Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви усещания изпитвам по време на контракции и раждане?
Как да се справя с болката по време на раждането?
Необходимо ли е да се използват упойки при раждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви усещания изпитвам по време на контракции и раждане?
Контракциите обикновено се описват като силни болки, подобни на менструалните, но с определени спазми. Важно е да се знае, че всяка жена усеща различно и болките могат да варират от поносими до непоносими в зависимост от индивидуалната способност за търпениe. При много жени започва с дискомфорт в долната част на корема и кръста, който се засилва с времето.
-
Как да се справя с болката по време на раждането?
-
Необходимо ли е да се използват упойки при раждане?
Не е задължително да се използват упойки, но това е въпрос на личен избор и комфорт. Някои жени предпочитат епидурална анестезия за облекчаване на болката, докато други искат да изпитат раждането без медикаменти. Важно е да обсъдите възможностите с вашия лекар и да вземете решение, което ще ви накара да се чувствате уверени.
-
Какво представлява "изгонването" и какво мога да очаквам от него?
-
Има ли някакви съвети за бъдещи майки относно раждането?

)
Може да е леко, може и не толкова.
- от стомаха надолу, режещи. А и аз на всяка контракция повръщах. Затова реших, че е от баницата на закуска - идея си нямах, че ще раждам, докато акушерката не ми каза, че контракциите ми са толкова начесто, че все едно е една - т.е. не са толкова страшни, щом не съм усетила кога е намалял периодът между тях.