Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 477
  • 316
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на Дунав
Убедена съм в това, мила.
Просто се опитах да обясня, че методът на Сладко и солено също дава добри резултати, затова и тя е решила да го сподели. А кой как ще процедира - нека всеки сам си реши.  Hug
Съгласявам се и се извинявам на Сладко и Солено за "забележката"   bouquet
Аталанта експеримента изглежда доста апетитно а и украсата ти е станала доста идейна   bouquet

# 241
  • Габрово ,сега Испания
   Браво на всички за чудесните тортички  smile3501 smile3501 Много обичам да влизам в тази тема ,винаги намирам страхотни  идеи Grinning
     Имам въпрос към тези които са  правили  млечния марципан на Наталина - незнам една доза за колко голяма торта ще ми стигне  newsm78

# 242
  • Бг-мама
   Браво на всички за чудесните тортички  smile3501 smile3501 Много обичам да влизам в тази тема ,винаги намирам страхотни  идеи Grinning
     Имам въпрос към тези които са  правили  млечния марципан на Наталина - незнам една доза за колко голяма торта ще ми стигне  newsm78
поне за 28 см диаметър и ще ти остане , то зависи и колко тънко ще успееш да го разточиш  Hug Hug

# 243
 baloniНа Mimito-Честит Рожден Ден!  baloni
Жива и здрава да е  и все така да ни радва със страхотни торти!
Весел празник!
bdbaloni

# 244
Честит рожден ден на Мимито!  bouquet

# 245
Момичета, имам нужда от помощ  Embarassed.
Хареса ми една торта, но количеството на желатини ме затруднява .
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=191087.40

Ако може някой да ми каже "3 листа желатин/аз слагам 5" на колко грама се равнява newsm78.
Няма от къде да си набавя  листа желатин, виждала съм само в пликчета на гранули .
Ще съм много благодаря, ако някой ми помогне  Hug

# 246
  • Варна, морето и сините вълни!
Момичета, благодаря за пожеланията!
Бъдете и вие живи и здрави!

# 247
Мимито, честит рожден ден....

ЧРД! Не се кахъри, че вече си с една година по-голяма. Защото вече си и с една година по-красива, по-умна и по-привлекателна! Продължавай с тази скорост!

# 248
  • на брега на Дунав
Mimito, честит рожден ден и от мен миличка. Пожелавам ти винаги да си много обичана, винаги усмихната и удовлетворена от всичко, което се случва в твоя живот!Бъди щастлива!

Манел, аз не съм много запозната с това, което питаш за желатина, но имам у дома една книжка в която пише следното:  За втвърдяването на порция от 600 мл приблизително са необходими или 1 пакетче желатин на прах от 15 грама (което е 4 ч.л.) или Френски желатин (5 листа) които са равни на 20 гр., което според мен ще рече, че за дадения вид торта един желатин на прах от 15 гр ще ти е достатъчен. Все пак аз лично бих сложила два за всеки случай, но ти си прецени. Нека да кажат и други за желатина ако имат инфо, та да не стане грешка.   Hug
Сладко и Солено не иждам да си постнала някой намръщен емотикон за казаното от мен по-горе  Wink, така че приемам, че няма сърдити или обидени и извинението ми е било прието   bouquet
Аз отивам да си правя тортичката, че да има с какво да се отчитам после  Mr. Green

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 13:44 от КорНиШонка

# 249

Ако може някой да ми каже "3 листа желатин/аз слагам 5" на колко грама се равнява newsm78.
Няма от къде да си набавя  листа желатин, виждала съм само в пликчета на гранули .

Дано не изпускам нещо, но ако кремът се състои от 225 gr. сметана semi-montada (два малки брика/ и100 gr. краве масло,разбито до крем, плюс кроканта, не мисля, че ти е нужен много желатин. 1 или две пакетчета биха свършили работа.

# 250
  • Czech Republic

Манел, аз съм ползвала желатин на лисчета. Тук продават пакетчета с по 6 листчета и е написано, че са достатъчни за 500мл маса за желиране(желатина на платки се използва точно при по-гъсти маси за желиране). Така че, едно пакетче желатин на зрънца би трябвало да е достатъчен(че и предостатъчен). Още повече, че както labrex пише в крема е и сметана и масло - това е напълно достатъчно количество.

Mimito, Честит рожден ден! Желая ти много здраве, щастие и успехи във всичко! Продължавай да ни радваш с красивите си творения! Тортата е разкошна! Приятно изкарване на празника!

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 14:13 от natalyna

# 251
Честит рожден ден и от мен Mimito   bouquet
Момичета може да видите какво сътворих най-накрая ето тук и тук и тук  Mr. Green
Много съм далеч от вашите прекрасни торти, но като се има предвид първият ми опит, тортата си е направо бонбон   Crazy

# 252
Ели от какво точно направи самата торта, какво е това бялото, дай повече инфо ако може.

# 253
 КорНиШонка , labrex , natalyna, мнооого благодаря  Hug .Както винаги сте много бързи и полезни   bouquet
На всички празнуващи, весел празник !

# 254
Честит рожден ден и от мен Mimito   bouquet
Момичета може да видите какво сътворих най-накрая ето тук и тук и тук  Mr. Green
Много съм далеч от вашите прекрасни торти, но като се има предвид първият ми опит, тортата си е направо бонбон   Crazy

Наистина е бонбон! Страшно вкусно изглежда!   bouquet
Я дай малко подробности, ако обичаш! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт