ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ 13

• 73 961
  • 1 061
  •   1
Отговори
# 960
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
С малко закъснение - Честит ден на детето   bouquet Нека никога не престанем да бъдем деца, и да напарвим така всички деца да имат щастливо и достойно детство  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера изкарахме със семейството ми един прекрасен 1-ви Юни с децата от Доганово и нашият любим г-н Дунчев Grinning Grinning Grinning

Децата имаха хубав ден в зоологическата градина, с подаръци, и много приятни изживявания около животните,после с Панчо,Петя и Жак, продължихме на Темпо в детският кът, хапнахме си,поговорихме си,снимахме се, валя ни дъжд, пече ни слънце, след което Петя и Жак с Албена отидоха да си приготвят багажа, ние с Панчо благополучно се закарахме до Доганово, този път минах през Нови Хан и съм много доволна от пътя и бързината. Денят наистина беше хубав,спокоен, сред приятели Peace

# 961
# 962
Ихааа, във Варна, евала  Peace Много гот, браво!!! Simple Smile

# 963
Страхотно,много се радвам.

# 964
Здравейте мами и момичета от ДБМ.  Hug За малко влитам във Вашата територия.
Разполагам с 20тина детски чорапогащи за 2-3 годишни - цвят ярко червен и бордо, нови, опаковани, доколкото виждам силонови (не дебели , но плътни, не прозрачни). Ужким четох в темата за спешните нужди, а не видях да има необходимост специално от това някъде. Затова питам къде е удачно да ги пратя? Къде ще са от полза за децата и въобще ползват ли се чорапогащи в домовете, защото се чудя.
Благодаря предварително  Simple Smile

# 965
  • Sofia - TelAviv
Здравейте мами и момичета от ДБМ.  Hug За малко влитам във Вашата територия.
Разполагам с 20тина детски чорапогащи за 2-3 годишни - цвят ярко червен и бордо, нови, опаковани, доколкото виждам силонови (не дебели , но плътни, не прозрачни). Ужким четох в темата за спешните нужди, а не видях да има необходимост специално от това някъде. Затова питам къде е удачно да ги пратя? Къде ще са от полза за децата и въобще ползват ли се чорапогащи в домовете, защото се чудя.
Благодаря предварително  Simple Smile

Здрасти, въпреки че сега не е сезона се ползват и винаги има нужда от чорапогащници.Ти беше в Люлин, нали? Близо до теб е Ева(Хапка) или Криси(Moon Walk) в работата и, на който можеш да ги дадеш. Или пък и а Роси или когото сметнеш за добре и ти е удобно.   bouquet

# 966
Здрасти, близо съм до Хапката , макар 4е не знам де е то4но- някъде около нас, ще и пиша довечера в скайпа, както и до Ивето (но тя е заета и не искам да я безпокоя). Криси не е ли  Чут Чут Simple Smile вече. Mоже и на нея- тя приблизително къде се намира. Ще видя на кого да ги дам.

ПС. Списанията за които говорихме преди време бяха изпратени пак в дом (но за баби и дядовци), нека се забавляват има кашони пейбой  Mr. Green 

# 967
момичета, ако в момента нямате нужда от чорапогащници при нас ходят със скъсани Hug

# 968
  • sofia
момичета, ако в момента нямате нужда от чорапогащници при нас ходят със скъсани Hug

ако е така нека заминат за Пазарджик директно Peace
Марги,ще можеш ли да им ги пратиш?Тук и да ги вземем преди есента няма да трябват  newsm78

# 969
мога Simple Smile ще ги пратя. може ли на ли4ни пощенски адрес с лице за контакт.

# 970
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Преди малко с Рик и Ида се прибрахме от Доганово - бяхме на рокерският им празник Grinning Grinning Grinning Беше уникално - страхотна украса с балони, много и щастливи деца, много рокери,които за пореден път направиха децата да се чувстват специални, много музика,игри - щафети, мач, награди, имаше конкурс за песен и поезия - големите казват детски репертоар,малките - репертоар за големи  Mr. Green Беше страхотно, и за първи път видях много рокери да танцуват кан-кан, на песента за червената шапчица Crazy Crazy Mr. Green Mr. Green Mr. Green Неотразими бяха  bouquet
Дон Корлеоне/рабирай г-н Дунчев Mr. Green/ беше както винаги перфектен - поел организацията от балоните, до кебапчетата  bouquet
Децата обядваха навън/добре че точно тогава дъждът беше спрял Flutter/, танци и песни на народите. После имаха концерт вътре на група "Балканджии", които ги заляха с български рок, децата щуряха и дивяха - абе беше страхотно  bouquet

Ида беше една от атракциите - около 15 деца се редуваха да я разхождат, галят, имахме си ред по номерата,  но голяма радост им беше Mr. Green

Албена също беше там с добра компания от Темпо служители със семействата си  Hug Петя,Жак и Панчо си бяха неотлъчно до нас/от време на време ги изстрелвахме да се забавляват Crazy/. Имаше и много местни майки с децата си,които много се забавляваха Grinning Дойде и представител на холандското посолство/семейно,даже и с родителите си/, който веднага беше усведомен за съществуването на ДБМ, и мисля ,че скоро ще се видим служебно с господина Flutter Party Flutter

Имаше също така и много приятели на домът в Доганово - всеки дал своя принос в това,децата да са щастливи   bouquet

Весе , децата питаха къде си Crazy

Но най ме зарадва Иванка/Ваня/, която тичешком пристигна при мен и запъхтяна ми казва: " Ти нали ми каза да не слушам само чалга и да чета книги - вече си свалих и слушам Шер и рок, и сега чета една книга с приказки Sunglasses Party  Ей, вярвайте ми , страшно щастлива бях/за пореден път си доказвам,че децата имат нужда от нас,нашите разговори ,напътствия и съвети Peace/, Разбрахме се , другият път , да си направим литературна и музикална дискусия Peace

Та така, днес беше един страхотен ден, пълен с емоции ,много настроение и музика Peace

# 971
Весе , децата питаха къде си Crazy

Йее. Как се радвам само! newsm44 newsm44 newsm44

# 972
 Grinning Много се радвам, че децата са си изкарали толкова хубаво... Толкова са готини и заслужават толкова много  Hug
А за Дунчев... както винаги е номер 1  Peace

# 973
  • sofia
подавам кратко инфо за някои домове Peace

в Перник са добре,нямат нужда от нищо в момента.Малко са хремави бебоците.Имат само нужда от антибиотици,но имаме пари за тях и ще им занесем тези дни Peace
Имали си ина4е вси4ко и се радват на много дарения и добри приятели  bouquet

в Златица горе-долу е същото положение.Ние им взехме доста пампи и за сега положението е овладяно.ЗДрави са,имат си и те вси4ко Peace
За Доганово Мери е писала  bouquetОстават само някои дребни неща за морето да им осигурим,има с какво  Hug
В Трън също се готвят за лагери,но първо ще из4акаме екипа там да си свърши работата.В момента там работи екип от соц.работници и психилози ,с който държим постоянна връзка .Има ве4е изведени деца ,работим в екип от ДАЗД и общината.Работата е много и изисква доста пътуване.Това е първият дом ,който ние заедно с помощта на много хора и организации ще затворим(както сега се нари4а).Децата са добре,ходят на у4илище,занимават се,има доста хора покрай тях PeaceНие ще ходим пак тези дни да видм де4ковците и да продължим с работата по досиетата на децата,както и плана за затварянето.В момента там са 20 деца Heart Eyes

В ДРен са идеално Simple Smile,скоро им пращахме лекарства-само това им трябваше.

лека седмица на вси4ки  bouquet

# 974
Аз също да подам малко инфо за Соф.дом -Св.Параскева Simple Smile

С този дом работим съвместно по проект "Доброволци в акция за защита на детето" Накратко да припомня,че това се осъществява от 5 до 10 доброволци от ДБМ,които посещават дома четири пъти в месеца - четвъртък и неделя,за общ срок от 6 м. Проектът стартира м. април. Всеки доброволец работи с конкретно дете по индивидуална програма определена от директора,психолога и педагога на дома.
Акцентира се основно на децата с увреждания, тъй като това са деца с най-голяма нужда от индивидуални занимания,каквито условията в домовете знаете немогат да осигурят и поради недостигът от персонал.
Вчера проведохме поредното занимание с дечица със синдром на Даун и едно слепичко момиченце. ПОмагахме също и в храненето и обслужването им.

Като цяло бебоците са добре,някой са хремави.Видяхме и другите малчовци от голяма група които рисуваха и редяха пъзели...

Роси утре ще пише дали ще ходят някъде през лятото и има ли някакви спешни нужди Peace

Общи условия

Активация на акаунт