Флуориране на водата

• 42 050
  • 817
  •   1
Отговори
# 150
Пуснете го и до омбудсмана, няма да е излишно!  Hug

# 151
Ами, аз по-горе бях написала - може да сезираме БНАП, защото това сериозно нарушава правата ни като потребители. Също, може да се напише и писмо до Меглена Кунева - все пак отговаря за правата на потребителите в ЕС, евентуално горичка...

# 152
# 153
  • София
Lub, аз също си мислех за Европейския парламент и омбудсман, но ни трябва добър преводач, за да преведе петицията както трябва на английски. Мъжа ми не се наема с тази работа...просто си е работа за професионален преводач. Ако има желаещи да я преведат както трябва...

# 154
Супер е написано. Моите комплименти към цигара и дуци  Hug.
Само няколко бележки:

*"Населението има ежедневен достъп до множество продукти с повишено съдържание на флуориди – бутилирани минерални води, пасти за зъби, флуорни таблетки и др."
- тук предлагам в изброяването да се добавят и "някои медикаменти", част от които са за хронични заболявания. Може да се спомене и флуорираното мляко за децата, дето е част от тъпата им програма?

*спелчек
на първо четене хванах това:
противоречи напринципите

*Кой ще подпише петицията?
Това ми се струва много важен въпрос, заради който си струва да се забави публикуването на петицията с някой друг ден. Много ми е мъчно за оная петиция срещу задължителното ваксиниране, която е написана ужасно, макар и да засяга толкова важен въпрос. Така че нека се обмисли внимателно и уточни всичко преди да се публикува, защото няма връщане назад след това.
Значи като евентуални подписани под петицията организации аз виждам следните:
-СНБМ - тук трябва да помолим клеопатра и aila да задвижат възможно най-бързо въпроса с разглеждането на петицията и получаване съгласието на сдружението.
-зелената партия (от кога се каня да им издиря координатите и да ги питам дали биха се включили в "борбата")
-горичка.ком?
-група "естествено" (http://estestveno.com/) - тях ще ги питам аз.

Дайте идеи за още природозащитни и други организации, които биха се подписали под петицията.

# 155
  • София
Андреа, много благодаря за помощта. Права си, че много внимателно трябва да се обмисли всичко. Сега ще проверя текста.
Европейския омбудсман не може да ни помогне, сега проверих, защото:
Европейският омбудсман не може да извършва проверки по жалби срещу национални, регионални или местни органи на управление в държавите членки, дори и когато жалбите са по въпроси, свързани с ЕС. Много от тези жалби могат да се адресират до националните или регионалните омбудсмани или до комисиите по петициите в национални или регионални парламенти.
Ще го адресирам и до нашия омбудсман.
Дай някакви примери за лекарства, съдържащи флуориди, защото аз не се сещам, а трябва да споменем някое. Флуорираното мляко сега ще го включа.

П.П. Между другото твоя и моя мъж са били колеги преди около 2 години:)

# 156
  • София
  Аз писах в темичката ни на СНБМ, както и специално на Клеопатра надявам се скоро да има отговор и становище от останалите от сдружението. Също смятам че е хубаво да изчакаме и изчистим възможно най-добре всичко с петицията и да се опитаме да дадем колкото се може повече гласност!

# 157
Дай някакви примери за лекарства, съдържащи флуориди, защото аз не се сещам, а трябва да споменем някое. Флуорираното мляко сега ще го включа.

Avoid fluoride-containing drugs : If you are taking the following, contact your doctor for a fluoride-free alternative: Prozac (fluoxetine), Rohypnol (flunitrazepam), Diflucan (fluconazole, Flixonase or Flixotide (fluticasone), Stelazine (trifluoperazine, Fluanxol or Depixol (flupenthixol) or Floxapen (flucloxacillin), and asthma drugs that use propellants containing fluoride: Ventolin and Becotide.
(http://www.wholly-water.com/fluoride.risk.htm)

Of grave concern is the use of fluoride compounds in medication that assist the drug in crossing the blood brain barrier so less of the medication is required. Many people take medications such as Paxil, Prozac, Cipro, Diflucan, Advair and Lipitor. Many surgical anesthetics also contain fluoride. Coupled with water and environmental exposure, these medications can abruptly put a person into fluoride toxicity and wondering why they feel worse than before treatment.
(http://www.lacrossetribune.com/articles/2007/11/11/opinion/lette … /01letter1111.txt)

Вентолин и фликсотайд съм ги срещала да се обсъждат из форума, т.е. се ползват у нас. И се ползват точно за хронични състояния, т.е. с месеци и години...

П.П. Между другото твоя и моя мъж са били колеги преди около 2 години:)
Знам.Wink

# 158
Намерих някакъв мейл на Зелената партия. Даже спретнах някакво писмо, но понеже ще пиша от името на "група граждани", пускам го тук да го "проверите" Simple Smile.

Уважаеми дами и господа,
група граждани сме се наели да пуснем петиция до водещите държавни институции, в която да изразим несъгласието си с решението за флуориране на питейната вода в България като част от приетата на 29.11.2007г от от Комисията по здравеопазването към 40-то Народно събрание "Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18 години в Република България."
Черпейки опит от страните, в които се води подобна "ожесточена" борба срещу флуорирането на питейната вода, търсим вашата подкрепа за тази петиция. Британската зелена партия например е виден борец срещу флуорирането на водата в кралството. За справка ето един от брифингите им по въпроса: http://www.greenparty.org.uk/files/reports/2003/F%20illegality.htm.
Ще се радваме да получим и вашата подкрепа във вид на подпис под петицията. Молим за вашето становище възможно по-скоро, за да не бавим публикуването й.

Проектотекстът на петицията ни е следния:
...

С уважение,
...

Как ви се струва?
А ако не отговорят в разумно време на мейла, ще им звъннем по телефона Simple Smile.

# 159
  • София
На мен ми се струва добре, но нека и другите да изкажат мнението си.

# 160
Пуснах тема в Клюкарника, засега няма интерес. Меко казано съм бясна, не за това, че няма интерес, а като цяло.

# 161
  • София
  Аз и затова!!! ДеЩоВиди радвам се че и ти се включи  Peace
  Дай линк към темата. Според мен след като пуснем подписката ще имаме време да оспамим форума, важното е сега да измислим какво повече можем да направим за да ни чуят. Дали не можем да се свържем и с единствения от групата изказал се против на законопроекта?

# 162
Дуци и Цигара отдавна сьм ги "приzнал" zа невероятни магьосници на бьлгарският еzик. Simple Smile

# 163
  • София
Дуци и Цигара отдавна сьм ги "приzнал" zа невероятни магьосници на бьлгарският еzик. Simple Smile
Само Цигара...аз не съм, ама въобще Wink

# 164
  • София
Дали не можем да се свържем и с единствения от групата изказал се против на законопроекта?
Той се е изказал против флуорирането на водата, но после е гласувал "за" Националната програма за превенция на оралните заболявания.

ДеЩоВиди, текста на петицията е почти готов (може и да има малки промени, но те ще са незначителни), така че може да се свържеш с организациите, които мислиш, че биха я подкрепили.

Общи условия

Активация на акаунт