Мами в БЕЛГИЯ - 2

• 25 702
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Rylie, не знам за паспортите, но ако излизате после от България без таткото 100% ще ви искат пълномощно, при влизане не мисля, че ще ви трябва, но най-добре да се обадиш в посолството да попиташ, за да си нямате проблеми Peace

Момичета, днес бях за първи ден на курса, беше готино, класът е готин, а и започвам от средата като по-напреднала с езика  Party Само дето са много стриктни относно времето - като идваш и си отиваш минаваш с личното си картонче през автомат да ти отбележи часът; ако закъснееш над 5 мин даваш обяснения пред секретариата и попълваш някакви формуляри; ако отсъстваш трябва да се обадиш и да имаш сериозна причина, ако е по болест трябва задължително да донесеш бележка от доктора; имаш право само на 5 почивни дни по свое усмотрение, но трябва предварително да го заявиш; ако отсъстваш без основателна причина над 3 пъти те отписват от курса и повече нямаш право да го запишеш Rolling Eyes И изобщо все едно си на работа Wink Но иначе беше много приятно - всичко си има, дори всеки месец ти дават лист с месечната програма на часовете и хората са много отзивчиви и приятни; не се учи като в училища, а повече под формата на групови игри и "театри" все едно сте в дадена работна ситуация, а бе интересно и приятно е, но и не много лесно, например всеки понеделник има диктовка и 3 пъти по време на курса има изпити.
Имаше една мадама с 3 деца - едното на 4г, другото на 3г и последното на 3 месеца Shocked И то 6 месеца е на този курс Shocked е, как успява не знам newsm78

Та такива работи от нас Peace Лек ден на всички ви Hug

# 226
  • Belgium - BG
Аз сьм пьтувала сьс София сама - досега никой не ми е искал пьлномощно. Тя и мьжа ми са с Португалски паспорти. Мисля че детето когато е с БГ паспорт - тогава трябва пьлномощно
Бубка - честита работа Laughing ами то си е направо такава. Радвам се че ти харесва в курса, това е важно за мотивацията. Аз ходя ведньж седмично на фламандски и пак се отекчавам. Ама толкова бавно вьрви - ама как да е бьрзо селд като е пьлно с лелки на над средна вьзраст от близкият и далечният изток...и които си нямат представа какво е граматика по принцип Confused

# 227
Блонди р да благодаря, че помагаш за баницата и ме образова кое как се казва в кулинарията, че тук и мъжа ми не ще да помага много. Хубаво да си изкарате празниците в Бг.
bubka , този курс звучи много странно. Тук всички курсове ли са така  Thinking, щото аз пък ще започвам да уча френски от догодина и чак се притеснявам от такива мерки за редовно посещаване, нали все пак си плащащ (или не?), как така ще те отпишат! Може фламандците да са такива дисциплинирани само  Grinning
Rylie, ние с дъщеря ми също ходихме до Бг сами през лятото и не ни искаха декларация, понеже тя е с Бг паспорт, т.е. прибира се, ама на връщане насам искат, понеже излиза от родната си страна

Последна редакция: пн, 26 ное 2007, 22:20 от milenah

# 228
Момичета, благодаря ви  bouquet

Не се бях сетила за това, но сега се замислям, че след като малкият е с американски паспорт, би било логично да искат разрешение от бащата, когато напускам САЩ. Белгия и България какво ги интересуват американските граждани? Аз пак ще проверя за всеки случай.

И още един въпрос имам Grinning Тази земя белгийска огрява ли я някога слънце? Откакто съм дошла тука само вали #Crazy

# 229
  • Belgium - BG
Хе-хе, ти и сльнце искаш Laughing Аз сьм 7 години тук и още с умиление си спомням една пролет когато не валя за прьв пьт всеки ден Mr. Green
Ние в нашто семейсто на зимният период му викаме голямата депресия. Ама сега като гледам в София каква мьгла ги е налегнала, не знам дали да се опллаквам вече Laughing

Снощи шефа ни води офиса на турски ресторант тук в Leuven  - беше страхотно и много вкусно. Ами като няма БГ ресторанти, ще ходим по комшийските Grinning

# 230
 Laughing milenah, нищо не плащам, разбира се,те хората затова имат изисквания, за да не може всеки да се възползва от тях! Wink Иначе не всички безплатни курсове са така. Аз преди години ходех на едни вечерни и там нямаше никакъв контрол относно посещенията, а по регламент трябваше да има! Накрая на всеки семестър имаше изпит и това беше. Но пък и беше пълно с ... всякакви хора Rolling Eyes и наистина вървеше бавно, както се оплаква и Новаа!

Янче, имаш ли някакви вести от Just a girl, от срещата насам никаква не се мярка във форума newsm78
А за слънцето пък не искам да говоря изобщо...  Sad Това е единственото нещо, с което не мога да се примиря тук!

# 231
  • Overijse, Belgie
Ох, момичета!

Наистина никаква ме няма след срещата, ама така са ни напънали в момента, че остава само 1 месеца до го-лайфа на проекта Sad
ПРеди 2 седмици на български не можех да говоря от умора...

Иначе аз в момента съм с температура и утре ще работя от къщи. Малкият лепна някакъв вирус, но го прекара много леко, дори без температура, но аз веднага го подкарах с хомеопатични. Дано да не му "върна" жеста след някой друг ден Sad

Вече нямам търпение да си отидем в БГ, че много ми се иска да се видя с приятелите! Иначе е още рано за носталгия при нас - утре стават само 6 месеца откакто сме тук...

Марти проявява огромен интерес към четене на български думички - пиша на една малка дъска с тебешир и по този повод разпечатах цветно БГ азбуката, ще залепя буквите на картончета и ще редим думи на хладилника с магнити...да видим дали ще му допадне идеята, щото на мен ми допада  Laughing

# 232
Здравйте момичета Hug
влизам във ва6ата темичка за да благодря на всички Вас за отговорите, които бях получила на лични  bouquet
Бъдете здрави вие и ва6ите малки палавници Hug
Ние сте дерзаеме Wink

# 233
Да, пълномощно се иска само в страната, чийто гражданин е детето. Така че за България не важи.
Слънце има, защо акзвате,ч е няма. Поне в Брюксел само през зимата е рядко, иначе не вали всеки ден, а пролет и лято е много слънчево, даже понякога горещо  Grinning То и в България през зимата рядко грее. Вярно, че е мрачно, ама се свиква, какво да се прави  Rolling Eyes
Нямам търпение да се прибираме, още малко остава  Party
В събота и неделя продължаваме с ремонта, подхващаме спалнята  Tired

# 234
  • Belgium - BG
И аз броя дните вече - остават 3 седмици точно Grinning
При нас се пада рожденният ден на София да е в БГ и си мисля да организирам нещо в детски клуб или подобно място. Само че ще има повече вьзрастни отколкото деца и сега се чудя какво да правя. Имате ли идеи за в София какво мога да организирам?
Just a girl - аз вече си помислих да не сте си заминали Laughing Пожелавам ти скорошно оздравяване. Ние миналата седмица се изредихме всички болни, сега само хремата остана...Почнала сьм да си духам носа почти по белгийски Mr. Green

# 235
Почнала сьм да си духам носа почти по белгийски Mr. Green

hahaha           Joy           hahaha

Янче, в София мисля, че има доста места където можеш да организираш подобен рожден ден, а ако се притесняваш за малкия брой деца аз мога да ти дам мойто Гоги да пълни бройки, а пък после като се върнете ще дойдем да си го вземем Wink

Еее, Мимче, айде де, направо се притесних за теб Hug

На мен денс ми е крив ден, всичко се е поскапало... Ама затова по повода си купих яке, панталони и колан да се кипря  Rolling Eyes

# 236
Блонди, вдъхна ми малко надежда Laughing и аз посвикнах с мрачното време, ама поне да не вали всеки ден, та да можем да излизаме на разходки, че малкият издивя вкъщи ooooh! вече се чудя как да го забавлявам, не знам като поотрасне какво ще го правя  Crazy И аз нямам търпение да се прибера в България и да го ударя малко на живот. Не знам при вас как е, но тука е пълна скука-едно кафе няма, само Китайски ресторанти тук-таме Rolling Eyes и още не съм видяла човек, който да говори английски Naughty

# 237
  • София
ние миналата година бяхме за 10 дни при свекърите за Коледа и НГ.Не е валяло нито един ден и беше много по-топло от БГ.
 В базата(до Монс),където ще живеем ,има доста място за разходки и забавления и всички говорят английски.Но да видим по болниците как ще се оправям.

# 238
angels_zg, не се притеснявай, все ще се намери решение Peace

При нас има места за разхождане, но за малкото 6 мес, от които съм тук вече всичко ми омръзна,да не говорим, че по принцип има много малко деца, които излизат да се разхождат, да не кажа, че са рядкост; а когато времето е лошо почти няма къде да се отиде и се влачим по гостита у 2-3 българки, които познавам... Общо взето е голяма скука Rolling Eyes Надявам се сега когато малкия тръгне на градина всичко да се поразмърда Praynig

# 239
В SHAPE става за разходки, а и местните, които работят там говорят английски. Обаче извън базата е пълна скука Rolling Eyes Няма нищо тук. Само пасища, полета и тук-таме някой китайски ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт