Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 466
  • 316
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря ти,mimes.А дали ще можеш да ми дадеш рецептите на муса и тортата на Leo или линковете към тях.Благодаря предварително. Embarassed
Гери, пробвай с търсачката. И двете рецепти са толкова често обсъждани и пускани, че лесно ще си ги намериш и сама.

# 226
  • ES
Моля ви мъничко да изчакате, че сега нямам време, много ми е важна лазанята дето правя (детето ме моли цяло лято за нея). А и трябва да ходя да ги прибирам от градината... Като я бутна във фурната да се пече, обещавам да напиша всичко. (Междувременно правих и грис-халва, имам чувството, че времето ме преследва днес  Laughing все не ми стига).

Shocked Меги, с най-добри чувства, ама с такава добра и изкусна готвачка как поддържате килата си в къщи?!

# 227
  • Варна, морето и сините вълни!
Да и покажа и аз тортата.Правих я без много мерак, но тя взе че се получи пък добра Mr. Green Mr. Green

# 228
  • Откъм Варната
Mimito супер е тортичката

# 229
  • София
М_е_г_и , много е готина шоколадовата торта

# 230
  • Бг-мама
Да и покажа и аз тортата.Правих я без много мерак, но тя взе че се получи пък добра Mr. Green Mr. Green

smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 231
  • София/Сливен
Благодаря ти,mimes.А дали ще можеш да ми дадеш рецептите на муса и тортата на Leo или линковете към тях.Благодаря предварително. Embarassed
Гери, пробвай с търсачката. И двете рецепти са толкова често обсъждани и пускани, че лесно ще си ги намериш и сама.

Муса на Танита е на първа страница на тази тема. А и тортата с рула на Лео е много използвана. Освен да предложим на Наталина да сложи линк към нея в началото.

Много ви благодаря момичета за отзивите. А за готвенето - аз готвя сравнително отскоро, защото до преди 2 години живеехме с моите родители и майка ми си готвеше. С мъжа ми сме малко повече килца, ама то е още от преди да започна аз да готвя (всъщност след първото ми раждане). А децата са слаби, особено големия (макар че като има лазаня, по 4 пъти на ден яде само това и то в завидни количества)....край на отклонението.

Мимито, сега я видях и твоята торта - много красива е станала.
Много ми харесват и другите торти - имате прекрасни идеи...

# 232
Мимито тортичката ти се е получила много добре  smile3501

# 233
  • на брега на Дунав
E, момичета направо ме изумихте с всички тия разкошни торти  Shocked. Нямате равни ей   bouquet. Утре живот и здраве и аз ще се похваля с една тортичка, дано няма фалове, че е за подарък.
SlaDk0_i_SoLeNo докато четях забелязах следния ти постинг:
...Ели аз мисля че и ти си направила моята грешка при замесването на марципана- трябва да го оставиш да изстине много добре- 10-на минути, че даже и 15, може би са ти достатъчни, след това си отделяш необходимите пропорции за оцветяване и оцветяваш....
Предполагам, че не е е било умишлено, но все пак да кажа ако може, че това което си написала звучи малко заблуждаващо за тези, които сега се учат да правят марципан Варна. Както си написла излиза, че правиш пареното тесто оставаш да изстине, раделяш тестото и омесваш с желания цвят и по подразбиране след това омесваш с пудара захар, а това не е така. Както са казали малко по-назад и други, че боичките се прибавят едва след като тестото е омесено с пудрата захар или правиш пареното тесто, изстинало го замсваш с пудрата захар и после разделяш и добавяш боичките.  Peace. Добре е като даваме съвети внимателно да преглеждаме постингите си понеже не всеки е наясно как точно се процедира и так може само да го объркаме като го накараме да чете между редовете на това което сме искали да кажем.   bouquet

# 234
Корни, сигурна съм, че "Сладко и солено" е била изключително добронамерена, като е давала този съвет. В интерес на истината, аз съм добавяла боичките неколкократно именно на този етап от правенето на "Варната", а веднъж пробвах да ги добавям още по време на варенето на водата. Моите бои са сладкарски, а не за яйца и резултатите бяха идеални. В единия случай сложих боята още във водната смес, защото исках много, много светъл оттенък на розовото, а ако бях сложила няколко прашинки във вече омесения марципан, щях да го меся два дена, докато изравня цвета - така само леко тонирах водата и се получи искания блед нюанс.

Аз за себе съм установила, че ми е по-лесно да докарам равномерен цвят, ако оцветя пареното тесто, отколкото ако оцветя вече готовия марципан. Което не значи, че други "майсторки" не предпочитат втория вариант.

А иначе съм на 100% съгласна с мисълта ти - тук да споделяме само изпитан опит, като се съобразяваме и с това, че някои от четящите тепърва прохождат в тази област.

# 235
Много ще съм благодарна,ако някой сподели рецептата на крема от сладкарници "Неделя"(а мисля,че много хора ще се зарадват,защото е много харесван) от плодовата пита.Благодаря предварително. Simple Smile

sugar_geri , ето тук. е рецептата.

# 236
  • на брега на Дунав
sladka hapka не подозирам недобронамереност от нейна страна разбира се  : Naughty Не съм пробвала да оцветявам предварително, но мога да ти вярвам че се получава, ти нали си майстор  smile3521 а и няма логика да не се получи. Просто в оригиналния вариант на рецептата нали боичката се добавя след замесването с пудрата захар дори и от гледан точка на това, че ако цвета не е един за цялото тесто после трудно ще прецени някой който не е правил тестото в какво съотношение да раздели количеството захар, та да стане всяко парче тесто в една добра консистенция. Но приемам забележката, че има и такъв вариант за оцветяване на тестото. Целта ми в никакъв случай не е била да обидя някой.   bouquet

Последна редакция: сб, 06 окт 2007, 21:25 от КорНиШонка

# 237
Убедена съм в това, мила.
Просто се опитах да обясня, че методът на Сладко и солено също дава добри резултати, затова и тя е решила да го сподели. А кой как ще процедира - нека всеки сам си реши.  Hug

# 238
Момичета искрено ви благодаря за желанието да ми помогнете   bouquet   bouquet  bouquet
Мисля, че на теория схванах как трябва да се направи марципана, но на практика ....  newsm78 Днес направих тестото, утре ще видя какви фигурки ще станат.  Дано се похваля с по-добър резултат.

# 239
  • У дома

Eто най-новият ми експеримент. Пая е като муса на Танита с пресни боровинки. По грешка бях вземала пудинг, който се вари, а не който е в рецептата, та не бях доволна как стана, но по-късно дегустацията ще покаже.
Украсата ми не е идеална, защото е масло, а не айсинг, но продължавам да се уча!
http://i58.photobucket.com/albums/g244/Petya72/Pie1.jpg по-голяма снимка

Общи условия

Активация на акаунт