Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

• 41 425
  • 316
  •   1
Отговори
# 285
adi_5, ако нямаш време за нови буквички, ето ти вариант за "спешна помощ" - направи си букбичките от тесто за курабийки или нещо такова (да не бухва много), а като изстинат, ги погрий отвсякъде с глазура. Този вариант е сравнително лесен и ще се справиш за часове - т.е. няма да ти се налага да чакаш да съхне още 1 нощ.

# 286
Момичета, може ли някой да ми каже как да съхраня марципан Варна за по-дълго време. Четох в темите, че може да стои в пликче без въздух в хладилника. Но колко време? притеснява ме защото скоро няма да имам възможност да правя торта, а тестото не ми се изхвърля. Във фризера дали би се запазило?

# 287
silrai,страхотна торта! HugМоже ли да ми обясниш какви формички ползва за цветята и как става това ,, къдрене,, с клечка за зъби?

# 288
  • У дома
adi_5 , направи си целувчено тесто и ги изпечи тези буквички, за да са по-трайни. sladka hapka също ти е дала чудесна идея.

# 289
# 290
Рецептите изглеждат интересни.Може би ще се пробват.Благодаря,Атланта. Simple Smile

# 291
Бъхи, формичките са тези на Уилтън-
А къдренето става като сложиш върха на клечката по края на тестото и все едно точиш, но не натискаш много за да се къса тестото.Сама ще прецениш колко точно навътре да сложиш клечката.Ето така-нагледно

Eli*, мисля, че тази смес, за марципан"Варна" може да се запази във фризера.Аз съм запазвала парено тесто до 3 месеца, а това покритие доколкото разбрах се прави от парено тесто!Е после ще трябва внимчателно да размразяваш, но поне няма да хвърляш  Simple Smile

# 292
Това май трябва да го има в началото на всяка тема...Не мислите ли, много полезна информация за която благодаря много на silrai
Цитат

# 293
  • София/Сливен
Има цяла книжка такава, мисля че тането я беше пуснала, много такива снимки има и не могат да са всички на 1 страница. А и най-вероятно не е само 1 книгата.
Ще потърся линк да ти дам

# 294
А откъде могат да се купят тези формички на Уилтън  Thinking

# 295
  • София/Сливен
В София са 70 лв. - ул. Кадемлия #6

Иначе се поръчват направо от фирмата - Америка, Англия.

# 296
# 297
Мдаа, 70лв. наистина множко ми се виждат, мерси иначе  Hug

Аз си купих от Хит едни такива метални - сърце, цвете, луна.....за 7 лв. ама са си скромни като вид и количество.

# 298
  • София/Сливен
Ето открих къде сме го обсъждали:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174536.msg3584657#msg3584657

Ето и книжката:
http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/

# 299

Общи условия

Активация на акаунт