Флуориране на водата

• 42 294
  • 817
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Кристиян, това, което си видял на сайта на Людмил е целия репортаж. В понеделник по Нова телевизия ще има дискусия, която, надявам се, ще бъде по-дълга и обстойна.

# 556
А,благодаря тогава.  bouquetМислих,че сьм иzпуснал 1 час дискусия....

# 557
  • София
За понеделник питах за 20- айде 15 мин. Казаха - 15 мин. , имате ги. Дано да не станат по-малко от 15.

# 558
Сега се връщам от БНАП - може да ги сложите в организациите, подкрепящи петицията. Отделно ще напишат материал в списанието им "Потребител", както и в сайта.
Другото по-важно , че изпълнителният им директор е съгласен да отиде и той в Нова Тв, стига от там да решат, че е ОК.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 17:49 от Grace m

# 559
А БНАП какво е? Българска Национална Асоциация на Потребителите?

# 560
# 561

Гратис ТВ и online:
http://www.bgtelevizor.net/

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 19:36 от Omega

# 562
  • София
Грейс, чудесна работа си свършила...браво!
Би ли ни разказала по-подробно какво е неговото мнение.

# 563
Момичета, влизам само да ви кажа, че ми звъннаха от инфо радио да искат мневието на сдружението по два въпроса, единият от които за флуорирането на водата. Утре сутрин ще дам интрвю по телефона за тях и ще обявя още веднъж, че сдружението подкрепя петицията. Както вървят нещата май няма да пием флуорна вода, за което горещо ви поздравявам

# 564
Грейс, чудесна работа си свършила...браво!
Би ли ни разказала по-подробно какво е неговото мнение.

dutci, най-общо казано, човекът е на мнение, че щом по някакъв начин се накърняват интересите на потребителите, това е достатъчна причина да се отхвърли флуорирането. А ние сме потребители, чийто избор може да бъде отнет, да не говорим за евентуалните негативни здравни последици. Наблегна на думата интереси, а не права, защото е достатъчно само интересът да е засегнат и е налице основание да се противопоставим, т.е. дори не е необходимо да има нарушение на закон или нормативна уредба.

Също така изтъкна и друг важен довод, който може да засегне всички нас в качеството ни на потребители, че евентуалното флуориране на водата може да доведе до нейното поскъпване. Т.е., ако средствата, които ще осигури държавата, не са правилно разчетени (а това най-вероятно е точно така), в един момент могат да възникнат допълнителни и непредвидени разходи. И тъй като програмата е с лимитиран бюджет, остава потребителите да поемат разликата.

mama jojo, супер новина. Ще ги наборим, сигурна съм вече. smile3508

# 565
винаги ще има хора, които ще реагират по начина, описан от теб във фирмения ви форум. Наскоро имаше случай, много го писаха и говориха в пресата - някакъв човек отказал да му преливат кръв, защото така се вкарва чуждо ДНК и пречи на имунната му система да се справи с болестта (не знам какво точно му имаше), и не само - а това ще намали имунитета му като цяло. Едва ли не го обявиха за сектант, за луд и т.н. Но за хора, запознати например с вредата от ваксините (чрез които се вкарва чуждо ДНК в организма), това никак не звучи налудничаво.

Grace m, извинявам се за офф-а, но искам да попитам, какво стана с въпросния човек? Скоро си мислех за него... Thinking

mama jojo, супер новина. Ще ги наборим, сигурна съм вече. smile3508
Само това да се чува!! Дано, дано! Praynig С вас съм. Hug Повдигнахте планини.Страхотни сте!  bouquet

# 566
Човекът се е оправил, имал е голям кръвоизлив. Ето тук има един много хубав и интересен материал.

Извадки от материала, на които наблягам:

"Зри­те­ли­те на две­те най-го­ле­ми те­ле­ви­зии у нас - Но­ва ТВ и бТВ, кои­то гле­да­ха ут­рин­ни и ин­фор­ма­цион­ни пре­да­ва­ния във вре­ме­то от 9 до 21 ноем­ври, уз­на­ха пот­ре­са­ва­ща но­ви­на - у нас в Бъл­га­рия, меж­ду бъл­гар­ски­те граж­да­ни, има мно­го опа­сни хо­ра. Ед­ни ди­ва­ци, кои­то не са­мо ни­що не раз­би­рат от пос­ти­же­ния­та на ци­ви­ли­за­ция­та, не са­мо ги от­ри­чат, но и ак­тив­но въз­хвал­яват - непр­яко - са­моу­бий­ство­то. Кои са те? “Сви­де­те­ли­те на Йе­хо­ва”, ако някой още не се е се­тил. Ка­то взе­ха по­вод от ле­че­ние­то в реа­ни­ма­ция­та на Воен­но­ме­ди­цин­ска ака­де­ми­я (ВМА) на Хрис­то Хрис­тов от Ди­мит­ров­град, пос­тъ­пил на 8 ноем­ври с ма­си­вен кръ­воиз­лив (по­ве­че от 3 лит­ра), кой­то от­каз­ва кръ­воп­ре­ли­ва­не, за­що­то ре­ли­гия­та му го заб­ран­ява, те­зи две те­ле­ви­зии раз­гър­на­ха в шест пре­да­ва­ния ис­тин­ска кам­па­ния сре­щу пос­ле­до­ва­те­ли­те."

"Ос­вен то­ва при­ве­до­ха мно­гоб­рой­ни науч­ни, а не биб­лей­ски, дан­ни за опа­снос­ти­те от кръ­воп­ре­ли­ва­не, кои­то всъщ­ност са об­щоиз­вес­тни: кръв­та е чуж­до тяло и иму­нни реак­ции на от­хвърл­яне са срав­ни­тел­но чес­то явле­ние, ни­кой не мо­же да га­ран­ти­ра стоп­ро­цен­то­ва­та вярност на тес­та за на­ли­чие на HIV ви­ру­са и слу­чаи­те на за­раз­ява­не със СПИН чрез пре­ли­ва­не на кръв, за коя­то е за­дъл­жи­тел­на га­ран­ция­та, че е чис­та от ин­фек­ти­ра­не с не­го­вия при­чи­ни­тел, съв­сем не са чак тол­ко­ва рядко из­клю­че­ние."

# 567
Цигара, добавете в сайта и БНАП към организациите, подкрепящи петицията.
Я да видя първо дали не сте го направили Simple Smile

# 568
  • София
Грейс, ще ги прибавим, просто тия дни в работата на мъжа ми е ужас. Сега ще го подсетя пак.
Биляна, мъжа ми е забравил да изпринтира петицията в работата. Имаш ли възможност ти да я изпринтираш и да я дадеш на Гълъбов? Ние ще се видим с него съботата или неделята, но няма как да му дадем петицията.

# 569
Цитат
На 14 януари ще излезе материал в Монитор против флуорирането - трябва обаче реакция на читателите - моля ви организирайте колкото хора можете да изпратят становището си в редакцията на Монитор в отговор на публикувания материал, за да се вдигне повече шум и да попречим на тази простотия. Да пишат писма или с и-мейл. Вероятно статията ще бъде публикувана и в електронен вид на стр. на Монитор от 14 ануари.

Това го взех от  xnetbg.com .Отново работи този 4удесен сайт.

Общи условия

Активация на акаунт