Юлче мило расте щастливо

• 13 200
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
Момичета, много ви благодаря за отговорите  Hug Hug
Днес (да чукна на дърво) се върна към стария режим без промяна в храненето. Странна работа  newsm78 newsm78 Предполагам, че все пак, най-накрая отшумяват всички настинки, които изкарахме. Дано нещата са се оправили, че изчетох сума ти страхотии в книгата на Спок  Shocked
Ние заспиваме вечер и на обяд на цица или ако не е заспала я слагам в кревата и аз лягам на нашия. Понякога заспивам преди нея  Crazy Задължително е да има някой в стаята. Когато е много изморена може и да я оставя сама и тя помрънква малко и заспива. Все още спим по 2 пъти на ден - сутрешно-предиобедно около 11 и следобедно около 4 (когато другите стават, ние заспиваме).
Да се похваля и друго - от вчера ядем по две яденета на обяд. Супа и манджа. Десерт - цица.

Последна редакция: чт, 27 сеп 2007, 22:00 от zvanche

# 46
Аууууу,бързам да се похваля.Сложих Зоя да спи излязох от стаята и никакъв зук,никакъв рев! Mr. Green Mr. Green PeaceОще не мога да повярвам на ушите си. Shocked Още не е заспала,пули се нещо. Лека вечер на всички.  Hug

# 47
  • София
Здравейте!
Моето момченце днес направи първите си самостоятелни стъпки!Не си спомням откога не съм била толкова щастлива-защо не сте ми казали,че е толкова вълнуващо!??
Иначе и той казва само мама,тати/любимата му дума/,ало,деде,айде ,да и това е общо взето.
Ети_31-направо ме разбиваш с твоето говорещо бебе Shocked Grinning!Браво на момчето!
Жоржито-голям помощник си имаш ти! newsm75
Анет-не се разтройвай толкова ,заради приятелката си,поне пред нея се прави на силна,за да можеш да и бъдеш опора Hug,ако и ти се панираш,ще си помисли,че нещата са по-лоши,отколкото са всъщност и ще се обезкуражи-поне аз така мисля.Дай и опората,от която има нужда и си поплачи насаме..
Пингвинче-запътила си се към космоса,а Laughing?Като малка съм ходила на планетариум/когато живях във Варна,сега разбирам от мъжа ми,че в София няма Sad/ и бях много впечатлена!Направо друг наистина космически свят-беше много красиво!Остана ми спомен за цял живот!
Бо-много хубаво си си изкарала-браво!
Звънче-радвам се,че малката се е оправила,аз пък се притеснявах за моя,че няколко дни подред ака само по веднъж,но разбрах,че всичко е ОК.
Иси-нищо не казваш-какви ги върши твоето малко човече,а на баткото как му се отразява логопеда?
Пиги и ти се изгуби нещо-как е сладурското ти момиче?
Лека вечер на всички! Hug

# 48
О-па, и ние сме тук  Hug в новата темичка, в кое албумче да кача снимка за първа страничка  newsm78

# 49
 wavey
О-па, и ние сме тук  Hug в новата темичка, в кое албумче да кача снимка за първа страничка  newsm78
В албумчето за първа страница ,изведох го там да се вижда
Момичета ще ви помоля ,ако искате да сменя снимката на първа страница качете тези дни, защото моя си идва и ще ми бъде мааааалко по-свободно да ги обработя.  Hug
Иси-нищо не казваш-какви ги върши твоето малко човече,а на баткото как му се отразява логопеда?
Честити ви ходещи крачета. Hug

нямам време да се обърна ,вечер докато спят реанимирам с малко фотошоп и това е .Налагаше ми се тези дни да търча по много задачи ,а и бях съвсем сама.Моя вече цяла седмица е в командировка и на мен ми писва вече #Cussing out
А що се отнася за Валери от ден на ден става все по-палав ,много е своенравен обича да се налага ,отделно ни растат кучешки и е страшен кривондел. Баткото все по-напредва при логопедката. Харесва ми това ,че много добре я прие. Вече започна да чува другите деца когато правят грешки и ,ако той може да я каже думата е много щастлив. Сега вече знам едно дете на 3г. трябва да може да говори като голям човек , ако има проблем по-лесно се отстранява , защото не се е получил навикът. Сега е малко по-трудно ,но с повече тренировки ще успее. Направи ми впечатление ,че започва много бързо да запомня . Учихме едно стихотворение (от 2 куплета) и го научи за 2 часа ,а баща му още не го знае  Joy явно детето ще помни като майка си  Heart Eyes
Ами това е на кратко (а може би надълго)
лека и спокойна вечер  bouquet

# 50
  • София
Иси, много благодаря, че си сложила новата снимка на Яна. Сигурна съм, че никой не напира да ги слагаш веднага, наистина трябва да го правиш за разпускане, а не да се натоварваш излишно  Hug.

jorji, радвам се, че си се сетила за нас   love001. Тук съм, чета, но нещо все ми е уморено.
А и с техниката не ми върви напоследък - фотоапарата повредих, телефона ми откраднаха, оня ден на колата й се скапа съединителя, та баща ми я оправя и голямо дуднене ми издудня, че го занимаваме. А днес пълня една количка в Била, Яна върти волана на една от детските колички и се кефи. Свършвам с пазаруването, започвам да нареждам покупките върху дясната седалка, а през това време някакъв иска да си се качи на колата, но ние с Яна му пречим. Аз се забързвам, за да се махна, дръпвам ключалката, трясвам вратата и ... установявам, че ключовете ми са на таблото  Sick. В това време започва да вали, Яна вече й се спи, а аз се оглеждам за друг фолксваген, защото милата ми колица се отваря с кой да е ключ от фолксваген (вие си трайте  Naughty). Слава богу, имаше един и бързо се появи собственика, та ми отвори с неговия ключ  ooooh!.

По темите да се изкажа:
За акането - по веднъж на ден, даже днес пропуснахме. Но май Яна я мъчат зъбки и почти не яде - само Мако иска. Звънче, какво се чудиш, Яна яде на обяд 150мл АМ и малко кърма за десерт, а вие две манджи и кърма  Wink. Няма страшно, колкото - толкова. Дано мине без проблем имунизацията, и аз доста й треперих.

Нани, аз също давам безмлечни на Блевит, много са хубави, макар, че са малко подсладени. Давам и елда на Хип и 7 зърна на Милупа. Размесвам 2-3 вида каши, слагам АМ и плодово пюре и става вкусно.

Рени, аз доста намалих кърменето, без да очаквам, че ще стане толкова лесно. Номерът при нас беше да науча Яна да пие АМ - излъгах я с чаша със сламка и малко сок или плодово пюре в АМ-то и тя много си го обича сега. Кърмя я само за десерт и сутрин като се събуди към 7-8 часа, защото съм мързел и не ми се става да й правя закуска. Откакто й давам АМ, вече не яде през нощта.

С говоренето ние не сме напреднали толкова. Яна казва мама, тати, кака, баба, деде, ало, бръм-бръм, мако. "Ка" е една много използвана думичка при нас и означава "Какво е това?", рибка, пеперудка, а понякога и други неща  Joy. Казва си и името - Ана или Нана. Много е смешна като ме види с фотоапарата (ние си купихме нов, между другото), започва да си вика А-на, А-на, защото аз все я викам да се обърне  Joy.

Още щях да пиша, ама спирам, друг път пак, че дъъълго стана.

# 51
Доста ми е натоварено напоследък, все отварям форума ама си седи само отворен, не успявам да пиша.

Иси, аз съм много притеснена с моята Мишел. Тя е на 3 г и 3м, но все още не говори. Напоследък започна да казва по нещо, но думите ги изговаря много грешно, едвам я разбирам. С една дума - много, много е назад. И аз сега търся логопед. На мен всички ми казват, че е нормално, защото сме говорели на 2 езика вкъщи, но тя ужасно изостава и така няма да стане. Да не говорим, че и таткото учим на бг, и бебока трябва да проговаря, но аз си говоря и тримата ме гледат озадачено и никой нищо не разбира ooooh! Вече се изнервям даже, защото вкъщи просто не се комуникира нормално. Не можете да си представите какъв хаос настава, когато хората не могат да комуникират пълноценно. Никога не съм си мислила, че ще попадна в такава абсурдна ситуация.

Анет, моята приятелка онзи ден ми изтърси съвсем неочаквано нещо свързано със здравето й, което много ме притесни. Засега няма страшно, но тръпки ме побиха от перспективата, че може да й се случи нещо лошо. Моля се всичко да е наред при нея и стискам палци и за твоята приятелка.  bouquet

# 52
добро утро!
Иси, аз съм много притеснена с моята Мишел. Тя е на 3 г и 3м, но все още не говори. Напоследък започна да казва по нещо, но думите ги изговаря много грешно, едвам я разбирам. С една дума - много, много е назад. И аз сега търся логопед. На мен всички ми казват, че е нормално, защото сме говорели на 2 езика вкъщи, но тя ужасно изостава и така няма да стане. Да не говорим, че и таткото учим на бг, и бебока трябва да проговаря, но аз си говоря и тримата ме гледат озадачено и никой нищо не разбира ooooh! Вече се изнервям даже, защото вкъщи просто не се комуникира нормално. Не можете да си представите какъв хаос настава, когато хората не могат да комуникират пълноценно. Никога не съм си мислила, че ще попадна в такава абсурдна ситуация.

Честно казано и на майка ми едно време така са и казвали ,да не говори на руски в къщи ,защото сме щели да бъркаме. Не само ,че не бъркаме ,а и аз не го научих хубаво ,дори сега за рождения ми ден ми се обади леля ми и аз се изложиш Embarassed глътнах си граматиката и т.н. А доколкото сестра ми е живяла с баба ми (от Русия тя умира един месец преди да се родя и затова сега съм неврозче) била е на 4г. и перфектно се е справяла и с двата езика без никой да я учи и е превеждала на роднините ни. И до ден днешен перфектно си го знае. Гледала съм предаване и казват ,че деца на точно тази възраст могат да научат 5 езика перфектно ,защото мозъка им още не е затормозен.Не искам да те плаша ,но наистина трябва да се посъветваш с логопед ,защото мен все ме убеждаваха ,че той ще го израсте дори и в детската градина така ми казаха,но уви не стана така. Мисля ,че докато е малка всичко ще се оправи бързо. Ние пак горе долу на време го хванахме ,защото догодина когато тръгне в първи клас  може да се получи така наречената дисграфия да пише неправилно ,защото го чува неправилно. И другото което много е важно да се намери подходящ логопед на който детето да има доверие.

# 53
Привет кафенцето тази сутрин е от мен Wink   food010

Момичета много съм щастлива ече 3ти ден Криси яде кремче с прясно мляко и да чукна на дърво няма болки в коремето.  smile3521 smile3521.
Това бешепоследното от списъка с забранени храни от лактозната непоносимост.  smile3501 smile3501 smile3501Милото ми вече ще си хапва всичко.
Джорджи щом ние го преодоляхме вие ще се справите за 2-3 месеца. Успех миличка  Hug Hug Hug

# 54
 smile3501 на малкият Криско! Да расте весел и без болки в коремчето вече!

Бета ами радвам се че успявате.А как заспивате с АМ ли  Thinking

Арлина браво на твоята малка- голяма  кукла!

Нани ти пишеш че не се буди Дани,само за бибата.Но той си има бибка затова.На моят Галко бибата съм му аз  Wink Залъгалки нещем  Naughty

Звънче какво е това ядене за обяд  ooooh! Малее.Ние ако 1/2 ядене изядем и мама е щастлива.И някой и друг плод.

Сложих снимка,
Хайде поле пак

# 55
  • София
Добро утро мами,
Иси мерси за новата снимка на Цецко.
Ние вече каши не яде, никакви бебешки неща  Naughty Лапаме манджите, дето ги ядат мама и тати  Peace
Днес оставих малкия на яслата за цял ден и сега ми е едно притеснено....
 Hug

# 56
Ха, добро утро и от нас.
Дани, мерси за кафенцето, много добре ми дойде.
Дидито, честити ви крачета, безавариино ходене на малкия сладур.

Абе, момичета за к'во ви е да почвате работа????  newsm78 Я си гледайте децата до 3 г. възраст, то не е хубаво да работиш, пък дори работата да е хубава и да не е за изпускане. Аз така ще направя, ще я гледам Емата до 1-ви клас!  bowuu  Wink

Ема, не говори много на разбираем език, бърбори си нещо, което не знам дали и тя си разбита.  Rolling Eyes  Laughing Ети, браво на малкото голямо момче.  Hug

Ние излизаме на разходка, хубав ден ви желая.

# 57
ние пак сме със мътна урина. Нямам сили вече тъкмо си мислиш ,че виждаш светлина в тунела и ето пак . Не издържам ,мразя се когато съм безпомощна не мога да се понасям

# 58
Иси, благодаря и аз за смяната на снимката! Пуснахте ли изследвания? Дано е фалшива тевога!!!  Praynig Praynig Praynig

Като малка съм ходила на планетариум/когато живях във Варна,сега разбирам от мъжа ми,че в София няма...

Дидито, в Смолян има  Laughing И честити ходещи крачета! Ей сега ще вдидиш кво е!!!

Днес ще ми е особено тежък работен ден  Sad Вече чакам да дойде края му!!! На вас приятни и слънчеви разходки!  Hug

# 59
Ох темата за работата ми е болна. Криси напоследък е много не послушен,  цял ден не спира за секунда и само измисля някоя беля. Обеснявам, карам се дори съм си позволявала и да го цапна по ръчичката резултата е един и същ смее ми се и в момента в който го пусна е пак на белята, в най-добрия случай е на друго беля. Белите са винаги опасни - например научил се е да изключва разни ел уреди от тока и после да се опитва да ги включи, иска да отваря включената фурна, да бърка в контактите, а горкия ТВ и компютър им се завива свят. Катери се, скача и какво ли още не. Най-лошото е че не ме отразява изобщо.  #Cussing out А ако някой друг му направи забележка веднага се спира.  #Crazy Затова вече си мисля, че е време да се разделяме по няколко часа. Но ако не ходи на ясла няма как да стане разделянето. А малко съм противник на яслите. Има и вариант да заминем за Сф при свеки,но и тя работи така,че пак няма как да стане ...... точно незнам какво да правим.  newsm78

Иначе нямам проблем вече с нощния сн промрънква но не става най-много да стане да поиска да легне при нас и веднага заспива сам. Заспива си и на обяд и вечер сам с едно шише адапте. Почти казва като има пиш или а...  Sunglasses
 Иси дано е фалшива тревога. Стига вече само болести ааа  #Cussing out Една голяма  Hug от нас.

Дидито честито ви краченца много е вълнуващо, но след това става  много ...... натоварващо  Wink

По повод говоренето майка ми е детска учителка и кпгато са били с първа група никога не са говорели децата  а са на 3 годинки почти всички. По този повод малко да ви развеселя, тя често ни разказва разни интересни сценки от дечицата Например имаха в тяхната група две момиченца едното се казваше Радославка а другото не помня как  Embarassed. Двете момиченца са приятелки и разглевдали една книжка.
Отварят ба маймунката и едно момиченца казва:
- Ауславка, Ауславка виж та мамуна.
Радосвалка: Та не кажасе мамуна а кажасе МуМуна.  Joy Joy Joy
Майка ми се казва Г-ва Иванова, но много често и викат "Покожа Нюньова"  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт