Работна тема писма

• 27 374
  • 467
  •   1
Отговори
# 285
Какво решаваме да пишем като Subject на е-мейлите?

Нека да е еднакво - може би Надникнете в очите на НАШИТЕ деца... newsm78

# 286
  • космополитно
Мии то аз от една страна съм го написала в постерите си в този форум smile3523Само да ги сглобя и готово! Hug От друга отлагам- явно се щадя (не ми се преживява всичко отново), пък и като съм запомнила датата 26-ти се успокоявах, че имаа време!
След дадения старт за пращане обаче си мисля: Ако аз съм чиновник в някоя от селекционираните от нас служби и от един ден почвам да получавам някакви странни за мен писма- лични, разстройващи ме(евентуално)... К'ви пък са те и защо ми разказват тези истории? Яяя има искания накрая, ама защо пък са нарочили службата ми и защо точно сега?....
Та не би ли било добре първо да бъде изпратено до всички адреси някакво въвеждащо писмо за  зараждането на идеята, развитието и смисъла й?

# 287
Та не би ли било добре първо да бъде изпратено до всички адреси някакво въвеждащо писмо за  зараждането на идеята, развитието и смисъла й?

Протеста вчера си беше достатъчно въвеждащ,а и за какво да ги въвеждаме,за да не ни отворят писмата изобщо ли?(не че сега ще ги прочетат,но поне едно две имат шанс)
Стига вече сме ги предупреждавали,време е да действаме.

Venecias напиши си писмото,въпреки болката от повторното преживяване,тя може и да те мотивира още повече(звучи жестоко,но поне при мен е така)   bouquet

# 288
Аз да питам,линк към картичките да слагаме ли?

Колажа,не беше ли и той свързан с писмата?

Хайде да се организираме добре(малко повече обяснения,но пък ще е от полза)

1.Писмото и отдолу исканията които ДарЗаМен е добавила
2.Subject-какъв ще е,може би тематичен,но всеки си го пише и измисля сам
3.Линк към картичките и кой да е -вариантите но да е само картичката,а не албума
4.адресите за електронните картички и адресите за пощенските
5.изпращаме писмото и копие от него в общия емейл и предлатам отчетност и тук
 Звучи като за малоумни ама аз лично искам да ги уточним,че да не сгафим нещо а и добрата оргонизация дава добри резултати  Hug

# 289
  • космополитно

Момичета, предлагам от утре сутринта да започнем изпращането на писмата ни.
Изпращайте от вашите или специално за целта създадени мейли, всяко писмо с копие към общата ни пощенска кутия и добавете долните искания към писмото си:

1. Организиране на среща под егидата на Президента на Р България между Председателя на Парламента, Министър-Председателя и представители на гражданските движения и организации, на която да бъдат открито и ясно поставени проблемите в тази област и конкретните предложения за тяхното решаване.

2. Създаване на регулярно работещ орган (Кръгла маса, съвет), съставен от експерти от ресорните министерства, синдикатите и представители на гражданските движения и организации свързани с децата, който орган да взема необходимите решения по проблемите и да контролира изпълнението им.

3. Задължително майчинство, независимо от възрастта на осиновеното дете.+право на осиновителят да получава еднократната помощ при раждане на дете, регламентирана  в Закона за семейни помощи за деца /ЗСПД/,
.
.
.

Предлагам да се добави и това! Всъщност май е време да ви пусна тема, която почти цитирайки Дарена"...отдавна я мисля!"

# 290
Аз ще пратя моите писма довечера, късно видях темата. Проблемът е техничести - на работа съм с Линукс и писмото няма да се отвори ако получателите са с Уиндоус, като се добави и това, че трябва да го направя на спокойствие, за да не се омотам тотално, като се прибера, веднага сядам на компа. Половинката да се оправя с вечерята.

# 291
Съгласна съм с еднократната помощ за раждане на дете да се дава на осиновителите, а не на родилките. Така /според мен/ ще се намали тенденцията да се раждат деца заради 200-те лева /нямам идея колко са/ и децата да се захвърлят в домовете. А това си е практика за изкарване на пари.

# 292
Съгласна съм за еднократмната помощ само че те (родилките) си я вземат малко сле драждането, а отказа (ако изоббщо подпишат такъв) е доста след това...

# 293
Креми, ДарЗаМен обеща да сложи тук линк към колажа. Може би трябва да изчакаме още малко (до довечера) и тогава да постваме писмата
Ще пращаме ли "хартиен" вариант?
Към коя от картичките да слагаме линк?
А някой знае ли как да "монтираме" картичката или колажа вътре в самото писмо, защотот не знам дали чиновниците ще тръгнат да отварят линкове или ще прочетат първите 2-3 реда и ще ни затрият писмата? Картичката/колажа с очичките трябва да е най-отгоре в писмата

# 294
200-та лева се дават при раждане, когато детето не е настанено в заведение. Тези пари не се изплащат веднага, а около два месеца след раждането, защото първо трябва да излезе ЕГН-то на детето и тогава се подават документите и парите се получават след около месец. Така че това означава поне два месеца отглеждане на детето в домашни условия. Така че тези, които отказват при раждането или дават децата си да им ги гледа държавата след раждането, без да се откажат от тях, не вземат пари.
Съгласна съм при осиновяване да се получава определена сума, тя може да не е за раждане, а за осиновяване. Във Франция например, си има премия при раждане ипремия при осиновяване. Изплаща се обаче от дружествата за допълнително осигуряване, не знам държавата дали плаща нещо, не съм виждала на документи от тяхната каса премии за осиновяване. Но това май не е много по темата, просто си размишлявах на глас.

# 295
Аз друго се чудех: не е добре да пращаме писмата като прикачени файлове, защото не се знае дали изобщо отварят прикачени файлове от непознати адреси. Аз не го правя, а съм почти сигулна, че и те не го правят. по-добре да ги копираме в полето за писмото. И понеже за на кирилица, трябва да са от адреси на български портали, за да сме сигурни, че ще се четат. Аз поне така смятам да действам.

# 296
За ел.адреси е ясно- но по пощата ще ми отнеме време. Утре просто няма да мога, но в петък ще ги пратя. Коя картичка да си пейстна в писмото?
Извинявайте , че пак не съм разбрала.
И аз мислех да пратя писмото директно , а не като прикачен файл.  Обаче, писмата с пликове ще направят по-голямо впечатление. Е, ще ни излязат малко скъпички, но си струва.

# 297
Аз също не отварям писма с прикачени файлове от непознати адреси, така че писмото трябва да е директно написано е не прикачено.  kukuyaka правилно се е сетила.

# 298
ок, започвам тогава да си регистрирам нов адрес в бълг.оператор
Наистина, момичета, добре, че ни подсетихте

# 299
Момичета, много ме е срам да си призная, но нямам много време да чета за съжаление  Confused
къде да изпратя писмото ? - така и не стоплих адресите от къде да ги взема?
 Довечера ще идва и една приятелка с осиновено момиченце, тя няма достъп до нет и аз и петицията пуснах от нейно име и довечера ще пишем писма.
Дано до довечера има и линк към картичка.

Общи условия

Активация на акаунт