Юлче мило расте щастливо

• 13 193
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Добро утро.Едно кафенце от мен за събуждане.

Рени,защо така Галко си играе по нощите?
Нита,благодаря за информацията. PeaceЩе се пробвам.
От сутринта в къщи вече е пълен хаос  smile3511.Тези мои деца с нищо не си играят ,дай им само да ровят по шкафовете,да разнасят чаршафи и одеала върху главите си.От разтребване не ми остава време да си играем.Трябва им една празна стая и в нея само играчки и нищо друго.Ама от къде да я взема. Whistling

Лек и усмихнат ден за сега.

# 76
О, Рени, съчувствам ти. Като погледнах часа, направо се ужасих.

Благодаря ви момичета, че се отзовахте с мнения за проблема ми с Мишел. Мама Дани, и на мен учителките в градината ми казват, че има много деца които не говорят и че не бива да се притеснявам. Анет, чувала съм, че в градините има логопед и се надявам и в нашата да има. Много ще ми е трудно да я водя някъде другаде. С Пипи никъде не мога да мръдна, защото нали не шофирам и става ужасно сложно. Пингвина, и аз съм си мислела дали няма проблем със слуха, но в крайна сметка мисля, че не. Тя например е много музикална и мелодиите на песничките ги хваща изключително добре, без грешка ги тананика, само дето думите са измислени Grinning Много обича и да танцува, има чувство за ритъм. Прави някакви стойки тука, ама балетни - вдига крака, върти се Simple Smile. Снощи я водехме с майка ми на мюзикъл Хлапето по Чарли Чаплин. Два часа и половина без антракт и направо не мигна, стоеше и гледаше без въобще да гъкне. Преди това майка ми я беше водила, нямаше още 3 г. на балета Пепеляшка и също е била много щастлива и е изържала до края. Въобще обожава такива неща. Като видя снощи, че ще влизаме в Операта и вече ме дърпаше за ръката, бързаше. Явно я привлича изкуството и всичко свързано с музика и танци. Но когато става въпрос за някакво интелектуално усилие да направи - хм, тогава и 2 мин не й се задържа вниманието. Мисля, че това последното е по-скоро проблема. Нито книжки иска да й чета, нито да повтаря някакви думички - даже и под формата на игра. Прави се на разсеяна и това е. Ще видим какво ще я правя.

Пингвина, ами то такава хармония, за която си мечтаеш, мисля, че почти не съществува в подобни ситуации. Радвай се, че само това е, защото аз това лято се натъкнах на такива ексцесии, че да ти се вземе акъла.

Сузи, аз такива препарати като Стодала на ползвам, защото те съдържат няколко хомеопатични наведнъж и класическите хомеопати не ги препоръчват. По-добре даже да дадеш нормален сироп отколкото това. Ако искаш да лекуваш кашлица с хомеопатия, ти трябва хомеопат. Защото няма универсално за това - за всеки човек е различно. Иначе има един сироп на билкова основа, от широколистен живовляк, на д-р тайс, може с него да пробваш, ако искаш нещо естествено. При моите деца действат безотказно следните 2 чая :
1 ч.л. ленено семе
1 ч.л. сладък корен
300 мл вряла вода
1 чаша на ден да пие

1 ч.л. бъз
1 ч.л. живовлек
1 ч.л. лопен
1 ч.л. медуница
половин литър вода
колкото изпие

Аз правя с тези чайове млякото на Пипи, вместо с вода, слагам чай и честно казано много добре действа, напоследък даже и хомеопатия не ми трябва, а само с чая се оправям.

# 77
Иси, с тези проблеми с урината, вече не знам какво да ти кажа. А Хаджиева какво ти казва за тях? Да не би лекарите да те плашат повече отколкото трябва?

Сузи, това с играчките ми е до болка познато. Няма прибиране и това е. Целият апартамент е вечно като един детски кът, навсякъде с играчки. От време на време ги прибирам, но след половин час пак е същото. Като ни дойдат на гости пък други хора с дете и започват да му правят забележки - не пипай това, върни на мястото онова, а аз ми казвам просто да оставят детето на мира, да играе, да вади играчки, въобще не ми прави впечатление вече. Наскоро едни приятели дойдоха на гости с детето си и като влязоха му викат - хайде, тука може да играеш на воля, тука е рая за децата Joy Въобще вече не обръщам внимание на това, примирила съм се, че в близките 10-ина години, къщата ми няма да е разтребена. Обезопасила съм максимално - контактите са запушени, долните шкафове и чекмеджета са с неща, които и да извадят децата, няма опасност - или са дрехи, или пластмасови кутии, или тенджери. Голяма работа, да играят. Докато си правя преводите, Пипи обикаля из цялата къща и шета, а аз понякога даже не го знам къде е. Ей сега го проверих - набарал една купичка с корн флейксове, която дъщеря ми е зарязла и лапа. Той все е гладен, няма наяждане това дете... ooooh!

# 78
Лала, Сузи, забавно е при вас.  Simple Smile
И при мен е нещо подобно, с кучето е голям цирк, най-лошото е, че не мога да оставя ема сама в стая, защото кучето като мине я бута, т.е. Ема се бута в кучето, а то милото гледа как да се спаси и бяга, съответно Ема пада.... лудницата и при нас е на 6  Crazy Постоянно тормози животното, ходи бърка му в носа, очите, ушите дърпа, а ако докопа устата е най-големия кеф  #Crazy ,през 2 мин. сме в банята да мием ръцете...

Рени, съчувствам ти за неспането на Галко, и Ема беше така преди 2 нощи, направо откачих, само, че аз не я оставям да играе, бутам цица. Ако иска спи, ако ли не оставям я в леглото съдере се от рев за 5-10 мин. и после като я гушна вееднага заспива. А вечер е най-големият кошмар със заспиването, май докато беше болна се поразглези, сега пък зъби излизат....абе реве и вечер, и след това заспива. Докато я кърмя, очите й се затварят и тя нарочно мига и се кокори само и само да не заспи.  Shocked

В НДК има някакво изложение на детски дрехи, и риболовни принадлежности (не на едно място, разбора се), та ще ходим да разгледаме и ако ни хареса нещо да си купим.  Wink
Ставам, че Ема подивя...

# 79
  • Варна
Лала,благодаря ти за чайчетата.Ще ги пробвам и тях.Преди и мойте деца пиеха сироп на д-р Тайс и още в началото ги пресичаше кашлицата.Този път реших да го сменя с Хустагил ,защо и аз не знам но нещо не им действа.А за хомеопата отдавна се каня ама да видим кога ще стане.
Мен играчките не ме дразнят,по-скоро това че само ги изсипват и не си играят с тях.
Попова  Peace Hug

# 80
  • Варна

Момичета много съм щастлива ече 3ти ден Криси яде кремче с прясно мляко и да чукна на дърво няма болки в коремето.  smile3521 smile3521.
Това бешепоследното от списъка с забранени храни от лактозната непоносимост.  smile3501 smile3501 smile3501Милото ми вече ще си хапва всичко.
Джорджи щом ние го преодоляхме вие ще се справите за 2-3 месеца. Успех миличка  Hug Hug Hug

Много се радвам за вас Hug Hug Hug.Дано и при нас,скоро да има добри новини.

Иси,пиши как е малкия Hug

Дидито
,честити ви  ходещи краченца Wink
Лаличка,аз не мога да изкажа компетентно мнание,но мисля че вси
чко ще е наред с Мишелката Heart Eyes
Рени,много е кофти така като не им се спи на малките бандити Crossing Arms.Дим е така от незнам вече колко нощи.той заспива де,но се буди по 100пъти със страшен рев.Зъби ли ще никнат,какво незнам Thinking.пак ще купувам днес някакво мазило.
И постоянно се поти. Shockedот три дена,главата му нон-стоп е мокра,кво е туй чудо незнам.Откакво може да е,някой знае ли??????

Пингвинка
,много е интересно това с курса Peace.Моят татко е Метеоролог /беше де,сега е пенсионер/,и имаме вкъщи Телескоп.много е интересно да се наблюдават,разни обекти с него Peace.и покрай тази мания и микроскопи разни има и корабни бинокли,така че наблюдателницата е пълна hahaha.като бях малка,много обичах да режа разни камби и пипери,и да ги гледам през микроскопа Mr. Green

Айде бягам,че време няма ooooh!

# 81
  • Варна
Ха добър ден и от мен!
Днеска много весело в темичката - като чета за щуротииите но децата и ми става едно такова хубаво hahaha - нека да палуват, да разхвърлят така опознават света, пък и сега им се е паднало Hug
Жоржи тези дни забелязваш ли каква е влага в нашия град - прането ми 2 дни не може да изсъхне на терасата, та може и от това да му се мокри главичката на Друнди.
Лала браво на Мишел - какво нещо са момичетата - интересуват се от музика, балет, а Михаил голяма треска го тресе - не е спал почти снощи от вълнение, защото днес дядо му ще го води за първи път на футболен мач - Левски и Спартак ooooh!
Лала според мен няма за какво да се тревожиш - Михаил също на тази възраст не успявах да го накарам да седне и да се концентрира в/у книжки и ми беше интересно как успяват в детската градина да го накарат да моделира с пластелин, да лепи и изрязва, да рисува.......  и според мен повечето деца са така, а другите са изключение Whistling
Айде до скоро! Hug

# 82
 smile3514 smile3507
Рени, знам много добре как се чувстваш.
Нашият дзвер цяла нощ се е драл, как не се изтощи това дете, незнам. А комшийте направо не ги мисля, толкова силно рева, че сигурно и в другия вход са го чули. А през деня беше спал само час и половина. newsm78 ooooh! Сега го сложих в люлката и гледам клюма вече. Дано поспи повече от 30мин., че така ме цепи главата. Sick
Анет, мисля, че най отдолу в съдържанието на кашата пишеше, че е възможно да има следи от мляко. Мерси на всички за отговорите за кашите. Heart Eyes Тези Блевит рядко ги срещам, но ще потърся.
Заспа! Tired Praynig

# 83
Рени, ще се стопиш направо с това неспане...Дано довечера да те остави малкия Praynig
Лала, ще ви пратя Пламена при вас щом е така весело Joy

Ние спим от 13:30ч. Майка ми я приспа, че да свиква с нея, нали смятаме да мръднем с тати за 3 дни другия месец Crazy Ама за повече май няма да мога да я оставя (даже не знам дали искам Rolling Eyes).
Успях да изчистя банята, да простра прането, мих количката, подреждах....и уж много работа свърших, ама ей сега като стане Пипи и все едно нищо не съм правила Tired

# 84
# 85
Ренка,аз имам доста напредък вече със заспиването на Алекс.Наистина мисля,че има зависимост с кърменето и неспокойния сън на детето.Вече на обед се приспиваме без цица,наистина е супер!Като се наобядва,ако изобщо има такъв момент,му давам едно шише с нектар в леглото,изпива си го и заспива.Ще ги коства малко нерви да го изтърпиш нощем да не му даваш да суче,но си аслужава усилията.Честно казано и аз не вярвах,че ще доживея такъв момент с този цицоман #Crazy

# 86
Тиция аз не съм започнала още с опитите за заспиване без цица  Embarassed Сърце не ми дава.Предполагам че като тръгне на ясла ще ми е по-лесно,незнам.
Попова аз също му бутам цицата,само да замрънка и ставам,милвам го по главичката и му казвам че мама е тук.Но той продължава да плаче и го кърмя и той заспива(в повечето случаи де) Но има сличаи дето се насуква и става да играе.Тогава нали си е изпил млекото и неще вече цицата и съответно не мога да го приспя.Но твоят метод с реването ще го приложа  Peace

Рени, ще се стопиш направо с това неспане...Дано довечера да те остави малкия Praynig

Майтап няма станала съм 44 кг  Crossing Arms Ми как иначе ,мъника не яде,не спи...

# 87
Иси, с тези проблеми с урината, вече не знам какво да ти кажа. А Хаджиева какво ти казва за тях? Да не би лекарите да те плашат повече отколкото трябва?
не пие много вода .Може би е права ,защото след увеличаване на водата до 1/2 литър ,защото повече не иска се избистри. днес му правихме изследване на обикновена урина и всичко е наред. Има малка вероятност да има стеснение на пикочния канал ,от там да се получава остатъчна урина и да се наложи да го разширяват ,но за сега нашия нефролог се въздържа да ни праща при доц. Лилова в София в Японската болница. По-принцип той ми каза ,че при децата до 3г. се развивала отделителната система ,нервната система тогава ще започне да контролира изхожданията. Вчера беше категоричен ,че нямаме рефлукс и пиолонефрит каза ,че е 100% сигурен аз му вярвам той е най-добрия в града. В понеделник ще правим и стерилна и тогава ще видим. Вече съм убедена ,че ще ходим при доц. Балев във Варна ,но за тази седмица бяха заети часовете и моите приятели ще ходят другата за час. Честно казано мисля ,че д-р Хаджиева (хомеопата) е с най-вярана диагноза "ЗЪБИ" ,защото при всяко никнене се получава така ,а и водата . честно вече не знам какво да мисля. Тези дни ми се наложи само аз да бъда зад волана ,защото пък Иван е с 38 Т и честно казано добре ,че нямаше много трафик ,защото гаранция ,че щях да направя някоя беля. От всичкото напрежие и ,неспане и реване съм карала на магия. Ами това е.

# 88
Иси, споко бе, мила!  Hug Недей така тежко да ги преживяваш нещата. Ще се оправят децата. Ти по-добре знаеш от мен, малките деца боледуват малко по-честичко, а ние се притесняваме, защото нали са такива мънички и искаме да са здравички. Но това са неща, които се оправят. Просто понякога има такива моменти, струпват се нещата и някой проблем като не може да се оправи по-продължително време и вече психясваме. Разбирам те, защото и аз така параноясах около кашлицата на дъщеря ми, направо полудях 1 година да я слушам да кашля нон стоп, задушаваше се, повръщаше, имаше сенки под очите, а каквато е слабичка и крехка, просто ме заболяваше корема като я гледах. Все още това ми е най-гадното - да кашлят децата. Но ето дъщеря ми в крайна сметка се оправи, въпреки че всеки лекар си имаше версия - единия алергия, другия от влагата, третия от трета сливица, а аз - ваксината. Ами така и не разбрах какво й беше, но мина. Хомеопатите най-бяха спокойни. Последният път така вече за 100-ен път я водех при моя хомеопат, че и Пипи бях замъкнала, защото и той беше болен и хомеопатът ми каза : "Стига си се притеснявала за дъщеря си, нищо й няма, не виждаш ли, че вече е много по-добре? А малкия ще кара леко болестите, той е силен и ще видиш, че няма да имаш големи притеснения. Хайде успокой се вече!" И да ти кажа сякаш ми олекна. Спрях се малко, погледнах си децата и си казах, че всъщност нямам причина чак толкова да драматизирам. И след това ми беше по-лесно. Ще видиш, че и при теб ще се оправят нещата. Пожелавам ти го от сърце!  bouquet

# 89
ох lala не знам ,но винаги след твои постове ми олеква. Ти си  психолог по-природа. Благодаря ти имах нужда от малко упокоение  Hug

Общи условия

Активация на акаунт