През НОЕМВРИ с бебе на ръце,тати вкъщи ще ме заведе

• 16 348
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
юл4е не те ли е страх да носиш малчугана на дълги разтояния? А за спането - давай сега докато можеш,не гледай нас - ние после ще ревем...ревем  ooooh!  Искам да легна да се наспя едно хубавичко,ама....   Sad  тъпа история[/b]

Ами всъщност той ходи дългите разстояния - аз го пренасям само през улиците и пред нас, че няма зелена площ, а е един огромен паркинг с движение отвсякъде. Той освен това е лек, няма десет кила, не ми се отразява по никакъв начин на корема. Но явно и това ми идва много за рамото - защото ме боли само ръката, с която го нося.

Криси4, като се опишка бебето, е опишкано навсякъде - защото ако памперсът не поеме, върви и нагоре към кръста. Оакването е по същия начин, Иво е бивал оакан до врата - не преувеличавам, тогава смених от Памперс на Либеро и никога повече не повторих да сложа Памперс. Ластиците на кръста на памперсите са голяма работа при бебета, които акат често и по много и се въртят любиптно, доакто го правят.  

# 91
Здравейте и от мен.Вчера бях на преглед и всичко е нормално.Док каза,че много малко съм качила,но това е добре щом бебо расте и се развива нормално.Каза,че вече е 2 кг. GrinningМного се надявах вече да се е обърнал с главичката надолу,но....седи си и това е.Чисто седалище е.Дано да се обърне до края все пак,защото много ми се иска да се раждаме нормално.Вчера се видяхме на прегледа пак с Мфейс.Много е сладка и усмихната винаги.

# 92
  • София
Jutoo , това за предизвиканото нормално раждане ми го казаха, че се прави, когато искаш да избегнеш парите за здравна каса при избор на лекар /сега са 500лв, а от другия месец май ще са 800/.не съм го коментирала с моя док /сега в неделя дано вече се разберем  Rolling Eyes/ох, то при теб вече си идва-от утре влизаш в деветия, нали  Wink.започвам да ви завиждам малко с по-ранните термини, но пък после ще разказвате подробности  Wink
Толкова много ли искат за избор на лекар  ShockedМисля, че в Шейново бяха 150 лв. newsm78
Аз не заради плащането, просто няма на кого да оставя каката ако тръгна да раждам посреднощ и някак си ще ми е по-спокойно ако всичко е планувано. Всъщност аз и първия път родих с предизвикане 1 ден преди термина ми, защото плацентата беше презряла. Мога да кажа, че няма нищо страшно, верно, че се ражда по-дълго, но не е толкова болезнено. Мен на 3 см ми сложиха епидуралната и дори успях да поспя. В 21 часа ме вкараха в предродилна - през деня си се мотах из болницата и ходех на час да ми мерят тоновете - родих в 2 и 35 посреднощ с 3 напъна.
Сега обаче, понеже бебето е вече в таза незнам дали ще изчакам до датата на термина та затова се зачудих дали не е по-удачно този път да си го планирам предварително... newsm78

# 93
Момичета... аз пак съм се вкарала в некви филми жестоки! Я ми кажете на вас мерят ли ви обиколката на главичката на бебчо и ... можете ли да ми кажете колко мм. върви в ..(там която седмица са ви мерили)

На беба обиколката на главичката (HC) в 31седмица вървеше като за 29-та,а в 34 като за 32седмици и 2дни  ... направо си напълних главата пак с глупости  Sad    А иначе диаметъра (BPD) върви точно в норма

Глакаси не си ме обидила с нищо  Peace

# 94
Добро утро,мамчета!
Вчера заспах следобяд и послесе събудих кисела като бидон с кисело зеле.По едно време даже се разциврих безпричинно newsm45.Офффф.............
Гледам някой се е оплаквал от Майчин дон-аз мисля там да раждам.
Да ви кажа честно за всяка една болница в София чух и лоши и добри работи,така че едва ли има обективно мнение.
юл4е,съгласна съм с теб за обличането на бебо-боди,гащеризон и стига толкова.Точно снощи спорихме със свеки по тоя въпрос.Тя се литнала да купува камизолки,пък аз не мога да ги понасям.Вече надушвям голямото вмешателство в гледането на бебето,но няма да го бъде. smile3516

# 95
  • София
Цеце  Hug

ПростоАз, гледай сега..очертава се красавицата ви да е с малка глава и голямо дупе. Просто какво ще я правите не знам..освен да ви я измерят отново, друго не виждам Wink
Виж, сега, я се стегни и престани да гледаш тези тъпи размери, че ще дойда да те оправя на място в Плевен! Бива ли да се вторачваш толкова? Това е апаратура, на която работи човешка ръка. Грешките са огромни, не само аз писах какви.
Мисля, че ще ти се отрази добре да започнеш да ходиш само на консултация и запис на тоновете. Тези ехографски прегледи не ти действат добре. Успокой се, няма да ти пиша на моят убавец колко му е кестеницата защото няма смисъл.  И на бебока главата не  екръгла топка, че диаметър и обиколка да съвпадат точно по формула. Дано ти се накарах за хубаво и да спреш д аги гледаш тези размери  Hug

За болниците, както някой беше казал "Какво те интересува колко са доволни останалите, като ако ти си недоволен това е всичко?" Laughing

# 96
ПростоАз, диаметърът на главата се мери много по-точно от обиколката, защото няма екстраполация ("нагласяне" на кривата). При меренето на обиколката не може никога да се нагласи точно кривата и затова този размер винаги е по-неточния. Не мисли за глупости, единици са докторите, които могат да определят точно размерите на ехограф и то дори и тогава пак има грешка - моят доктор каза , че грешката варира около + / - 200гр, което си е поне седмица разлика (неродените наддават по около 200гр на седмица последния месец, по окол о150 - предпоследния). Така че ти си в допустимата грешка, и то ако докторът ти е добър с ехографа. Ако не е - то е малко като да хвърляш боб и да гадаеш. Освен това много по-важно от размерите е развитието на органите - аз лично пет пари не давам дали бебето ще се роди 3 или 5 кила, въпросът е всички органи да са здрави - глава, стомах, бъбреци, гръбначен стълб, очи, сърце - това са нещата, на които аз бих обърнала внимание при прегледа, не размерите на бебето.

# 97
Юл4е,и аз сам на твоето мнение за обли4ането на бебо-боди и га6теризон4е.мразя да ми се показват крас4ета и да е разгащено.а за памперсите сащо харесах либеро и мисля такива да си купя ,щом каза и ти 4е си доволна от тях. Peace
Цеце,извиниме за забележката ,ве4е ми прави няколко пати впе4етление,4е опотребяваш израза ''младите мами'',а ние по старите да не сме за изхварляне.м/у другото на колко си год.? newsm03

# 98
Цеци..тая закуска така ме облещи,че eatАз даже си замислям после като излезна да ида през един стол,където готвят хубаво,само за мен си на обед няма да се занимавам да готвя,тъй и тъй дебеля,ама поне да ми е хубаво Mr. GreenЦеци,много се радвам,че при теб всичко е наред и си знаеш вече всичко и ще бъдеш подготвена Peace-дано сега си наистина спокойна-ама аз пак ще те питам-какво пиеш за високото кръвно да сравня?
Галакси,и ти се поуспокои,друго си е да ти обърнат малко внимание и да ти обяснят някои неща Naughty Изобщо виждам,че почти всички мами сте добре,с изключение на някои болежки в раменете от носене на малки патета Laughing
ПростоАз,абе я не си вкарвай наистина такива филми в главата! Някви си милимиетри тука все те безпокоят Naughty,айде стига,че пак себе си трябва да давам за приемр с мойто 900г бебе...щях да ходя другаде,но се отказах,реших да не си пълня главата,а и наистина да е 900г какво ще направят,аз ям за 4-ма,тъй,че ако това не помогне няма какво...
Аз после ще излизам с мама и само гладно ще се облизвам по магазините,че след вчера лимита ми е силно намален с предупреждение Laughing ама картата е в мен
Така ми се иска и аз да облека нещо свястно вече,то сега самос  това долнище ще ходя май,ако го изпера кво ще правя не знам Joy да взема още едно подобно..мне

# 99
Ей Лили я да не си мислиш глупости-кво значело млади мами,ми то по инерция така се вика+това по-скотро се има впредвид"първескини"(дума,която ми е особено неприятна),и какво ти на 33 си стара,ми то аз вече съм почти 27...

# 100
  • София
ProstoAz ,вярно не ти действат добре тези прегледи  Wink.
та не се занимавай с глупости и сметки, ами хуквай по магазините, че 15-ти ей го къде е-нали трябва да си хубава  Peace
Lili-33 , а моя позната, която роди на 39 /за първи път/ казва, че нашите бебета ще са "от стара коза-яре"  Wink /нали има такава приказка за хитреците/. а пък да сме за изхвърляне...  Naughty-да не съм чула такива приказки.

# 101
Здравейте! Аз съм на работа, но днес ще съм плътно на компа-Дес, дано днес вече и се види края на тази история със сестричката- сигурно е тръпка да чакаш племенниче /и аз много искам/...Аз пък днес понапазарувах малко за себе си-гащиризон, дънки, обувки и чанта-така де -май имах нужда от малко шопинг терапия.Мързелът ми от последните месеци нещо съвсем се изпари, и сега направо припкам. Лошото е , че въобще не ми се стои на работа, затворена между четири стени, а това много ще тежи и после, когато ако сме принудени от времето, ще трябва да пазим стаите с бебчовците...Айде, отивам да се накипря пред огледалото с новите придобивки-то докато ми дойде реда -ученик, бебе-сезонът се смени...Млади, немлади мами-малко други комплекси виждам в огледалото, та сега и тези 32 години да ме подпират Naughty. аз съм чувала , че бременността и раждането подмладяват , кръвта се опреснявала /не знам колко е истина/, така че напролет като се повталим и като грейнем- всички ще сме млади и красиви /ако всичко това е истина, като ударя четиристака, ще искам пак да родя/ Joy!

# 102
Здравейте,

и аз да се отчета - въпреки отклонението + - 200 гр сме си слонче и това е!
Яка работа, но ще умуваме дали ще се наложи секцио по нататък, защото лекарката каза, че може да е пик в растежа му и после да не е така. Но той и Марков каза, чеееее бая големичък се очертава...
по днешни мерки сме почти месец напред и е 2983гр!!!!
Аз малко се ошашаках, защото за разлика от ПростаАз дето се шашка за малката главичка на момата, аз пък за голямата му главичка....Уж нямам основание-то амнио то кво ли не беше...Освен да родим и да си ги гушнем -малки големи...друго не остава...
Абе Лили.....яяяя с тез 33 не такааааа-да не сме за изхвърляне и кво като сме първескини -екстра сме си!!!

# 103
  • София
Ех, Лили, аз комплекси за възраст нямам никакви, не си ме разбрала явно. А като казах "млади", в КОНКРЕТНИЯ случай имах предвид момичета по на 20-25 години, които зорлем се хвърлят да ги режат, без никаква медицинска причина. Но пак казвам, че това си е много лично решение. А иначе, ние тука всички сме си все момичета - бъдещи мами, нищо, че на някои ще им е за втори, че и за трети път Peace
Сладур, аз да ти кажа какво пия, ама това си е много индивидуално, бе, душа. Все пак за кръвно говорим, не е шега работа. Пия Дупегит, който ми е изписан след щателно наблюдение от кардиолог. Иначе има и други хапчета, които са подходящи за бременни. Това е от по-леките, които не свалят кръвното рязко, а са със удължено действие - по 2 на ден пия. Но те съветвам да не си правиш експерименти без консултация със специалист Naughty
Мими, кво ще го правим това твойто великанче, бе? Татко му ли е толкова висок, че на него се е метнал? Ние тука с финните госпожици ще почваме чоп да хвърляме за твоя юнак! Laughing А той наместил ли се е вече с главата надолу, че нали доскоро си беше полегнал напречно?
Като стана дума за големи бебета, вижте нещо от вчера  http://news.ibox.bg/news/id_1812192894 #Crazy

# 104
хахахахаха!!!!
еее чак толкоз-нема нужда.

А вече се е завъртял-ама както каза доки-тва е предпоследно Simple Smile

Иначе...абе не е дребен бащата хич даже, ти и мен видя и аз не съм тънка...а тва си мисля, че винаги шапките на моите приятелки са ми били малки-тоест съм си и аз с кратунка не малка-то горкото на кого да се метне -дано да му е по-пълна поне от на мама и тати  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт