Флуориране на водата

• 42 062
  • 817
  •   1
Отговори
# 165
Зарежете я тая Зелена партия - те са част от управляващата коалиция, на практика имат участие в тази програма, да не говорим колко възможности са имали да се изкажат против флуорирането, ако са искали. Интересува ги само да са в управлението, според мен.
Иначе и според мен текстът е много добре написан, браво!

# 166
Хареса ми и петицията и обръщението към Зелената партия,
basilisk, нищо че са от коалицията, не ни пречи да вдигаме шум, колкото повече, толкова по-добре Peace

# 167
може ли някой да ми каже накратко, защото нямам време да чета цялата стенограма, какво включва тази програма освен флуорирането на водата?
Флуорирането само за София ли се предвижда или за цялата страна?
Колко ще струва?
Дефакто може ли комисията да го наложи на Министерство на здравеопазването или те ще решат дали да го предлагат?

# 168
  • София
От Клеопатра -
Цитат
бях подхвърлила въпроса на срещата с Антония Първанова, тя тогава каза, че има директива на ЕС по въпроса

# 169
Aila, не разбрах - има директива от ЕС да се флуорира водата в частност, или по принцип директивата е за подобна програма?

# 170
  • София
  Еми това каза Клео, да проверим защото на нея това са и отговорили и аз незнам нищо повече....

# 171
  • София
може ли някой да ми каже накратко, защото нямам време да чета цялата стенограма, какво включва тази програма освен флуорирането на водата?
Флуорирането само за София ли се предвижда или за цялата страна?
Колко ще струва?
Дефакто може ли комисията да го наложи на Министерство на здравеопазването или те ще решат дали да го предлагат?

Общо взето програмата е за масова флуорна профилактика, т.е. флуориране на водата, в национален мащаб. Аз, обаче си мисля, че на първо време ще се опитат да го приложат за София и др. големи градове. Другото, което включва тази програма, поне това, което аз разбрах, е ограмотяване на населението по отношение на оралната профилактика. Не се предвиждат безплатни прегледи или нещо друго, което би било от по-голяма полза. За флуорирането на водата са нужни 15 милиона лева на година, но не знам дали само за София или за цялата страна.
Комисията по здравеопазването препоръчва на Министерството на здравеопазването да се намерят пари за тази програма, но не знам дали може да го наложи...според мен зависи от Министерството на здравеопазването и от това кой ще отпусне тези пари.

# 172
Базилиск, вярвам, че до някъде имаш право по отношение на зелената партия. Но все пак нищо не пречи да опитаме да поискаме съдействието им, щом има някакъв макар и минимален шанс да го получим.
Писах им, пък ще видим.

# 173
Айде пак някой си гушна комисионната… За мен няма съмнение как е прокаран проекта и не знам до кога в тази нещастна държава ще има толкова лакоми политици и овчедушни избиратели…

Дуци поздравления – петицията е много добре написана. Не знам дали да не се добави и нещо във връзка с големите разходи и усилия, които са необходими за внедряване и поддръжка на съоръженията за флуориране на водата. В края на краищата самото министерство на здравеопазването заявява, че този процес технически е трудно постижим и изисква високотехнологична поддръжка.
По този повод да питам – някой виждал ли е проекта, от къде може да го изискваме за да видим аджаба черно на бяло и финансовата част

Според мен най-печеливша кампания е тази, която привлече медиите. Подписки, петиции и партии са бошлаф работа (последните си мърдат задниците само ако има нещо да си сложат в джобчето). Но Клеопатра да сподели, те имат повече опит със събуждането на гражданската съвест Mr. Green

# 174
  • София
  За съжаление в момента от СНБМ сме заети с промените касаещи детските, майчинството, закона за близнаците и тн от новия бюджет и обсъдихме че не можем да се заемем и с това, тоест участие в медиини изяви. Просто не разполагаме със свободни хора. Подкрепяме ви и бихме искали да помогнем с каквото можем. Клеопатра се върна на работа, и в момента е заета...
  Определено само от петиция без да се внесе някъде и да се ангажират и медиите няма да има полза. Спомням си че в някаква стара тема за флурирането имаше журналистка която беше заинтересована и дори беше снимала  филм. Не можем ли да се свържем с нея?

# 175
   Текстът на петицията е изчерпателен - ще се подпиша срещу тази безумна идея.

# 176
Спомням си че в някаква стара тема за флурирането имаше журналистка която беше заинтересована и дори беше снимала  филм. Не можем ли да се свържем с нея?
Аз й писах лична бележка още при пускането на тази тема, но нямам отговор. Явно вече не влиза тук. Ако някой има други пътища или идеи да се свърже с нея, да действа.

# 177
  • София
 От СНБМ можем да помогнем с контакти на медии, журналисти, списания. Нямаше ли номер на журналистката. Коя беше темичката?

# 178
Много добре е написана петицията (само няколко запетайчици могат да се добавят). Ще се подпиша определено.

# 179
От СНБМ можем да помогнем с контакти на медии, журналисти, списания. Нямаше ли номер на журналистката. Коя беше темичката?

Това е темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=134570

Общи условия

Активация на акаунт