Започнаха градинските неволи, но ДЕКЕМВРИЙЧЕТАТА са готови

• 18 979
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Чели сме  Sad
Марси, аз май ти пращах файла на "Изкуството да бъдеш родител"  Thinking Поне такива спомени имам. Пак ще ти я пратя, ако си я затрила.
Прочети трите глави:
Отделянето от майката
Новият свят на другите деца
Изразяването на чувствата

Днес театъра беше много сладък.
Люси, това е постановка на добричкия театър. Гостуваха в София. Вие защо не сте я гледали?

# 166
  • 42.016399,23.101179
Мерси Смайли, намерих я някъде из пощата си. Даже не помнех че си ми я пращала. Сядам да чета. Embarassed

# 167
  • у дома
Мони, днес случайно, разлиствайки отново Додсън, прочетох, че гризането на ноктите е израз на напрежение. Не е скука това ... знам от личен опит.

не е ли едно и също - напрежението у децата не се ли поражда от неизразходвана енергия (=скука) - при някои избива във вредни навици, при други в безпричинна агресия. Просто ако енергията не се канализира в правене на нещо смислено, подходящо за възрастта, което да ангажира ръцете и ума на детето, избива нанякъде.
Имаше едно специално предаване - майка не може да се оправи с децата си, абсолютно неконтролируеми. На помощ идва хмм -специалист - детски психолог или нещо такова и отначало само наблюдава поведението им - абсолютно гаменско - за нула време опустошиха където минаха. След това им "изписа" съответни физически+ интелектуални занимания - промяната беше поразителна.

# 168
Юле, ама Дани не трьгна ли на градина вече   Thinking  или аз нещо не сьм разбрала. защо пишеш , че ще се гледате през зимата....
Как да тръгне на градина,като не е навършил 3 години?Даже се чудя,вашите деца на ясли ли са,на градина ли са? newsm78 Ще се гледаме зимата защото реално може да тръгне след 23 декември,но после ще има грипове...
РАИЧКА,СТРАХОТНА СИ и снимките са супер!

# 169
  • Sofia
А добър ден!От днес и ние сме на градина и въпреки,че имаме стаж една година с яслите пак ми е свито сърцето.
Юле,всички набор 2004г. вече са на градина,а не на ясла,въпреки,че нямат 3 навършени годинки.Изключвам Янчето.
Рая наистина снимките са страхотни.Предполагам,че и на живо си била много хубава Laughing

# 170
Първо поздрави за Раичка! Изглеждаш невероятно красива! Чак ми хрумна - всички тука виждали ли сте другите като булки? Ще ми бъде много приятно да направим един булчински салон тези дни! Hug
Марцинко, според мен си на прав път в разсъжденията. Peace Доста странни реакции имат дечицата ни, от стреса е и според мен. Някои го изживяват мълчаливо /като Вики/, други агресивно /като повечето Wink/. Трудно е наистина - затова пожелавам много търпение на всички! Hug
Ванилче, на детска сме повечето, миличка. За другите не знам, но аз съм казвала причините да пусна Диля преди 3-та годинка. Имах намерение да я поглезят още малко в яслите, но детето вече не се чувстваше комфортно там. Само 3 дечица бяха на нейната възраст, с другите не се разбираха, не комуникираха на едно ниво, обучението бе сведено до минимум /все пак говорим за деца на по 1,5 - 2г./ и нашата просто страдаше. Освен това запълваха свободното време с беснеене, дърпане, бутане - неща, които още повече я травмираха. В детската е съвсем друго. Не че не й е мъчно за нас, но я предпочита пред яслата - това поне го разбрах със сигурност.
Смайли, за мой голям срам Дилята няма и една постановка в живота си. Освен тези, които сама си прави или й правим ние. Mr. Green Смятам в съвсем скоро време да си поправя поведението и да заведа детето на театро. Embarassed Тази седмица/за 10-ти/ в градината са планували една пиеса на Варненския куклен театър, ще видим, Дилката след това сама ще си поиска ако й е допаднало.
Днес нашата детска стачкува - от солидарност.
Спокойна и хубава седмица на всички!  bouquet

# 171
  • София
Раичка, разгледах снимките, много хубава булка си Grinning. Чак ми се прииска отново да се омъжвам. То като се замисли човек, може и да го направим, нямаме църковен брак. Само Виктор още малко да порасне.

Така, Виктор не куца. След четвъртък и петък, спря отведнъж. Имаме подозрения, че имитира някого. Може да е видял навън, или по ТВ-то. Днес отново е на градина, пак мрънкаше и ми е свито.

Чоча, успех и на вас, бързо адаптиране Grinning.

Ванилийка, хлапетата са на ДГ, вървят с набора си.

# 172
Привет банда
и аз да похваля че направихме премиера на Емата за чешки детски театър вчера  Grinning ходихме със сеседчето на баба Яга и трите разбойника, Емата отначало се страхуваше от баба ви Яга, но накрая я победиха и всичко беше на 6  Mr. Green

Юле,
не се шашкай толкова, записвай го някъде детето, винаги можеш да го спреш - поне тук е така, не го мисли толкова, на всички всъщност доста им харесва в градината  Wink

Чоча,
хайде и ти да похвалиш скоро госпожицата с бързо адаптиране  Wink

# 173
  • у дома
Раичка, чак сега успях да разгледам снимките - много, много си красива, а малките шаферчета са толкова сладки!  Heart Eyes
Много ми е специална вашата сватба - след толкова време съжителство и 2 деца сте съхранили романитката във връзката си, това е просто невероятно красиво.  Hug  Hug

Чоча, стискам палци на Вики да се адаптира бързо, да мине без много рев при вас.

asa, слава богу, че е било лъжлива тревога!

# 174
Много мързеливо време днес. Мисля да представя на Диана новия квартален детски клуб след малко.
И на мен много ми хареса театъра в събота.

В петък съм на линия за среща, други желаещи има ли?

Асе, радвам се за Виктор. Какви ли щуротии не им измислят главите вече  Grinning
Марси, не знам какво да те посъветвам, прочети Додсън или попитай в "Нашите деца".

# 175
  • София
Да за срещата съм и аз! Пак ли Мистър Пица или да  търсим друго заведение? Ако сме в камерен състав може да отидем в любимия ми Пасторант Heart Eyes

# 176
Тук за що  изрично дебело се подчертава,че е забранено със закон дете ненавършило 3 години /даже и 2 дни да не му достигат/ НЕ може да тръгне на градина???
Иначе сме записани,даже  пари съм дала,защото иначе децата няма да има с какво да си играят...
АСА,и ние нямаме църковен брак и на мен ми се прииска след сничките на Раичка!

# 177
Не знам Мистър Пица, нито другото къде е.
Утре кой ще ходи на протеста? Аз ще съм там без децата обаче. Къде точно се намира Министерството? newsm78

# 178
Намира се зад ЦУМ от страната на банята!!!!!!!!!
Сега видях.

# 179
Здравейтеее!

аз се върнах, все пак видях малки грузинчета, ще разказвам, дано се видим скоро! засега съм ЗА и аз за мамешка среща в петък, все едно къде.

Иначе отново имам доста работа тук, и утре май няма как да дойда на протеста, но поне подписах петицията. Дано дойдат повече хора.

Савко пак го заварих да говори повече, отколкото преди да замина, много сладко казва Доб(р)е и сякаш това му харесва, така че е в момент, когато се съгласява почти на всичко, само и само за да казва Добре Wink

Прекрасни (слабо казано) снимки!

до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт