Работна тема писма

• 27 382
  • 467
  •   1
Отговори
# 120
Не искам да ви заразявам с песимизма си , но мисля че нищо няма да се получи. Първо обществото ни е крайно незряло и изобщо не му пука и да се намери някой депутат едва ли ще му се обърне внимание.
Второ  директорката също явно не я интересува. Ако тя се беше обърнала към правителство спонсори вече сме в ЕС и ако тук никой не ти обърне внимание можеш да искаш подкрепа от някоя международна организация за закрила на детето тогава нещата в дома щяха да стоят по друг начин. Има домове който изглеждат много добре и се грижат добре за децата и има  такива които са трагедия. Дъщеря ми я взехме от такъв бита и некъпана 10 дни.
Трето самите кандидат осиновители са с големи претенции едва ли не ако бяха родили щяха  всички да имат идеални деца и вундеркини,поставят големи претенции и после реват, че процедурата е бавна.
Така ,че освен от правителството и държавата много зависи от съзнанието на директорки от семейството и от училището.Тези деца освен майки имат бащи които не са се интересували от тях имат баби и дядовци които са позволили да отидат там .

# 121
  • София
Здравей, неизвестна, може и нищо да не се получи, но Дар за мен го беше казала много хубаво на едно друго място - "Защото нещата са най-страшни, не когато 'лошите' действат, а когато 'добрите' бездействат..."
Ти имаш твоя история, ти имаш нейните очи, добави ги към нашите - всяка история е важна  Hug

# 122
Със сигурност песимизмът е доста по-заразен от оптимизма, особено що касае нашата нация.

Всички имаме правото да вярваме в нещо. Дали е добро или не, е друга тема.

Спомням си как дойде при мен моето дете. Вече е минало, не е забравено, но е минало. И, ако трябва да я карам по-разумно, би трябвало да си кажа: Важното е, че тя е вече е добре.
И да се обърна на другата страна.
Какво от това, че с моите смешни и наивни възможности съм могла да направя нещо, за да не излизат и другите след нея в подобни състояния? Дори и да е обречено на провал!

Съжалявам. Истината е, че не мога да спра да мисля за тях.

Истината...е, че ми се ще да бъда доста по-груба и да кажа, моля бъдете така добри да не пълним повече темата с лирични отклонения.
Става трудно да се следи колко писма имаме всъщност. Темата беше затова.

Последна редакция: сб, 29 сеп 2007, 15:46 от DarZaMen

# 123
  • sofia
за писмото ви Simple Smile
пуснете ми го на мейла и ще го разпратя на НПОтата с които имаме контакти и ще са полезни.

Скоро 4акаме отговор от ДАЗД по едни въпроси и ще ви ги предоставим.Свързани са с децата в домовете и т.н.Статистика най-ве4е.

# 124
  • космополитно
Имам малко време за четене;имам усещане, че нещата  бързо се развиват на идейно ниво тук и че дебатът върви паралелно в няколко теми - хванат дискусията от някъде! С една дума-доста ми е трудно да следя всичко ( със сигурност и много изпускам) и да се ориентирам !
 Мисля, че наистина е добре да се намерят партньори в лицето на НПО с подобна мисия! Напр Нашите деца- току-що прикачих ел. им координати в темата за адресите!

# 125
В http://multiply.com към настоящия момент има 39 снимки от 11 албума.

Сложих някои, които липсваха от снимка - бг.
Ако ви липсват някои снимки, то е защото бяха с много лошо качество и няма да излязат добре.

Позволих си да изтрия снимките на дъщеричката на Лора_77, защото снимките на детенцето бяха в цял ръст или си виждаше цялото личице (явно и мен взе да ме гони параноята). Изрязах само зоната на очите от две от тях (другите бяха много малки и очите не се виждаха добре) и ги сложих в албума.

Постнах и снимките на Румяна и на Фуссии, които видях в мейла ни.

Хубава неделя!

# 126
  • Русе
 Дар За Мен благодаря ти.Но понеже в http://multiply.com като заглавна снимка пак стоеше тази с цялото и личице поиграх си малко и го оправих.Чак аз не повярвах как го направих, но човек като опитва се учи  Joy.
Моля ви пуснете ми някакво писмо да видя какво долу горе сте писали защото незнам точно какво да пиша а искам да напиша нещо.
И предложението ми за помощ от Русе остава, дайте някаква насока.
Не искам да бездействам.Аз също пуснах линк със петицията във БАОО, понеже имах регистрация.Поканата от мама Галя там не можах да я отворя незнам защо.
Приятна неделя и от мен.

# 127
щото докато открият майката да даде отказ, ако даде...................детето ще си седи някъде.

мираеткеееееееееееееей. не се скатавай. имаме работна среща в неделя. трябва ни юрист. приеми го като комсомолско поръчение hahaha

БУлка,

Фърли едно очо на личните, бря.

Ама не в мУУУУ Mr. Greenмента, че не съм ти го пуснала още съобщението.

# 128
  • Враца
Значи правим вариант на картичката с наличните до момента очички, след това няма проблем да направим и още няколко ако има още качени.
Имаче няколко предложения за текст и всичките са много силни, искате ли да направим с всички текстове картички, или ще изберем един?

# 129
Лора, няма проблем.
Ще ти обясня защо, обаче си позволих да коригирам снимките.

Ние търсим определен ефект било с колажа или с картичката. Не искаме да развеселяваме или предизвикваме желание в хората да ощипят по бузките мъниците.
Искаме да видят болката, очакването, недоверието, липсата на надежда.
Искаме да видят въпрос в тези очи.

Снимката на усмихнатата ти кукла е страхотна, но ако аз бях един мастит чиновник, бих казала: ами, какво му е на това дете, я как се е нахилило!

А децата по тези институции рядко имат такива широки усмивки. Не плачат много, но и не се усмихват.

Също така, в името на сигурността на нашите деца, за предпочитане е да не се вижда нищо повече от очи, вежди и част от носа. Нищо друго, което би могло да води до тях.

wa_wa, на мен всички текстове ми харесват. Трябва или да се обсъди и от останалите, или решавай смело ти. Не вярвам някой да се засегне.

# 130
  • Враца
Това са вариантите, според това колко доброволци ще правят картичката ще се опитам да раздам всички текстове Simple Smile

Отгоре на картичката    „очите на нашите деца”

Отдолу с по-явен шрифт   „Докога да чакаме?”

Вярвате ли че могат да се усмихват"

Или "Да им дадем усмивка"
" Те чакат!"
"Ние вече имаме дом. А другите?"

# 131
  • София
Аз съм за отгоре "Очите на нашите деца"
Отдолу "Ние вече имаме дом. А другите?"

# 132
  • Русе
Дар за мен не се сърдя.Разбрах каква е идеята още в началото, но понеже не можех да се справя само с очите и ги сложих целите защото Креми беше писала да ги сложа така а вие ще ги оправите.И наистина само ти ги оформяш, за което ти благодаря.Но снощи реших и аз да седна и да се помъча, защото не трябва винаги да чакаме на другите или в случая на теб.Ти имаш по отговорни работи в момента.
Това са вариантите, според това колко доброволци ще правят картичката ще се опитам да раздам всички текстове Simple Smile

Отгоре на картичката    „очите на нашите деца”

Отдолу с по-явен шрифт   „Докога да чакаме?”

Вярвате ли че могат да се усмихват"

Или "Да им дадем усмивка"
" Те чакат!"
"Ние вече имаме дом. А другите?"

Оффф всички варианти са хубави как да избереш като във всеки един изразява истината.Но като че ли варианта "Те чакат.Да им дадем усмивка" на мен по ми харесва.Това е моето мнение.

И пак ще ви помоля да ми пуснете някое писмо, за да схвана  newsm78 по добре какво се иска.Иначе аз мога да напиша цял ферман, но незнам дали ще отговаря на инициативата.

# 133
  • София
Ами напиши ферман, мила, напиши твоята история - такава, каквато е.

# 134
  • Русе
Всъщност като се замисля  newsm78 това са очите на нашите деца така че те вече няма какво да чакат, защото вече си имат дом.
Аз съм за отгоре "Очите на нашите деца"
Отдолу "Ние вече имаме дом. А другите?"
Така че подкрепям Фоксче.

Общи условия

Активация на акаунт