МАРТ - 2006г.

• 16 985
  • 281
  •   1
Отговори
# 195
  • София, център
ООООООООО чакайте да ви кажа,

Днес в НДК си стоя, малката ме издразни нещо... ( плаче като и взимат дечицата една кукла и после пък ми я носи да я обличам и аз и казах, че не ми се облича сега "бебето" - "Оправяй се сама!") и като ревна т`ва моето ...лелеееееее инат овен.... и аз и казвам че няма да я гушкам  и тя ходи подир мен и реве.
Така 5 минути няма и пристига една лелка ( баба ) и ми казва "Млада майко"... не трябвало така да травмирам детето, защото после ... абе такава травма съм му оставяла, да го гушна... Аз и казах че така съм решила и за да не дразни с рева си,  тръгваме от парка ( тъкмо прибирах играчките )... еййййййййй значи, така да не обичам да ми се бъркат...

Не че жената нещо е казала лошо, ама аз съм инат и бях решила че сега ще и покажа на Мария че тия нейните лигни не ме кефят... а и тя ляга на земята и се тръшка, абе цирк...

Ето това е моята тъпотия от днес, но полудявам понякога... оплаках се

Тая случка я разказвам по повод темата  "Лошата майка"   Mr. Green

Целувки, ама следобяда съм добраааааааааа  Laughing

# 196
Здравейте.Отдавна не съм писала,но все не мога да смогна да стигна до комп-а.Нали знаете Simple Smile
Daizy,много са ви хубави снимките от Барселона.Навяха ми чудесни спомени,защото и ние ходихме до там само че през април.И нашите снимки са подобниSimple SmileПрекрасен град с невероятна атмосфера!Много е хубаво така малко да 'избягаш' и да смениш обстановката и емоциите,нали?
А твоят мъж кога е завършил гимназия (31-во),защото и аз там съм завършила.Да не се окажем съученици.
Този Daum Exol за отказване от биби и палци какво представлява?При нас го има момента със смученето на палец преди заспиване.Все още не ми се е превърнал в проблем,но за всеки случай да знам какво може да се направи за отказване.
Моят Вики се страхува от прахосмукачката и от непознати хора-по-скоро се срамува.Притеснявам се че не иска да си играе с други деца и все бяга при мен да се крие.Но се надявам да отмине тази фаза.При вас как е,заиграват ли се дечицата ви с други на тяхната възраст?

# 197
и аз не мога да смогна със снимките, а и снимка.бг нещо се скапва.. но все пак видях една част от тези на Дейзи и на zory, страхотни са, само ви завиждам благородно естествено, че успявате да избягате от ежедневието на такива прекрасни места

аз пък от вчера отново съм вкъщи, оказа се че вирусът, който ме хвана миналата седмица още не ме е пуснал и си ходя перманентно с Т, между 37 и 37.4, лекарката каза да не си правя такива експерименти като съм бременна и сега ще си седя още една седмица вкъщи докато не се оправя. Но нищо, дано бебето да е добре, а работата ще изчака.
Така че ако срещата е тази седмица, няма да присъстваме

Възглавничка слагам на Пресияна от около 2 месеца, не е много дебела, а и тя си я харесва. Освен това акто прекарва голяма част от нощта в нашето легло, спи на моята възглавница. Не разбрах само защо споменавате, че е рано, в смисъл, има ли някакви противопоказания?

Писи не се страхува от тъмно, много е контактна с хората и с дечицата, дано с времето не се промени, но предполагам,че все някой страх ще се прояви.

По повод на "лошата майка" ме накарахте да се сетя как миналата събота, докато бях болна и исках да ме остави на спокойствие, Писи изръси една саксия от перваза на прозореца, точно където ми е прането, цялата се посипа с пръст и гордо се разходи из къщи , за да я разнесе навсякъде. Та и аз ужасно избеснях от една дребна детска беля, най-вече защото съм й забранила да пипа цветята, освен ако не ги гали, а това почти го счупи и после, защото трябваше вместо да си почивам да чистя още половин час.Така й се разкрещях, излях си нервите, даже я хванах за ръката и я дърпам към балкона да види какво  е направила. Тя много се ужаси и рева. Добре, че не продължи бързо и аз й се извиних. Абе, всички май истерясваме на моменти, но важното е да се контролираме все пак, а не като тази майка по телевизията дето ударила 2мес си бебе щото ревяло....но това е друга тема

# 198
А твоят мъж кога е завършил гимназия (31-во),защото и аз там съм завършила.Да не се окажем съученици.

Е, сега ме хвана  Embarassed той всъщност диплома е взел от 12-то, ама коя година беше  newsm78 '97-ма май. Но пък аз съм завършила 31-во и то с отличие  bowuu, май 2000 беше, ужас не помня вече, трябва да си видя дипломата  Embarassed

Абе, няма спор истерясваме всички, а аз малко по-често, отколкото е редно, ама какво да правя такъв ми е характера  Rolling Eyes днес се видяхме на кафе с една моя колежка от университета, лети момичето в кариерата та знае ли се, но както и да е де, та тя каза, че не може да ме познае колко съм била спокойна  Shocked казах й, че на база 1 час разходка с Алис не може да прави такива заключения  JoyЯвно успешно заблуждавам хората  JoyДнес обаче не мога да се оплача, спа детето до 8 и половина, малко зор видях с обяда, че не го искаше хич, издъних се и с едни кифлички, лекичко ревахме и се опитвахме да се измъкнем от ръкавите на якето с тръшкане по земята докато я натикам в количката / че нали обича да гледа от високо диването/, но всичко това ми се вижда нищо и половина.

Дани, миличка, оправяй се  Hug айде като се оправиш да спретнем една среща в Борисовата, и всички други са поканени разбира се.

# 199
  • Варна
Ето малко снимки и от нас.

# 200
Дейзи, прекрасни снимки, приказен град   newsm10

# 201
Здравейте, мами  Grinning

Аз тотално изпуснах тази тема  Tired

Нещо попрочетох за среща, но май нищо конкретно. Аз съм за среща. Но май без децата вече е по-добре, защото времето се скапва.

Има и много снимки да разглеждам  Grinning

При нас нищо ново. Ремонта продължава с пълна сила и ако приключим напролет ще черпя  Grinning

Другото ново е, че Маги се "отби". От около седмица тотално отказва АМ. Преди пиеше вечер преди лягане поне по 250мл Но сега едвам й набутвам по 50мл и опрделено не иска млякото. Аз и без това се чудех до кога ще караме с него, а тя взе че сама приключи с него.
Сега си лекуваме носа. Има хрема и от течни сополи, стана на гъсти сополи. И то толкова гъсти, че се събира гной и не може да се оттече нищо навън  ooooh! Слагам й по 2кубика физиологичен разтвор във всяко ноздра, за да потече нещо и да се поотпуши. Ще видим как ще се оправяме  Tired

Хайде лека нощ Grinning

# 202
Добро утро,има ли ранобудни в събота?
Аз вчера като четох темата за 'лошата майка' и да не остана по-назад и аз се проявих като такава.Като излязохме следобед на разходка до пазара и Виктор поиска да се качи на едно стъпало пред един магазин да гледа витрината.И аз уж го държах,но за секунда го изпуснах и той падна.Удари се в ръба на стъпалото,че като текна една кръв...и рев...и целия пазар се струпа да ни гледа.Сцепи си устната,поду се.После вечерта уж спокоен си легна и след 1 час като се почна страшен рев (такъв не бях чувала досега).Викахме посред нощ Бърза помощ,защото се уплашихме какво става.И екшънът продължи така до 6ч.сутринта когато смъртно уморени всички заспахме.Може би има травма на зъбчетата,където се е ударил,боли го,а и се е стресирал емоционално и затова сигурно е цялата история.В понеделник ще го водя на зъболекар.И там да пореве малко.Абе,ужас,не знам какво повече да кажа Cry

# 203
Здравейте , не съм влизала от няколко дни защото вчера имахме гости поканени много отдавна като мислехме ,че ще сме свършили ремонта в едната стая ,но се оказа ,че малко сме се надценили и голям зор видяхме последните 3-4 дни ,работехме вечер до към 2 часа и сутрин в 7 отново. Скапахме се ,но горе-долу успяхме да се спретнеме всекидневната и успяхме да си посрещнеме гостите . Мисля ,че стана много хубаво и свежо колкото и нескромно да звучи или така ми се струва защото е новичко а и доста труд хвърлихме.
Сега продължаваме с ремонта в другите стаи ,но вече с по бавно темпо ще движиме защото не се издържа така.
Та покрай тази суматоха вкъщи мога и аз да се запиша в тази класация на ,,лошите майки,, защото нервичките ми определено се бяха поопънали а и нали стачкува нашта ясла и градина та и двамата са непрекъснато с мен и съм на ръба на нервна криза викам като побъркана  Crazy
За страха да кажа единственото от което имаШЕ нещо от сорта на страх е самолети ама забелязвам ,че отшумя вече иначе от тъмно пък въобще.
На възглавница той спи от както се е родил ,че нали имаше силен рефлукс и ни бяха казали да сложиме висока възглавница и той така си и свикна . сега му махнахме бебешкия креват и сме започнали да го учиме да си спи на нормално голямо легло. Решихме да използваме момента докато правиме ремонт в спалнята ни и сме си сложили матрака до неговия легло та на нощт поне по 5 пъти пада върху нас  Joy
Това е за сега от нас чакам с нетърпение двете срещи давайте да се разбираме за дата от по рано за да няма отсъстващи  Grinning
Разгледах всички снимки и направо са страхотни  Heart Eyes много обичам да разглеждам .
На всички болнички бързо оздравяване пожелавам  Hug

# 204
  • София
Здравейте,милички мои! Simple Smile Heart Eyes

Къде сте в тоя мрачен ден?
Разгледах всички снимки,на Янето,Бобчо,Катето и Еличка,Никола,Преслав и Габи-прекрасни са дечицата Hug Heart Eyes
Дейзи и Зори,страхотни снимки,на чудни места сте били! Hug
Теди,много неприятна случка сте имали Sad ,дано бързо се оправи детенце!
Ази,дано всичко мине благополучно при майка ти! Praynig

Ние сме добре,нашия татко го няма и скучаем днес цял ден Rolling Eyes.Утре сме канени на детски рожден ден,та ще разнообразиме малко.От 4 дни Дани ходи на ясла,май,че започва да се вижда светлина в тунела,както се изрази леличката,вчера даже им се усмихвал.Започва да свиква малко по малко,но все още плачел и повтарял "мама,мама".Аз ходех като ударена с мокър парцал тия дни,толкова ми беше мъчно и притеснено...Сега ще видим след двата почивни дни как ще изкара в понеделник.Все още го взимам на обед,въпреки съветите ви,но просто много плаче и ми се иска да свикне постепенно.Другата седмица сигурно вече ще го оставя да спи там и ще си го взема към 2-3 часа и така докато стигнем до пълен ден.Просто е много привързан,така каза и сестрата,и бил много неспокоен.И такива ти ми ясленски тревоги ooooh!

По темите...,и Дани спи все още без възглавница,той така се върти и обикаля цялото легло,че ще е абсолютно безпредметно да му сложа.И аз виждам голям зор с отвиването,не стига,че и без това се буди по 100 пъти ,ами между тези събуждания трябва и да го завивам и от моя сън нищо не остава Tired .За изпускането на нервите,и на мен ми се случва и после ми е адски криво.Креми като каза,че чете книгата "Изкуството да бъдеш родител" и аз взех ,че си я изтеглих и започнах и аз да я чета,дано намеря полезни съвети в нея,още съм в началото.За страховете,Дани преди се плашеше от определени шумове като пасатора и сокоизтисквачката,но май започна да отминава.На тъмно ако има някой при него в стаята няма проблеми да стои и да обикаля даже,но сам не обича.

Кате,Дани,оздравявайте бързо! Hug

Кетито,айде снимай новата стая на Денито, да я видим!

Ами айде да се разбираме, наистина, за среща другия уикенд,че само си говорим от сумати време пък нищо не правим Crossing Arms,слаба организация!
Целувки!

# 205
  • София, център
Здравейте,

Тъкмо се чудех к`ви ще ги вършим днес ( в това време ) и свекърва ми дойде и взе Мария - много готина изненада...

Teddie това което правят децата в тази възраст се нарича "паралелна игра", тоест не играят едни с други , а "едни до други" ( грубо казано Laughing ).

Мария вече почва да минава и в по-горната категория, но само с едно момиченце с което са всеки ден, с нея се викат, ходят до някое дърво в парка и играят на ку-ку ( крият се зад дървото и изкачат ), Мария я храни и се гонят като луди!
Аз не спирам да излизам с Мария навън и всеки път сме с деца, лошо време , вали... не вали ... ние сме там, социалните контакти според мен са много важни  на тази възраст, просто не мога да повярвам колко много гледат едни от други и повтарят всичко и вървят напред...

Katia_N  много готина  Laughing  станала малката сладурана!

чао и приятен weekend

# 206
Ей нагледах се на хубави деца бе,браво :love:4естно казано ако някой си мисли,4е грозни деца няма жестоко се лъже,90% от португалските деца са грозни Crazy
Да ви се опла4а,4е Дани от 2 седмици кашля и е с хрема,на трима разли4ни доктори го водих,3 разли4ни сиропа пи и файда никаква.Направо се 4удя какво да го правя и зъби му растат и по цял ден му текат лигите.
И да се похваля,4е приклиу4ихме с приспиването на ръце,в новата ясла са го нау4или да си ляга сами4ък и сега ве4ер като му се доспи обикновено хваща баща си за ръката води го в стаята си ляга си в леглото,завива се сами4ък и заспива доста бързо,моя мъж седи до него само докато заспи.Напоследък и не му заграждаме леглото и спи без да пада само последно трябва да го оту4им от това,4е към 6 4аса се буди и идва и ляга между нас.
За лошата майка хи4 и няма да коментирам,4е като слушам от какви неща имате угризение,аз спокойно мога да грабна приза,ама туй мойто дива4е много ми къса нервите,голям е инат и винаги вси4ко прави наопаки,като му кажа примерно да не пипа нещо и наро4но отива да пипне,само за да види как щ? реагирам,в бели4ките е цар.Ина4е нещо интересно напоследък си събува гащите и отива в тоалетната и се мъ4и да сяда на 4инията Laughing и другото интересно е,4е обува някои 4ужди 4ехли,нарамва ми 4антата и идва да ме целува по устата и ми маха за 4ао и се прави,4е заминава на някъде Grinning
Дейзи радвам се,4е сте си изкарали добре в Барселона,но 4естно казано нямах нерви да гледам вси4ки снимки Embarassed,ина4е тия неща дето са ти направили впе4етление и на мен в на4алото ми беше странно,както и това,4е колите спират на пешеходна пътека Mr. Green,а също и това,4е на пове4ето обществени места има спецялна стаи4ка,където можеш да преобуеш бебето,както и да го накърмиш или да му дадеш биберона,със доста удобен стол,приглуш?на светлина и приятна музика Laughing
Приятен уикенд на вси4ки Hug

# 207
О Зоуи, къде се загуби? Дано се оправи скоро Дани, май хронична е станала болеста вече  Thinking

Леле, как се ядосах днес  Twisted Evil отиваме сутринта в един детски клуб заедно с още едни приятели с детенце на година и осем. Оставяме децата вътре и сядаме да пием кафе. Първо разучих къде какво има, видях че има три какички и освен нашите двете деца и още едно момиче, демек по една за дете. Попитах мога ли да им се доверя да им оставя детето си. Едната каза - да аз ще седя при нея, няма да я оставя да усети, че те няма. Помолих я ако Алис отиде на плочките да й обуят обувките, да я наблюдават по стълбите, че са опасни, а тя не е стабилна на стълби, дадох им водата й и казах при най-малкия проблем да ме търсят. Влизам след малко Алис на плочките по чорапи, а шишето с водата зарязано на пода в другия край  Twisted Evil както и да е, оставям ги пак, след  5 минути пристига барманката и носи Алис и вика - Коя е майката на това дете  Shocked търсела ме била, влизаме пак вътре и освен другите 2 деца няма ни какчика ни дявол, питам барманката къде са девойките -  тя отговаря на събрание  Shocked... а кой гледа децата, тя казва - аз, е как аджеба гледаш 3 деца всяко в различен край на халето, пълно с батути, стълби и какво ли не. В крайна сметка събранието отне половин час, в който ние си играхме с децата. Е питам защо плащам 6 лв. на час, за да си играя аз със Алис. Дори и да е било толкова наложително да се събират в работно време, да беше дошла девойката на която я поверих, да ми каже, че не може да я наблюдава повече. В крайна сметка тя затова е там, а не Алис и другите деца да гледат тъпо играчките и барманката само да ги наблюдава. Като капак на всичко умирах от глад, ама в менюто освен 30 вида уискита, водки и коняци, друго нямаше. Подозирам, че вечер функционира като бар, особено съдейки по атмосферата. Та това е, не ви препоръчвам клуб Джулиленд /или нещо подобно/ на пазара Иван Вазов  Crossing Arms

# 208
майчета аз грабвам приза за най най най лошата майка Cry
сега се връщаме от Пирогов-Бобко е със счупена китка и в гипс Cry
днес тъкмо го оставих на мъжа ми и се чу кански рев,слизам-мъж ми не видял как Б е паднал
чак след 2 часа загряхме,че е дясната ръчичка
ходихме до Пирогов ,гледаха го,ренген на дясната ръка направихме и после най големия гаф  Embarassed Sadдадохме да му гипсират лявата ръка:oops:просто ми иде да се гръмна, каква съм патица и като го приспивах се сетих,че не сме му гипсирали вярната ръка-даже така се панирах,че се молех да умра на място
за нищо не ставам
заради мен  малкия изживя тоя стрес по болниците втори път а и даже по едно време преди да се подуе дясната ръчичка бях решила ,че Бобинко се лигави
мъжа ми също се чувства адски виновен и плаче и той
даже лекаря в Пирогов ни утешаваше нас Embarassed

сега не знам ,как се забавлява 20 дена гипсирано бебе  Sad

# 209
  • София
Ох,Мила,ужасно съжалявам за този инцидент Sad.Милия Бобко...Не се обвинявайте,на всеки може да се случи такова нещо, в паниката и притеснението сте объркали ръчичката.Ще се оправи детенце,трудно ще бъде да пазите ръчичката 20  дена наистина,но няма как. HugЦункам ви и двамата,а ти се успокой за да е спокойно и детенце.

Общи условия

Активация на акаунт