# 268
  • София
  • Мнения: 367
Момичета здравейте!
Някой правил ли е хляб с оризово брашно? Или като добавка може би newsm78
Според мен би трябвало да се получи доста фин хляб ако се смеси 50:50 с обикновено брашно? Днес видях в един магазин оризово брашно и много се изкушавам да направя нещо с него.

# 269
Здравейте след десет дневни ежедневни опити и експерименти стигнах до следните изводи Simple Smile.1Най хубав хляб става ако само се зареди машинката и не се пипа повече.Никакво помагане вадене на бъркалки и так дале.2Печенето не е много добро,знаете какво имам в предвид.3Най добре е да се меси в машината и после да се пече в фурната,така хем се пести време,може да се променя формата и изпичането е много по качествено Simple Smile. Те тва бяха моите гениални изводи за тия дни,продължаваме с опитите и поздрави на всички  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт