"ДЕКЕМВРИйчета вилнеят и зъбките им се белеят!"

• 12 417
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
Муун, честито!  bouquet
И аз бях потресена за Иван Станчев. Никога не съм му била фен, но толкова млад и с мъничко детенце!
Вчера цял ден нямахме нет и луднах. Явно съм страшно пристрастена към форумчето.
Ей, какви са тия болести! А като си помисля, че още не е дошъл сезонът на болестите. Sad
Сега при нас покрай ходенето и много падаме. Имаме 2-3 синини и само ми се карат, че не пазя детето. Но как да съм през цялото време до нея като има толкова много неща за вършене. Като ходим по двора или улицата и там я пазя много, но вътре я оставям да си се разхожда сама. Вече се научи да си отваря вратите, когато са притворени само, и минава от стая в стая.
Що се отнася до комарите - все още ги има и още как! Преди два дни бяха кошмарно много, та се наложи още рано-рано да прибера Венета вътре, че щяха да я надупчат цялата. Съответно имаше 3-4 ухапвания.
Жълтък още не съм давала.  Иначе ядем супа понякога, то си е почти като сварените зеленчуци за пюре, но плюс фиде и малко мазнина.  Отделям за нея преди да сложим сол и други подправки и пасирам.  Хапваме и по малко грозде. А пък сутрин закусва с мен сандвичи - давам й от моя - примерно пуешка шунка и кашкавал запечени - много й харесва. Премахнахме обедното кърмене, та сега останаха само сутрин към 9, следобяд към 3, вечер към 9.30 и нощем 7456684658 пъти  Laughing.
Детелини, пиши по-скоро! Бяхме се притеснили! Hug
Може и ние да пробваме забавачката, звучи интересно. Само че няма да е тази седмица, че една сватба се е задала в събота - на доведената ми сестра. Поне дрехи си купих, но трябва да посетя шивачката да си подкъся панталона, трябва да купим подарък и да посетя фризьор. Ще водим с нас баткото, че да види и той сватба, но бебка ще остане при баба ми.  Лошото е, че е вечерна сватба, а Венета вечер е много кисела и ще изтормози бабата.  Хубавото е, че тя има подход и много лесно я приспива - друска я на коленете си и явно има много положително излъчване. И баткото преди години и бебка много бързо заспиват така!
Спирам, че стана дълго, за което се извинявам. Ама така е като ме оставят цял ден без нет!
Хубав ден на всички!

# 241

Ние пък сме болни  Cry Аз се разшмърках а Сонче кашля, има и хрема, днес бяхме на доктор, гърдите й са чисти, ушетата са ок, гърлото е малко зачервено. Температура няма, обаче хремата много я мъчи, не може да спи нормално и като прибавим към това и зъбите дето ни тормозят от месец и нещо ..........  Tired абе не е за разправяне, милата ми душичка, изтормози се .

И ние сме така! Вчера го носих на доки и веднага ми изписа антибиотик #Crazy
Аз също не съм от здравите имам една гадна хрема снощи не съм спала а и ме наболява гърленцето Confused
Тези резки промени на времето така правят #2gunfire
Това е засега дано няма повече болнички и бъро да се оправяте!

# 242
Момичета,ПОМОЩ!!!
Моля, за координатите на добри специалисти по патологична бременност в "МАЙЧИН ДОМ", София.
Сестра ми лежи от една седмица в болницата (клиника "Майчин риск", 8-ми етаж) с изключително тежка инфекция. Срок на бременността 16-17 седмица. Въпрос на живот и смърт е възможно най-бързото премахване на мъртвия вече плод, което не се влиае от предприетите медикаментозни мерки.
Моля за съдействие за което предварително ви благодаря!

# 243
  • София
здравейте и от нас!
вече сме си в къщи след месец обиколки. ния успя да се издумка от гърнето ooooh! уж седя до нея, ама се разсеях нещо и барарбар със съдържанието му се размаза за пода.
Мойто момиче също е постоянно на фуста, т.е. все в мен се бута и за минутка не ме оставя, вече ще се сдухам, ама на вас ли да се оплаквам. Как искам и аз да имам една баба помощничка през деня...а нощем да спре да се буди през час, час и половина...и да спре да се отвива, че постоянно се будя да я завивам и така цяла нощ...

същата работа - класическа лепка Crossing Arms сега и като заспива ме е стиснала за ръката и само да мръдна и се буди.
Vidri4ka, дано се сестра ти се оправи по - бързо и няма проблеми. стискам палци Praynig

# 244
moonlady, чустито   bouquet Уж на майтап се яви, а ето че има успех  Wink
vidri4ka, дано всичко със сестра ти се оправи по-скоро  Praynig
Ние също от вчера сме на кухня, е не съм впечатлена особено  Confused Малката също  Confused Изяде пюрето на обяд после си досука  Flutter А от десерта и супата почти не хапна  Rolling Eyes Дано днес на е по-добре  Praynig
Велито не ми дава да погледна в устата й, но съдейки по спането напоследък явно е избил и петият зъб  Whistling
Къде се губи maiche?

# 245
  • Бургас
Мимина благодаря за инфото, аз тъкмо се бях засилила да слагам сухар в супата, не за друго ами щото е редичка и незнам как въобще ще я яде  newsm78 но ще пробвам днес първо да дам от нея, а после основното ядене. А кремчето при все, че в него по всяка вероятност има прясно мляко, Петър хареса много и го изяде цялото  Shocked че и за още се оглеждаше.
Та Шрю за супата, на кухнята си личи, че е супа не е просто пасирани зеленчуци - доста е рядка, абе различава се кое е основното ястие де, иначе на външен вид си приличат.
Vidri4ka стискам палци, за съжаление не мога да помогна с инфо, защо не попиташ в някой от подфорумите, които се занимават с здравни проблеми...

# 246
Благодаря ви за разбирането момичета!
От нощеска вися по форумите и въртя телефони. За капак на всичко се оказва, че бебето все още е живо въпреки спукания от 4 дни околоплоден мехур, високата темпаратура, литрите системи, банките за предизвикване на родова дейност и т.н. Всички ги е страх, а не знам дали сестра ми ще има сили да издържи.
Но няма да ви занимавам повече.
Желая ви лек, весел и приятен ден!

# 247
Привет мами Hug
Да се запишем и ние.....имаме си вече първото зъбче newsm44 и още същата вечер татито купи пържоли за вечеря newsm47
Показа се в събота и да "чукна на дърво", от събота Елена вече не се буди през нощта newsm10
И аз не знаех, че не било правилно да се слага сухар в супата newsm78....досега така я сгъстявах
ако е само от зеленчуци, а ако сложа фиде няма нужда от сгъстяване.
От четвъртък и ние започваме да взимаме от детска кухня.....дано да й хареса Praynig. В квартала има 2...та все се надявам поне едната да одобри. Единственото, което ме притеснява, дали десертите не се готвят с прясно мляко newsm78.....все още не съм й давала, а пък и нали се препоръчва прясното мляко да е след годинка Thinking
Вие какво ще кажете?

Това е новото при нас.....целувки от мен и Елена  bouquet

# 248
Vidri4ka, кураж, мила! Hug Praynig Скоро всичко лошо ще е зад гърба ви.  bouquet
dideto честито зъбче. Simple Smile Ние още сме беззъби.
Благодаря за поздравленията на всички момичета, трогната съм. Heart Eyes
di_, така като беше на майтап, поне не се притеснявах. То пък - късмет!
Аз не съм ви писала за дертовете си, ама надувам главата на Никки Иванова ежедневно. Търсим си жилище да си купим - с кредит естествено. Mr. Green Обаче доста изнервящо се оказва. В главата ми са само кв. метри, цени, постоянно ходим по огледи, а цените растат ЕЖЕЧАСНО!!! Shocked За 2 седмици цените на жилищата скочиха с 3-4 евро. Rolling Eyes Ей, не....оплаках се.

# 249
  • Düsseldorf
Vidri4ka : За съжаление мога само да съчувствам, не знам координати на добър лекар-патолог в Майчин дом, но много стискам палци всичко да се оправи по най-добрия начин за сестра ти!!!!!  Praynig Praynig Praynig И пиши какво се случва, не казвай, че "ни занимаваш", нали за това е форумът, да си помагаме когато мжем и да споделяме тревоги...
БЪРЗО ОПРАВЯНЕ!!!!!
От Тина Киркова мога да намеря тел. на д-р Колева, завеждаща патологията, мен дъщеря й ме изражда, но за Майчин дом не мога да помогна...

# 250
Привет момичета.....
Видричка мога да ти препоръчам горещо д-р Божилов кабинета му е на 9 етаж,аз раждах при него но не знам дали може да помогне при случая на сестра ти.Пожелавам и успех и сили . телефона му е 0888 929820

Успех и честито на всички имащи поводи последната седмица-Муунлейди,Адриана,Мимина .....
А на болните бързо оздравяване,ние тъкмо се оправихме вече да чукна на дърво.....,при нас слава богу мина само с капки и сиропчета ,че тези антибиотици са кофти.,та по този повод Магеста прецени си но ние бяхме със съшите симптоми  капех капки коларгол,промивах нослето с една спринцовка вода със сол ,беше някакъв ужас но на 7-8 ден бяхме здрави без антибиотик а температура 37 градуса не я брой за висока.
Дано се оправят бързо всички малки мишлета и болни майки..... Heart Eyes   Hug Heart Eyes

Ние от скоро казваме "баба" и мамммм но не съм чула още "мама",също така ам-ам и бръмчим яко с устата,крещим на кучета и котки и се гоним с по -големите батковци и каки ,е мама е зад мен винаги естесвено  Rolling Eyes
Комари има и ние сме нахапани -3-4 големи червени пъпчици без връх.......
Зъбки нямаме Sad

Весел следобед на всички Laughing

# 251
Записвам се за форумския сезон ако ли къщата ми да е с главата нагоре  Rolling Eyes. Ха здравейте и от нас  Hug. Растем и хубавеем, ще пратя снимки когато остане време, че прочетох някои мами се оплакват, че не са си ме представяли така  Mr. Green . Новото при нас е, че от мъки по едно зъбче си загризахме палеца / еми тя мама биваше да купи някаква играчка пък  Mr. Green/ и когато добре го оглозгахме, започнахме да го смучем и сега не знам какво да правя  Crazy.
Ядем по 100 пъти на нощ и на цялото това ядене сме качили 300 гр за септември.... baby_neutral, но пък сме скромните 78 см  bowuu.
Не пълзим, а и мама не държи че така й е добре  Whistling. Не ползваме проходилка, ще видим докога  Rolling Eyes. Опитваме се да стъпваме обаче ... Wink Абе супер сме с две думи.
Вержи, стискам палци за малката, мисли, че има и по-големи беди  Hug
Видричка, дръж ни в течение  Hug

# 252
Асен Николов, звънни му може и да помогне 0888732829 - Видричка

# 253
Здравейте и от нас.
Има някакъв вирус и за съжаление този път не ни подмина.Това е първото боледуване на Митко, много се притесних, вдигна температура и прокашляше от време на време и сополи.Не му е червено гърлото и дробчетата му са чисти, радвам се 4е мойта лекарка не е привърженик на антибиотиците и сега ще се лекуваме с Нурофен и Витамин Ц.Днес не е дигал температура,нито е кашлял(чукам на дърво),но да му слагам капките в нослето е мъка и за него и за мен,то е една борба,ама няма начин.И аз съм с болно гърло и температура и дано въпреки мен Митачето да се оправи Sad
Видричка, стискам палци всичко да се оправи  Hug

# 254
ЗДРАВЕЙТЕ ДЕВОЙКИ !
Чета ви , но не ми се пише нещо....
Добре дошла на detelinka   Hug
Растем и хубавеем, ще пратя снимки когато остане време, че прочетох някои мами се оплакват, че не са си ме представяли така  Mr. Green . .....
Taка, така ..... така разпяват някои  Laughing
Ако има  здрави бързо да си признават и да се вардят най-вече !
Днес купих втора доза Коларгол / едни гадни черни капки - любимите на Жижи  Mr. Green/. Толкоз ги хареса, че днес ме издебна и ливна цялото им черно и цапащо съдържание в спалнята Crazy  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пети ден ни е с болести, устисквам без антибиотик и аз , но носовете ни теча-а-а-ат ... Thinking ...голям ад е!
kundurdjieva и аз за първи път се сблъскавам с някакво неразположение на сина ми и пълният му и категоричен отказ от:
1. физиологичен разтвор
2. аспиратор за нос
3. носни кърпички
4. черни капки  Mr. Green
Само като ме види започват едни ръкомахания, писъци и неистови главовъртежи .... Crossing Arms
Позволявам си да ти предложа Нурофен да го ползваш само при температура над 38,5 .... доста е силен, в останалите случаи можеш да дадеш Панадолче. Peace
На Жижи сополите му течат, гълта ги и ги маже по себе си .. простете за буквализма  Confused
Незнайно как успях сега чак, в прилив на някакво просветление да го излъжа с една спринцовка , с която му правя "боц... бием инжекция" ... и той се залива от смях  Rolling Eyes
С помощта на тази инжекция, някак си го "сговорих" за другите неприятни процедури....
moonlady честито !  bouquet
Хайде скоро и с ново жилище да се похвалиш !  Grinning
maiche, вярно зачезна и тя ....  Thinking
За сухарите в супата, четох, че коментирате, но простете не разбрах .... какво е обяснението за това да не се дават ? newsm78
Видричка, много ми е мъчно за това което изживявате  Sad
Моля се и се надявам всичко да се развие по-най-благоприятния за всички начин  Peace Praynig
При мен за капак на всичко пак се запуши едната гърда / освен носа ми  Mr. Green/ и вися над купи с вряла вода и стискам  Sick
Остава ми един "Доктор Хаос"  да ми радва душата вечер за около час  Grinning
Лека и спокойна вечер !

Общи условия

Активация на акаунт