Машина за хляб - 5 част

• 64 069
  • 550
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, хлебарки, искам да питам защо вече два пъти кашкаваления хляб ми превтасва? Rolling Eyes
Децата днес се спукаха от смях като го извадих от машината.Един такъв хем малък, хем вдлъбнат.
На вкус още не знам как е, защото не искам да го разрязвам топъл, но на вид е направо... ooooh!

# 181
  • София
Момичета, хлебарки, искам да питам защо вече два пъти кашкаваления хляб ми превтасва? Rolling Eyes
Децата днес се спукаха от смях като го извадих от машината.Един такъв хем малък, хем вдлъбнат.
На вкус още не знам как е, защото не искам да го разрязвам топъл, но на вид е направо... ooooh!

Ами, ако включваш някакво отопление вкъщи в тези студени дни...Нещо променяла ли си в рецептата, продуктите (друга мая, марка брашно), програмата?

# 182
Нито отопление включвам, нито променям продукти. Rolling Eyes
Два пъти съм правила този хляб и двата пъти превтасва.

# 183
Нито отопление включвам, нито променям продукти. Rolling Eyes
Два пъти съм правила този хляб и двата пъти превтасва.

Заменям хляб за творение - салфетна техника.....

# 184

Заменям хляб за творение - салфетна техника.....

Цоци, проблеми нямаш!
Ти що щеш у форОма, бре, жено?!
А аз гледам ли, гледам btv... Rolling Eyes

Сори за спама, девойки. Flutter

# 185
  • София
Аз разбрах, че преди ти се е получавал, а сега - последните 2 пъти, не. Ами тогава или намали маята, или скъси програмата, макар че според Пина, обогатените хлябове (с разни там добавки, в случая - кашкавал) втасват по-трудно...Но аз на хляба, в който бялото ми е 30% и сухите съставки са ок 700гр., слагам малко по-малко от 2 ч.л. суха мая (по-малко от 7 гр. пакетче) и го правя на програма за 2ч.30мин. и съм доволна - не спада, добре е втасал, дори и при настоящите температури.

# 186
Хляба с кашкавал го правих по точните указания и ми втаса страшно много,аха/аха и да се срути....
Кампари,предполагам при теб е достигнало следващата фаза... Confused
Намали му времето малко (10-15 мин)

Димитрина,обогатените хлябове трябва да втасват повече,но ако им се сложи повечко мая и е топло,времето се намаля.Исках да кажа,че е комплексно.

# 187
Следващия път ще се възползвам от съветите ви.
Ей, ама и аз не се отказвам-тъпа и упорита! Laughing

Благодаря ви за съветите, момичета!  bouquet

# 188
  • София
Pina, липсвате ми с Cathie Cry и целият ви ентусиазъм, тавите ви с кифлички и разни такива:) По Великден ли да ви чакам пак Laughing

# 189
Много моля,ако някои има машинка Cookworks да ми даде някакъв съвет.Нищо не разбирам,нито от програми,нито от количество.Само имам огромно желание и опит в  "ръчното"приготвяне на хляб и козунак. LaughingБлагодаря.А и нямам никакво упътване на български.

# 190
Pina, липсвате ми с Cathie Cry и целият ви ентусиазъм, тавите ви с кифлички и разни такива:) По Великден ли да ви чакам пак Laughing

Не съм съгласна...Съвсем скоро правих козунак по рецепта на Пина....Този път обаче сложих повече захар от нейната рецепта, увеличих и останалите продукти.направих  плитка и го пеках в обикновена фурна - писах за това май.......Първият път - оставих всичко да върши машината....Само дето съжалявам,че ме домързя да отида до магазина за стафиди( като знам колко скъпо продават в кварталния...). Съжалявм...топъл,топъл го изядохме и не успях да направя снимки. Децата искат пак да им направя, много го харесаха! Peace

Ти що щеш у форОма, бре, жено?!
А аз гледам ли, гледам btv... Rolling Eyes

Предаването е на запис и по всяка вероятност ще ме дават утре, във втората част.......

# 191
Цоцоланке, да не се явяваш по БТВ-то в предаването за мамите? Че да гледаме и ние! Извинявай за дебелашката намеса, ама нали сме "едно голямо семейство"!

# 192
Цоцоланке, да не се явяваш по БТВ-то в предаването за мамите? Че да гледаме и ние! Извинявай за дебелашката намеса, ама нали сме "едно голямо семейство"!

Виж и другите от голямото семейство....

Да, по всяка вероятност утре ще дадат моето участие в Часът на мама!

# 193
Здравейте
Току що си купихме машина за хляб Мулинекс, засега направих 1 хляб и 1 кекс, ядат се но са прекалено ронливи. Ще попрочета назад и може да се включвам от време на време с някой въпрос.

# 194
Моля ви, помогнете!!!!
От една седмица имам ФИФ и се мъча да изкарам хубав хляб. Оказа се, че тестото, което прави е невероятно и ако го изпечеш в обикновена фурна - става.
НО - моята машина ли е дефектна, хлябът в нея винаги се спушва отгоре. Пробвах всякакви рецепти, и от оригиналната книжка на немски, и от форума, не ще.
Имам чувството, че просто моята машина не пече отгора. Отдолу става с много хубава коричка.
Кажете ми - аз ли съм крива или машината?
П.П. Имам богат опит с правенето на всякакви питки и козунаци.

Общи условия

Активация на акаунт