Домашно насилие

• 157 758
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Имам въпрос

МъжО има приятелка с дете. Жал ми е за нея. Какво мога да направя? Да я предупредя? Да и намекна?
Преди доста време една от бившите му ме предупреди, но аз не и повярвах. Мислех че ревнува и затова говори глупости.

Не се намесвай . Не си длъжна да го правиш . Едва ли тя ще оцени предупреждението ти правилно ! Peace

# 586
Тези дни гоня приятелят ми от къщи /живеем с моите родители след поредица от инциденти, които ме накараха да ги помоля да ни приемат и където са ни дали 2 стаи - спалня и дневна, където те почти престанаха да влизат, за е спокойно "на младите"/ Плаче, казва колко ме обича, постоянно носи детето на ръце. Ужас. Ужасно ми е тъпо. Ако ме видите в по - оптимистична тема в същия подфорум, знаете какво означава.

Ивета, историята ти е поучителна, много трудности  Hug

Боже, в к'во се забърках  ooooh!

# 587
  • последна надежда
Кака Гоша,
Викни полиция и да го гонят.
Естественно, че ще реве за теб. Много ще му липсва да го обгрижват и да го подсигуряват, без да се налага да работи. Пък и кого ще тормози сега?

Детето като го обича има варианти да го вижда. Говори с адвокат по тез въпроси.

# 588
Ще плаче и ще бъде готов да даде да му отрежт едната ръчичка за да не го оставиш, обаче едва ли ще се промени. Внимавай моля те, не се поддавай на манипулации. Прегръщам те.

# 589
Може ли някой да даде повече информация, как процедират "Анимус"
 Консултациите с психолог платени ли са?
Какво представляват защитените жилища?
Ако една жена излезе от къщи само с дрехите на гърба и с детето(без възможност да изнесе какъвто и да било багаж).
 Как процедират, ако не е на лице физически тормоз, а само психичен, който естествено не може да се докаже, а жертвата при такива случаи винаги е изкарана луда, виновна, неспособна за нищо и неоценяваща грижата.

Информацията ще е полезна.
Има много жени, които само четет, без да имат смелост дори да се включат.

# 590
Аз съм ходила при тях. Осигуряват няколко безплатни консултации с психолог и насочват и за безплатни консултации с адвокати. Когато ходих имаше една жена с малко момиче, която спеше там, имаше баня и легла. Запазеното жилище, в което ме приеха за консултация с психолог беше в апартамент като се стремят адресите да останат скрити за да не може насилника да открие жертвата. Дано да съм помогнала.

# 591
Калинчита, Ивета   bouquet
Петра, ето за Анимус, за повече инфо - имат гореща линия, на която пък би могла да поискаш, освен информация,  допълнителен телефон; по такива центрове след първа - втора среща има един консултант /психолог/, който поема твоя случай и се вижда с теб. Безплатно е, защото се води кризисен център и е по международно финансиране; имат и кампании за борба с насилствената проституция - т.е., там имаш реален шанс да се срещнеш с добре обучени специалисти, видели какво ли не.
http://www.animusassociation.org/

# 592
За еднапозната мога да ви кажа. Излиза уш до магазина, след много консултоции с психолози и много мислене и не се връща то пазара. Мъжът й почвад а я търси в полицията, но там са предупредени и постепенно са й взели нещата от тях, не тя и са й ги дали. Тя е излязла без лична карта, без нищо, само с дрехите на гърба си.
Та никой да не търпи насилие, не си струва за нищо на света.
Психическото насилие е много страшно и както насилника е луд, че да прави това, така и нармалният става луд.
Вземете се в ръце. Преди години не е имало подкрепа и разведените жени са били всякакви, но сега вече има подкрепа от организации дакота си стъпи на крака жертвата. В повечето случай жертвата не осъзнава, че е жертва, защото се внушава непрекъснато вина. Но разберете, не сте виновни зат ова, че някой не е с всичкия си и ви тормози, той си е просто такъв и никой и нещо няма да може да го промени.

# 593
  • последна надежда
Първо звъниш на горещият телефон на анимус. От там те насочват за Консултация с Психолог към Кризисният център. Имаш право на безплатни консултации с психолог. Ако решиш да се махнеш, могат да те приютят. Могат да ти подсигурят най-необходимото... храна, тоалетни принадлежности. Безплатна консултация с адвокат. Съдействие пед институции: Полиция, Закрила на детето, Социална помощ...
На мен ми съдействаха и ме настаниха в провинцията в друго защитено жилище за жени и деца пострадали от насилие. Аз избягах януари, два месеца преди да родя, заедно с големият ми син, който тогава беше на 8г.

# 594
Искам да попитам как се доказва икономическо, психическо и емоционално насилие при условие че, няма физическо такова. И как ще се декларира даденият акт на изброените по горе, с оглед задължителната декларация към молбата по ЗЗДН и спазване на едномесечният срок от датата на деянието? newsm78

# 595
Мила Марпен, не е задължително дори да се насилваш да изпишеш всичко, което те мъчи. Но е задължително да направиш нещо радикално. Майка ми чакаше близо 30 години!!!!!!!!

Това е цял един живот! 30 години, в които можеше да е щастлива, а не беше. Не чакай да мине младостта ти преди да се решиш на радикалната стъпка. Няма непоправими неща - трябва само да поискаш да се справиш!

# 596
Iveeeta, твоят мъж е психопат. От такива се откачаш най-трудно, браво че си успяла, макар и късно.

# 597
Момичета,не мислите ли, че този закон трябва да претърпи доста промени? Създали са го - хубаво, лошо няма. Ама някак си не е направен както трябва.Основното в него е защитата от физическо и сексуално насилие. А останалите???

# 598
simon9 - закона е направен така и действително няма как да  докажеш, че са ти налагали психически тормоз ... Но по принцип физическия и психическия вървят ръка за ръка ... Като правило е първо психически тормозът (да се нагодиш с порядките на насилника) и по късно следва и физическия Simple Smile
Много е странно че никои не наказва психическия който е много по страшен и от него има по големи последици  от останалите ...
Можеш да се побъркаш, да влезеш в лудницата за това и най-често насилника когато си се решил да се изправиш срещу него те нарича луда (луд) но ти затова си на ръба на нервна криза заради него!!!
В съда се счита за надежден този на които нервите издържат т.е.  на насилника ...

Сухотата на Темида убива психически наранените !!!
И докато не разберат че трябва да сдържат сълзите си нищо няма да постигнат!!!

# 599
Аз го разбрах това, че трябва да си сдържам нервите. На 21.12. ми е делото за привременните мерки и ако трябва ще пия успокоително, но ще се владея на всяка цена. Адвокатът ми също е готин и преди предишното заседание само се въртеше около мен и ме успокояваше. По-скоро аз трябваше да успокоявам приятелката ми, която беше свидетелка и се беше панирала повече от мен.
Иначе сега мъжът ми се държи много разумно - любезен, не досажда, идва да взима детето всяка седмица като първо ме пита дали нямам нищо против и т.н. Сигурна съм, че го прави за да каже в съда, че той е коректен и аз си измислям за това, че е агресивен и не се съобразява с мен, идва за детето, когато му скимне, връща я след уговорения час, дори не ми казваше къде живее за да не знам къде я води.

Общи условия

Активация на акаунт