Юлче мило расте щастливо

• 13 175
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
Нееееееее.... писах, писах и накрая грешка в Explorer-a.  Унищожи ми излиянията.
Нямам нерви да пиша всичко наново. Става дума за нашето посещение в Испания при испанските роднини на детето, които само се ровиха в личния ми живот (защо имам второ дете, което ще измести Тити, защо живея без брак  Outta Joint и други дивотии) и ме критикуваха за абсурдни неща (защо Тити не говори испански, ама да не се говори за Макси, и това дете е лошо гледано  Shocked, защото не му се купуват сладки неща, безалкохолни и шоколади и щото не му се позволява да яде пред телевизора)... И не можаха да разберат, че ако обичат Тити, трябва да уважават живота му и хората, които са част от него, защото в противен случай много бързо ще го отблъснат (както и стана и обвиниха мен, разбира се bowuu). Деликатна ситуация. Сега вече не се впрягам така, но докато бяхме там не бях на себе си.

Лала, имах една приятелка в подобна ситуация и накрая се оказа, че детето има проблем със слуха, а не редовните клишета, че момчетата проговарят по-късно и че децата от смесени бракове имат проблем с езиците в началото. Когато разбраха истинската причина започнаха да го лекуват и сега детето си е наваксало напълно. Едва ли вашият случай е такъв (Мишел е наистина още малка и си е нормално), само искам да кажа, че понякога има и други причини.  Но всичко ще се оправи!!! Hug

# 61
Добър ден и от мен  Hug

На това място сложих снимки и исках да са с линк, ама нещо не се получи, за това ги изтривам за сега

Като ви чета някои дечица колко много приказват, цели изречения... Ние сме само с "мама", "ало", "айде" и още някия друга думичка newsm78. За сметка на това пък се катерим и слизаме безпроблемно по столове, дивани и перваза на прозореца.  Hug Само понякога ми хленчи, че не може да слезе -  понеже е падал и знае, че боли. Но като му кажа - Можеш, можеш, хайде давай, полека..." И той слиза!

Чао за сега  Heart Eyes

# 62
Поли,я им тегли по една българска...на испанците да не ти се месят в отглеждането в твоите деца #2gunfireАз имам подобен проблем с мои клиенти-англичани,гоеми гадюхи,ей!!Постоянно ми се месят защо го кърмя още или пък не му давам чипс и бургери от мак Доналдс,представяте ли си ooooh!За капак една се върна тези дни от гости при роднините в Уелс и ми мъкне разни подаръци и БОНБОНИ,ама шоколадови, за Алекс!Аз първоначално тактично отказах,а после час се развилнях,че няма да дам на детето си бонбони ,че и с пълнеж.А,бе с една дума тези западняци са луда работа и заради този им начин на хранене са такива дебели и безформени.
 Момичета,по колко дни не ядат бебоците,когато им никнат зъби,защото аз вече се побърквам #CrazyАлекс не иска да яде от неделя и само пие АМ,прясно мляко и суче.Веднъж-два пъти яде някакъв кисел и това е.Вече се притеснявам от това гладуване да не му стане нещо.

# 63
  • somewhere over the rainbow
Тиция, ми Даяна постоянно не ще да яде, та не мога да разбера кога е от зъбоникнене, кога е от...не знам кво #Cussing out

Бета, все се каня да те питам - казваш, че си хапвате сандвич с яйце и кашкавал. Имаш предвид настърган кашкавал, разбъркан с яйце, намазано на филия и запечено, така ли? Или поотделно? Че аз първото много го обичам, но не съм се сетила до сега да предложа на Даяна ooooh!

Усмихнат ден на всички! Hug

# 64
Tizija нищичко няма да му стане на бебока.Като гледаш нас,дали нещо ни има от няколко месечно не ядене  Mr. Green
Мнооого рядко се отпуска да яде нещо готвено и то ако му намеря някаква занимавка .Днес на обяд му предложих пиле каша,обаче той реши че ще яде кисел.
Сутинта пък направих кус-кус и казвам хайде да ядем.Той пристига и сядаме да се храним.Изяде 4 лъжици и после започна да се катери по мен и да мрънка,щипе ми вратлето да му дам да суче и така си дозакуси

# 65
Пингвина, само така...не се давай да ти се месят Naughty
Рени, много ми е хубав Галко...вчера го гледам и му се радвам...голямо момче е станал вече Hug
Лала, аз също мисля, че децата не се бъркат колкото възрастните при употреба на 2 и повече езика удома. Гледах предаване по ББС, че те не ги различават като 2 различни езика, а ги приемат като даденост и най-вече свикват с характерното звучене на съответния език, което им остава за цял живот. Разбира се за твое успокоение, а и за да се хване ако има нещо на време е хубаво да се посети логопед Peace

Пламена яде яденто от кухнята наобяд (цялото+хляб), десерта следобяд и супата давам вечер като след това за приспиване папкаме още от 160-240мл АМ. Наобяд спрях да давам АМ за заспиване и тя гледам не възразява Wink
Акаме и пишкаме на гърне като в повечето случаи казва "Ъ, ъ", но има и изциденти. Все още обаче спим с памперс Blush
В парка тя редовно се качва сама на пързалките или се рови в пясъка ooooh! Качва се също в количката и на столчето за хранене, когато е гладна.
За говоренето - родата я знае и като стане от сън проверява поименно кой е тук и кой го няма Peace Иначе думи не казва много, но разни звуци и кой как прави - всичко знае. Разбира всичко, което й говоря и което я карам да прави. Понякога даже ме учудва колко логично мисли Hug

Ами, хайде, до после, момичета  bouquet

# 66
  • ES
...... Откакто й давам АМ, вече не яде през нощта.

........

Малее, верно ли?! Ще трябва да се постарая и аз да го приуча. А случката ти с колата и на мен се е случвала. Бяхме с една позната в съседен град, чакахме за докумнети. Аз бях слязла до  WC, тя видяла, че почвали да приемат хората в службата и излязла и я виждам как се кани да затвори вратата и докато кажа, че ключовете са на таблото и тя я захлопна. Ама мойта бричка не се отваряше с всеки ключ, добре, че вратата не се беше затворила добре и с една тел вдигнахме бутончето, което заключва вратата. Доста се смяхме, ама докато я отворим ми беше призляло.

Пингвина, аз мисля, че проблемът не е толкова, че роднините на сина ти са от друга националност. И българи да бяха пак щеше да имаш такива проблеми, че и може би по-големи. Щом не ти правят проблем, че Тити живее при теб и не си го искат....
А това, че деца от смесени бракове или такива като моето, които ще учат с деца от друга националност, проговарят късно и често като малки са мълчаливи е нормално. Но пък после чудесно говорят и/или разбират и двата езика.

Мама Дани, с глас съм се смяла на "учиничките" на майка ти.

Поздрави

# 67
Само да се похваля набързо - на работата съм с нов монитор!!! От кога врънкам за нов (от преди забременяването ми), та чак сега си го получих!!!  Laughing

# 68
  • Варна
Здравейте.
Дидито,честити ви ходещи крачета.Сега ще ти е интересно,но после...ще има да тичаш. Laughing
Лала,кажи ми моляте има ли някакви хомеопатични хапчета против кашлица или само Стодала.От две седмици кашляме и още не сме се оправили.Взеха ни гърлен и носов секрет,но резултатите ще са готови след вторник .
А ето тук родители задават въпроси към психолог по различни проблеми и има отправен въпрос за проговарянето -http://www.varnabebe.com/psiholog.php.

Хайде до скоро момичета!

# 69
  • Варна
Привет и от мен!
За съжаление здравословния проблем при моята приятелка е доста сериозен и на мен ми е много трудно да общувам с нея. То е ясно, че не мога да се държа така, като, че ли всичко е наред, защото не е и след първоначалния шок от диагнозата сега това е ми е следващия проблем - да разговарям с нея.
Лала във вашата ДГ не идва ли логопоед? В градината на Михаил идва и се занимава с децата, които имат проблеми с говоренето.
Пингвина не каза как мина курса по астрономия?
Мама Дани и големия син като беше по-малък казваше покожа и покодин / за г-жа и г-н/ и много други думи и сега все се смеем и казваме какви ги е приказвал и по някога се притеснявам, че така може да научим Тошко да говори грешно.
Днес е петък и мойте родители вземат децата и аз разпускам с    wash hang 1ironing newsm79 kaffeetrmker_2 cook tv smile3524.
До скоро!

# 70
Момичета, търся квартира близо до бул. Сливница, близо до Лъвов мост или в ж.к. Люлин. Моля, който има познати, нека ми прати на ЛС координати.

# 71
Гери, то реално проблем няма, защото всичко е  официално и точно регламентирано и никой не може да има каквито и да било претенции извън това. Та ние ссме разведени, аз си имам друго семейство. Каквото било - било. Просто ситуацията е такава, че трябва да се гледа малко по-далеч от това какви са моите или техните разбирания за гледане на деца и за живота изобщо. Защото вместо да се радват на детето те изгубаха времето си в безмислени спорове и подмятания. И въобще се създаде едно напрежение, което преди го нямаше. Както и да е де. Може пък аз да прекалявам  като си мисля, че е по-хубаво всички да са в хармония.  Tired
А за националностите... не знам ... те самите казват - "Ние сме баски и сме си скандалджии."  Simple Smile . При всички случаи, наблюденията ми са, че българите са по-задълбочени в чувствата и разбиранията си (това си е славянска черта), докато испанците са по-импулсивни и по-повърхностни. Важното е, че двете ми момчета много се обичат, че сме едно щастливи, че сме заедно и че всеки от нас се чувства на мястото си! Peace

Сега за астрономията! Ами курсът ще е 1 година (може и повече), прави се в обсерваторията в морската градина и освен наблюдения и разни такива, ще има и експедиции! Лятото ще се ходи в Сибир да се гледа пълно слънчево затъмнение!!!  Peace Иначе курсът е безплатен и е по-скоро за ученици, но има и дърти магарици като мен, че и по-дърти Mr. Green.  Тази година темите ще са за планетите от слънчевата система (и май въобще за планетите) и за условията за живот на други места.
Много се надявам да имам време (все пак веднъж в седмицата е напълно приемливо за човек в моето положение) и скоро небето да ми говори!!!!

# 72
  • somewhere over the rainbow
Пингвинка, това за курса ми звучи страхотно Party Винаги съм обичала астрономията и с удоволствие гледам предавания и чета инфо на тази тематика.
А как имам нужда точно от подобно развлечение... Confused Направо ти завиждам Hug
Даяна замина при баба и дядо, а аз съм в едно кофти настроение... Rolling Eyes

# 73
didito - честити ви ходещи крачета.  smile3539 Така е, много е вълнуващо като гледаш как прави първите си крачки. Party
Ренито - честито за предложението, лесно адаптиране на Галко и на теб fingerscrossed
Бо - ама голяма купонджийка излеждаш, така ли е наистина  Thinking         
Ети - браво на мъника blahblah
Иси - дано да е фалшива тревога и всичко да е ок Praynig  Hug
Нани - миналата седмица взех Blevit - каша асорти (няколко зърнени+сушени плодове). Калоян я хареса и я папка. На Blevit има няколко вида безмлечни, но за сега само тази съм я пробвала. Грис (царевица+ориз) на Милупа също я хапва, въпреки че на мен ми е безвкусна.
suzi - не е късно да пратиш снимки на мъниците, само трябва да си избереш списание и да спазиш сроковете за пращане на снимки и да не се отказваш, ако не стане от първия път. Аз четири пъти пратих в "Моето бебе и аз", от които два пъти ни публикуваха.  Peace
jorjito -  голям помагач си имаш ти  clean
Бета - видяла си се в приключение,  ooooh! ама добре си се справила  yes
Мама Дани  Joy Joy
Пингвина - много интересен изглежда курса  coolcoolи аз обичам астрономията  Peace

# 74
 smile3511  smile3511 smile3511

Посреднощите 3 часа вече игрем.Направо вече ще скоча от 4 етаж.
Сега го оставих да реве в кошарата че нервите не ми издържат.

Общи условия

Активация на акаунт