Мами в БЕЛГИЯ - 2

• 25 662
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами,  ooooh!
пиша ви за съвет, защото ще почвам от януари работа в Брюксел и съм много притеснена. Ще трябва да се правя на самотна майка, мъжът ми не може да бъде с мен, а аз съм с бебка (вече ще стане на 1 годинка).
Има ли някой от вас, който работи в европейска институция? Трябва ми съвет как да си запиша отсега детето на ясла, да не стане късно през януари като дойдем.  newsm78

Имам още хиляди въпроси, защото съм ужасно притеснена, но в момента това ми е най-важното.
Моля ви, само не ме съветвайте да си убеждавам мъжа да дойде с мен, защото въпросът не се свежда до убеждаване.
  bouquet newsm50

# 241
Имам приятелка, която работи в ЕК. Детето й е голямо, затова няма да може да ти даде съвет за яслите. Моето е малко, но не ходи и имаме частен бизнес. Кажи какво точно те интересува, ако знам - ще ти кажа, ако не - ще те свържа с нея, но тя не е в Брюксел. Не се притеснявай  Hug

# 242
Блонди, благодаря ти, че се отзова, направо лудвам. Ами интересува ме да не пропусна срок за записване на детето в ясла и също в коя ясла - има ли достатъчно ясли на ЕК, или трябва да търся частна ясла?

# 243
ШамЕнет,мъжът ми работи в EP и в момента точно проучваме въпроса с детската ясла.За съжаление няма достатъчно места и има лист на чакащи.Колежка на мъжа ми отсега е записала нероденото си бебе на ясла от септември.Но пък с предимство се ползват децата,чийто и двамата родители работят  или пък само единият родител се грижи за детето,както е в твоя случай.Моят съвет е от сега да задействаш нещата-трябва да пишеш email на човека,който отговаря за тези неща в ЕU институциите и той ще ти изпрати форма,която да попълниш. Ако искаш ще попитам мъжа  ми за email адреса на тази жена като се събуди.  Grinning
Успех!    bouquet

Момичета,моя приятелка се нуждае спешно от човек,който да се грижи за децата й поне във вторник и четвъртък по цял ден.Познавате ли някого,който би се заинтересувал от работата? Те живеят в Брюксел и имат две момиченца близначета на 1 годинка. Благодаря ви!

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 07:57 от gerisima

# 244
gerisima е обяснила процедурата. Наистина се чака доста дълго, така че попитай възможно най-бързо какви са предимствата в твоя случай.

# 245
gerisma, много ти благодаря за отговора!
Аз се опитах да им звънна, но не ми отговарят и два странно заето, не знам какво става с номера 0032 2 29 65100, който е даден за европейските ясли. Писах им и имейл, но дали ще го прочетат навреме. Направо ме влудяват тези хора в Белгия, сякаш е БГ, за някои неща. Как искат да почна работа, ако идвам от далече, сама и няма кой да ми поеме детето!...

# 246
Направо ме влудяват тези хора в Белгия, сякаш е БГ, за някои неща.

Даже е и по-зле, ама то идеално няма  Tired

gerisima, аз нямам за съжаление, всичките работят, а аз съм със ситното вкъщи и бачакме с мъжа ми през интернет, ремонти правим, иначе бих помогнала. Дано се намери някой  Simple Smile

# 247
Rylie,

Тук с Европеиските ясли е сложно, трябва много време предварително да подадат документи, защото няма места. Но в твоя случаи ти като самотна маика може обаче да приемат детето с приоритет, защото няма на кого да го оставиш.
От вътрешната страница на Комисията намерих следните координати на секретариата за яслите.
    *  Day nursery secretariat - PALM 5/104
    * European Commission - Palmerston building
      B - 1049 Brussels
    * tel: 02/(29) 65100
    * fax: 02/(29) 66001
    * e-mail: OIB-6-KIDDYWEB-CRECHES@ec.europa.eu
Тоест правилен е телефонът, които имаш, просто трябва много упорито да звъниш.
Проблемът е, че са направили кандидатстването за ясла по електронен път чрез специален саит KiddyWeb до които имаш само след като почнеш работа, за това непременно се свържи с тях колкото може по-бързо, за да може да ти разрешат да подадеш само на хартия формулярите.
Ако имаш въпроси, пиши ми.

# 248
Как искат да почна работа, ако идвам от далече, сама и няма кой да ми поеме детето!...
шамЕнет, аз не че съм върла привърженичка на белгийската система, но все пак хората и тук си имат проблеми с числеността на населението, въпреки че го стимулират, което винаги ме е узадачавало, но както и да е... Мисълта ми беше - не можеш ли да говориш с работодателят си по въпроса, все пак това е и негов проблем, явно, щом толкова искат да работиш тук Rolling Eyes

# 249
Блонди,благодаря за отговора.И при мен бяха такива съображенията - мойто бебе+още 2 на почти еднаква възраст ...щеше да стане весело. Laughing Приятелката ми за сега ще дава бебетата на ясла всеки ден,но тя иска да им даде почивка от яслата поне два дни в седмицата,с момиче вкъщи. Би искала да наеме някого за година или повече,а може и за повече дни в седмицата. Така че и в по-късен етап,ако случайно попаднете на някое свястно момиче,което търси работа,свиркайте.
шамЕнет,дано да си се свързала вече с който трябва и да има някаква светлина по въпроса.

# 250
Благодаря много на всички постинги!  Hug
Ами ще видим какво ще излезе, писах им на тези, но доколкото разбрах, докато не подам документ с колко ми е месечния доход, няма да мога да се запиша в чакащата листа. Т.е. това мога да направя едва след като почна работа...Ще говоря и с шефа ми, но едва ли ще се наеме да направи нещо, те не ме взимат на работа, за да ми оправят личния живот все пак и не искам да ги хвърлям в проблеми от самото начало. Ще се оправя някак си, поне в началото, а после - после ще го мисля.

# 251
шамЕнет,радвам се,че вече си по-спокойна.В най-лошия случай ще вземеш някоя баба или роднина тук в началото да ти помага. Дано обаче да се уредят нещата с яслата и  да не се налага...
Блонди,правих твоите милинки,станаха превъзходни!!!   bouquet За първи път боравя с мая и съм много доволна.  Laughing
Момичета,искам да ви попитам...попадали ли сте на приятна майонеза,без оцети разни,горчици и други странни вкусове? Такава,която се доближава най-много до българската...

# 252
здравеите дами ние ве4е сме 3 ма в ка6ти и купона е пален  Mr. Green,радвам се 4е сте си изкарали добре на сре6тицата и мал4уганите са се забавлявали ,бубка 4ерната то4ка не се отнася за мене Mr. Green аз си имам основателна при4ина ,за да не доида ама ако трябва и извинителна бележка 6те поискам от д-ра  Laughing
ама маи сме и за 3-та теми4ка ве4е бая изписанооо има а? Laughing

Последна редакция: пн, 03 дек 2007, 22:06 от Valens

# 253
шамЕнет, баба или някоя роднина са добро решение поне в на4алото. А ина4е има приятелка, на която шефът успя с едно телефонно обаждане да намери място на детето и в яслата, та ако ти е свестен шефът може да помогне  Grinning
gerisima, аз също търся такава майонеза като българската - за сега купувам една light, ама пак има по-особен вкус.

# 254
Момичета, имам още един въпрос: давате ли чешмяна вода на бебетата си? Преварявате ли я? Знам, че е по-варовита тук, та се чудех дали е подходяща. Confused

Последна редакция: вт, 04 дек 2007, 13:40 от Rylie

Общи условия

Активация на акаунт