Отговори
# 210
  • Варна, България
Здравейте, мацки!
Съжалявам много, че развалих готината рожденденска темичка!
Ето сега пак говорихме и има светлина в тунела. Като има желание от двете страни се получава.
Както и очаквах се чувства  нелюбим, постоянно подложен на критика и повечето неща ги прави напук.
Няма проблеми да гледа детето, когато излизам с приятелки.
Аз знам, че не обича разходките и не му правя проблеми. Проблемите стават, когато аз не се чувствам добре/1-2 пъти за 2 месеца/, а той не иска да излезе.
Само да вметна, че той се заиграва със Сами, чете му, прави му разни смешки. Смятам, че след някоя друга годинка ще е перфектният баща - много обича да разказва, много чете и е интересен за децата. Онази вечер бяхме на РД на кумеца ни и кръщелника, който е на 6 г, не се отлепи от него- каза му, че много го обича, защото разказвал интересни неща. /Вижда го 1-2 пъти в годината/
Ако се държеше лошо с детето дори за секунда не бих се замислила да  се разделим.
 Облачка, супер торта!
Танче П, не съм отслабвала. Може би визираш проблеми със щитовидната жлеза. Аз имам дифузна струма, но хормоните ми са в граници. Имам май проблеми с главата  Mr. Green

Самуил е 14 кг и около 90 см. Има малко бузки, но той от бебе не е с бебешка физиономия и винаги го мислят за по-голям. Иначе в телце не е дебел.
Хайде, хубав ден!

# 211
Айде и аз по темата,

Какво означава да ги оставим да свикнат, времето за свикване е толкова по 9 месеца и за майката и за бащата, колкото аз съм имала време да свикна с новия член на семейството и с новите отговорности, толкова и той.
Да ок, аз не съм на работа и си седя да си гледам хлапето, ама покрай детето и другите домакински задължения си вървят и какво той се върне от работа за да си почине, а аз го чакам от работа за да продължа работата и с вечерята и с бебето, а не тези не на мен, ти, цял ден си бил на работа, затова като се върнеш от работа ти поемаш детето прави го каквото искаш, а аз си вдигам краката слагаш масата и сядаме да вечеряме.
Незнам не може така да се разсъждава мъжа му трябва по дълго време за адаптация, е добре де ами нашите следродилни депресии, да не би някои да ни взе децата или пък по цял ден да миткахме по улиците или пък по цял ден на компа( е не че не беше вярно-заради пустия му форум), не , пак с бебето и сред пране и готвене. И какво ти си стой с депресията, ама и бебето, ама и ако може да сготвиш, ама ако може и краката да разтвориш вечерта.
И затова като ми каже ама аз цял ден съм бил на работа, моя отговор е , ами аз да не съм седяла цял ден с вдигнати крака и аз съм работила.
Така че момичета наслаждавайте се на момента дали сами или с подкрепа си решавате сами, ако ще трябва да гледаш още едно бебе, ама на възраст по -добре не.

По темата с килата 89см и 13 кг.
И след 3 седмици пазене на къщата днес е на ясла отново и ми се струва, че ще е само за днес, че май някаква кашлица ни почна и нас.
А за силната кашлица и повръщане от нея-вирус е на Коко аверите, вече минаха от там.

# 212
  • София
Ех, момичета, изядохте им ушите на мъжете!!!

Аз от моя не мога да се оплача, ама ако го пусна тукк той да пише има да си четете оплаквания, той определено има с какво да се оплаче  Mr. Green Факт е, че в началото докато свикне с мисълта, че е татко не беше така, както е сега. Помага ми, гледа го. Аз си излизам, пусна ме дори на почивка за да си почина от тях, развей прах съм си аз. Да ми е жив и здрав да може да ме търпи със всичките ми нервни изблица, широките ми пръсти и какво ли още не!!!  Crazy Просто с него се допълваме. Не че не ми е идвало да го убия, не че не съм му събирала багажа (ама това докато бях бремена, тогава не бях добре с хормоните  Embarassed) и какво ли още не, но си го обичам, толкова, колкото и понякога не мога да го гледам. Нормално е все пак. Радвам се, че го има и че ме обича и че се грижи за нас.  Никой не знае какво му е писано, но каквото и да е, радвам се на моментите ни заедно, тук и сега...

По темата с мерките и теглилките. Красимир е 17 кила и 94/95 см. И носиме 27 номер обувки  Shocked, направо ме разбива това детенце!

Дрински, на мен кекс не си правила като идвам.... а за Танчето. Това си е дискриминация!!!   Crossing Arms

# 213
Да се включа и по темата за бащите -
Аз нямам никакво право да се оплаквам. Когато се роди Рали аз трябваше да си доучвам и тогава много ми помагаше. Грижеше се за нея в къщи /вечер и в почивните дни/, а когато трябваше да ходя на изпити дори я водеше със себе си на работа. Вярно е, че тогава работата му го позволяваше, а и детето беше сравнително кротко и не създаваше проблеми. Общо взето Ралица сме си я гледали двамата и я водехме навсякъде с нас.
Когато се роди Лъчо - "позацапаният" татко /разбирайте от кеф/  Mr. Green даже си взе 1 седмица отпуска. Изобщо не мога да кажа, че не помага. Напротив - винаги когато е в къщи се занимава с него, но основно нощните бодърствания са моя запазена маркао, ама нали затова сме жените по-издържливи и изобщо по  Twisted Evil. Помага и в домакинската работа, но така и трябва да бъде - аз съм работеща майка, а той съответно работещ татко.
Разбира се, нещата не са идеални, но смятам, че никъде няма идеално, а дори и да има - определено ще бъде скучно!

В крайна сметка живота е борба и всяка победа носи удовлетворение!

Май нещо съм много философски настроена Thinking

Ха, приятен ден  Hug!

# 214
  • София - Младост 1А
Дрински, на мен кекс не си правила като идвам.... а за Танчето. Това си е дискриминация!!!   Crossing Arms

ама да ти кажа аз не си спомням и на нея да съм правила... сигурно мама се е била включила. Ама ще направя беее ама после да не ме плюете... щото съм една готвачка...

# 215
  • София
Миринда, искам и аз кекс, ама сте ми много далече, та мисля до Ади да скоча другата седмица Mr. Green

Танчето... кекса го имаш веднагически. Когато решите чакам ви.

Тя само казва, че ще идва и ти веднага правиш кекса, без дума да ти е спомена. А за мен....  Mr. Green

# 216
  • София
Я, днес нямаме рожденици newsm78.
Ер-ка, аз ще ти направя бе душа, ама и Мими трябва да вземеш Mr. Green.
Уф, компа ми се скапва нещо, трябва му доктор. Сега виждам всичко огромно, някой може ли да помогне Confused.
Аз днес тичам по задачи, децата на градина. Ади, утре съм на митница, че днес не успях.
Танче, бързо оздравяване на вас.

# 217
Облачка със закъснение Embarassed,да ти е живо и здраво порастналото момиче!Тортата изглежда страхотно,поздравления!

Честито и на останалите рожденници! Tada Tada

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 08:29 от bella_

# 218
Здравейте,мами!
Виждам хубава тема сте подхванали.Преди време си спомням обсъждахме хубавите неща в половинките,а сега...Много тъжно е,това което чета,но разбирам,че всички мъже са еднакви.И осъзнавам,че най-малко мога да се оплаквам от моят мъж.Вярно изобщо не ми помага в домакинската работа,но за децата активно се включва.Много пъти ми е идвало да си хвана багажчето и децата и да си отида,но разбирам,че не съм била права.Да ви призная,дори наскоро си мислех и за развод,защото мъж ми изкара една следродилна депресия,та не приемаше Ивето.Аз полудях от това,но слава Богу беше за кратък период.Сега,като ги гледам заедно направо ми се реве от щастие,а с Нати винаги са били голямата любов.
Вижте колко са сладки мъжът ми и Ивето!
Джъмперче,радвам се,че надежда не си изгубила!Вярвам,че решението,което си взела е правилно и от сърце ти желая да си много щастлива!Имаш прекрасни дъщерички! Grinning
Волтажче,а на теб не зная какво да кажа,освен да бъдеш откровена и да си казваш всичко,което те мъчи.Но много е важен начина по който постъпваме.Караниците не са решение в никакъв случай.Желая и на теб да си щастлива и много скоро нещата да се оправят!
Манди
,а на теб много ти се кефя! Grinning
Спирам до тук,че трябва да излизаме.
Целувки и весел ден!

Последна редакция: вт, 23 окт 2007, 11:11 от bini_og

# 219
Хей,хей,хей кой ще духа свещи днес?!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ПРЕСИ!

ПОЗДРАВ -  ИЗНЕНАДА ЗА ТЕБ И ЗА МАМА С МНОГО,МНОГО ОБИЧ!

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3f578e8f7f5139ceade084

Светле,да ви е здрав,винаги усмихнат малкия порастнал мъж и все така чаровен!
Много целувкииии!

Честито и на останалите рожденници!

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 10:22 от bella_

# 220
  • София
Какво ви стана днес - никаква активност....

Бини, толкова ти се радвам на семейството! Големи сладури са Жоро и Ива.

И кат казах Ива... Ше ви искам данък за името, ей! Аз първа си го измислих, вие какво си народихте тука само Иви?!!? Не можете едно име да си измислите, че мойто шъ ползвати! Ааамаха!

Тъй тъй... А тая вечер бате ви Ивайло си играеше с кантара и като се покатери, аз какво да видя... 19 кг!!! И кога тия 2 кила са се трупнали, не знам... Значи да актуализирам информацията - 19 кг, 90 см!

Хайде, много ви целувам и ви пожелавам лека нощ с тази чудес … 5;ка!

Олеле! Щях да забравя!
ЧРД на Преси! Да е много здрав и послушен и да радва майка си-зайката Гея!

E те т'ва пък е спешъл поздрав за рожденника, домъкни го до компа да си го види!

П.П.: Гейооо, помня га беши у болницата.... Требеше на 20ти да рОдиш, ама не би... И после га те срезАха... И поня га се чухме по телефоня и си говорехме под звуците на електрическа помпа за кърма Чико.... Ееехх спомени, спомени...

Последна редакция: ср, 24 окт 2007, 00:15 от Манди Портокалова

# 221
честит празник Гея  Hug

# 222
  • до морето
Честит рожден ден на Пресиян , Моника и Алекс !Весело,шумно и незабравимо прекарване на празника!

# 223
  • София
ЧРД НА ПРЕСИЯН, МОНИКА И АЛЕКС. ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ, УМНИ ДЕЦА.
  bouquet

# 224
Здравейте,мами!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕСИ!
МИЛА СВЕТЛЕ,ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ,МНОГО РАДОСТ И ЩАСТИЕ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!

ЧЕСТИТО И НА МОНИКА И АЛЕКС!
Ех,Манди,ами сега какво ша пра'им с тез имена?Обещавам повече Иви да не раждам! NaughtyА за данъка...,ай да ми го опростиш,че много задлъжняхме! Wink
А,и забравих да кажа,че видях Ивчо в едно меню на детски клуб "Пакостници",ама голям сладур,бе!Да ти е здрав и послушен!
Весел ден на всички и пак целувки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт